vineri, 7 iulie 2023

DUHUL SFANT PORUNCESTE PREOTILOR !


                                       Dragii mei, 

Astăzi dimineață, m-a trezit un glas Divin, un glas Dumnezeiesc care cânta asa:
              ” Preoții să spună:
             Cât de mărite sunt Lucrurile Tale!
           Doamne, cât de mărite sunt Lucrurile Taleeee!”
Și văd dragilor, vad pe Însuși Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Il vad sus în Cer pe Tronul Său cum priveste foarte trist in jos, spre noi de pe Pământ.
                      

Dragii mei, să nădăjduim că Preotii nostri vor spune cât mai des aceste Cuvinte Dumnezeiesti,Cuvinte care sunt Poruncă din Cerul Sfant:

 ”Cât de mărite sunt Lucrurile Tale!”

Si să lase la o parte orgoliile si mândria, plecând urechea si la credinciosii care le cer sfatul si ajutorul. 
Apoi , un alt glas Divin, spune cu infinită Dragoste asa:

                ”Dumnezeu ne iubeste pe toți !  

   Si iarasi intervine un alt glas,care completeaza asa:

                  Aproape pe toți! 
        Dumnezeu este peste tot și în toate, si ne iubeste aproape pe toți!”  

În acest moment, glasul dispare dragilor, iar eu ma grabesc a scrie în caietul de suflet,toate câte am văzut si auzit .  
.
Prieteni dragi, asa este ! DUMNEZEU ne iubeste aproape pe toti!
Ce inseamna aproape pe toti? Inseamna că, sunt si oameni care hulesc Adevarul Duhului Sfant, sunt si oameni care, nu cred in Dumnezeu si-n Măicuța Domnului,dar întineaza cu vorbe acide si pline de venin,CUVÂNTUL  LUI  DUMNEZEU; PORUNCA si PORUNCILE LUI DUMNEZEU.
Aceste păcate, nu vor fi iertate nici in aceasta viața si nici in viața vesnica.
                                     Image result for DUHUL SFANT
Iata dragilor,de ce nu poate fi iertat Păcatul împotriva DUHULUI SFÂNT:

De ce păcatul împotriva Duhului Sfânt nu se iartă, pe când celelalte păcate, oricât de grave ar fi, se iartă?

Sfântul Nicolae Velimirovici Cuvinte duhovniceşti:
 
Iată, lui Zaheu i s-a iertat iubirea de averi, femeii păcătoase i s-au iertat păcatele trupeşti, tâlharului de pe cruce i s-au iertat tâlhăriile şi multor altora li s-au iertat multe alte păcate. Şi atunci, de ce să nu fie iertată şi tăgăduirea adevărului, necredinţa, batjocorirea lui Dumnezeu Duhul? Fiindcă la cei ca primii pomeniţi este ruşine şi pocăinţă, pe când la ceilalţi, nu.
Ai citit în Evanghelie aceste spuse ale lui Hristos: tot păcatul şi toată hula se va ierta oamenilor, dar hula împotriva Duhului Sfânt nu li se va ierta oamenilor nici în lumea aceasta, nici în cealaltă. Şi întrebi: ce este hula împotriva Duhului Sfânt? Este hula împotriva adevărului şi vieţii care este de la Dumnezeu Duhul Sfânt. Necredinciosul, care urăşte şi prigoneşte adevărul lui Dumnezeu, huleşte împotriva Duhului. Sinucigaşul, care urăşte şi ucide viaţa din sine, huleşte împotriva Duhului. Fiindcă Duhul este numit Duhul adevărului şi Dătătorul de viaţă, în Evanghelia după Ioan scrie că Domnul Hristos l-a numit de trei ori pe Duhul Sfânt Duhul Adevărului (14, 26; 15, 26; 16, 13). Deci, cine tăgăduieşte şi batjocoreşte adevărul tăgăduieşte şi batjocoreşte pe Duhul Sfânt, tăgăduieşte şi batjocoreşte pe Dumnezeu, Care e duh şi adevăr.
„De ce nu poate fi iertat acest păcat”, întrebi, „în vreme ce orice alt păcat poate fi iertat? Iată, lui Zaheu i s-a iertat iubirea de averi, femeii păcătoase i s-au iertat păcatele trupeşti, tâlharului de pe cruce i s-au iertat tâlhăriile şi multor altora li s-au iertat multe alte păcate. Şi atunci, de ce să nu fie iertată şi tăgăduirea adevărului, necredinţa, batjocorirea lui Dumnezeu Duhul?” Fiindcă la cei ca primii pomeniţi este ruşine şi pocăinţă, pe când la ceilalţi, nu. Cei dintâi, chiar dacă păcătuiesc, reînnoadă legătura cu Dumnezeu prin ruşine şi pocăinţă - dar la cei din urmă toate legăturile cu Dumnezeu sunt rupte, şi omul necredincios s-a depărtat nemărginit şi deplin de Dumnezeu. La cei dintâi este slăbiciune, la cei din urmă, îndărătnicie. La cei dintâi, sufletul călătoreşte prin întuneric, însă măcar doreşte lumina. La cei din urmă, sufletul călătoreşte prin întuneric şi numeşte întunericul lumină. Când omul nu are nici cea mai mică voinţă să se mântuie, Dumnezeu nu vrea să-l mântuie cu de-a sila.
Ca o altă hulă împotriva Duhului Sfânt este urârea vieţii proprii şi răpirea vieţii proprii. Duhul Sfânt Se numeşte Dătătorul de viaţă, Dăruitorul vieţii. Când omul primeşte viaţa de la Dătătorul de viaţă, însă din neştiinţa obârşiei acestui dar nu este recunoscător faţă de Dumnezeu, i se poate ierta. Chiar şi când cineva primeşte viaţa de la Duhul vieţii, şi ştie de unde a primit acest lucru de mare preţ, şi totuşi nu e recunoscător, i se poate ierta. Dar când cineva primeşte viaţa de la Duhul vieţii şi o leapădă cu dispreţ, aceluia nu i se poate ierta nici în lumea aceasta, nici în cealaltă.
Pentru a înţelege acest lucru trebuie să înţelegem mai întâi ce înseamnă a ierta. A ierta pe păcătos înseamnă a-i reda viaţa deplină, a-i dărui din nou viaţa: însă când cineva nu doreşte viaţa, ba o mai şi urăşte şi o dispreţuieşte, Dumnezeu nu are altceva să-i dea. De asta este şters din Cartea celor vii.
Roagă-te lui Dumnezeu să te păzească pe tine şi pe ai tăi de aceste păcate de neiertat, care înseamnă o nebunească răzvrătire a făpturii împotriva Făcătorului.
                                           Cu dragoste,Maria.

16 comentarii:

  1. Lauda ție Cristoase regele mariri VEȘNICE AMIN

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa nu uitam de asteroidul din 2026 care va bulversa toată planeta!? Impactul din Siria va fi devastator_

    RăspundețiȘtergere
  3. Se formeaza un nou ocean in timp lung pe Riftul Arican din Etiopia pina in Mozambic fisura plecata din Marea Rosie creste cu 2,5 cm anual presarata cu multe cutremure pina in sudul Africii pe care o rupe in doua
    .
    Va intra apa din marea Rosie modelind si clima Africii si a zonei din jur formind in est o noua insula continent lung de mii de km-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  4. Premierul bulgar Rumen Radev atacat verbal la Sofia de Zelenski pentru ca a refuzat sa ajute si sa pronunte cuvintul Razboi-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  5. Super Luna plina Si mesajul cu fazele lunii prezente si in calendarul ortodox nu se dezminte azi cutremur de 4,1 in Vrancea
    Asteptam urmatoatele cutremure mici initiate de faza lunii din 17 iulie plus minus trei zile, conform calendarului ortodox si cele doua mesaje cu fazele lunii la doua saptamini-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  6. Azi la Husi sarbatoare cu procesiune la moastea mucenitei Chiriachi-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa nu ne miram de ce SUA are pedeapsa cu moartea. Cei vinovati de ce s-a intamplat la Voluntari trebuiesc condamnati la moarte. Asta s-ar intampla in orice stat din SUA. La noi e invers. Vinovatii au functii, sunt militieni, politicieni, diicot nu are curajul sa dea nici numele lor. S-au inconjurat de lawyers pe care ii vedem aproape zilnic la A1, A3. Intimideaza. Ca si sotul pri__ței care intimideaza BOR-ul reprosandu-le ca ea le-a dat bani pt Catedrala. Cine mai facea asa cand fusese oprit de politie? Horod__nu procurorul intimida si el politistii spunandu-le ca datorita lui le-au crecut lor salariile. Deci acesti oameni nu se pot opri. Nu se pot schimba. Banii le-au luat mintile. Rau de tot. Demisia si sa nu mai auzim vreodata de voi, crim___lor bles___ți.

    RăspundețiȘtergere
  8. Las aceasta aici.
    Daca nu stim sa ne tinem impulsurile in control, putem provoca dezastre. Hai sa ne linistim si sa nu mai avem ciocniri intre noi!
    Este un avertisment sa nu cautam sa ne calcam pe coada reciproc.
    Eu te ajut pentru ca aceasta este natura mea. Tu trebuie sa intelegi ca nu am pretentii la nimic din ce este al tau si aceasta este conditionare indeajuns a mea. Explic doar ca ceea ce am facut, a fost un lucru bun si ca nu sunt necesare regretele pentru ceea ce am facut. Avem si martori care pot confirma ca nu trebuie sa te limitezi la ceea ce percepi ca o infrangere pentru ca nu esti infrant pana nu te recunosti ca esti infrant.
    Sunt sa te ajut sa te culegi, sa te si incalti sa mergi mai departe cu o singura conditie: nu aici!
    Verbul meu este a intelege.

    RăspundețiȘtergere
  9. preotii au porunca inca de la hirotonisire-dar credinta nu o masoara decat DUMNEZEU

    RăspundețiȘtergere
  10. Corul Madrigal continua Magia Divina ,cariera de succes international la 60 de ani de la infintare-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  11. Biblia spune ca e un singur mijlocitor intre noi oameni și Dumnezeu tatăl și aceela e Domnul Hristos ,biblia nu spune sa ne rugam la fecioara Maria sau la orcine altcineva decât la Hristos Domnul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fecioara Maria, maica Domnului nostru Iisus Hristos e mijlocitoarea noastră!

      Ștergere
  12. pt SILVIA- corect, MAICA DOMNULUI ESTE MIJLOCITOAREA NOASTRA, rugatoare fierbinte la FIUL EI HRISTOS si scara de urcare in lumina spre mantuire

    RăspundețiȘtergere
  13. tot pt SILVIA -anonimul de mai sus are alta orientare spirituala- ei citesc biblia mot -a mot -pai sf APOSTOLI au fost primii care au vorbit de MAICA DOMNULUI cu credinta si maaare respect- sa ne amintim de biserica din VLAHERNE cu ACOPERAMANTUL EI unde erau si alti crestini marturisitori si au ramas scrise aceste marturii- sa nu mai vorbim de vazatorii in DUH, de sf munte ATHOS,de sfintii nostri crestini etc.- de aceea si MAICA DOMNULUI ii lasa pe unii sa creada in ce vor-minunile curg si astazi de la MAICA DOMNULUI

    RăspundețiȘtergere