miercuri, 11 martie 2015

BROAŞTE MARI SI VERZI , ÎNTR-O APĂ VERDE MĂTĂSOASĂ , SUB PLAFONUL CAMEREI MELE !!


                                                 Zori de 11 Februarie  2015 , ora 3,15 !

                                                                               Dragii mei, 

Doar ce am stins lumina in camera mea ,si asteptam ca sa adorm puţin.
Şi stând aşa cu ochii închisi, aud în camera mea un adevărat Trill de Broaste.
Uimită, privesc din patul meu spre fereastra, crezand că s-o fi urcat vreo broasca la geam ,de - afara din ograda mea, căci mai apar prin curte.
Aud din nou glasuri de broaste ,care cântau foarte frumos si erau multe de tot.
Vad cu ochii deschisi fiind, vad cum sub plafonul camerei  mele , deasupra patului meu, a apărut dinspre Nord ,un nor negru transparent.
Închid ochii, căci eu asa văd mai bine si vad spre Est, O  LUMINA  alba extrem de stralucitoare, ce iesea ca din gura unui Tunel săpat în pământ.
Apoi ,văd cum din acel TUNEL de Lumină albă orbitoare, iese O LUMINĂ aurie, care inundă toată încăperea mea.
În mijlocul Luminii  aurii din camera mea, vine dinspre Nord, O  APĂ  verde mare, în care erau extrem de multe BROASTE  verzi, precum iarba  verde primăvara.
Şi apa aceasta verde si oarecum vâscoasa din pricina mătăsii  broastelor. era la doar 2 metri deasupra patului meu.
Era ca UN  BAZIN  fără margini, în care înotau BROAŞTE mari si verzi, cu picioruşe lungi si cu degete la picioruse.

zece exemplare de broaste aparute in regiunile din columbia broaste ......
 Dragii mei, chiar mă speriasem de câte Broaste vedeam cu picioare lungi si cu degete la picioare, care stăteau ca sardelele in cutia de conserva, in acea apă verde, in care incercau sa înoate cât mai liber, dar nu prea puteau căci nu aveau spaţiu lejer.

..

Broastele erau foarte agitate si făceau  multă gălăgie.
Ele se asemănau la trup si culoare, la lungimea picioruselor si la degete, cu acestea de mai jos: 

zece exemplare de broaste aparute in regiunile din columbia broaste ...
www.top1.ro 450 x 33832.0KB

10 noi broaste pe altarul stiintei


05.02.2009 |
10 noi broaste pe altarul stiintei     amfibieni, broaste, columbia, poluare, extincitie, stiinta, malaria  10 noi broaste pe altarul stiintei
Galerie foto (1)
Un grup de 10 specii de amfibieni necunoscute pana in prezent a fost descoperit si descris de membrii unei expeditii columbiene care explorau zona salbatica dintre Columbia si Panama, teritoriu denumit de naturalisti “Arca lui Noe”, datorita diversitatii speciilor de plante si animale care traiesc in acest perimetru.
Noile specii catalogate includ trei tipuri de broaste veninoase alaturi de alte trei genuri de broaste cu piele trasparenta, o broasca arlechin, doua specii de broaste de ploaie si o salamandra.

“Tinand cont ca toti amfibienii de pe glob sunt in pericol de extinctie, aceasta noua descoperire este una de-a dreptul incurajatoare. De fapt ,o treime din totalul speciilor de amfibieni din lumea intreaga sunt pe cale de disparitie. Amfibienii sunt cele mai sensibile animale la schimbarile de mediu, deoarece au piele permeabila sunt expusi direct elementelor si substantelor poluante. Practic, sunt primele victime in situatiile de poluare. Toti amfibienii au un rol pozitiv in natura, limitand raspandirea unor boli precum malaria sau febra Dengue deoarece se hranesc cu insectele care transmit bolile in cauza” declara Robin Moore, unul dintre conducatorii expeditiei din Columbia, expert in amfibieni din cadrul Conservation International.

Zona in care au fost descoperite noile specii a servit dintotdeauna drept cel mai importat punct de trecere in care plantele si animalele au circulat intre America de Nord si America de Sud. Terenul este inca salbatic si netulburat de activitatile umane, dar conservationistii se tem ca si acesta zona virgina va atrage atentia firmelor care defriseaza padurea, crescatorilor de vite, companiilor miniere si braconierilor.Să fie oare vorba ,de chiar de aceste Broaste ?
10 noi broaste pe altarul stiintei amfibieni broaste columbia poluare .....

Sau de aceste Broaste veninoase?

Astept cu mult interes si cu mult drag, si părerile  voastre !


                Broaste veninoase.
 broaste veninoase broastele veninoase viu colorate din america ...

    Broastele veninoase viu colorate din America tropicala sunt considerate neobisnuite in randul amfibienilor : secreta otrava din glande aflate in piele. Aceasta otrava este suficient de puternica pentru a provoca o moarte rapidachiar si a omului.
Familia broastelor veninoase are peste 100 de specii impartite in trei genuri (grupuri). Doar speciile a doua grupuri au culori stralucitoare (Dendrobates si Phyllobates), membri celuilat gen (Colostetbus) au de obicei o culoare maro stearsa si au partea inferioara pestrita.
 Marimea broastelor veninoase variaza de la dimensiuni foarte mici de 15mm pana la o marime medie de 50mm. Multe au o placa mare ca o unghie la varful fiecarui deget al membrelor. Aceste broaste sunt printre cela mai viu colorate animale si petele lor avertizeaza celelalte vietati ca ele sunt extreme de toxice. Coloritul lor acopera intreg spectrul si include fasii roz, galbene, portocalii sau rosii dispuse pe un negru puternic si stralucitor si aramiu cu pete de verde metalic sau negru stralucitor sau maro cu pete de albastru metallic. O specie are culoare albastra metalizata cu pete albe si negre. Alta are un model complicat de alb si negru pe membrele sale si pe flancuri, iar capul sau este de un rosu aprins.
Broastele veninoase se gasesc in padurile tropicale, ele traind in principal printre frunzele cazute la solul padurii, adesea aflandu-se in apropierea unor paraie. Majoritatea sunt bune cataratoare si mai multe specii, inclusiv Dendrobates arboreus, chiar traiesc in copaci . Broastele acestor specii traiesc la o inaltime de pana la 20 m de la sol intr-una dintre multele plante parazite ale familiei ananasului, unde se hranesc cu insecte.
Broastele veninoase sunt active ziua, si datorita coloratiei lor puternice, care le protejeaza de pradatori, multe dintre ele se comporta extrem de curajos. Sar in fruzinsul cazut, ferindu-se in mica masura sau deloc de alte animale. Adesea sunt chiar agresive: masculii pot sa apere un teritoriu luptand cu salbaticie cu intrusii. In perioada de imperechere masculii broastelor de parau din Trinidad si Venezuela se lupta cu masculii rivali devenind negre ca taciunele in timpul confruntarii. Cel invins isi schimba culoarea in maro in scurt timp dupa ce a fost infrant.
Broastele veninoase mature sunt carnivore, ele prinzand insecte mici cu varful libmii lor scurte si lipicoase. Prada lor preferata sunt furnicile si termitele, dar consuma si muste mici, greieri si lacuste. Speciile mai mari ale acestor broaste pot chiar sa atace mici nevertebrate vulnerabile care le ies cale.
Comportamentul social interesant al broastei veninoase, considerat cel mai complex dintre comportamentul amfibienlilor este remarcabil mai ales in privinta obiceiurilor sale de reproducere. Majoritatea broastelor si broastelor raioase inteprind un minim de curtare, dar masculii si femelele unor specii de broaste raioase mici au fost observate jucandu-se impreuna, sarind in toate partile si una spre cealalta. Apoi are loc ceea ce se numeste 'amplex cefalic' : masuclul isi impince palmele de barbia sau gatul femelei pentru a o incuraja sa depuna oua. In mod obisnuit masculul apasa corpul femelei. De asemenea este neobisnuit faptul ca broastele veninoase nu depun mii de oua, ca celelalte broaste, ci in jur de 6, adesea chiar unul sau doua. De aceea ele trebuie sa faca eforturi mari pentru a se asigura ca din oua vor iesi pui viabili.
                                    Cu dragoste, Maria.

2 comentarii:

  1. Maria citeste sa vezi asemanarea dintre extraterestrii gri si broastele verzi, vezi diferenta intre ele
    http://www.lovendal.ro/wp52/extraterestrii-nu-sunt-altceva-decat-niste-demoni-inselatori-ai-satanei-apocalipsa-lui-ioan-ii-descrie-asemenea-broastelor-are-dreptate/

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant e faptul că martorii care au fost răpiţi de “extratereştri” (în special, specia de “extratereştri gri”) îi descriu pe aceştia tot ca pe nişte broaşte, din punct de vedere fizic! Să vedem cele mai importante asemănări între “extratereştrii gri” şi “broaşte”:
    1) Au aceleaşi trăsături faciale: atât “extratereştrii gri”, cât şi broaştele au ochi mari şi negri, care le acoperă o mare parte din cap. Ambii au puncte pentru nas, iar pielea lor este una asemănătoare, ca urmare a naturii lor amfibiene.
    2) Ambii au aceeaşi structură a braţelor: “extratereştrii gri” au 4 degete la mână, cu chingi între ele, iar două degete sunt mai mari decât celelalte. Aproximativ la fel arată şi braţele broaştelor.
    3) Ambii nu au organe genitale externe vizibile
    4) Ambii se reproduc prin mijloace reproductive externe. Despre “extratereştrii gri” se spune că se reproduc prin inseminare artificială. Broaștele și ele se reproduce “extern”; femelele şi masculii emit nişte substanţe reproducătoare, care sunt fertilizate, şi apoi crescute într-un iaz.
    Din toate aceste caracteristici enumerate mai sus, se observă că broasca este o comparaţie foarte bună pentru un “extraterestru” gri. Prin urmare, e posibil ca “extratereştrii gri” să fie descrişi în Cartea Apocalipsei ca nişte broaşte, dar aceştia nu sunt altceva decât nişte duhuri diavoliceşti…

    RăspundețiȘtergere