3 Iulie 2019,ora 13,45 !
Dragii mei,
Astazi după pranz,in timp ce scriam aici pe Blog, aud glas care spune asa:
"Închisoare de Eminescu !
Iar ceea e auzeam ,vedeam si scris cu litere mari,pe gardul unui CIMITIR.
Adica asa:
"Închisoare de Eminescu !
De Eternitate !"
Dragii mei,oare cine nu l-a iubit si nu-l iubeste pe marele nostru Poet Mihai Eminescu?
El a fost si este LUCEAFARUL ROMÂNIEI sfinte! Anul acesta,mai precis la 15 iunie 2019,s-au implinit 130 de ani de la trecerea sa in Eternitate.
De ce mi s-a aratat acestea, eu nu stiu dragilor.
Ceea ce stiu ,este faptul că, trebuie sa fim mandri ca am avut si avem un asa Poet National, un asa jurnalist si prozator National,ca Mihai Eminescu.
Am spus ca avem ,deoarece,prin toate Operele sale care ne-au ramas, MIHAI EMINESCU ramane vesnic viu printre noi.
Dar, sa ne amintim puţin de Marele Eminescu :
15 iun. 2019 - Sâmbătă, 15 iunie, se împlinesc 130 de ani de la trecerea în eternitate a poetului nostru naţional, Mihai Eminescu, jurnalist şi prozator, ales
PORTRET: Mihai Eminescu – „geniul pustiu” al poeziei româneşti
Sâmbătă, 15 iunie, se împlinesc 130 de ani de la trecerea în eternitate a poetului nostru naţional, Mihai Eminescu, jurnalist şi prozator, ales post-mortem membru al Academiei Române. Eminescu a fost supranumit „luceafărul poeziei româneşti” şi a rămas cel mai important reprezentant al romantismului din literatura română, un remarcabil erudit şi militant activ pentru dreptul la existenţă naţională a poporului român.
* * * * *
Mihai Eminescu (Eminovici) s-a născut la 15 ianuarie 1850, la Botoşani, fiind al şaptelea din cei 11 copii ai căminarului Gheorge Eminovici, provenit dintr-o familie de ţărani români din nordul Moldovei şi al Ralucăi Eminovici, născută Juraşcu, fiică de stolnic din Joldeşti.
Anii copilăriei îl regăsesc la Botoşani şi Ipoteşti, unde are parte de libertate totală îăn mijlocul naturii.
Între anii 1858-1860, a urmat clasele a III-a şi a IV-a la „National Hauptschule” din Cernăuţi, apoi, în perioada 1860-1863 este înscris la Ober-Gymnasium din Cernăuţi, unde repetă clasa a II-a, iar la 16 aprilie 1863 părăseste definitiv cursurile, deşi era foarte bun la învăţătură.
În anul 1864, Mihai solicită Ministerului Învăţământului din Bucureşti o subvenţie pentru continuarea studiilor sau un loc de bursier, însă este refuzat”. În acelaşi an, la 5 octombrie, intră ca practicant la Tribunalul din Botoşani, şi, mai apoi devine copist la comitetul permanent judeţean, în aceeaşi perioadă „pribegind” alături de
Trupa de teatru Tardini-Vlădicescu, prin diferite spectacole şi turnee.
În 11 martie 1865, tânărul Eminovici primeşte paşaport pentru trecerea în Bucovina, apoi este ţinut în gazdă la profesorul său Aron Pumnul, fiind şi îngrijitor al Bibliotecii acestuia.
Un an mai târziu, la 12 ianuarie, după trecerea la cele veşnice a lui Aron Pumnul, este tipărită o broşură dedicată acestuia, în care Eminovici semnează una din poezii, „La moartea lui Aron Pumnul”.
În 25 februarie, publică în revista „Familia”, poezia „De-aş avea…”, sub numele de Mihai Eminescu, pe care poetul l-a adoptat, de aici înainte.
La 16 iulie 1866, aceeaşi revistă îi publică poezia „Din străinătate”, urmată de noi creaţii ale poetului care văd lumina tiparului – „Speranţa”, şi „Misterele nopţii”.
În august participă la adunarea anuală a „Astrei”, apoi ajunge la Bucureşti, unde intră, ca sufleur şi copist, în trupa lui Iorgu Caragiale, cu care merge în turnee la Brăila, Galaţi sau Giurgiu.
În anul 1868, devine sufleur în trupa lui Mihai Pascaly, care cuprindea actori de la mai multe teatre, şi cu care Eminescu merge înn turnee la Braşov, Sibiu şi Timişoara.
În acest periplu îl cunoaşte pe Iosif Vulcan, care îi publică poeziile „La o artistă” şi „Amorul unei marmure”, în „Familia”, apoi se stabileşte la Bucureşti, unde îl cunoaţşte pe I. L. Caragiale, apoi este angajat ca sufleur şi copist al Teatrului Naţional.
La 1 aprilie 1869 întemeiază, alături de alţi tineri creatori, cercul literar „Orientul”, care avea ca preocupare culegerea de poezii populare şi documente referitoare la istoria şi ţării, lui Eminescu fiindu-i repartizată culegerea de texte şi documente din regiunea Moldovei.
Eminescu, pribeag până atunci, se împacă cu familia, după ce tatăl său îi promite sprijin pentru a urma cursuri universitare la Viena, iar la 2 octombrie, se înscrie la Facultatea de filosofie ca simplu auditor, fiindcă nu avea diploma de bacalaureat.
Este mediul în care îi cunoaşte pe Slavici, împreună cu care activează, alături de tineri din Transilvania şi Bucovina, în societatea studenţească „România jună”.
Este periada în care, pe lângă setea de cultură şi activitatea literară, abordează şi probleme precum situaţia politică a românilor şi a altor naţionalităţi conlocuitoare din Austro-Ungaria, mărturie în acest sens fiind articolele acide publicate în „Federaţiunea”. La 15 aprilie 1870 publică în revista „Convorbiri literare”, poezia „Venere si Madonă”, iar la 15 august, „Epigonii”.
La 8 aprilie 1871, „România jună” îşi alege conducerea – Slavici devenind preşedinte, iar Eminescu, bibliotecar.
La 15 august are loc serbarea de la Putna, în jurul mormântului lui Ştefan cel Mare, prilej pentru Eminescu să-şi revadă locurile copilăriei.
În toamnă, după exacerbarea unor opinii contradictorii în cadrul „României june”, Eminescu demisionează împreună cu Slavici din comitetul de conducere.
Este momentul în care Titu Maiorescu scrie despre meritele de poet ale lui Eminescu, caracterizat ca „poet în toată puterea cuvântului”.
Anul 1872 este dominat de întâlnirea, la Viena, de publicarea altor creaţii ale sale – „Înger şi Demon” şi „Floare albastră” şi de plecarea la Berlin, unde se înscrie la Universitate, pentru a studia filosofie, istorie, economie şi drept.
Pentru a se pute întreţine este angajat la consulatul român de la Berlin, condus de Teodor Rosetti, care avea să îi asigure, mai apoi, o mărire de salariu, pentru a asigura, pe mai departe şederea sa la Berlin.
În această perioadă Eminescu începe să prelucreze creaţii din foloclorul românesc, iar activitatea sa creatoare va avea ca finalitate „Călin” şi, mai ales, „Luceafărul”.
Între 17 ianuarie – şi 7 mai 1874, Eminescu poartă o coresondenţă consistentă cu Titu Maiorescu, care îi sugera poetului să-şi obţină doctoratul în filosofie, pentru a fi numit profesor la Universitatea din Iaşi, însă Eminescu abandonează acest demers, se întoarce în ţară şi este numit director al Bibliotecii Centrale din Iaşi.
În acelaşi timp, Eminescu predă lecţii de logică la Institutul academic, în locul lui Xenopol, iar „Convorbiri literare” îi publică „Împărat şi proletar”.
În anul următor, Eminescu propune spre achiziţionare, într-un raport datat 6 martie şi adresat lui Maiorescu, ministrul Învăţământului, o listă consistentă de tipărituri şi manuscrise vechi.
La 1 iulie 1875, Eminescu este numit revizor şcolar pentru districtele Iaşi şi Vaslui.
La 14 martie 1876, în cadrul prelegerilor publice ale „Junimii”, susţine conferinţa „Influenţa austriacă asupra românilor din principate”, apoi redactează un raport elogios asupra activităţii didactice a lui Creangă, destinat ministerului Învăţământului, iar marele nostru povestitor devine membru în „Junimea”.
După schimbarea guvernului, un raport adresat Ministerului Învăţământului cere ca Eminescu să fie urmărit pentru obiecte şi cărţi „sustrase”, în vremea în care activa ca bibliotecar, însă Parchetul din Iaşi decide clasarea cauzei.
În perioada următoare, Eminescu primeşte postul de corector şi redactor la gazeta „Curierul de laşi” – unde a redactat numeroase rubrici, fără semnatură – şi frecventează cu regularitate bojdeuca lui Creangă. De asemenea, publică cronici teatrale în legatură cu spectacolele la care asistă şi vizitează în dese rânduri casa bătrânului Ştefan Micle, ulterior stabilindu-se la Bucureşti.
După moartea, la 6 august 1779, a lui Ştefan Micle, Eminescu îi scrie Veronicăi, iar văduva lui Micle vine la Bucuresti şi îl roagă să intervină pentru urgentarea pensiei sale. Cei doi fac planuri de căsătorie, însă ele se vor dovedi nerealizabile. În perioada următoare corespondenţa cu Veronica Micle continuă, pe un ton iritat, iar la 6 decembrie, Veronica se plânge lui Hasdeu că Maiorescu l-a determinat pe Eminescu să nu-şi respecte promisiunea de a o lua în căsătorie.
În anul 1881, are loc publicarea Scrisorii I în „Convorbiri literare” din 1 februarie, a Scrisorii a II-a, la 1 aprilie şi a Scrisorii a III-a la 1 mai.
A urmat publicarea „Luceafărului” şi împăcarea cu Veronica, care a dat naştere unora dintre cele mai emoţionante scrisori de dragoste pe care mulţi dintre noi am avut privilegiul să le cunoaştem.
În 1883 a urmat publicarea, în „Familia”, a unor poezii eminesciene precum „S-a dus amorul…”, „Când amintirile…”, „Adio”, „Ce e amorul…”, „Pe lângă plopii fără soţ…” sau „Şi dacă…”, care i-au adus poetului un modest onorariu, singurul din întreaga sa activitate literară.
După mai multe internări în spitale, alternate cu activitatea literară normală, la 23 iunie 1883, Eminescu dă semne de alienare mintală, iar patru zile mai târziu este internat în sanatoriul doctorului Şuţu, pentru ca la 20 octombrie, poetul să fie trimis de prieteni la Viena şi internat în sanatoriul de la Ober-Dobling.
La 8 ianuarie 1884 se stinge din viaţă, la Ipoteşti, Gheorghe Eminovici, tatăl poetului, iar la 10 februarie, Eminescu se însănătoşeşte, primind o recomandare medicală de a face o călătorie prin Italia. Urmează un periplu de şase săptămâni spre sudul Alpilor până la Veneţia, Padova şi Florenţa.
La 24 septembrie 1884, Eminescu este numit în postul de subbibliotecar al Bibliotecii Centrale din Iaşi, însă în noiembrie se îmbolnăveşte din nou şi este internat la spitalul Sf. Spiridon.
La 15 iulie 1887 pacientul pleacă la Viena cu recomandare de tratament iar la 1 septembrie revine la Botoşani, unde se află sub îngrijire medicală. În decembrie trupa de teatru a fraţilor Vlădicescu, susţine un spectacol în beneficiul bolnavului.În anul următor, Eminescu continuă slujba la bibliotecă şi predă lecţii la şcoala comercială, iar în vara anului 1886 se îmbolnăveşte din nou, iar la 9 noiembrie este înlocuit în postul de la bibliotecă şi, în urma unui consult medical, este transportat la ospiciul de la Mănăstirea Neamţ, apoi în primăvara anului următor este internat la spitalul Sf. Spiridon.
Iacob Negruzzi depune la Camera Deputaţilor o petiţie prin care solicita acordarea, de către stat, a unei pensii viagere pentru poet, o lege care avea să intre în vigoare abia în aprilie 1888. Veronica Micle îl convinge pe Eminescu să se mute definitiv la Bucureşti, unde îşi recapătă din puteri şi îşi reaia, timid, activitatea literară.
La 3 februarie 1889, Eminescu este internat la spitalul Mărcuta din Bucureşti şi, mai apoi este mutat la sanatoriul Caritas, pentru ca la 15 iunie, poetul să treacă în eternitate, la sanatoriul doctorului Şuţu din strada Plantelor.
În acea zi, Titu Maiorescu nota în jurnalul său: “Astăzi a murit Eminescu, în institutul de alienaţi, de o embolie. Luceafărul poeziei româneşti, poetul nepereche…”.
Cert este că la 130 de ani de la moartea poetului, încă nu se cunoaşte motivul exact care a dus la plecarea sa din această lume, fiind dovedit faptul că bolile puse în seama sa de anumiţi medici erau fanteziste şi nu se bazau pe simptomele reale ale pacientului, cel mai des invocat diagnostic fiind „sifilis”, fără leac în acea perioadă.
La 17 iunie are loc, la Cimitirul Bellu, înmormântarea poetului, sicriul fiind dus pe umeri de patru elevi de la Şcoala Normală de Institutori, iar corpul său fiind înhumat la umbra unui tei.
Poetul George Călinescu a scris despre moartea poetului: „Astfel se stinse în al optulea lustru de viață cel mai mare poet, pe care l-a ivit și-l va ivi vreodată, poate, pământul românesc. Ape vor seca în albie și peste locul îngropării sale va răsări pădure sau cetate, și câte o stea va veșteji pe cer în depărtări, până când acest pământ să-și strângă toate sevele și să le ridice în țeava subțire a altui crin de tăria parfumurilor sale.”
Răzvan Moceanu
Sursa: RADOR
EMINESCU este mucenic -a fost ucis prin otravire-are loc ales in cer
RăspundețiȘtergereDOAMNE,iarta-ne pe noi pacatosii.DOAMNE,inteleg foarte bine mesajele de la DUHUL SFANT,scrise de doamna Maria,pentru ca toate sunt transmise,sa ne trezim cu totii si sa te urmam.Cu totii stim ca pana la a Doua Venire a Ta,pe pamantul Romanesc unde te-ai NASCUT,dar Nu ai copilarit,cum INAINTEMERGATORUL IOAN BOTEZATORUL,a pregatit omenirea,asa si de acum inainte SFANTA TREIME,va pregati acea persoana,care sa pregateasca omenirea pentru a Doua Venire a MANTUITORULUI LUMII,in locul cel SFANT,unde s-a nascut EMINESCU,MAICA DOMNULUI,IOAN BOTEZATORUL,si multi SFINTI,asa cum scrie in Vechiul Testament.Ce a fost ascuns de oameni,cu mii de ani,asa si de acum multe vor fi descoperite de oameni,nimic nu este intamplator pe acest pamant.Sa invatam sa fim buni la suflet,sa iubim tara MANTUITORULUI LUMII,sa dorim pacea pe pamant,si sa facem numai fapte bune,placute LUI DUMNEZEU,numai asa putem spune ca suntem adevarati crestini.
RăspundețiȘtergereEminescu nu a fost nebun şi nici bolnav de sifilis aşa cum spun unii medici care l-au consultat. "Incomodul Eminescu trebuia înlăturat, dând astfel satisfacţie numeroşilor săi adversari, atât din interiorul dar şi din afara ţării.
RăspundețiȘtergereMihai Eminescu deranja enorm interesele austro-ungaro-germane din România și trebuia înlăturat cu complicitatea mentorului său Titu Maiorescu, plătit de companiile Puterilor Centrale să le apere interesele.
Poetul Mihai Eminescu înainte să fie declarat nebun a dorit să se prezinte în fața lui dr. Eugene Schuyler, însărcinatul cu afaceri al SUA la București să depună un protest privind încălcarea libertății presei în România. Clanul Brătianu care conducea cu o mână de fier țara pentru interesele filo-germane ale lui Carol I nu l-au iertat pe Poetul Național și au acționat pentru înlăturarea de pe scena publică și declararea sa ca nebun.
Motive erau destule: Eminescu este cel care a înfierat corupţia politicienilor români în afacerea soldată cu comisioane grase a concesiunii de cale ferată Warshawsky, Kalinowsky, Horowitz, Hirschler, Rafalovitch, Boboritz si Rubinstein, culmea — toţi asistaţi de avocatul Titu Maiorescu!
În perioada 1883 — 1889, Mihai Eminescu a scris numeroase poezii foarte frumoase, din care nu reiese că acesta era "nebun". Chiar în ultimele zile, Mihai Eminescu fiind internat în Sanatoriul de boli mentale Dr. Șuțu a scris o superbă poezie "Stele-n cer", care i-a fost găsită într-un bloc notes din buzunarul de la halat după ce a murit.
RăspundețiȘtergereMoartea poetului survine în urma lovirii cu o piatră în cap pe 15 iunie 1889 din partea unui pacient nebun în azilul unde era internat. Reanalizarea recentă a autopsiei de către doctorul Vladimir Belis, specialist în medicina legală, şi a doctorului Ovidu Vuia, neuropsihiatru, s-a dovedit ca bolile lui Eminescu nu erau decât simple fabulaţii, o modalitate de a acoperi necesitatea suprimării acestuia. După un studiu care s-a întins pe parcursul câtorva ani, dr. Ovidiu Vuia scrie:
"Concluziile mele, ca medic neuropsihiatru, cercetător științific, autor a peste 100 de lucrări în domeniul patologiei creierului, sunt cât se poate de clare. Eminescu nu a suferit de lues şi nu a avut demenţă paralitică".
Creierul sau, în greutate de 1490 de grame, "uitat" ulterior intenţionat la soare avea să fie dovada falsităţii diagnosticului de sifilis, întrucât această boala consumă materia cerebrală.
„Nebunia" şi moartea lui Mihai Eminescu sunt creaţia unor interese politice majore ale statului român, care a încheiat în septembrie 1883 o alianţă secretă cu Austro-Ungaria şi Germania, prin care se prevedea eliminarea politicienilor şi scriitorilor români, care se opuneau proiectului de alianţă „contra naturii" a lui Carol I şi doreau un război pentru eliberarea românilor asupriţi din Ardeal.
Mihai Eminescu a fost făcut „nebun" şi apoi ucis pentru că şi-a dorit unirea tuturor românilor într-un singur stat „de la Nistru până la Tisa", fapt ce a deranjat marile puteri ale epocii şi protipendada politică de la Iaşi şi Bucureşti.
Mihai Eminescu nu putea fi târât într-un proces public că a dorit să-l asasineze pe Rege sau să fie expulzat că dorea unirea cu Ardealul, pentru că altfel indigna opinia publică românească până la revoltă.
Atunci, Regele, Titu Maiorescu — „asasinul moral" al poetului — şi Poliţia au înscenat „nebunia" lui Eminescu, incluzând în complot o serie de medici, ce făceau parte din organizaţii oculte sau discrete, subordonate intereselor de stat ale lui Carol I şi ale unor lideri liberali sau conservatori.
Ambasadorul german era exasperat de naționalismul lui Mihai Eminescu.
Liderii politici sau instituţiile guvernamentale, sub oblăduirea regelui filo-german Carol I, au acţionat împreună cu Viena şi reprezentanţii diplomatici imperiali ai Austriei, cu complicitatea Germaniei wilhelmine, pentru înlăturarea din viaţa publică a lui Mihai Eminescu, care deranja înţelegeri de stat secrete şi discrete la cel mai înalt nivel.
Rămâne ca cercetătorii să studieze, pe viitor, arhivele poliţiei secrete austriece pentru a descoperi noi dovezi despre înscenarea „nebuniei" şi „asasinarea" poetului Mihai Eminescu, o piedică vie în calea alianţei secrete între România şi Puterile Centrale.
E istorie...Degeaba stiti istorie daca nu ati observat ca e repetabila! Aceiasi masoni care au impiedicat atunci vocea adevarului sa ajunga la oameni prin Eminescu impiedica si acum eliberarea noastra din sclavie. Pentru ca niciodata corbii nu scot ochii altor corbi. Ei sunt frati intre ei, in lojile masonice internationale. Nu sunt fratii nostri! Si-au intins tentaculele si in BOR! Oamenii se comporta ca o turma de oi fara minte. Cand bacii sunt corupti, oile devin la fel!
ȘtergereSunt cu totul de acord cu anonim 23-57 asa este.
RăspundețiȘtergereTrebuie s-a ne întoarcem la rădăcinile noastre,la credința puternică și adevarata.
Cu mult drag si sa vedem ce ne rezerva viitorul.
Sa avem credința și nădejde in Dumnezeu și Măicuță Domnului.
Credinta puternica si adevarata nu inseamna o alta secta crestina! Inseamna apostolat! Multa munca! Iubire aplicata! Asa cum fac preotii ce ajuta pe cei sarmani si debusolati.
ȘtergereCredinta fara fapte bune este moarta,numai cei care isi ajuta,iubesc aproapele,aceeia sunt cu adevarat fiii LUI DUMNEZEU.
ȘtergereAn.23.57,te vei trezi la pstele cailor,fara constiinta de care duci lipsa!
RăspundețiȘtergereAceasta lume este programata mental iar scopul este ca oamenii da devina roboti,de fapt niste baterii energetice pentru fiintele bionice care vor stapani pamantul.Intentia este ca sufletele sa devina total inconstiente de sine sa ramana inchise in acest plan ca hrana pentru clonele bionice care sunt deja prea multe in corpuri fizice.20 LA SUTA DIN OAMENII SU SUFLETE SUSTIN RESTUL DE 80 LA SUTA DE OAMENI CLONATI,PLUS MILIOANELE DE ENTITATI CARE DUC UN RAZBOI INTRE ELE PENTRU ACESTE SUFLETE.
Razboilu acestora se reflecta la nivel fizic prin razboiul permanent intre oameni dar si la nivel individual prin tot felul de accidente(de masina,fracturi)acidente cerebrale,cordiale,crize de pilepsie,lesinuri etc.
Deveniti fratilor constienti si dati afara entitatile din interiorul vostru caci va mananca de vii de sute de vieti si nici nu stiti! Acestea va iau in custodie si dupa moarte,reincarnandu-va dupa bunul plac,fiindca nu sunteti constienti de faptul ca sunteti sclavii lor.
Asa este. Dar numai cu Lumina pot fi date afara. Alte metode vandute in grupurile spirituale sunt tot o tactica de a tapa naivii de bani. Unii cred ca isi pot scoate implanturile ascultand muzica new age. Sau mantre.Aceasta muzica le induce somn si mai profund. Altii cred ca se pot curata prin pase bioenergetice, reiki, radiestezie. Nici gand! Sunt doar curatari de suprafata. Mai grav: ceea ce parintii nu spala in timpul vietii trece la urmasi, ce vor fi si mai predispusi a fi atrasi in lumea cea fara intoarcere, a drogurilor si cailor spirituale in care se practica samanismul, magia...Sau a homosexualitatii.
ȘtergereFapte bune! Doar asa acumulam Lumină! Protectiile reiki si prin vizualizari sunt ca hainele de vara in mijlocul iernii geroase. Se vand bine gogosile in Romania! Orbii ii conduc pe orbi!
Ati observat ce face preotul Dan Damaschin? Ajuta, daruieste, se implica. A spus o vorba mare Mos Craciunul copiilor saraci:" Cum sa le explic eu oamenilor acestia ca Dumnezeu e bun?!". A gasit calea: tace si face! A primit cu drag ca Dumnezeu sa lucreze prin el. Ca si parintele Mihail Jar.
11:36, MA, las-o balta cu datul sfaturilor, ca nu esti tu in masura de-a da lectii si sfaturi! Repeti aceleasi si aceleasi prostii, in loc sa te speli tu pe tine, ca daca n-o faci vor fi acele urmari asupra ta, asupra neamurilor tale, exact cum spui tu despre altii!
Ștergere11:36, eu sunt unul dintre cei pe care i-ai tot "stampilat" pe unde-ai apucat! ;)
Ștergere10:12, asta-i informatie din "anturajul tau si nu este ceva adevarat!
ȘtergereEminescu a fost asasinat de jidani si iudeo-masoni khazari!!!
RăspundețiȘtergereIstoria e urata! Dar nu veti putea da vina la infinit pe evrei pentru ceea ce vi se intampla. Si nici evreii nu vor putea sa ne induca la infinit un sentiment de vinovatie pentru Holocaust! Solutia la sionism nu e fascismul. Nici legionarismul. Solutia este sa va treziti, sa va ridicati in picioare, sa va presati guvernantii sa creeze locuri de muncă si sa va puna la treaba! Sa impiedice abandonul copiilor, raderea padurilor, otravirea noastra si a padurilor. Ura nu poate fi invinsa cu ura. Numai cu Lumina. Daca voi stati in intuneric, de unde Lumina?!
Ștergere11:42, mai mare ura ca si cea exprimata de catre tine nu este la nimeni si teatrul este la el acasa in ceea ce te priveste, asa ca nu te mai da "luminoasa, ca nu esti! Gandeste-te cat ai jignit oameni nevinovati (ai avut noroc ca nu te-au dat in judecata...) si asta o faci tot timpul pozand sub masca "invatatoarei"("educatoarei")...!
ȘtergereDaca nu iesiti din minte, daca o lasati in continuare sa va conduca, tot sclavi ramaneti... cu multimea faptelor bune pe care le faceti din porunca mentala.
Ștergere04 iulie 11:46-aveti mare dreptate-masoni au fost si exista-isi fac treaba ca sa destabilizeze tarile si sa puna mana pe putere si bani-vor sfarsi ca orice muritor
RăspundețiȘtergereINCHISOAREA COMUNISTA
RăspundețiȘtergereAPOSTOLUL EMINESCU...
RUGACIUNE - MIHAI EMINESCU
------
http://www.mihai-eminescu.ro/dimensiunea-crestina62-apostolul-eminescu-fratele-din-inchisoarea-comunista/
-------
Închisoarea noastră cea de toate zilele, vol. II 1954–1957
https://books.google.it/books?id=CAGLBAAAQBAJ&pg=PT612&lpg=PT612&dq=inchisoarea+lui+eminescu&source=bl&ots=uROR6_ONT6&sig=ACfU3U1EKty5uNi3qjZHlmGQtAqgVdxsyA&hl=ro&sa=X&ved=2ahUKEwjIkvKV9J_jAhVQhqQKHfqYA18Q6AEwCHoECAoQAQ#v=onepage&q=inchisoarea%20lui%20eminescu&f=false
----------
EMINESCU AADUS RUGACIUNEA IN INCHISORILE COMUNISTE
http://www.cuvantul-ortodox.ro/eminescu-a-adus-rugaciunea-in-inchisorile-comuniste-marturia-doamnei-aspazia-otel-petrescu/
Inchisoare de Eminescu,adica inchis pentru a i se inchide gura definitiv=ASASINAT pentru dreptul de libera exprimare sau cel putin detinut politic cum mai spun unii despre Dragnea,despre care altii mai spun ca va fi eliberat pina la alegerile prezidentiale,eu as spune ca mai repede dupa in caz de AMNISTIE.
RăspundețiȘtergere