Judecătorii au decis cu unanimitate de voturi că propunerea referitoare la interdicția amnistierii sau grațierii corupților încalcă limitele revizuirii Constituției, au explicat sursele citate.
Potrivit acestora, ”exceptarea infracțiunilor de corupție de la grațiere sau amnistie este neconstituțională”.
”Nu poți separa un grup de infracțiuni prin Constituție. O poți face prin lege, dar nu prin Constituție pentru că se încalcă limitele revizuirii, se încalcă principiul egalității în drepturi”, au declarat surse participante la dezbateri pentru G4Media.ro.
Celelalte prevederi ale inițiativelor de revizuire – interzicerea ordonanțelor de urgență în domeniul justiției și oferirea posibilității și altor instituții de a ataca OUG-urile la CCR – au primit undă verde de la Curte.
Judecător raportor în acest caz a fost Attila Varga, numit la CCR la propunerea UDMR.
Odată respinse, cele două inițiative de revizuire a Constituției vor trebui redepuse la Parlament, fără prevederile declarate neconstituționale.
Proiectul comun PNL-USR de revizuire a Constituției vizează implementarea în legea fundamentală a rezultatelor referendumului din 26 mai și prevede concret introducerea interdicției pentru persoanele condamnate definitiv să mai ocupe funcții publice, interzicerea amnistiei sau grațierii faptelor de corupție, interdicția adoptării de OUG-uri în domeniul Justiției și spargerea monopolului deținut de Avocatul Poporului de a ataca la CCR ordonanțele de urgență prin conferirea acestui drept și președintelui României, parlamentarilor și Înaltei Curți de Casație și Justiție.
La rândul lor, parlamentarii PSD şi ALDE au depus și ei la Parlament propriul proiect de lege pentru revizuirea Constituţiei, care conține, printre altele, prevederea inițiativei cetățenești sprijinită de USR, ”Fără penali în funcții publice”. O altă prevedere vizează interzicerea grațierii persoanelor care au fost condamnate pentru infracțiuni de corupție.
Iata si articolul meu ,mai pe larg:
                                23 Mai 2019,ora 14,45 !

                                 Dragii mei,

În urma cu mai puţin de-o oră, desi eram aici si scriam pe Blog, aud un glas care spune asa:

  Numele persoanei - "IOHANNIS ne-a pus Ţara, intr-o stare dificilă .
             La REFERENDUM, nu se va pune PECETEA REFERENDUMULUI ."

Dragii mei,acesta a fost MESAJUL DIVIN,acesta l-am publicat si eu.
După cum vedeti, cuvantul "PECETE" se foloseste cel mai mult in CARTILE RELIGIOASE.
In viata noastra de zi cu zi,spunem Legalizare,intarire,autentificare,etc etc.
Voi dragilor,faceti fiecare cum va spune inima si sufletul .Mergeti la Vot si votati unde vreti si cum va dicteaza constiinta.
Voi merge si eu la Vot, si voi vota numai pentru Parlamentare.
In rest , ceea ce inseamna aceste cuvinte pe care le-am citat mai sus,urmeaza ca sa vedem Duminica după ora 21, -26 MAI 2019.
                                Cu dragoste,Maria.

P.S.
Ce spuneti dragii mei, voi cei care m-ati jignit si injurat după Referendum ?
Am avut dreptate sau nu ?
Eu v-am iertat de-atunci! Dumnezeu sa va ierte pentru rautatea voastra.