marți, 14 aprilie 2020

PĂDURILE ??? UNDE NE SUNT PĂDURILE ??? PLANG BUNICII SI STRAMOSII NOSTRI ! PLANG PADURILE ROMANIEI SFINTE ,DEOARECE, SUNT OMORATE DE MAINI CRIMINALE SI TRIMISE PESTE GRANITA !

În plină pandemie, jaful din păduri înflorește. Activiștii propun Guvernului o soluție radicală

padure.jpg


Image source: 
Mediafax Foto
Defrișările ilegale s-au înmulțit alarmant, atrag atenția activiștii de mediu. Ei susțin că firmele profită de faptul că autoritățile sunt implicate în lupta cu epidemia de Covid 19 și taie ilegal cantități uriașe de lemne. La RFI, președintele Agent Green, Gabriel Păun, afirmă că, așa cum arată datele oficiale, a fost înregistrat în această perioadă un număr record de trasporturi legale de lemn defrișat. El explică și care este legătura directă dintre tăierile legale și cele ilegale.
În contextul înmulțirii cazurilor de transporturi și tăieri suspecte de păduri, Ministerul Mediului, prin Comisia de atestare a operatorilor economici pentru activitatea de exploatare forestieră, a anunțat că va retrage certificatul de atestare a firmelor de exploatare, dacă au fost constatate tăieri ilegale în parchete neautorizate realizate de respectiva firmă sau angajaţii acesteia.
Concomitent, grupurile parlamentare USR au adresat o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis, prim-ministrului Ludovic Orban şi ministrului Mediului, Costel Alexe, cerându-le să dispună stoparea tăierilor de păduri pe perioada stării de urgenţă. Conform documentului, în ultimele zile parlamentarii USR "au fost asaltaţi" cu mesaje, sesizări şi filmări legate de tăierile de păduri şi transporturile de lemn din toate colţurile României.
Aceştia cer să nu li se permită hoţilor de lemne "să profite de pe urma epidemiei de coronavirus", deoarece, "mai mult ca niciodată", este "nevoie de plămânii verzi" ai acestei ţări. "Statisticile şi dovezile strânse pe teren arată, dincolo de orice dubiu (a se vedea datele oficiale ale Inventarului Forestier Naţional şi numeroasele investigaţii ale jurnaliştilor şi ale activiştilor de mediu), că România nu a putut stopa tăierile ilegale de păduri în ultimii ani şi că acestea au atins cote alarmante. De parcă nu ar fi suficient, instrumentul de verificare a legalităţii transporturilor de lemne pe care îl pot utiliza cetăţenii, aplicaţia Inspectorul Pădurii, are probleme de funcţionare", se arată în scrisoarea deschisă.
La rândul său, președintele Agent Green, Gabriel Păun, explică, într-un interviu acordat RFI, care este cea mai folosită metodă de prăduire a pădurilor de către companiile exploatatoare. El atrage atenția că, în primul rând, a fost înregistrat în această perioadă un număr record de trasporturi legale de lemn defrișat.
Aceste transporturi legale sunt, însă, cel mai bun indiciu că tăierile ilegale au crescut. Asta, pentru că foarte multe companii transportă cu același set de acte mai multe transporturi de lemn.
Este o practică veche pe care factorul politic a amânat să o rezolve, spune Gabriel Păun. Președintele Agent Green mai afirmă că a solicitat Guvernului o soluție care se impune în această situație: stoparea defrișărilor pe perioada stării de urgență.
Camioane cu lemne furate, sechestrate de localnici la Măguri ...

10 comentarii:

  1. Nesimtirea romaneasca este enorma . Zero absolut reactie din partea romanasilor. Gratare, pensii,salarii...asta-i grija romanasilor. Ce paduri !???? Ce resurse ???? Nu ne intereseaza !!! Pensii si salarii, atat!!!! Rusine natiei,rusine!! !!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de ce nesimtire. asta e economie de piata. pentru asta unii au luptat la ”revoluție”. pentru asta unii dupa revolutie spuneau ca trebuie sa ne imprumutam si ca nu era bine ca Romania a reusit sa-si achite datoria, ca vor venii investitorii daca ne imprumutam si ca va fi bine. acum ce mai vrem. au venit investitorii! taie padurile.

      Ștergere
  2. guvernul a promis ca le exporta-si uite asa inundatiile si alunecarile de teren fac ravagii-sa-i ierte DOMNUL CA NU STIU CE FAC-ba stiu sa fure si sa se imbogateasca pe suferinta semenilor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba sa nu-i ierte, de ce să-i ierte, când face atât de mult rău cu buna știința. Dumnezeu să-i ierte numai pe cei ce greșesc din NEȘTIINȚĂ sau fără de voie!!!

      Ștergere
    2. Pai ,dupa 8 ani de guvernare PSD , sa te plangi acum ca de ce nu avem paduri , trebuie sa fi naiv sau rau intentionat !Mai votați hoții si tâlharii la conducerea Romaniei si o sa vedeti unde ajungem ...
      Radarul Padurii NU a functionat in perioada guvernelor PSD.Acum functioneaza ,dar daca lumea sta in casa cine sa verifice ?

      Ștergere
  3. Să ne traiască ,,guvernul meu,, sa alegeți in continuare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stim ca padurile au fost taiate de guvernele Dancila ,Tudose si Grindeanu, in ultimii 8 ani. De ce sa invinovațim pe Orban pt. ce nu a facut Dancila?
      Nu mai inteleg nimic, exista multa minciuna si dezinformare.

      Ștergere
  4. Cei care si-au batut joc de tarisoara asta,vor plati scump! Cred din tot sufletul!Dupa plata su rasplata! Maria H

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 14.30 eu vad ca, pana una alta, tu platesti destul de scump.

      Ștergere
  5. Dna Maria fostul FSN (actualul PSD) pt.acolitii lor A DAT DRUMUL LA JEFUIREA ȚĂRII!!! CONTRACTUL PT.TAIERI MASIVE DE PĂDURE....ESTE SEMNAT DE ADRIAN NĂSTASE!!! Singura noastră speranță este că o să-i judece Dumnezeu !

    RăspundețiȘtergere