vineri, 13 octombrie 2017

TIMISOARA ! TIMISOARA PE ORDINEA DE ZI !


                                12 Octombrie 2017,ora 5,08 dimineata !

                                       Dragii mei,

În aceasta dimineata foarte devreme,ma trezeste un glas care spune ceva despre TIMISOARA !
Glasul spunea asa:

                   "Timisoara !
                 Eu mereu merg la Timisoara,si văd ce se întampla acolo.
              Să fie coordonati, pe ordinea de zi !
   Dar un alt glas intervine, si chiar aprobă ceea ceea ce graia primul.
Citez:
                Într-adevar ! Să fie coordonaţi pe ordinea de zi !"
Prieteni dragi, oare ce vor sa insemne aceste cuvinte?
Despre ce ordine de zi este vorba, si ce se pune la cale?
Eu nu stiu! Nu mi s-a descoperit ! 
Ceea ce stiu,este faptul că, vom auzi iarasi de TIMISOARA ,si nu va fi ceva obisnuit!
Sa ne rugam fratilor pentru Timisoara; sa ne rugam pentru toti Semenii nostri oriunde s-ar afla ei,pentru ca Bunul Dumnezeu si Maicuta Domnului sa-i ocroteasca si sa-i păzeasca de tot necazul si de toata suferinta!
                                             Cu dragoste,Maria.

P.S.

Rugaciunea de seara - YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=Vvi-VNtqvvo
Jan 24, 2016 - Uploaded by VisarionIugulescu
Acatiste si Rugaciuni 14,063 views · 14:08 · Rugaciunie de seara - Invatati aceste rugaciuni! Macar ...

Rugaciunile de seara :

Sfinte Dumnezeule. Preasfanta Treime. Tatal nostru. Ca a ta este Imparatia. Apoi troparele acestea, glasul al 6-lea: Miluieste-ne pe noi, Doamne, miluieste-ne pe noi. Slava. Doamne, miluieste-ne pe noi. Si acum. Usa milostivirii deschide-o noua. (cauta la Miezonoptica). Doamne miluieste (de 12 ori). Apoi

Rugaciunea intaia a Sfantului Macarie cel Mare catre Dumnezeu Tatal

Dumnezeule cel vesnice si Imparate a toata faptura, Cela ce m-ai invrednicit a ajunge pana in acest ceas, iarta-mi pacatele ce am facut in aceasta zi: cu lucrul, cu cuvantul, si cu gandul, si curateste, Doamne, smeritul meu suflet, de toata intinaciunea trupului si a sufletului. Si-mi da, Doamne, in aceasta noapte, a trece somnul in pace, ca sculandu-ma din ticalosul meu asternut, bine sa plac Preasfantului Tau nume, in toate zilele vietii mele, si-mi ajuta cu harul Tau sa calc pe vrajmasii cei ce se lupta cu mine, pe cei trupesti si pe cei fara de trup. Izbaveste-ma Doamne de gandurile cele desarte, care ma intineaza si de poftele cele rele, ca a Ta este imparatia, puterea si slava, a Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Rugaciunea a doua, a Sfantului Antioh, catre Domnul nostru Iisus Hristos

Atottiitorule Cuvinte al Tatalui, Insuti fiind desavasit, Iisuse Hristoase, pentru multa milostivirea Ta, nu Te dezlipi de mine, robul Tau, ci odihneste intru mine pururea, Iisuse, Cel ce esti Pastor bun oilor Tale. Nu ma da ispitei sarpelui, nici nu ma lasa in pofta satanei, ca samanta putrejunii este intru mine. Tu, Doamne Dumnezeule, Celui ce ne inchinam, Imparate Sfinte Iisuse Hristoase, pazeste-ma cu lumina cea neintunecata, cu Duhul Tau cel Sfant, cu Care ai sfintit pe ucenicii Tai. Da-mi Doamne si mie, nevrednicului robului Tau, mantuirea Ta in asternutul meu. Lumineaza mintea mea cu lumina intelegerii Sfintei Tale Evangheliei, sufletul meu cu dragostea Crucii Tale, inima mea cu curatia cuvintelor Tale, trupul meu cu patima Ta cea nebiruita, cugetul meu cu smerenia Ta il pazeste, si ma ridica in vreme cuvioasa spre a Ta slavire, ca preaslavit esti cu Cel fara de inceput al Tau Parinte si cu Preasfantul Duh, in veci. Amin.

Rugaciunea a treia, catre Sfantul Duh

Doamne, Imparate Ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, milostiveste-Te spre mine, pacatosul robul Tau, si ma miluieste si-mi iarta mie, nevrednicului toate cate am gresit Tie astazi ca un om, si nu numai ca un om, ci si mai rau decat dobitocul. Pacatele mele cele de voie si cele fara de voie, cele stiute si cele nestiute, care sunt din tinerete si din obiceiul cel rau si care sunt din voia cea sloboda si din lene: ori de m-am jurat cu numele Tau, ori de L-am hulit in gandul meu, sau pe cineva am ocarat, sau pe cineva am clevetit in mania mea, sau am scarbit, sau de ceva m-am maniat, sau am mintit, sau fara de vreme am dormit, sau vreun sarac a venit la mine si nu l-am socotit, sau pe fratele meu l-am scarbit, sau m-am sfadit, sau pe cineva am osandit, sau m-am marit, sau m-am trufit, sau stand la rugaciune mintea mea s-a ingrijit de vicleniile acestei lumi, sau razvratire am cugetat, sau prea m-am saturat, sau m-am imbatat, sau nebuneste am ras, sau ceva rau am cugetat, sau frumusete straina am vazut si cu dansa mi-am aanit inima, sau ce nu se cade am grait, sau de pacatul fratelui meu am ras, iar pacatele mele sunt nenumarate, sau de rugaciune nu m-am ingrijit, sau altceva rau am facut si nu-mi aduc aminte; ca acestea toate si mai mari decat acestea am facut. Miluieste-ma, Stapane si Facatorul meu pe mine lenesul si nevrednicul robul Tau, si ma usureaza, si ma slobozeste si ma iarta, ca un bun si de oameni iubitor. Ca in pace sa ma culc si sa dorm eu pacatosul, necuratul si ticalosul si sa ma inchin, sa cant si sa preaslavesc preacinstitul numele Tau, impreuna cu al Tatalui si cu al Unuia-Nascut Fiului Lui, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Rugaciunea a patra

Doamne Dumnezeul nostru, orice am gresit in aceasta zi: cu cuvantul, cu gandul, si cu lucrul, ca un bun si iubitor de oameni, iarta-mi. Somn cu pace si fara scarba daruieste-mi. Pe ingerul Tau cel aparator il trimite sa ma acopere si sa ma pazeasca de tot raul; ca Tu esti pazitorul sufletelor si trupurilor noastre si Tie slava inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Rugaciunea a cincea

Doamne, Dumnezeul nostru, in Care am crezut si al Carui nume mai vartos decat tot numele Il chemam, da-ne noua iertare sufletului si trupului, celor ce mergem spre somn; pazeste-ne de toata nalucirea si fara intunecata dulceata, potoleste pornirea poftelor, stinge aprinderea zburdarii trupesti si ne da in curatie a vietui cu lucrurile si cu cuvintele, ca dobandind viata cu fapte bune, sa nu cadem din binele Tau cel fagaduit, ca bine esti cuvantat in veci. Amin.

Rugaciunea a sasea, catre Sfanta Nascatoare de Dumnezeu

Preacurata si binecuvantata de Dumnezeu Nascatoare Marie, Maica cea buna a Bunului Imparat, varsa mila Fiului Tau si Dumnezeului nostru, spre patimasul meu suflet, si cu rugaciunile tale ma indrepteaza spre fapte bune, ca cealalta vreme a vietii mele, fara prihana sa o trec, si pentru tine raiul sa dobandesc, Fecioara de Dumnezeu Nascatoare, care esti una curata si binecuvantata.

Rugaciunea a saptea, catre sfantul inger, pazitorul vietii

Ingerul lui Hristos, pazitorul meu cel sfant si acoperitorul sufletului si al trupului meu, iarta-mi toate cate am gresit in ziua de astazi, si de toata viclenia vrajmasului meu celui potrivnic ma izbaveste, ca sa nu manii cu nici un pacat pe Dumnezeul meu; si te roaga pentru mine pacatosul si nevrednicul rob, ca sa ma arati vrednic bunatatii si milei Preasfintei Treimi si Maicii Domnului meu Iisus Hristos si tuturor sfintilor. Amin.

Condacul Nascatoarei de Dumnezeu, glasul al 8-lea:

Aparatoare Doamna, pentru biruinta multumiri, izbavindu-ne din nevoi, aducem tie, Nascatoare de Dumnezeu, noi robii tai. Ci ca ceea ce ai stapanire nebiruita, izbaveste-ne din toate nevoile, ca sa strigam tie: Bucura-te, Mireasa, pururea fecioara. 

Fecioara, care esti pururea slavita, de Dumnezeu Nascatoare, Marie, Maica lui Hristos Dumnezeul nostru, primeste rugaciunile noastre si le du Fiului tau si Dumnezeului nostru, ca sa mantuiasca si sa lumineze, pentru tine, sufletele noastre. 

Toata nadejdea mea spre tine o pun Maica lui Dumnezeu, pazeste-ma sub acoperamantul tau. 

De Dumnezeu Nascatoare Fecioara, nu ma trece cu vederea pe mine pacatosul, cel ce am nevoie de ajutorul tau si de folosinta ta, ca spre tine nadajduieste sufletul meu, si ma miluieste.

Rugaciunea Sfantului Ioanichie

Nadejdea mea este Tatal, scaparea mea este Fiul, acoperamantul meu este Duhul Sfant, Treime Sfanta, slava Tie. 

Apoi: Cuvine-se cu adevarat. Slava. Si acum. Doamne miluieste (de 3 ori). Binecuvinteaza si otpustul mic: Hristos, Adevaratul Dumnezeul nostru. (vezi randuiala Miezonopticii); iar de nu esti preot, sa zici: 

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Tale, ale preacuviosilor parintilor nostri si ale tuturor sfintilor, mantuieste-ma pe mine pacatosul.

Rugaciunea Sfantului Ioan Damaschin 

(Aceasta sa o zici aratand spre patul tau)

Stapane, Iubitorule de oameni, au doara nu-mi va fi mie acest pat groapa? Sau inca vei mai lumina cu ziua ticalosul meu suflet? Iata groapa imi zace inainte si iata moartea imi sta inainte. De judecata Ta, Doamne, ma tem, si de munca cea fara de sfarsit; iar a face rau nu mai contenesc. Pe Tine, Domnul Dumnezeul meu, pururea Te manii si pe Preacurata Maica Ta si pe toate puterile ceresti si pe sfantul inger, pazitorul meu. Si stiu, Doamne, ca nu sunt vrednic de iubirea Ta de oameni, ci vrednic sunt de toata osanda si chinul. Ci, rogu-Te, Doamne, Mantuieste-ma dupa multimea bunatatii Tale, ca de vei mantui pe cel drept, nu-i lucru mare, iar de vei milui pe cel curat, nu-i nici o minune, ca sunt vrednici de mila Ta; ci spre mine pacatosul sa faci minuni cu mila Ta, in aceasta sa arati iubirea Ta de oameni, ca sa nu biruiasca rautatea mea, bunatatea si milostivirea Ta cea nespusa, ci, precum voiesti, tocmesti pentru mine lucrul.

Apoi, cu inchinaciune pana la pamant, zi:

Ma inchin Tie, Preasfanta Treime, care esti o Fiinta, de viata facatoare si nedespartita: Parinte si Fiule si Duhule Sfinte; cred intru Tine si Te marturisesc si Te slavesc, multumescu-Ti si Te laud, cinstescu-Te, Te preainalt si Te rog: miluieste-ma pe mine, nevrednicul robul Tau, pentru numele Tau. (de trei ori)

Ma inchin tie, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, care ai aratat noua lumina cea adevarata cu nasterea ta, imparateasa cerului si a pamantului, nadejdea celor fara de nadejde, ajutatoarea neputinciosilor si impacarea cu Dumnezeu a tuturor pacatosilor. Tu ma acopera si ma apara de toate nevoile si impresurarile sufletesti si trupesti, si-mi fii folositoare cu prea puternicele tale rugaciuni (o inchinaciune). 

Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare, primeste aceasta putina rugaciune si o du Fiului tau si Dumnezeului nostru, ca sa mantuiasca si sa lumineze, pentru tine, sufletele noastre (o inchinaciune). 

Toate puterile ceresti: Scaunele, Domniile, Incepatoriile, Stapaniile, Puterile, Heruvimii, Serafimii, Arhanghelii si Ingerii, rugati-va lui Dumnezeu pentru mine, pacatosul (o inchinaciune). 

Sfinte si Mare Proorocule Ioane, Inaintemergatorule si Botezatorul Domnului, cel care ai patimit pentru Hristos si ai luat indrazneala catre Stapanul, roaga-te pentru mine pacatosul ca sa ma mantuiesc pentru rugaciunile tale (o inchinaciune). 

Sfintilor ai lui Dumnezeu: Apostolilor, proorocilor, mucenicilor, arhiereilor, postitorilor, tematorilor de Dumnezeu, dreptilor, locuitorilor in pustie, calugarilor, patriarhilor, si toti sfintii care ati patimit pentru Hristos si ati castigat indrazneala catre Stapanul, rugati-va pentru mine pacatosul, ca sa ma mantuiesc cu rugaciunile voastre (o inchinaciune). 

Sfinte Ioane Gura de Aur, cu Vasilie cel Mare, cu Grigorie de Dumnezeu cuvantatorul, cu facatorul de minuni Nicolae si cu toti sfintii incepatorii ai preotiei, ajutati-ma si ma miluiti cu rugaciunile si ajutorul vostru (o inchinaciune). 

Toate sfintele femei : mironosite, mucenite, tematoare de Dumnezeu si fecioare, care ati slujit Mantuitorului Hristos cum se cuvine, rugati pe Dumnezeu pentru mine, pacatosul (o inchinaciune). 

Cea nebiruita si dumnezeiasca putere a cinstitei si de viata facatoarei Crucii Domnului, nu ma lasa pe mine pacatosul, ci ma apara de toata ispita cea trupeasca si sufleteasca (o inchinaciune). 

Preacurata Stapana, de Dumnezeu Nascatoare, nadejdea tuturor crestinilor, pentru ca alta indrazneala si nadejde nu am, fara numai pe tine, cea cu totul nevinovata Stapana mea si Doamna de Dumnezeu Nascatoare, Maica lui Hristos, Dumnezeului meu, pentru aceea ma rog: miluieste-ma si ma izbaveste de toate rautatile mele, si roaga pe Milostivul tau Fiu si Dumnezeul meu ca sa miluiasca ticalosul meu suflet si sa ma izbaveasca de vesnicele chinuri, si sa ma invredniceasca imparatiei Sale (o inchinaciune). 

Sfinte ingere, pazitorul meu, acopera-ma cu aripile bunatatii tale si izgoneste de la mine toata lucrarea cea rea a diavolului si roaga pe Dumnezeu pentru mine, pacatosul. (o inchinaciune)

Si apoi, vrand sa te asezi pe asternut, zi acestea:

Lumineaza ochii mei Hristoase Dumnezeule, ca nu cumva sa adorm in moarte, ca nu cumva sa zica vrajmasul meu: intaritu-m-am asupra lui.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

Sprijinitor sufletului meu fii, Dumnezeule, ca umblu prin mijlocul a multor curse, izbaveste-ma de dansele si ma mantuieste, Bunule, ca un iubitor de oameni.

Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.


Preaslavita Maica a lui Dumnezeu, care esti mai sfanta decat sfintii ingeri, neincetat te cantam cu inima si cu gura, marturisind ca tu esti de Dumnezeu Nascatoare, caci cu adevarat ne-ai nascut noua pe Dumnezeu intrupat si te rogi neincetat pentru sufletele noastre.

Apoi sa-ti saruti crucea si sa faci semnul sfintei cruci pe locul unde vrei sa te culci, de la cap pana la picioare, asijderea si spre toate laturile, graind

Rugaciunea cinstitei Cruci

Sa invie Dumnezeu si sa se risipeasca vrajmasii Lui, sa fuga de la fata Lui cei ce-L urasc pe Dansul. Sa piara cum piere fumul; cum se topeste ceara de la fata focului, asa sa piara diavolii de la fata celor ce iubesc pe Dumnezeu si se insemneaza cu semnul crucii si zic cu veselie: Bucura-te, preacinstita si de viata facatoarea Crucea Domnului, care alungi pe diavoli cu puterea Celui ce S-a rastignit pe tine, a Domnului nostru Iisus Hristos, si S-a pogorat la iad si a calcat puterea diavolului si te-a daruit noua pe Tine, cinstita Crucea Sa, spre alungarea a tot pizmasului. O, preacinstita si de viata facatoare Crucea Domnului, ajuta-mi cu Sfanta Doamna Fecioara, Nascatoare de Dumnezeu, si cu toti sfintii in veci. Amin.

Din Pateric, cuvantul al 4-lea.

Apoi facandu-ti semnul crucii si cu rugaciunea in gura adormind, gandeste-te la ziua judecatii, cum vei sta inaintea lui Dumnezeu.
P.S.
Prieteni dragi, 


Vă multumesc din suflet dragii mei, tuturor celor care ati

 contribuit si veti mai contribui financiar la Editarea

 CARTILOR CUVANTULUI LUI DUMNEZEU.

CARTILE (materialul) au plecat deja spre EDITURA 

 KITCOM pentru fi editate!

Fara voi, acest lucru nu ar fi fost posibil,iar BUNUL

 DUMNEZEU si MAICUTA DOMNULUI vede bunatatea 

inimii si sufletului vostru, si fara nicio indoiala, vă va 

rasplati vouă si celor dragi, înzecit si însutit faţă de cât

 m-ati ajutat si mă ajutati voi la zidirea CUVANTULUI LUI 

IISUS HRISTOS.

Sunt nespus de fericita că-mi sunteti PRIETENI, si 

totodata,prin ajutorul vostru de nepretuit pentru mine ,

sunteti precum niste"ctitori" ai ZIDIRII  GRAIULUI 

 DUHULUI  SFANT!

Asa unul câte unul dragilor, vom zidi CUVANTUL  LUI 

IISUS HRISTOS si vom intregi TURMA  SA,pentru ca 

nimeni sa nu se piarda.

Cărtile : 

România Viitorul al Doilea Ierusalim,

 precum si Extraterestrii  Există, 

vor apărea in aceasta toamna,asa cum tot în 

toamna anului 2016, a apărut si primul volum al

 ADEVARULUI  DUHULUI  SFANT, in octombrie anul 2016

 ,si care volum ,costa doar 28 de lei.

Toti DONATORII dragilor, se vor bucura de aceste 

viitoare doua volume  absolut GRATIS !

Iata dragii mei,cum puteti dona pentru urmatoarele 

 două  volume ale ADEVARULUI  DUHULUI  SFANT ,


sau cum puteti comanda primul 

volum al ADEVARULUI DUHULUI SFANT:


                  
Image result for cutia milei imagini

Contul pentru strainătate:

Cod Bic Raiffeisen Bank : RZBRROBU 

Cod IBAN: RO71 RZBR 0000 0600 1504 7307

sau prin WESTERN UNION :

Maria Ghiorghiu -România , unde vă va da un numar mai

 mare, si mi-l puteti scrie in privat pe facebook, sau pe 

maill mariatecuci61@yahoo.com. 

Contul pentru România:

 Cod IBAN: RO71 RZBR 0000 0600 1504 7307


DONATII , PENTRU CARTEA - Dumnezeu există - Mărturii. - blogge


mariaghiorghiu.blogspot.com/.../donatii-pentru-cartea-adevarul-du...

Dec 11, 2016 - Din vanzarea primului volum al CARTII,(nu o spun spre lauda,ci ca o ... donatorii )am facut multe mici DONATII,si -am ajutat si pe cei necajiti si ...
You've visited this page 2 times. Last visit: 1/3/17

CARTEA ADEVARUL DUHULUI SFANT, VA COSTA DOAR 28 LEI ...

https://plus.google.com/.../posts/CCD4pSVdgtb

Dec 7, 2016 - CARTEA ADEVARUL DUHULUI SFANT, VA COSTA DOAR 28 LEI, pe intreg anul 2017 ! CARTEA ADEVARUL DUHULUI SFANT, VA ...                            

CELE 10 PORUNCI DUMNEZEIESTI ! CELE 10 PORUNCI ...

https://plus.google.com/.../posts/iFjAcN6P4EK

Translate this page
Jul 31, 2014 - CELE 10 PORUNCI DUMNEZEIESTI ! CELE 10 PORUNCI DUMNEZEIESTI , ŞI EXPLICAŢIA LOR !

CELE 10 PORUNCI DUMNEZEIESTI SI EXPLICATIA LOR - YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=zd646QSRPw0
Jun 13, 2016 - Uploaded by Dumnezeu Te Iubește
CELE 10 PORUNCI DUMNEZEIESTI SI EXPLICATIA LOR Nu copia sau reposta videoclipul, dacă îți ...




                                        Cu dragoste,Maria.

73 de comentarii:

  1. Poligon de incercare pentru forte externe,probleme ajutate de caracter multi etnic cum ar spune un clasic

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate si din cauza tensiunilor din guvern sa fie ceva la Timisoara.Nu stiu ce sa zic.Doamne pazeste-ne.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aseara pe DIGI 24,C.T.Popescu a spus ca in Romania functioneaza o STRUCTURA formata din institutii ale statului care primesc si executa ordine din afara tarii.Asta inseamna ca Romania este o colonie??Asta vrea si Junkers-cel care spune ca nu cunoaste Sibiul decit ca Hermanstat, care ne pregateste din fondurile tarilor ca Romania care nu au fost atrase de la UE,o armata unica suprastatala condusa desigur de Germania-cel de al patrulea Reicht ???Nu din cauza asta a iesit Marea Britanie din UE???Cind ne va hotarii Junkers care si unde va fii numele noii capitale a regiunii romanesti???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. CT Popescu de multe ori bate campi sau trasmite mesaje. Ca avem conducere dubla nu este un secret. Initiatorul Basescu nu este tras la raspundere, dece oare?

      Ștergere
    2. Mare dreptate ai!
      Ne-a trebuit in UE? Acuma suntem... avem ce ne-am cautat. Suntem o colonie a illuminati. Regulile le fac altii pentru noi.

      Ștergere
    3. 09:10, daca asa se prezinta lucrurile, atunci, asa cum se si spune, UE se va destrama si asa se va intampla. Nu este permis ca Romania sa se gaseasca, in aceste vremuri, in situatia de-a fi transformata intr-o "colonie", asa cum spuneti aci si cum spune tot mai multa lume (din cate putem citi pe net sau auzi prin mass-media)!

      Ștergere
    4. Pai suntem colonie , NATO e stapana aici cu bazele militare , America se baga peste justitia noastra si noi cersim la FMI imprumuturi pentru pensii si ssalarii . Daca am devenit incapabili sa traim, suntem ,,asistati'' de altii .

      Ștergere
    5. Cum sa fim "colonie"?! Mi-e imposibil sa accept asa ceva ! Daca cineva are impresia ca Romania poate fi transformata in "colonie" se inseala. Avem destui "protectori" si cand unii dintre "protectori" nu protejeaza, atunci intra in scena alti "protectori".

      Ștergere
  4. Danger-Asta e Pericolul care paste Romania si pe Romani ,daca nu se TREZESC.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce e Danger?Eu nu stiu.Multumesc.

      Ștergere
    2. Te-ai uitat la prea multe filme cu bombe radioactive pe care scrie " Danger ".

      Ștergere
  5. Din cauza asta o fi spus Victor Orban acum doua saptamini ,la Cluj ca in Romania viitorul in aceasta tara este al altei limbi decit limba Romana.Mare Denger=Pericol.O fii stiind astia mai multe ca sint intr-un grup mai restrins,de aceia au curajul si siguranta sa ne dea cu Tifla la noi acasa.Stiu ei ca romanul e tare ADORMIT.

    RăspundețiȘtergere
  6. Se coace de un nou plan Ribbentrop semnat de data asta de urmasul sau legal si Alogen de la Bucuresti pe de o parte iar in cealalta parte Dodon de la Chisinov???.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim 10:39 ești OPSEDAT de președintele României,faci jocul ADEVARATILOR trădători de țară

      Ștergere
  7. Daca e tradare-'' Sa stim si noi'' cum ar spune nenea Iancu Caragiale cel refugiat la Berlin unde si-a si gasit sfirsitul.

    RăspundețiȘtergere
  8. Doamna Maria si eu cred la fel ca noi suntem condusi din afara
    Cand striga Ceausescu ca sunt agenturi straine nu credea nimeni acum vedem ca este adevarat. Doamna Maria Bunul Dumnezeu si Maicuta Domnului sa fie cu noi cu toti. Cu drag doamna Maria.

    RăspundețiȘtergere
  9. Tradatorii de neam, de tara isi vor primi pedeapsa de la Dumnezeu caci nu sunt nemuritori.Spun sfintii in scrierile lor ca dusmanii lui Dumnezeu se vor folosi de aceste slugi pana isi ating scopurile lor-distrugerea popoarelor in special crestine(do ada ca Cristos este Mantuitorul de care se tem si il urasc)Dupa ce isi vor atinge scopurile acesti demoni marsavi ii vor distruge si pe aceste slugi tradatoare.Diavolul nu are mila de nimeni e mincinos si perfid.Poate se vor trezi in ultimul ceas acesti tradatori si vor refuza sa mai colaboreze cu dusmanii tarii.Doamne lumineaza-i si da-le curajul si demnitatea sa se intoarca la Dumnezeu si sa-si apere popoarele!

    RăspundețiȘtergere
  10. De Timisoara aveti mai multe previziuni,imi amintesc,dar nici previziunea aceasta nu pare a fi ceva bun,dar o sa vedem cu timpul ce se va petrece acolo.

    RăspundețiȘtergere
  11. Parca era ceva cu timisoara,Traiasca revolutia mare,care va incepe tot de acolo.

    RăspundețiȘtergere
  12. Limba noastra e romana.La dusmani ea nu se-nchina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa este an. 13:17! Limba unei naţiuni este o entitate vie, care comportă transformări. Odată cu dezvoltarea relaţiilor interumane se dezvoltă şi limba unui neam.

      Ștergere
    2. Asa este, Anonim 21:47 !

      https://www.youtube.com/watch?v=XwKEr3QAkeE

      Ștergere
  13. repet cine este crestin trebuie sa aibe in casa carti de rugaciuni si nu cred ca cineva citeste de pe net ce-a postat d-na MARIA-oamenii mimeaza credinta -unii altii n-au timp etc

    RăspundețiȘtergere
  14. E clar! Blogul este in vizorul unor oameni care vor sa facă rau.
    Acum au șters comentarii, mai tarziu vor șterge mesajele.
    N-ar strica sa consultați un IT ist. Emanuel Prichici era un comentator IT ist, dar l-ați alungat cu Creștinul Ortodox pe post de jignitor de profesie. Nu ați știut sa va țineți oamenii valoroși aproape.
    Măcar schimbați-va parola, daca nu e deja compromis blogul, iar acei Omuleți nu cumva au acces la tot ce accesați.
    Sau, sunteți Paralela cu tehnologia si nu știți sa folosiți un blog.
    Sau, din pura răutate ați șters comentariile ca sa va dați victima.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 13.42 sau tu vorbesti ca sa te afli in treaba ?

      Ștergere
    2. 13:42, pariez pe ultimile doua presupuneri ( sau.../ sau...).

      Ștergere
  15. 19 47 dumneata ce muncesti si pe citi bani? Ce-ti pasa tie ca unii nu vor sa se chinuie pt 1500 lei? Daca-i invidiezi,stai si tu acasa!

    RăspundețiȘtergere
  16. 20,38 ideia era ca cersec si i-au bani de la toti romanii pe ajutor social,eu sint pensionar dar acum plantez pomi din care nu voi mai ajunge sa maninc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, 22:17!

      Ștergere
    2. Ce fel de pensionar? Te lauzi ca esti ca in snoava cu mosul care planta pomi din care nu stia daca mai maninca.Sint pensionari angajati(pe posturi caldute,ca daca era munca grea...) si care nu lasa pe altii sa aibe un loc de munca. De ce nu mergi dumneata la fabrica de conserve?

      Ștergere
    3. 06:57, mare dreptate ai! Craciun isi plange de mila.

      Ștergere
  17. Si Artem Dragunov,prezicator rus are mesaje legate de Timisoara!

    RăspundețiȘtergere
  18. La Tm sunt deja multi refugiati...

    RăspundețiȘtergere
  19. 22,36 Uite de unde sare Epoletul,ciocu mic ,capu la cutie si ochii roata ca e groasa rau cu protejatul vostru alogen si atentie la copii , case si paduri ,ca ne lasa asta fara ele.

    RăspundețiȘtergere
  20. Pensionar cu studii superioare si o pensie mica 6 ,57 si ma mai lupt aici cu epoletii carora nu le convine ca incerc sa le deschid mintea si la altii.Astia ne " vrea" multi si prosti,pentru ca de destepti le e frica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aoleu, craciun tu esti ala cu pomii plantati. Ai dreptate, roadele le papa nepotii etc.

      Ștergere
  21. Pentru epoleti, ca sa nu se plictiseasca stind la pinda;
    Iesi romane la lumina,
    Ca mori cu dreptatea-n mina.
    Nu mai sta pe dinafara,
    Ca raminem fara TARA
    Iesi si-ti apara pamintul,
    Vorbeste ca tu-ai cuvintul.
    C-o inceput sa clocoteasca
    Mamaliga romaneasca
    -Versuri populare

    RăspundețiȘtergere
  22. Dragunov e KGB-ist,el poate face preziceri mai exacte ca doamna Maria,probabil rusii mai au programata ca si in decembrie 89,vre-o actiune la Timisoara,sa nu fie cind Trump le va baga mintile in cap coreenilor cit de curind.ca asta e truc vechi rusesc.

    RăspundețiȘtergere
  23. La Timisoara e de lucru, dupa furtuna sint probleme.Rusii profita de probleme,mai ales cind le fac ei,acolo le place ca au sprijin pe unguri si sirbi si in plus granita e aproape si mai au legaturi multe cu "conservele" lor in adormire care pot fi reactivate ca sa-si merite banii.

    RăspundețiȘtergere
  24. Io cred ca unii dintre romanii mei,care tot ii simpatizeaza pe rusi...ar vrea sa fie ocupati de...rusoaice ! Ca se aude prin targ ca ar fi tare faine ! No lasa ca v-am prins...asta era !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. No, cam multi har-deleni p-aci ! Daca is si din nord, totu-i in regula !:))))

      Ștergere
  25. Academician român: Suntem o colonie. Grupările Soros au distrus România!

    În curând se vor împlini 11 ani de la intrarea României în Uniunea Europeană. Bunăstarea și prosperitatea promisă înainte de 2007 întârzie să apară, România scufundându-se în sărăcie. În acest moment, conform statisticilor, depășim ca nivel de trai doar Bulgaria, care însă se apropie cu pași repezi de noi. Există tot mai multe voci care spun că România este acum o colonie, care nu mai produce (aproape) nimic, importând masiv tot, scrie activenews.ro.

    Este și părerea academicianului român Sorin Dumitrescu, cunoscut pictor și iconar.

    Întrebat cum se simte România din cadrul Uniunii Europene, Sorin Dumitrescu a tranșat problema fără ocolișuri: „România este dezintegrată complet, nu mai există valori. Suntem o colonie pe zi ce trece. Vreți vești de unde ne-am dezintegrat. Că aparent e integrare, dar în realitate e dezintegrare deoarece suntem o colonie pe zi ce trece. Cred că Ștefan cel Mare al dumneavoastră din centru se întoarce în mormânt de mânie, și toți ceilalți.

    El a afirmat că este inacceptabilă direcția pe care o are în momentul de față România. „Suntem într-un proces de dezintegrare urmărită, profesionistă, a sistemului de valori. În România nu se mai vede om de catățean, toți sunt risipiți pe toate direcțiile, iar pentru cultură este ceva de netrăit”, a punctat Sorin Dumitrescu.

    „Greșeala după părerea mea, eu n-am spus că noi nu avem hibe, dar greșeala mare este a năvălitorului. Năvălitorul este Occidentul, de care spre deosebire de mongoli și alte neamuri agresive, noi ne-am bucurat în 1989″, a mai spus academicianul.

    Sorin Dumitrescu a precizat că invadatorul nu are nevoie de valorile noastre și ne-a impus valori străine. Grupările Soros, apărute imediat după 1989, cu puternică susținere financiară, au distrus România și au acaparat instituțiile.

    RăspundețiȘtergere
  26. Sir Julian Rose: “MARILE CORPORAȚII CONDUC, guvernele doar le urmează. Corporațiile, lanțurile de supermarketuri, guvernele și UE, toate fac parte dintr-un MARE CLUB. Și tot ceea ce vor să obțină sunt bogăție și putere. AVEȚI O ULTIMĂ ȘANSĂ! Încercați să vă controlați resursele până nu vi se iau din mâini!” (VIDEO + TEXT)

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/sir-julian-rose-marile-corporatii-conduc-guvernele-doar-le-urmeaza-corporatiile-lanturile-de-supermarketuri-guvernele-si-ue-toate-fac-parte-dintr-un-mare-club-si-tot-ceea-ce-vor-sa-obtina-sun/

    RăspundețiȘtergere
  27. POFTIȚI LA ROMÂNIA! (O noua ancheta “In premiera” despre VANZAREA ROMÂNIEI prin VANZAREA PAMANTURILOR: “Aproape 20% din România, o suprafață cât Moldova, NU NE MAI APARȚINE… Teritoriile nu mai sunt acaparate prin războaie. Colonizarea nu se mai face cu arma în mână” (VIDEO)


    Laurenţiu Baciu, preşedinte LAPAR:

    „În orice comună te duci, la nivelul ăsta, poţi să te duci, să-ţi pună la dispoziţie hărţi, tabele cu unde găseşti proprietarii, cu adresele, cu număr de telefon, cu nu-ştiu-ce… Bineînțeles că nu fac nimic gratis. Adică şi ei, băieţi fini, cer şi un comision. Şi bineînţeles că şi primarul, cel [pe] care îl alege satul pentru că este cel mai destoinic om şi care duce comunitatea aia spre viitor, ăla îl vinde! Nu-l interesează pe el că-l lasă pe amărâtul ăla fără rezistenţă sau fără aia… Nu-i nicio problemă…!”

    Ilegalitate cu ilegalitate, hectar cu hectar, am ajuns într-o situaţie dramatică: peste 40% din terenul nostru arabil nu ne mai aparţine. Şi nu orice teren, ci cel mai fertil! E vândut şi arendat la companii din afara ţării într-un ritm ameţitor. În urmă cu doi ani, când difuzam reportajul România sub asediu, suprafaţa înstrăinată era de 3 milioane de hectare. Spuneam atunci, cât judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ şi Bacău însumate. Între timp am mai pierdut 2 judeţe: Vaslui şi Vrancea. Practic, România nu mai are control asupra unei suprafeţe egale cu regiunea Moldova. Iar asta, spun cei care înţeleg fenomenul, ne-a predispus la un mare pericol.

    Laurenţiu Baciu, preşedinte LAPAR:

    „A-ţi vinde pământul înseamnă să-ţi vinzi identitatea. Cam asta facem noi acum!”

    Reporter: „O să vă acuze lumea că sunteţi naţionalist.”

    RăspundețiȘtergere
  28. Laurenţiu Baciu, preşedinte LAPAR:

    „Da, domnule, sunt naţionalist! De ce n-aş fi?! E ţara mea! Ce, vrei să spui că neamţul nu-i naţionalist?! Vrei să spui că francezul nu-i naţionalist?! Da, sunt naţionalist! Îmi iubesc poporul, iubesc pământul ăsta… De ce nu?”

    Asta au încercat să spună şi protestatarii din martie, că, dacă noi nu ţinem la noi, nimeni n-o va face. Dar au rămas cu promisiunile. Nouă luni mai târziu Claudiu Frânc încă mai aşteaptă discuţiile pe o lege care să susţină agricultorii autohtoni şi care să mai limiteze accesul străinilor la pământ românesc.

    Claudiu Frânc, preşedinte ROPAC:

    „Din păcate, nu se cumpără pământuri rele, ci cele mai bune pământuri din România. Uitaţi-vă, Câmpia de Vest, ce se întâmplă în Banat, ce se întâmplă în Bihor, ce se întâmplă deja în sudul României, ce se întâmplă în Transilvania… Încă Moldova este puţin mai scutită, dar şi acolo ajung. Sunt state membre care susţin financiar cetăţenii lor să vină să cumpere terenuri în România. De ce? Pentru că piaţa terenurilor agricole în România este foarte jos învlcsnap-2016-06-14-11h48m52s987 comparaţie cu oricare stat din UE şi este jos din cauza sărăciei românului. Ţăranul ăla, când vede că e batjocorit sub toate formele, nu-i ia nimeni producţia agricolă din poartă, orice face i se dă în cap, nivelul de susţinere a activităţii agricole este unul din cele mai joase din UE. Şi atunci omul zice: ”

    […]

    Sylvia Kay, Transnational Institute:

    „Vedem fonduri de investiţii specializate care au în spate grupuri bancare puternice care cumpără teren în România, fonduri de pensii. Sunt tot felul de afaceri dubioase cu terenuri, în care populaţia locală nu este informată sau este dezinformată în legătură cu tranzacţia. Găsesc situaţia foarte alarmantă.”

    Ceea ce spune Sylvia Kay, unul dintre realizatorii studiului, e că, în multe cazuri, inclusiv companiile străine recurg la mijloace neortodoxe atunci când ne cumpără pământul.

    vlcsnap-2016-06-17-14h57m38s179Sylvia Kay, Transnational Institute:

    „Unii localnici nu ştiau nici măcar că pământul lor a fost vândut şi au aflat abia mai târziu. Asta îmi arată că în aceste afaceri sunt implicaţi oficiali locali, mafioţi, speculatori. Cred că sunt implicaţi şi oficiali ai statului de la diferite niveluri. Am descoperit o reţea întreagă de investiţii unde era implicată o mafie locală.”

    Iată un exemplu: suntem în Dobromir, judeţul Constanţa. Aici, în urmă cu 7 ani, un grup de străini a cumpărat pe nimic 800 ha de teren de cea mai bună calitate. Ca să iasă afacerea bine, spune fostul primar, au folosit nişte mafioţi locali, extrem de agresivi în tranzacţii, care au lăsat în urmă prăpăd.

    Eugen Iliescu, fost primar, comuna Dobromir:vlcsnap-2016-06-14-12h03m24s000

    „Erau inşi din ăştia care mergeau la proprietari, le aflaseră adresele din primărie de aici unde stau prin Constanţa şi pur şi simplu îi stresau cu telefoane și se prezentau în uşa apartamentului sau la poarta casei.”

    Au adunat astfel, din bucăţi mai mici, cele 800 de hectare. Şi pe fiecare ţăran în parte, ne spune un angajat al primăriei, l-au furat la bani.

    RăspundețiȘtergere
  29. Angajat primărie:

    „Dacă preţul real al terenului era, să zicem, 20 de milioane, ei primeau 15 sau 10. Și se uita la om, dacă era om prost, mai bătrân…”

    […]

    Laurenţiu Baciu, preşedinte LAPAR:

    „Problema proprietăţii în România ar fi trebuit să fie o problemă de CSAT. Pentru că pământul este un bun naţional. Şi nu poţi trece cu vederea ce se întâmplă cu pământul ţării tale. Dacă ar fi după mine! Dar, cum aţi văzut, alţii sunt acolo sus care au negociat.”

    Şi au negociat foarte, foarte prost.

    Andrei Ciurcanu, reporter În Premieră:

    vlcsnap-2016-06-14-12h09m47s774„În ţările din vestul Europei, subvenţia medie pentru un fermier este de 265 euro/ha. Germanul ia 300 de euro, în timp ce românul primeşte doar jumătate din această sumă (150 euro/ha). O să vă întrebaţi de ce este importantă subvenţia. E simplu: cu cât este mai mare subvenţia, cu atât ţara este mai prosperă, iar mâncarea mai ieftină. Să luăm ca exemplu Austria. O ţară de 3 ori mai mică decât România, care exploatează agricol 87% din suprafaţa ei. Cei 400.000 de fermieri produc mărfuri în valoare de 8 miliarde de euro pe an. Aici, subvenţiile sunt atât de bune încât un fermier îşi permite să hrănească 70 de oameni. Iar puterea de cumpărare a crescut substanţial. Dacă în 1970 un muncitor austriac muncea 11 minute pentru un litru de lapte, azi lucrează doar 4 minute. Bazându-ne pe salariul minim pe economie, noi, în România, muncim o jumătate de oră pentru acelaşi produs.”

    Austriecii exportă anual produse agricole de 9 miliarde de euro! Şi sunt independenţi de importuri la carne, lapte și cereale. După cum ne spun cu mândrie,

    RăspundețiȘtergere
  30. Acest lucru ne asigură securitate. Într-o perioadă în care economia mondială traversează turbulenţe peste turbulenţe, hrana e preţioasă.”

    Asta, teoretic, o ştim şi noi. Ne-a spus-o SRI într-o analiză ca un semnal de alarmă făcută în anul 2010. Suntem victime sigure şi-o să plătim din greu, pentru că investitorii străini nu vin la noi de dragul frumuseţilor naturale, ci profită de preţurile mici la terenuri, legislaţia laxă şi sărăcia deasă ca să-şi facă rezerve alimentare pentru zilele în care va lovi o criză mondială.

    Laurenţiu Baciu, preşedinte LAPAR:

    vlcsnap-2016-06-14-11h47m03s714„Pământul ăsta, de pe el ne hrănim. Tu îl vinzi. Să nu aveţi impresia acum că teoria aia pe care o tot auziţi dumneavoastră şi de acum a devenit plictisitoare şi total aiurea cum că Nu, mă, nu pleacă cu pământul, cum să plece..?! Dar pleacă cu ce obţine pe pământ! Si tu tot flămând o să stai! O să te uiţi la pământul lui, că-i tot în hotarele României, dar atât! Aţi văzut o expansiune pe cumpărarea de teritorii în toată lumea asta. Păi toţi îl cumpără pentru hrană! Nu pentru altceva. Ce-am ajuns noi după 25 de ani? Să facem foame în România! […] Uitați-vă la Polonia, care fac presiuni asupra parlamentului de interzicere a arendării terenurilor către străini!”

    Într-adevăr, Polonia face presiuni. Şi încă insistent. La fel ca în România, după aderare, polonezii au fost şi ei asaltaţi de străini în căutare de pământ. Străini care până astăzi au cumpărat peste 200.000 de hectare. O suprafaţă de 20 de ori mai mică decât cea din România la o ţară mult mai mare decât a noastră. Şi totuşi, fermierii polonezi n-au aşteptat să ajungă în situaţia românilor.

    Anul trecut, timp de 6 luni neîntrerupt au protestat în Varşovia faţă de înstrăinarea terenurilor. Şi-au părăsit familiile, animalele, s-au urcat în tractoare şi au plecat să ceară socoteală guvernanţilor. Pentru ei, se pare, pământul chiar e sfânt.

    RăspundețiȘtergere
  31. Marcin Grzadko, fermier:

    „Pământul… Pământul este singurul bun permanent. Pământul este ceea ce ne face să fim oameni. Suntem legaţi de el, îl lucrăm și el ne hrăneşte. Ştim toţi că putem trăi fără curent, fără combustibil, fără materiale pentru haine, fără tot felul de mărfuri. Dar dacă nu avem pământul, nu avem pe ce să cultivăm, nu avem nicio felie de pâine. Flămândul nu se satură cu o maşină, cu o haină sau cu altceva. Pământul este un organ dătător de viaţă care face ca şi noi să fim în viaţă.”

    Marcin a fost cel care a deschis protestele. Sus, pe tractorul cu care îşi cultivă cele 300 ha de pământ, a condus armata de fermieri. Spune că nu putea face altfel. Trebuie să apere viitorul copiilor lui pentru că pământul, odată vândut, nu mai poate fi recuperat niciodată.

    Marcin Grzadko, fermier:

    „Poate că nu sunt conştienţi că au greşit, că le-au făcut rău copiilor și nepoţilor lor, generaţiilor următoare. Cel mai rău e că statul – polonez, român, oricare – şi cei de la guvernare nu-și asumă responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă cu pământul. Este foarte important rolul guvernului şi al societăţii”.

    Ba mai mult, ne spune un alt fermier, guvernanţii polonezi, la fel ca și cei români, au ajuns să-i avantajeze pe străini în detrimentul propriilor cetăţeni.

    Jaroslav Kusyk, fermier:

    „Noi am protestat în primul rând pentru că eram trataţi ca nişte cetăţeni de categorie inferioară. Fiindcă străinii puteau să dobândească teren, dar noi eram împiedicaţi să arendăm sau să cumpărăm. În plus, am intrat în UE cu condiţii mai proaste: un fermier neamţ are subvenţii de trei ori mai mari decât un polonez. Şi la fel e în toate ţările fostului bloc comunist. De ce să fie cetăţenii Poloniei sau ai altor ţări foste comuniste, cehii, românii, bulgarii trataţi mai prost decât cetăţenii ţărilor vestice, Olanda, Belgia sau Franţa?”

    În Polonia, asta e o întrebare care-i macină pe mulţi: cu ce sunt ei mai prejos faţă de nemţi sau de olandezi, de exemplu? Şi de ce un popor care se hrănea din agricultura proprie a ajuns să-şi vadă ameninţate afacerea, familia şi securitatea? Jaroslav crede că a găsit răspunsul:

    RăspundețiȘtergere
  32. Iaroslav Kusyk, fermier:

    „Fiindcă suntem trataţi ca nişte colonii. Statele din fostul bloc sovietic nu au avut putere de cumpărare mare, nu a existat pătură de mijloc, nu s-a creat capital. Şi acum vesticii cred că-şi pot permite orice. De-a lungul generaţiilor au jefuit în toată lumea, au avut colonii, iar acum au venit aici. Aş vrea să întreb: e bine că aici pământul e lucrat de olandezi, germani sau danezi? Care l-au dobândit ilegal. Fiindcă în Polonia, până la 1 mai 2016, cumpărarea de pământ nu le era permisă. Iar între timp, ţara noastră s-a golit. În loc să fim gospodari la noi în ţară, am plecat în Vest ca să trăim din spălatul vaselor, din făcut curăţenie sau din îngrijirea bătrânilor.”

    Un destin similar românilor, cu câteva nuanţe, totuşi: polonezii s-au trezit mai repede şi au trecut la măsuri. Iar protestul lor a avut efect. Guvernul a căzut, a venit o echipă nouă și ea a decis că trebuie să-i susţină pe fermierii autohtoni pentru a nu-și pune ţara în pericol major. În urmă cu câteva săptămâni, taman când se pregătea accesul nemijlocit al străinilor la terenuri, parlamentul de la Varşovia a adoptat o lege care blochează aceste tranzacţii. „Le vom debloca în ziua în care ai noştri vor primi subvenţii ca ai voştri”, le-au spus polonezii oficialilor europeni.

    Jaroslav Sachajko, preşedinte Comisia Agricolă din Parlament:

    „A fost o nevoie imediată. Se încheia perioada în care pământul polonez era protejat prin Tratatul de aderare, aşa că urma să liberalizăm comercializarea pământului. Şi am vrut ca această liberalizare să se facă în condiţiile gândite de noi, nu prin legea junglei. Deocamdată nu am primit semnale că legea ar fi considerată neconformă. Considerăm că noi, Polonia, avem dreptul să ne facem legile pe care le vrem pe teritoriul nostru. Iar legea nu contravine în niciun fel normelor europene.”

    RăspundețiȘtergere
  33. Mai exact, legea spune că un fermier străin poate cumpăra maximul 300 de hectare de teren aflat într-o comunitate în care a trăit minimum 5 ani. În plus, trebuie să facă dovada că e agricultor şi că va lucra pământul pentru a produce – o piedică în faţa marilor corporaţii și a fondurilor de investiţii, care urmăresc fie să scoată produsele din ţară, fie să facă speculă.

    Krzysztof Jurgiel, Ministrul Agriculturii:

    vlcsnap-2016-06-17-15h41m25s896„Doresc să încep prin a spune că astfel de soluţii, unele chiar mai restrictive, există în toată Uniunea Europeană. Dacă citim prevederile referitoare la pământul agricol, vom descoperi limitări și mai mari în Franţa, Anglia, Danemarca, Germania, Ungaria. Acolo, prevederile sunt și mai restrictive decât în Polonia. Asta este ideea acestei legi, ca pământul să fie lucrat de fermieri, de agricultori de profesie, ca să asigurăm necesarul de alimente pentru polonezi şi securitatea alimentară despre care aţi amintit.”

    În România, pe nimeni nu interesează chestiunile de securitate naţională şi soarta fermierilor. Luni în şir am încercat să obținem un interviu la ministrul agriculturii din România. N-am reușit. Omologul său din Polonia ni l-a acordat în câteva zile. Era, se pare, mai puţin ocupat…

    RăspundețiȘtergere
  34. Laurenţiu Baciu, preşedinte LAPAR:

    „Ducându-ne noi personal şi întrebând de ce România nu poate să impună nişte restricţii, cum fiecare stat le-a impus, răspunsul a fost următorul: . Într-un cuvânt, ne-au trimis acasă să ne facem ordine aici, la noi. Tot aşteptăm noi de vreo 25 de ani să găsim pe cineva în România asta pe care să-l intereseze România. Eu îmi asum răspunderea: nu îi interesează România!”

    Am încercat să avem un răspuns pe tema acestei minciuni întreţinute şi de la Dacian Cioloş care, înainte de a fi premier al României, a fost comisar european pe agricultură. N-a considerat problema suficient de importantă pentru a ne primi.

    Sir Julian Rose, preşedinte ICPPC:

    „Ce faci dacă eşti în poziţia de prim ministru şi ţi-ai vândut întreaga agricultură către străini? În acel moment, ai distrus totul pentru generaţiile viitoare.”

    Luptător pentru drepturile micilor fermieri din Europa și promotor al agriculturii bio, Julian Rose crede că lipsa de reacţie a liderilor români poate fi tradusă într-un singur fel:

    RăspundețiȘtergere
  35. „Marile corporații conduc, guvernele doar le urmează. Ai înţeles? Marile corporații, lanțurile de supermarketuri, guvernele și Uniunea Europeană, toate fac parte dintr-un mare club. Și tot ceea ce vor să obțină sunt bogăție și putere. Ceea ce vreau să spun este că în Europa de Est au fost oameni naivi, care abia au intrat în UE. Pământul este ieftin. Forța de muncă este ieftină în comparație cu Vestul Europei. Și atunci ce și-au zis: Haideți, băieți, să punem mâna cât timp e acolo!”

    Într-adevăr, statisticile arată că Bulgaria, România, Ungaria şi Polonia sunt ţările cele mai expuse în faţa valurilor investitorilor străini care vor pământ. Planurile, spune Julian Rose, au fost ca terenurile agricole să fie comasate în suprafeţe de mii de hectare pentru ca mai apoi să fie cumpărate şi lucrate de marile corporaţii. O politică fără scrupule pe care a descoperit-o chiar el în 2001, când a mers să negocieze condiţiile impuse Poloniei la aderare. La Bruxelles a aflat care va fi destinul fermelor mici.

    Sir Julian Rose, preşedinte ICPPC:

    „Îmi aduc aminte de parcă s-ar fi întâmplat ieri. Am intrat în cameră și era o doamnă care conducea ședința. Și le-am spus că eu vin din Anglia și că, în țara mea, când am aderat la UE, am început să pierdem fermierii și pământul pe care îl lucrau. Dacă aceeași politică va fi aplicată în Polonia, aproape două milioane de fermieri își vor pierde terenurile. Cum veți rezolva situaţia asta? Și ea mi-a spus: Eu nu cred că tu înțelegi ce înseamnă Uniunea Europeană. Şi i-am replicat: Vă rog, luminaţi-mă! Şi ea a spus: Uniunea Europeană nu e interesată de fermele mici. Asta e: nu e interesată de fermele mici.”

    RăspundețiȘtergere
  36. Reporter: „Credeţi că această politică, aplicată fermierilor polonezi, a fost aplicată şi românilor și bulgarilor?”

    Sir Julian Rose, preşedinte ICPPC : „Sunt convins. Este aceeași politică aplicată peste tot.”

    …peste tot unde a existat sărăcie, corupţie, lipsă de interes şi o legislaţie slabă. Într-un cuvânt: România. Se vede cu ochiul liber: agricultura şi zootehnia – ruinate; majoritatea fermelor – distruse; terenurile agricole – fărâmiţate; ţăranii – siliţi să-şi vândă pământul retrocedat pentru că nu au cu ce să-l lucreze. Un haos care a permis investitorilor străini să se aşeze liniştiţi la noi, să cumpere mii de hectare şi să-şi construiască afaceri susţinuţi financiar din occident. Primele terenuri cumpărate au fost cele din vestul ţării, cele mai bogate în cernoziom.

    Dimitrie Muscă, preşedinte complex agroindustrial:

    „La nivelul Aradului sunt în jur de 42.000 ha de teren arabil cumpărate de către străini din 350.000 ha de teren arabil. Deci este la nivel de 13-14%. Ei au bani, ei sunt capitalişti de o viaţă. Se discută în subsidiar că ar fi şi nişte fonduri de investiţii. În zona mea nu a intrat nimeni pentru că eu am intrat de la început în forţă.”

    Suntem la Curtici, judeţul Arad, unde supravieţuieşte miraculos ultimul CAP din România, rebotezat „complex agroindustrial”. 7.000 de hectare de pământ arabil, fermă de porci şi de vite, fabrică de lapte şi de carne, 30 de magazine şi 500 de angajaţi. E una dintre cele mai performante ferme din estul Europei. Dimitrie Muscă, preşedintele complexului, spune însă că nu i-a fost uşor să ţină piept capitalului străin care a venit peste ei.

    RăspundețiȘtergere
  37. Dimitrie Muscă, preşedinte complex agroindustrial:

    „Că m-aţi întrebat de ce, care este cheia succesului: am început cu adunarea şi am adunat în fiecare zi câte un ban, câte cinci bani. Am dat oamenilor ce le-am promis, 1.500 de kilograme. Tot profitul l-am reinvestit obligatoriu.”

    Şi atunci când a avut suficient profit a încercat din răsputeri să mai cumpere teren. N-a reuşit. Pământul pe care voia să-l lucreze era deja cumpărat de un străin care n-a vrut nici în ruptul capului să i-l vândă lui. Avea alte planuri.

    Dimitrie Muscă, preşedinte complex agroindustrial:

    „I s-a oferit de către un german 9.600. M-am dus şi am supralicitat şi am făcut ofertă scrisă, care a rămas şi care există la societate: dau 10.00 de euro pe hectar. Pe 114 hectare. Vă rog să mă credeţi că n-am câştigat eu licitaţia, nu mi s-a vândut mie pământul, l-a vândut la un german!”

    Şi apoi au început şicanele. Dimitrie Muscă susţine că ţăranii care aveau teren în arendă la complexul pe care îl conduce sunt presaţi cu oferte generoase de străini care vor să le preia pământul.

    Dimitrie Muscă, preşedinte complex agroindustrial:

    „În condiţiile în care eu dau 1.500 kg de cereale pe hectar şi au venit și au dat peste mine, 1.600. Şi au spus aşa: Deci toate sunt lucruri necurate, au făcut şi multe alte prostii. Astea sunt lucruri cu care ne frecăm în fiecare moment, în fiecare zi.”

    Şi mai are o greutate pe suflet: că nici noi, românii, nu înţelegem ce înseamnă să-ţi dai pământul altora şi cât de rău o să ne pară dacă ne va lovi vreodată nenorocirea unei crize cum a mai fost în România.

    RăspundețiȘtergere
  38. Dimitrie Muscă, preşedinte complex agroindustrial:

    „Acum nu vreau să dau alte nume. Vine cineva şi zice: Câţi?! Dar la noi sar românii să-l ajute să comaseze 6.000 ha! Păi ăştia n-ar trebui băgaţi în puşcărie imediat? Pentru că, până la urmă, hai să ne înţelegem, nu este sabotaj la ţara asta, nu este sabotaj la economia românească? Este sabotaj! Erau firmele alea care se vindeau pentru un pumn de dolari; exact aşa ne vindem şi ţara, şi pe noi, şi neamurile, şi tot ce vreţi ne vindem!”

    Durerea lui nu e singulară. În celălalt capăt al ţării un alt român care luptă pentru pământul lui ne avertizează că ne paște pericol mare.

    Constantin Cristea, fermier:

    „Dacă nu se stagnează vânzarea către străini cred că ne cumpără cu totul.”

    Reporter: „Ce o să însemne asta pentru noi?”

    Constantin Cristea, fermier:

    „Păi cum importăm tot din afară ajungem să importăm şi grâu din afară. Când noi exportam legume, exportam fructe, struguri… Acum de unde? Cumperi legumele lor! Mănânci o roşie, n-are niciun gust, tare…”

    RăspundețiȘtergere
  39. El e Constantin Cristea, un fermier de lângă Râmnicu Sărat care a câştigat respectul breslei dând o lecţie de patriotism şi de agricultură. Are o fermă de 3.000 ha şi 100 de angajaţi. Recoltează grâu, porumb, rapiţă şi tot ce produce vinde local, în judeţul Buzău. Spune, pe jumătate îngrijorat, pe jumătate resemnat, că Moldova a rămas ultima redută în faţa valului de cumpărători străini. Dar şi ea e pe cale să cadă.

    Reporter: „Suntem aici la dumneavoastră şi mă uit că pământul este aşa de negru şi de frumos. Spuneţi-mi şi mie de ce sunt atât de interesaţi străinii să cumpere pământ la noi? Uitaţi ce frumos e!”

    Constantin Cristea, fermier:

    „Păi pământ mai bun ca în România greu se găseşte. Sunt nişte zone… De acolo şi producţiile. Forţa de muncă ieftină în România… De-aia îi convine!”

    Reporter: „Forţa de muncă ieftină…”

    Constantin Cristea, fermier:

    „…Pământ bun, producţii bune, subvenţii bune, şi dacă l-a lucrat şi dacă nu l-a lucrat le-a luat…”

    El a fost mai norocos decât colegul său de suferinţă din Curtici. Acum 4 ani s-a zbătut mult şi a reuşit în final să răscumpere 300 ha de pământ de la o companie daneză. Atunci a descoperit că străinii nici nu erau interesaţi de agricultură. Urmăriseră doar profitul, lăsând pământul nelucrat. L-au cumpărat ieftin în 2008 și l-au vândut scump, 4 ani mai târziu, fermierilor români.

    Reporter: „Dumneavoastră aţi cumpărat un hectar în 2012 cu 2000 de euro, iar în 2008 ei l-au cumpărat cu cât?”

    „500 de euro.”

    Constantin Cristea, fermier:

    „Se auziseră și alte variante atunci. Că statul lor le dădea nişte băuţi ca să vină să cumpere.”

    Achiziţia s-a făcut cum aţi văzut deja: ţărani fără carte, luaţi cu arcanul și duși grămadă la notar. Cât de importantă era acea tranzacţie n-a înţeles probabil niciunul.

    RăspundețiȘtergere
  40. Reporter: „Uite ce interesant scrie, fii atent. Deci: În calitate de mandatantă, care, după ce i-a fost citit actul cuvânt cu cuvânt, a declarat că nu ştie carte, dar a înţeles conţinutul prezentului act şi consimte la autentificarea lui, aplicându-se amprenta degetului arătător de la mâna stângă pe toate exemplarele. Exact aşa s-a vândut pământul României! Cu un deget pe contractele de vânzare-cumpărare! Incredibil!”

    Incredibile sunt însă şi încrengăturile în care sunt prinşi uneori aceşti aşa-zişi investitori. Cel care a cumpărat iniţial pământul din Buzău e partener de afaceri cu un alt danez anchetat penal acum în România sub acuzaţia că ar fi tăiat ilegal păduri pentru a vinde lemnul austriecilor de la Holzindustrie Schweighofer. Dar câţi ca el vor mai fi trecut pe aici pentru a face business cu ce avem mai bun probabil nu vom şti niciodată.

    Laurenţiu Baciu, preşedinte LAPAR:

    „Cu mâna şi cu o bucată de piatră tot pui câteva seminţe acolo în pământ și te hrăneşti! În caz de nevoie. Toată lumea se gândește la aşa ceva! La noi nimic! La noi ridicăm mâinile sus, totul e ok! Am început-o cu industria, am ridicat mâinile sus, acum e agricultura care și asta…, subsolul este vândut, nici pe aia n-am gândit-o… Alţii trăiesc din resurse! La noi, dăm totul!”

    am ajuns să fim atât de dezinteresaţi încât sub ochii noştri se petrec situaţii aiuritoare. Într-un colţ de Românie nişte italieni și nişte sârbi s-au luat la ceartă pentru o bucată de pământ românesc:

    RăspundețiȘtergere
  41. Asta e pământul nostru! Noi nu avem dreptul să intrăm pe pământul nostru?” „Să vină poliţia!” „Nu avem dreptul? Mergeţi acolo, pe drumul public!” „Nu ridicaţi aparatele!” „Voi unde sunteţi acum?”

    S-a întâmplat în aprilie 2016 în comuna Dudeştii vechi, judeţul Timiş. Pe o parte era o firmă italiană care controlează 16.000 de hectare de teren de cea mai bună calitate în vestul României, făcând profituri de milioane de lei din agricultură. De cealaltă parte erau sârbii de la NIS Petrol, care încercau să obţină accesul pe acele terenuri pentru a extrage petrolul şi gazele din subsol. Un meci la care statul român stă pe margine și priveşte. Că, dacă tot a dat pământul, ce cuvânt ar mai avea de spus?

    Reporter: „E o chestie curioasă. De ce? Eşti în România, o firmă românească cu capital străin se luptă cu o firmă sârbă pentru nişte resurse din România. Până la urmă e o luptă pe resurse, nu? Aceasta societate comercială care face prospecţiuni încearcă şi ea să vină să ia tot de la noi!”

    Sebastiano Stoppa, director administrativ firmă:

    „Asta e o resursă permanentă. Adică pământul rămâne aici şi-n următoarele sute, mii de ani. Petrolul, gazele, altele dispar. Sunt epuizabile, nu mai rămâne nimic. Pământul rămâne aici.”

    Pământul rămâne, dar e exploatat de alţii, la care ajung toate beneficiile. Iar nouă ne cad firimiturile. Redevenţele încasate de statul român pentru resursele extrase din subsol sunt mici, la fel impozitele plătite de marile companii străine care au cumpărat terenuri şi fac agricultură la noi. Mai toate „merg în pierdere” sau îşi externalizează profiturile în ţările de provenienţă pentru a nu plăti taxe în România. Aşa că, după ce ne-am vândut terenurile și ne-am înstrăinat zăcămintele, stăm și ne uităm la alţii cum se bat pe resursele noastre.

    RăspundețiȘtergere
  42. Sebastiano Stoppa, director administrativ firmă:

    „Eu nu spun că ei fac ceva. Dacă sârbii bagă o sondă unde avem noi sistem de irigaţii, acolo ferma nu se mai dezvoltă. Cine cumpără un teren lângă o sondă?”

    Reporter: „Ce căutaţi dvs acolo? Hidrocarburi – e generic. Ce căutaţi?”

    Vadim Smirnov, director general NIS Petrol România: „Totul e în acordul pe care îl avem. Carburanţi naturali. Gaze şi ţiţei.”

    Reporter: „Dacă găsiţi gaze naturale şi ţiţei, ce-o să faceţi?”

    Vadim Smirnov, director general NIS Petrol România: „Tot ce scrie în acord.”

    Reporter: „Şi ce scrie în acord, domnule Smirnov? Spuneţi-mi aşa, general. O să luaţi şi o să faceţi o rafinărie undeva în Timiş, o să-l luaţi şi o să meargă în Serbia, o să-l luaţi și o să meargă în Ungaria, o să-l luaţi și o să meargă în Rusia… Explicaţi-mi!”

    Vadim Smirnov, director general NIS Petrol România: „Pot să vă dau răspunsul? Ceea ce aţi spus dumneavoastră, toate sunt posibilităţi existente. Dar în mare parte depinde de calitatea produsului.”

    Trăim într-o lume care devine, cu fiecare zi, tot mai haotică şi mai înfometată de resurse. În secolul XXI lupta pentru supravieţuire arată altfel. Teritoriile nu mai sunt acaparate prin războaie clasice. Colonizarea nu se mai face cu arma în mână. Securitatea alimentară şi independenţa energetică au devenit deja preocuparea principală a statelor puternice, care au înţeles că, în curând, pământul va fi mai important decât aurul din tezaurul băncilor. Întrebarea este: avem noi, românii, liderii care să ne ajute să supravieţuim în această luptă?

    Reporter: „Ce sfat aţi avea pentru Guvernul României, fermierii şi cetăţenii români?”

    Sir Julian Rose, preşedinte ICPPC:

    RăspundețiȘtergere
  43. „Aveți o comoară! Am vizitat țara voastră. Este un loc minunat, care este acaparat rapid de forțe cărora nu le pasă de frumusețea și bogăția peisajelor, de fermieri și de experiența lor. Aveți o ultimă șansă! Guvernul vostru să lupte pentru voi, pentru cultura și mândria voastră, pentru produsele voastre de calitate, pentru frumusețea zonelor naturale. Încercați să le controlați până nu vi se iau din mâini.”

    RăspundețiȘtergere
  44. APOCALIPSA PADURILOR ROMANESTI/ O chestiune ce tine de securitatea nationala: CUI VA APARTINE PAMANTUL ROMANIEI?

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/apocalipsa-padurilor-romanesti-o-chestiune-ce-tine-de-securitatea-nationala-cui-va-apartine-pamantul-romaniei/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pamanturile Romaniei au apartinut si vor apartine Marelui Imperiu Dacic!

      Ștergere
  45. Asa gindesc si eu si am recomandat romanilor sa cumpere terenuri,eu am ineput dar e greu cu comasarea lor mai ales in zona din Transilvania.Dar asta poate fi si o salvare,statul ar trebui sa creeze mai multe facilitati si mai putina birocratie.

    RăspundețiȘtergere
  46. Dar cel mai mare pericol urmeaza abia cind strainii vor aduce emigranti musulmani pentru a-si exploata terenurile

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Problema cu vinzarea pamintului e mai complexa decit vor unii,polonezi sau romani. Cum a ajuns polonezul ala la 300 ha,nu tot cumparind de la nevoiasi? In Romania,primarii cumparau teren pe mai nimic,cind au venit strainii,s-au suparat ca creste pretul si dau mai mult la cel care- si vindea pamintul de nevoie, Imbogatitul fermier polonez sau roaman,ce face? Vinde produsul la export si-si cumpara limuzina,ca doar nu o sa hraneasca saracii!

      Ștergere
    2. Lumuzina de import,am uitat sa zic

      Ștergere
    3. Am citit cu sufletul la gura postarea despre vanzarea terenurilor . Nu numai ca iti dau lacrimile cu ceea ce se intampla , dar te doare cand vezi ca continua cu agresivitate aceste lucruri . Daca tara a ajuns pe mana unor hoti si bande de talhari analfabeti , este sfarsitul . Se vor trezi la un moment dat romanii si vor pune mana sa incendieze vilele si bunurile asupritorilor , asa cum s-a mai intamplat in istorie , burghezia a fost demolata si boierii au disparut . Schimbarea unei clase sociale se face prin revolutie , altfel promisiunile lor cu datul de pensii si salarii sunt ca sa calmeze poporul . La revolutie si Ceausescu promitea de la balcon ca mai da 100 de lei la salarii. iSTORIA SE REPETA!

      https://www.libertatea.ro/stiri/reportaj/asa-a-fost-cu-23-de-ani-in-urma-nicolae-ceausescu-alungat-de-tineri-830010

      ,,La ora 12.00, mulţimea a început însă să-l huiduie. Dictatorul a încercat să-i îmblânzească pe cei 50.000 de oameni, promiţând o mărire de salariu de 100 de lei. Dar spiritele s-au încins, iar Nicolae Ceauşescu şi Elena Ceauşescu, speriaţi, au fugit cu un elicopter de pe sediul CC.
      Puterea a fost preluată imediat de manifestanţii care au intrat în clădire. În seara aceleiaşi zile au început luptele de stradă între armată şi populaţie, pe de o parte, şi presupuşii terorişti, pe de alta. Bilanţul Revoluţiei a fost tragic: 1.104 morţi şi 3.321 de răniţi. Până astăzi nu s-a lămurit cine au fost, de fapt, teroriştii. Cert este însă că, în prezent, sunt înregistrate 23.000 de persoane cu certificate de revoluţionar.''

      Ștergere
  47. Doamna Maria,multumesc ca ati sters mesajul de la nesimtita aia care m-a facut jigodie si care a sarit sa-l apere pe pensionar,doar pentru ca v-a criticat.mimi

    RăspundețiȘtergere
  48. Trump a inceput sa se tina de promsiunea facuta lui Iohannis in fata reporterilor,a trimis cei 1oo de afaceristi la Bucuresti,acum la institutul politehnic si a incheiat un contract pentru construcia la uzina mecanica a 100 transportoare blindate.Atunci nu-l credeam dar uite ca e adevarat.Bravo lui Trump.Jos palaria.

    RăspundețiȘtergere
  49. ps peste 2oo transportoare sub licenta americana

    RăspundețiȘtergere