marți, 7 iulie 2015

ŞI S - A ADEVERIT ! EUROPA SE CUTREMURĂ BINE DE TOT !

  1.                                             Dragii mei, 

     Scriam în 26 Noiembrie 2014, despre EUROPA  care se va cutremura .

    Si iată dragilor că, după 8 luni EUROPA  se cutremură  tare  de tot. 

    S-a creat un precedent cu GRECIA !

    Iată  si  linkurile ,precum si articolul meu, din noiembrie 2014 :

     

    1. UE se cutremură, după referendumul Greciei!

      saptamina.com/politica/ue-se-cutremura-dupa-referendumul...Cached
      Respectam decizia poporului, dar este o zi regretabila pentru viitorul Greciei, sunt de parere majoritatea cancelariilor europene.

    Grecia, dupa un "nu" care zguduie Europa: Reactie...

    www.ziaruldeiasi.ro/stiri/grecia-dupa-un-nu-care-zguduie...Cached
    Nichita DANILOV Aparatul de captat timp. Când nu se simţea prea obosit, dând la o parte draperia grea de catifea după care era ascuns aparatul, Omul cu faţa ...

    26 Noiembrie 2014, ora 7,30 dimineaţa !                               
                                                        Dragii mei, 

Numai ce am deschis calculatorul si voiam ca sa incep a scrie pe Blog, căci iată dragilor, un glas puternic, imi aduce o veste deloc bună.
Glasul mi-a spus asa :

                  "EUROPA !
                   Cutremur în EUROPA !"

După care, glasul s- a pierdut ca un ecou, iar eu am ramas uimita de ceea ce am auzit.
Uimita pentru ca, nu stiu ce fel de Cutremur va fi în Europa!
Banuiesc ca va fi un Cutremur al Economiei europene.
Căci, de un  Cutremur de Pământ... ,pe toată Europa e mai greu.
Asadar fratilor, ne asteptam la schimbari majore al UE, schimbari ce vor face intreaga Europă ca sa se cutremure.
Eu asa inteleg acest Mesaj.
Nu vreau sa ma gandesc la un posibil CUTREMUR de pământ, ce va afecta vreo Ţara, sau mai multe din Europa.
Vom vedea cu toţii, pe parcursul timpului, în ce fel se va cutremura Europa.
                    
                
  Voi ce spuneti dragilor, oare ce fel de Cutremur va fi in Europa ?
    Astept cu drag, comentariile voastre !
                               Cu dragoste, Maria  

REZULTATUL  Referendumului Greciei :
 

Un "nu" care zguduie Europa: Urmeaza o ultima incercare disperata pentru salvarea Greciei

   
Un "nu" care zguduie Europa: Urmeaza o ultima incercare disperata pentru salvarea GrecieiFoto: Arhiva Hepta.ro
La Atena domneste incertitudinea, dupa ce la referendumul de duminica majoritatea a spus "nu" reformelor si masurilor de austeritate cerute de creditorii europeni in schimbul ajutorului financiar.
Daca duminica premierul Alexis Tsipras si guvernul sau au sarbatorit promitand ca se vor intoarce curand cu un acord nou si viabil, care sa se bazeze pe restructurarea datoriei Greciei, luni, dupa ce liderii europeni au avut reactii destul de dure, a cazut si primul cap. Ministrul de Finante Yanis Varoufakis a anuntat ca isi da demisia dupa ce i s-a adus la cunostinta ca nu e dorit la masa negocierilor. Portofoliul de Finante a fost preluat de Euclid Tsakalotos.

Vezi cele mai importante momente si declaratii din ziua votului istoric din Grecia

Luni seara, Angela Merkel a fost primita la Elysse. Cei doi au precizat ca usa negocierilor guvernului grec cu creditorii ramane deschisa si au cerut "propuneri serioase". La randul sau, Fondul Monetar International (FMI) a anuntat ca monitorizeaza situatia din Grecia si este gata sa o ajute daca i se va cere acest lucru.

PUBLICITATE
De altfel, in cursul zilei au avut loc mai multe intalniri la nivel inalt atat in Grecia, cat si la nivel european, urmand sa se stabileasca bazele pe care vor fi reluate negocierile marti, cand la Bruxelles va avea loc o ultima incercare disperata de a salva Grecia.

Tsipras s-a gandit totusi ca nu strica nici sa-si mentina calde relatile cu Vladimir Putin, asa ca l-a sunat si pe liderul de la Kremlin.

Ziare.com a transmis in format LIVE TEXT cele mai importante evenimente si declaratii din prima zi a Greciei de dupa referendum:

23:55 Inchidem transmisiunea aici, va multumim ca ati urmarit impreuna cu noi, si in aceasta zi, desfasurarea evenimentelor din Grecia.

Si marti se anunta o zi plina: Tsipras si liderii UE se reunesc la Bruxelles, pentru o ultima incercare disperata de a gasi o solutie pentru Grecia. Urmariti pe Ziare.com desfasurarea evenimentelor si cele mai importante declaratii si reactii la cald.

23:47 - Ministrul de Externe al Greciei, Nikos Kotzias, a indemnat luni la "prudenta", dupa victoria taberei "Nu" la referendumul de duminica asupra reformelor cerute de creditorii internationali ai Atenei.

23:35 - BCE a transmis ca finantarea de urgenta se mentine la nivelul actual, dar sunt inasprite conditiile de acordare a acesteia, anunta AFP.

Grecia a spus NU Europei: Anuntul facut de Banca Centrala Europeana

23:10 - Directorul FMI, Christine Lagarde, a vorbit cu premierul Alexis Tsipras, luni, si i-a explicat ca Fondul Monetar International nu mai poate furniza bani Greciei, dupa ce tara a esuat in platirea a 1,6 miliarde de euro, saptamana trecuta.

23:08 - Alexis Tsipras a discutat in aceasta seara cu presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi. Premierul grec a vorbit despre lichiditatea din sectorul bancar elen. Tsipras a invocat, de asemenea, "nevoia imediata" pentru a se ridica controalele de capital in timpul apelului telefonic, potrivit unui purtator de cuvant al guvernului, citat de Reuters.

22:35 - Ministrul italian de Finante a sugerat ca liderii din zona euro sunt dispusi sa ia in calcul un nou program de ajutor financiar pentru Grecia, nu o continuare a celui vechi.

22:20 - Prim-ministrul spaniol Marian Rajoy a spus ca negocierile pe tema oricarui acord privind Grecia trebuie sa aiba loc rapid, informeaza The Guardian.

22:10 - Noul ministru grec al Finantelor, Euclid Tsakalotos, a spus ca grecii "merita ceva mai bun" si ca astfel nu pot sa accepte "un acord neviabil". In plus, acesta a precizat ca vrea continuarea discutiilor cu creditorii internationali.

Noul ministru elen de Finante: Grecii "merita ceva mai bun" si ei "nu pot accepta un acord neviabil"

22:00 - Prim-ministrul olandez Mark Rutte a transmis ca Grecia "trebuie sa accepte reforme profunde daca vrea un nou pachet de asistenta sociala".

"Grecia trebuie sa decida in aceasta noapte daca vrea sa ramana in zona euro", a mai precizat Rutte, adaugand ca, daca Atena nu accepta reforme dure, "s-a terminat", potrivit Reuters.

21:50 Analistii Stratfor considera ca victoria celor care au votat "Nu" la referendum va avea probabil un cost mare pentru Grecia, transmite Mediafax.

21:40 - Doi membri ai consiliului de guvernare al BCE au cerut masuri si mai dure pentru sectorul bancar al Greciei.

21:27 - Ministrul italian al Economiei sustine ca tarile din zona euro sunt deschise la o noua propunere a Greciei.

21:20 - Hollande a vorbit si despre valorile care tin Europa laolalta, precizand ca nu este vorba doar despre o constructie monetara si financiara, scrie The Guardian.

21:15 - Ministrul francez al Apararii, Jean-Yves Le Drain, a declarat ca "ar fi o analiza foarte proasta sa ne gandim ca votul din Grecia este impotriva NATO", potrivit Reuters.

Grecia, dupa un "nu" care zguduie Europa: Merkel si Hollande cer "propuneri serioase"

20:55 - Angela Merkel si Francois Hollande au cerut Greciei sa vina cu propuneri serioase pentru a ajunge la o reforma.

"Spunem foarte clar ca usa discutiilor ramane deschisa si intalnirea liderilor din zona euro de maine ar trebui inteleasa in acest sens", a punctat Merkel.

20:46 - Cancelarul german Angela Merkel a sustinut o scurta declaratie dupa intrevederea cu Hollande. Merkel a precizat ca asteapta noile planuri de reforma ale lui Tsipras, insa a precizat ca acum nu este momentul pentru a vorbi de oferte noi, in contextul in care guvernele europene inca reactioneaza la rezultatul referendumului de duminica.

Angela Merkel a declarat ca "avem o moneda unica si vrem sa pastram acea moneda" si ca ultima oferta facuta Greciei a fost una generoasa.

20:44 - Francois Hollande a declarat ca usa ramane deschisa pentru discutii privind planurile de asistenta financiara pentru Grecia.

20:40 - Purtatorul de cuvant al BNR, Dan Suciu, a declarat luni seara, ca nu exista motive de ingrijorare pentru persoanele care au conturi la bancile romanesti cu capital grecesc, si cel mai bine ar fi sa-si pastreze banii aici, pentru a nu pierde dobanda.

Exista motive de ingrijorare pentru bancile romanesti cu capital grecesc? Ce spune purtatorul de cuvant al BNR

20:33 - Ministrul german de Finante subliniaza ca rezultatele referendumului din Grecia ar trebui sa fie respectat, insa Atena trebuie sa trimita noi propuneri.

20:31 - Hollande spune ca Alexis Tsipras trebuie sa faca propuneri serioase.

20:25 - Fostul presedinte francez Giscard d'Estaing sustine ca Grecia ar trebui sa fie suspendata din zona euro, transmite Kathimerini.

20:13 - Grecia are, oficial, un nou ministru de Finante, dupa ce Tsakalotos a depus juramantul in fata presedintelui Prokopis Pavlopoulos.

20:10 - Casa Alba a transmis ca este in interesul Europei si al Statelor Unite ca aceasta criza greceasca a datoriilor sa fie rezolvata si ca, in ciuda "diferentelor semnificative", toate partile recunosc importanta pastrarii Greciei in zona euro, potrivit Reuters.

20:05 - Presa internationala scrie ca noul ministru al Finantelor, Euclid Tsakalotos, este un personaj diametral opus fata de predecesorul sau.

Dupa ce a intors spatele Europei, Grecia are un nou ministru la Finante - cine e omul care se ocupa de banii elenilor

20:00 - Kremlinul a anuntat ca Vladimir Putin si directorul general al FMI, Christine Lagarde, nu au discutat, luni, posibilitatea acordarii unui ajutor financiar Greciei, transmite Reuters.

19:53 - Partidul de stanga radicala din Spania, Podemos, a cerut social-democratilor europeni, cu precadere cei din Franta si din Italia, sa faca "pasi mai fermi" catre Grecia, transmite agentia AFP, citata de Agerpres.

19:50 - Angela Merkel si Francois Hollande s-au asezat la masa discutiilor.

19:44 - Referendumul din Grecia, prin care elenii au respins categoric pachetul de reforme propus de creditorii internationali, a ridicat un val de incertitudine pentru milioanele de turisti care planificasera sa-si petreaca vacanta in insulele grecesti. Gasiti pe Ziare.com toate informatiile pe care trebuie sa le stie cei care planuiesc sa-si petreaca vacanta in Grecia.

19:35 - Agentia de rating Fitch transmite ca, dupa rezultatul referendumului, alunecarea spre iesirea din zona euro a crescut "dramatic", anunta The Guardian.

19:20 - Cancelarul german Angela Merkel a ajuns la Palatul Elysee, pentru discutii cu presedintele francez Francois Hollande, pe tema crizei din Grecia, anunta agentia Associated Press.

19:15 - Noul ministru de Finante al Greciei va depune juramantul la ora 20.00, informeaza The Guardian.

19:10 - Despre programul bancilor se stie deocamdata ca vor fi sigur inchise marti si miercuri.

19:05 - Ministrul francez al Finantelor, Michel Sapin, a spus ca Franta va astepta sa vada ce va propune Atena.

19:00 - Liderul asociatiei bancilor grecesti a transmis ca limita zilnica la retragerile de la bancomate va ramane la 60 de euro, mai transmite Reuters.

18:55 - Ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schaeuble, a spus ca nu va fi usor pentru viitorul ministru elen al Finantelor, Tsakalotos.

18:45 - Presedintele cubanez Raul Castro a trimis un mesaj de felicitare premierului grec Alexis Tsipras, in care arata ca rezultatul covarsitor de "Nu" la referendumul de duminica ratifica abordarea guvernul grec, transmite agentia Associated Press.

Grecia a spus NU Europei: Lideri din America Latina saluta votul de la referendum

18:40 - Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, spune ca Grecia ar putea sa ia masuri de austeritate chiar si mai dure decat cele cerute de creditori.

Vasilescu (BNR): Grecia ar putea lua masuri de austeritate mai dure decat cele cerute de creditori

18:35 - Surse citate de Reuters noteaza ca Euclid Tsakalotos va fi investit in functia de ministru al Finantelor, luni.

18:30 - Dupa discutiile de luni, liderii partidelor grecesti i-au transmis lui Alexis Tsipras sustinerea lor pentru intelegerea "corecta social si viabila economic" cu creditorii, dupa lungile discutii purtate cu premierul, mai arata Reuters.

18:16 - Britanicii sunt sfatuiti sa-si ia din tara medicamente si euro, daca vor sa-si faca vacanta in Grecia, transmite The Telegraph.

18:05 - Publicatia germana Spiegel anunta ca grecii raman far hartie pentru ziare, acest lucru urmand sa se intample duminica, daca nu vor fi facute rapid noi provizii.

18:00 - Bancile vor ramane inchise cel putin pana vineri, potrivit unor surse bancare citate de Reuters.

Grecia a spus NU Europei: Bancile raman inchise cel putin pana vineri (surse)

17:55 - Premierul britanic David Cameron spune ca a discutat, luni, cu cancelearul german Angela Merkel: "Vom face orice este necesar pentru a proteja securitatea economica a Marii Britanii".

17:45 - Fondul Monetar International a transmis, luni, ca monitorizeaza situatia din Grecia si ca este gata sa dea o mana de ajutor daca i se solicita, ca urmare a referendumului, transmite Reuters.

17:40 - Companiile farmaceutice au spus, luni, ca vor continua sa furnizeze medicamente Greciei, pentru moment, in ciuda incertitudinii financiare tot mai mari, anunta Reuters.

17:30 - Premierul grec Alexis Tsipras a avut o intalnire la Palatul Prezidential cu liderii partidelor.

17:10 - Euclid Tsakalotos a fost numit ministru de Finante al Greciei, anunta The Telegraph.

17:00 - Fostul ministru de Finante din Grecia, Yanis Varoufakis, il recomanda in locul sau pe Euclid Tsakalotos, purtatorul de cuvant al Guvernului, care a condus pentru putin timp echipa de negociere cu creditorii.

Viata fabuloasa a lui Yanis Varoufakis, fostul ministru grec de Finante care a fascinat o lume intreaga

16:57 - Tot Sigmar Gabriel este cel care a mentionat ca liderii din zona euro, care se vor reuni marti la Bruxelles intr-un summit extraordinar, vor discuta, fara indoiala, si problema unui "ajutor umanitar" pentru Grecia.

Grecii ar putea primi ajutor umanitar din partea zonei euro: Nu putem sa ii abandonam

"Oamenii au nevoie de ajutor si noi nu trebuie sa-l refuzam doar pentru ca nu suntem multumiti de rezultatul referendumului de duminica", a afirmat acesta, potrivit AFP, informeaza Agerpres.

16:54 - Chiar daca Angela Merkel a discutat la telefon cu premierul elen Alexis Tsipras, alti oficiali germani nu scapa nicio ocazie pentru a trage semnale de alarma in legatura cu "epopeea elena". Sigmar Gabriel, ministrul Economiei de la Berlin, a transmis ca falimentul reprezinta o amenintare pentru Grecia, iar daca vrea sa ramana in zona euro, reformele ce vor fi inaintate marti trebuie sa aduca imbunatatiri fata de negocierile anterioare.

16:15 - Bancile din Grecia ar putea ramane inchise in zilele urmatoare, avand in vedere ca autoritatile pregatesc o decizie in acest sens, potrivit bancherilor citati de Reuters.

Iesirea Greciei din zona euro, scenariul de baza luat in calcul de bancheri

16:13 - Iesirea Greciei din zona euro este singura decizie viabila din punct de vedere economic, dar cu costuri foarte mari in primul rand pentru greci, dar si pentru celelalte tari din Uniunea Europeana, sustine presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru. El mai considera ca, din punct de vedere politic, situatia se complica, informeaza Agerpres.

16:06 - Europarlamentarul roman Iuliu Winkler (UDMR, PPE) a afirmat, luni, la Deva, intr-o conferinta de presa, ca, desi e cinic sa privesti astfel lucrurile, Romania ar putea castiga de pe urma crizei din Grecia, existand sanse ca unii dintre investitorii din aceasta tara sa se reorienteze spre tara noastra.

"Situatia provocata de rezultatul referendumului pe fondul crizei din Grecia are urmari asupra leului, dar sunt convins de faptul ca acestea sunt temporare. (...) Romania se bucura de stabilitate, iar cei care au bani in bancile asa-zis grecesti, de fapt banci romanesti cu capital grecesc, nu trebuie sa-si faca probleme deoarece depozitele sunt garantate de BNR pana la suma de 100.000 de euro.

Exportatorii au fost cei care au pierdut, insa, cinic vorbind, pe termen lung, Romania ar putea sa castige de pe urma crizei grecesti, existand sanse ca unii investitori sa se reorienteze spre tara noastra", a declarat deputatul european, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

15:37 - AFP transmite ca negocierile intre Grecia si creditori vor fi reluate marti - asa au stabilit premierul elen Alexis Tsipras si Angela Merkel, seful cancelariei de la Berlin, in urma convorbirii telefonice. Guvernul de la Atena trebuie sa vina cu un nou set de propuneri.

15:32 - Presa elena sustine ca premierul elen Alexis Tsipras vorbeste in acest moment la telefon cu cancelarul german Angela Merkel.

15:28 - Seful Eurogrup, olandezul Jeroen Dijsselbloem, a sustinut ca rezultatul referendumului "nu ne aduce mai aproape de o solutie", adaugand faptul ca se va intalni cu ceilalti ministri de Finante din zona euro, marti, inaintea summit-ului liderilor din uniunea monetara.

15:18 - The Telegraph a obtinut rezumatul discutiei telefonice intre Tsipras si Putin. "Presedintele rus si-a exprimat sprijinul pentru Grecia, in fata dificultatilor ce vor urma", arata sursa citata, care adauga ca cei doi lideri au vorbit si despre dezvoltarea cooperarii intre cele doua state.

15:17 - Cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande vor tine o declaratie de presa comuna in jurul orei 20:15, ora Romaniei.

Presa franceza, despre referendumul grec: O victorie pentru Tsipras, un seism pentru Europa

15:15 - Vicepresedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a scris pe Twitter un mesaj interesant. El sustine ca un nou acord pentru Grecia trebuie aprobat la nivelul tuturor state membre din zona euro. "Iar votul negativ a facut lucrurile mai dificile", a continuat acesta.

4 comentarii:

  1. Viitorul Europei,Asiei,Americii si al lumii intregi s-a hotarat in luna iunie anul acesta in Austria, cu prilejul reunirii Grupului BILDERBERG.Nu se stie insa nimic ,n-a "rasuflat" nici-o informatie despre ce au hotarat iudeo-khazaro-iezuito-masonii privind viitorul si destinul nostrum.Orice-ar fi decis privind soarta noastra eu sunt sigur ca nu este spre binele nostrum,ci numai si numai al lor....Putintica rabdare si.....veti vedea si simtii pe pielea voastra de "goyimi" platitori de taxe si impozite....

    RăspundețiȘtergere
  2. Cutremurul economic cel mai mare poate fi de la o decizie proasta a UE (apartinand socialistilor si celor de extrema dreapta afiliati lui Putin) de a pompa, in continuare, bani in Grecia.
    Este cat se poate de clar ca va urma o ascensiune a extremei stangi din flancul sudic al Europei (Portugalia, Spania, Italia, poate si altii) care vor revendica sa traiasca si ei bine pe imprumuturi si sa se stearga datoriile.
    Mai simplu spus, sudul Europei sa traiasca pe munca nordului Europei.
    E clar ca ar urma iesirea tarilor de sud din UE si restrangerea acesteia doar la tarile din nord.
    Iar in tarile din sud va fi mare foame.
    .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca tarile din sudul Europei ies din zona euro-creatie a jidanimii mondiale- si,mai ales,daca "scapa" din "jugul" exterminatorilor financiari iudeo-khazaro-iezuito-masoni ,atunci vor trai foarte bine.Mai ales ca de tarile din nordul Europei se va alege praful pe masura racirii climei si a glaciatiunii care va urma pe care,cu toate programele de tip HAARP jidanii iudeo-masono-khazari n-o vor putea opri.

      Ștergere
    2. Citirea teoriilor conspirationiste nu poate inlocui educatia si bunul simt.
      Iar bunul simt strabun ne invata :
      "Nu te intinde mai mult decat te tine plapuma".
      "Orice datorie trebuie intoarsa cu multumiri".
      Dar se pare ca traim vremurile din urma in care
      dispare orice forma de morala.
      Decaderea omenirii a fost profetita si in Biblie si de Sfintii Parinti.

      Ștergere