duminică, 28 iulie 2019

SFANTA EVANGHELIE, DIN DUMINICA A SASEA DUPĂ RUSALII !


                    Sfintele Evanghelii  din :

                 DUMINICA  a - 6- a după  Rusalii !

                                                                     La UTRENIE , 

                     SFÂNTA  EVANGHELIE  A  ŞASEA , 
             A  ÎNVIERII DOMNULUI  IISUS  HRISTOS ! 

                   De la Sfântul Evanghelist si Apostol LUCA !
                                          (XXIV, 36 - 52 ) 

În vremea aceea sculându-se din morţi, Iisus a stat în mijlocul ucenicilor Săi şi le-a zis : Pace vouă! 
                         .
Iar ei înspăimântându-se şi înfricoşându-se ,credeau că văd un duh.Dar EL le-a grait : ce sunteţi tulburaţi şi pentru ce vi se ridică astfel de gânduri în inimile voastre ?Priviţi mâinile Mele şi picioarele Mele, căci Eu însumi sunt;pipăiţi-Mă şi vedeţi , că duhul nu are carne şi oase, cum Mă vedeţi pe Mine având. 
Şi zicând acestea , le-a arătat mâinile şi picioarele Sale. Dar,încă necrezând ei de bucurie şi de mirare, EL le-a zis :aveţi aici ceva de mâncare? Iar ei I-au pus înainte o bucată de peşte fript şi un fagure de miere. Şi luând , a mâncat în faţa lor. Apoi a zis către ei : acestea sunt cuvintele pe care le-am grăit către voi , pe când eram cu voi, că trebuie să se împlinească toate cele scrise despre Mine în Legea lui Moise,în Prooroci şi în Psalmi. Atunci le-a deschis mintea, ca să înţeleagă Scripturile. Şi iarăşi le-a zis :aşa  este scris şi aşa trebuia să pătimească Hristos şi să învieze a treia zi din morti ;şi în numele Lui să se propovăduiască pocăinţa spre iertarea păcatelor la toate neamurile , începând de la Ierusalim. Iar voi sunteţi martorii acestora. Şi iată , Eu trimit peste voi făgăduinţa Tatălui Meu, însă voi să şedeţi în cetatea Ierusalimului, până când vă veţi îmbrăca cu putere de Sus. Apoi i-a dus afară până în Betania şi, ridicându-şi mâinile Sale , i-a binecuvântat. Şi pe când îi binecuvânta,s-a despărţit de dânşii şi s-a înâlţat la Cer.                         

Iar ei, închinându -I- Se, s-au întors în Ierusalim cu bucurie mare.Şi erau în toată vremea în Biserică, lăudând şi binecuvântând pe Dumnezeu. Amin!

SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE, SLAVĂ  ŢIE ! AMIN!

                     La  Sfânta  şi Dumnezeiasca Liturghie, 

                 Sfânta  Evanghelie de la Matei !  

                                                  (IX, 1 - 8 )

                          Vindecarea  Slăbănogului ! 

În vremea aceea , intrând în corabie , Iisus a trecut marea înapoi şi s-a întors în oraşul Său. Şi iată că I-au adus pe un  slăbănog , care zăcea în pat. Şi Iisus, văzând Credinţa lor , a zis slăbănogului : îndrăzneşte , fiule ; ţi se iartă păcatele tale. Atunci unii dintre cărturari au zis în sinea lor : Acesta săvârşeşte blasfemie . Dar Iisus ,ştiind gândurile lor, le-a zis : pentru ce cugetaţi cele rele în inimile voastre ? Căci ce este mai lesne a zice : ţi se iartă păcatele tale , sau a zice scoală-te şi umblă ? Ca să ştiţi însă că putere are Fiul Omului pe pământ a ierta păcatele , atunci a zis slăbănogului : scoală-te , ia-ţi patul tău şi te du la casa ta . Şi, sculându-se el, şi-a luat patul şi s-a dus la casa sa.Iar mulţimile , văzând aceasta, se minunau şi slăveau pe Dumnezeu , Care a dat o putere ca aceasta oamenilor.
SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE, SLAVĂ ŢIE !
                                        Fraţilor,

Chiar dacă eu din dragoste faţă de Dumnezeu şi faţă de Maica Domnului, din dragoste faţă de Semeni , am scris aici Pericopele Evanghelice care se vor citi mâine, trebuie să vă faceţi timp ca să mergeţi la Sfânta Biserică , si să vă hrăniţi Sufletul la Sfanta şi Dumnezeiasca Liturghie  cu aceste Dumnezeiesti Pericope Evanghelice. 

Este atât de uimitor să stai în Sfânta Biserică, să nu te uiti nici în stânga, nici în dreapta , ci  doar să asculţi cu inima şi sufletul, glasul Preotului ,precum si al stranei. Simţi că te înalţi la Cer, împreună cu  răsunetul dumnezeiesc de frumos al Sfintei Slujbe de la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie.
Numai aşa ne putem dobândi mântuirea Sufletului nostru, mergând la Sfanta Biserică  in zilele de Sarbătoare, spovedindu-ne la Preot, postind în Sfintele Posturi si daruind dragoste Aproapelui.
Dragii mei, credeţi-mă că după Sfanta Slujba, veti simti ca plutiti, ca toate grijile le-ati încredintat Lui Dumnezeu şi Maicii Domnului, şi ca nu aveti de ce sa va mai temeti.
Cel mai de preţ ,este mântuirea noastra ! Treabă si griji avem zilnic . Asa ca, mai lăsaţi-le  si mergeti la Sfanta Biserica !
                                                    Cu dragoste, Maria

Un comentariu:

  1. In legatura cu Alexandra fata dispărută nu stiti nimic..?Speram sa fie in viata si sa o apere dumnezeu și măicuță domnului.

    RăspundețiȘtergere