duminică, 16 iulie 2017

SFANTA EVANGHELIE, DIN DUMINICA A SASEA DUPĂ RUSALII !


    Sfintele Evanghelii  din :

                 DUMINICA  a - 6- a după  Rusalii !

                                                                     La UTRENIE , 

                     SFÂNTA  EVANGHELIE  A  ŞASEA , 
             A  ÎNVIERII DOMNULUI  IISUS  HRISTOS !  

                   De la Sfântul Evanghelist si Apostol LUCA !
                                          (XXIV, 36 - 52 )  

În vremea aceea sculându-se din morţi, Iisus a stat în mijlocul ucenicilor Săi şi le-a zis : Pace vouă! 
                         .
Iar ei înspăimântându-se şi înfricoşându-se ,credeau că văd un duh.Dar EL le-a grait : ce sunteţi tulburaţi şi pentru ce vi se ridică astfel de gânduri în inimile voastre ?Priviţi mâinile Mele şi picioarele Mele, căci Eu însumi sunt;pipăiţi-Mă şi vedeţi , că duhul nu are carne şi oase, cum Mă vedeţi pe Mine având. 
Şi zicând acestea , le-a arătat mâinile şi picioarele Sale. Dar,încă necrezând ei de bucurie şi de mirare, EL le-a zis :aveţi aici ceva de mâncare? Iar ei I-au pus înainte o bucată de peşte fript şi un fagure de miere. Şi luând , a mâncat în faţa lor. Apoi a zis către ei : acestea sunt cuvintele pe care le-am grăit către voi , pe când eram cu voi, că trebuie să se împlinească toate cele scrise despre Mine în Legea lui Moise,în Prooroci şi în Psalmi. Atunci le-a deschis mintea, ca să înţeleagă Scripturile. Şi iarăşi le-a zis :aşa  este scris şi aşa trebuia să pătimească Hristos şi să învieze a treia zi din morti ;şi în numele Lui să se propovăduiască pocăinţa spre iertarea păcatelor la toate neamurile , începând de la Ierusalim. Iar voi sunteţi martorii acestora. Şi iată , Eu trimit peste voi făgăduinţa Tatălui Meu, însă voi să şedeţi în cetatea Ierusalimului, până când vă veţi îmbrăca cu putere de Sus. Apoi i-a dus afară până în Betania şi, ridicându-şi mâinile Sale , i-a binecuvântat. Şi pe când îi binecuvânta,s-a despărţit de dânşii şi s-a înâlţat la Cer.                         

Iar ei, închinându -I- Se, s-au întors în Ierusalim cu bucurie mare.Şi erau în toată vremea în Biserică, lăudând şi binecuvântând pe Dumnezeu. Amin!

SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE, SLAVĂ  ŢIE ! AMIN!

                     La  Sfânta  şi Dumnezeiasca Liturghie, 

                 Sfânta  Evanghelie de la Matei !  

                                                  (IX, 1 - 8 )

                               Vindecarea  Slăbănogului ! 

În vremea aceea , intrând în corabie , Iisus a trecut marea înapoi şi s-a întors în oraşul Său. Şi iată că I-au adus pe un  slăbănog , care zăcea în pat. Şi Iisus, văzând Credinţa lor , a zis slăbănogului : îndrăzneşte , fiule ; ţi se iartă păcatele tale. Atunci unii dintre cărturari au zis în sinea lor : Acesta săvârşeşte blasfemie . Dar Iisus ,ştiind gândurile lor, le-a zis : pentru ce cugetaţi cele rele în inimile voastre ? Căci ce este mai lesne a zice : ţi se iartă păcatele tale , sau a zice scoală-te şi umblă ? Ca să ştiţi însă că putere are Fiul Omului pe pământ a ierta păcatele , atunci a zis slăbănogului : scoală-te , ia-ţi patul tău şi te du la casa ta . Şi, sculându-se el, şi-a luat patul şi s-a dus la casa sa.Iar mulţimile , văzând aceasta, se minunau şi slăveau pe Dumnezeu , Care a dat o putere ca aceasta oamenilor.
SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE, SLAVĂ ŢIE !
                                        Fraţilor,

Chiar dacă eu din dragoste faţă de Dumnezeu ,şi faţă de Maica Domnului, din dragoste faţă de Semeni , am scris aici Pericopele Evanghelice, care se vor citi mâine, trebuie să vă faceţi timp ,ca să mergeţi la Sfânta Biserică , si să vă hrăniţi Sufletul la Sfanta şi Dumnezeiasca Liturghie , cu aceste Dumnezeiesti Pericope Evanghelice. Este atât de uimitor, să stai în Sfânta Biserică să nu te uiti nici în stânga, nici în dreapta , ci  doar să asculţi cu inima şi sufletul, glasul Preotului ,precum si al stranei. Simţi că te înalţi la Cer, împreună cu  răsunetul dumnezeiesc de frumos a Slujbei,de la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie.
Numai aşa ne putem dobândi mântuirea Sufletului nostru, mergând la Sfanta Biserică, in zilele de Sarbătoare, spovedindu-ne la Preot, postind în Sfintele Posturi, si daruind dragoste Aproapelui.
Dragii mei, credeţi-mă că după Sfanta Slujba, veti simti ca plutiti, ca toate grijile le-ati încredintat Lui Dumnezeu şi Maicii Domnului, şi ca nu aveti de ce sa va mai temeti.
Cel mai de preţ ,este mântuirea noastra ! Treabă si griji, avem zilnic . Asa ca, mai lăsaţi-le, si mergeti la Sfanta Biserica !
                                                    Cu dragoste, Maria

Un comentariu:

  1. Bunul Dumnezeu NU NEA SPUS SA MERGEM IN FIECARE ZI CI UNA SINGURA SI IN SARBATORI. NU ESTE GREU SA DAI LAUDA LUI DUMNEZEU 2-3 ORE MACAR DUMINICA.DUMNEZEU ITI DA ANI SI TU SA-I DAI MACAR un ceas.

    RăspundețiȘtergere