Dragii mei,
"Eu sunt Fiul Lui Dumnezeu !"
Astăzi după amiază ,în timp ce stăteam puţin întinsa în pat am închis ochii ,si asa cu ei închisi vedeam un Cer de noapte albastru violet si catifelat, iar in acest Cer vedeam o Lumina aurie ,densa rupta ca din Soare si care mă purta cu privirea către TAINELE nevazute de ochiul firesc.
Am văzut pe Prea Sfanta Treime, pe Maica Domnului ca Pruncă la 3 anisori in Sfanta Biserica, pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil,
si pe multi alti Sfinti cunoscuti noua tuturor, Sfinti care apăreau in lumina aurie ,rupta ca din Soare.
Asa cum apar si dispar imaginile la TV, tot asa apăreau si dispăreau toate cele nevazute din TAINELE Lui Dumnezeu, dar pe care, eu le vedeam doar stând cu ochii închişi.
Şi aud dragii mei un glas care ,spune asa :
"De Cuvintele Lui Dumnezeu să ascultaţi !
Apoi, un alt glas spune cu fermitate aşa :
Eu sunt Fiul Lui Dumnezeu , răspunzător de starea cea bună !
De infracţiuni pe secundă !"
Apoi ,glasul se pierde ca un ecou, dragilor!
Iar eu rămân uimită de cele văzute si auzite, si ma grabesc a-mi nota toate în caietul meu de suflet.
Dragilor, cu totii trebuie să ascultăm de Cuvântul Lui Dumnezeu pe care Îl gasim scris în Sfanta Biblie, si-L auzim in Sfanta Biserică atunci când mergem la Sfintele Slujbe.
Sa ascultam de Cuvantul Lui Dumnezeu, să împlinim cu dragoste Poruncile Sale si sa ne rugam Maicii Sale si a noastra a tuturor, ca sa ne ajute sa dobandim un loc în Împărăţia cereasca.
Şi iată acum dragilor, ce ne spune in Sfanta Evanghelie, ÎNSUŞI IISUS HRISTOS, Domnul şi Dumnezeul nostru :
Rugaciunea ca marturisire
Evanghelia Duminicii a 7-a dupa Pasti (a Sfintilor Parinti de la Sinodul I Ecumenic): In vremea aceea Iisus, ridicandu-Si ochii catre cer, a zis: Parinte, a venit ceasul! Preaslaveste pe Fiul Tau, ca si Fiul sa Te preaslaveasca, precum I-ai dat stapanire peste tot trupul, ca sa dea viata vesnica tuturor acelora pe care Tu i-ai dat Lui. Si aceasta este viata vesnica: Sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Iisus Hristos, pe Care L-ai trimis. Eu Te-am preaslavit pe Tine pe pamant; lucrul pe care Mi l-ai dat sa-l fac l-am savarsit. Si acum, preaslaveste-Ma Tu, Parinte, la Tine Insuti, cu slava pe care am avut-o la Tine mai inainte de a fi lumea. Aratat-am numele Tau oamenilor pe care Mi-ai dat Mie din lume. Ai Tai erau si Mie Mi i-ai dat si cuvantul Tau l-au pazit. Acum au cunoscut ca toate cate Mi-ai dat sunt de la Tine, caci cuvintele pe care Mi le-ai dat, Eu le-am dat lor, iar ei le-au primit si au cunoscut cu adevarat ca de la Tine am iesit si au crezut ca Tu M-ai trimis. Eu pentru acestia Ma rog; nu pentru lume Ma rog, ci pentru cei pe care Mi i-ai dat, ca ei sunt ai Tai. Si toate ale Mele sunt ale Tale si ale Tale sunt ale Mele si M-am preaslavit intru ei. Si Eu nu mai sunt in lume, iar ei in lume sunt si Eu vin la Tine, Parinte Sfinte, pazeste-i in numele Tau pe cei pe care Mi i-ai dat, ca sa fie una precum suntem Noi. Cand eram cu ei in lume, Eu ii pazeam in numele Tau pe cei pe care Mi i-ai dat; si i-am pazit si n-a pierit nici unul dintre ei, decat numai fiul pierzarii, ca sa se implineasca Scriptura. Iar acum vin la Tine si pe acestea le graiesc in lume, pentru ca bucuria Mea sa o aiba deplina in ei. In. 17, 1-13
Nu stiu daca exista vreo continuitate in cele scrise, stiu insa ca incerc sa existe o continuitate in cele traite. Caut sa gasesc trairea necesara mantuirii pentru a fi cat se poate de aproape de Duhul Adevarului prin care toate ni se fac cunoscute. Nu stiu daca este nevoie de o cunoastere mai profunda, dar stiu ca este nevoie de o traire indemnata de dragoste, calauzita prin rugaciune si faptuitoare de mila (caci trebuie sa implinim cuvantul Lui “mila voiesc, nu jertfa!”).
In aceste versete ce ni se descrie rugaciunea Lui Iisus catre Tatal Sau, in aceasta “cuvantare de despartire” cum este intitulata in Noul Testament, descoperim inca odata iubirea Lui, grija si rugaciunea “pentru cei pe care Mi i-ai dat, ca ai Tai sunt….” (Vers. 9).
Un model de rugaciune pentru toti, dar mai ales pentru Preoti, pentru Pastori. De multe ori m-am intrebat ce trebuie sa caracterizeze misiunea unui Preot?… Ce ar trebui sa ne desavarseasca in slujirea aceasta?… Am spus, si continui sa spun, ca Hristos este modelul nostru, dar cum urmam Lui? Continuam invatatura, insa nu sporim dragostea; cautam sa indreptam, dar nu cu Duhul blandetii; sau poate cautam adesea sa ne indreptatim fara sa cautam la pacatele noastre, ci suntem “cu o neodihnita veghere la greselile unora fata de altii; le certam, le osandim, dar solutii salvatoare nu prea oferim; judecam fara sa vindecam!…” dupa cum spunea Pr. Galeriu. Si totusi, un singur lucru daca l-am face cum trebuie ar fi mai mantuitor decat orice altceva: o rugaciune din inima, din dragoste, din co-patimire…
Traim cu speranta ca ne vom indrepta, dar este foarte greu de realizat. Ceea ce ne va ridica din pacat este pocainta intemeiata pe acea stanca ce se poate numi “rugaciunea Lui”. Speranta ne ramane Mila Lui ce se dezvaluie noua prin lucrarea Harului in viata noastra. De la Rastignirea Lui si pana la sfarsitul veacurilor, noi pacatuim si El se roaga pentru noi; noi deznadajduim, iar El ne sopteste “Indrazniti, Eu am biruit lumea”; noi ne pierdem credinta, dar El nu-Si intoarce fata de la noi! Un ultim gand: noi adesea ne vaitam de crucea noastra, El s-a plans de pacatele noastre?…
IPS Antony Bloom spunea: “Sa ne gandim putin la rugaciunea noastra, la ale voastre si la ale mele. Ganditi-va la caldura, la profunzimea si intensitatea trairii noastre, atunci cand ne rugam pentru cineva drag noua, sau atunci cand ne rugam pentru ceva ce este important in viata noastra… Atunci inima voastra este deschisa, tot adancul fiintei este daruit rugaciunii facute. Asta inseamna ca Dumnezeu este important pentru voi?… Nu, deloc! Pur si simplu inseamna ca motivul rugaciunii este important!…”. Trist, dar adevarat.
Ar fi bine ca tot sufletul sa se cerceteze, sa se intrebe de ce Il simte pe Hristos ca ar fi departe de el?… Este bine sa ceri, dar oare nu este mai frumos sa multumesti? Daca tot cerem mereu, cand mai apucam sa daruim si noi?… Sa ne intrebam: ceea ce cerem este mai important decat Cel ce daruieste? Sau mai bine zis, tot prin cuvinte Mitropolitului Bloom: “Vrem ceva de la El, sau Il vrem pe El?…
Venit-a Mantuitorul sa ne invete sa credem, sa iubim, sa fim fii ai lui Dumnezeu… Ne-a vorbit simplu “caci cuvintele pe care Tu mi le-ai dat Mie, Eu le-am dat lor, iar ei le-au primit si au cunoscut cu adevarat ca de la Tine am iesit si au crezut ca Tu M-ai trimis” (vers. 8). Oare chiar am cunoscut?… Putem spune ca am crezut?… Multi cred ca pot raspunde pozitiv. Faptele lor pot da marturie de acelasi lucru? Cu totii credem, dar nu toti marturisim prin fapte de credinta. Si mai trist decat atat, nu toti iubim…
“Ceea ce oamenii doresc defapt, nu este cunoasterea, ci certitudinea!” (Bertrand Russel), oare cautam motive sa credem sau prilej de a fi cu El?… Daca ne uitam in jurul nostru astazi vom vedea ca omul contemporan este dornic de cunoastere superficiala, de o informatie cat mai simpla. Si totul este pus sub semnul intrebarii… Cel mai usor lucru este sa negi, caci asta te scapa de responsabilitatea cunoasterii. Probabil acesta frica de responsabilitate ar putea fi numita “sindromul adamic”, caci prin ea ne departam de noi, de Dumnezeu… Daca nu dam importanta cuvantului, cum putem cunoaste adevarul? Pentru ca spune Insusi Hristos: “cuvantul Tau este adevar” (vers. 17).
Daca ne vom aminti ca suntem si noi copii ai lui Dumnezeu, atunci am putea invata din comportamentul unui copil cum sa invatam sa credem cu adevarat. Uitati-va la setea ce exista in ochii unui copil atunci cand va intreaba ceva, priviti cu cata simplitate accepta raspunsul dat si veti invata cum sa privim, cum sa intrebam, cum sa primim raspunsul dat fiecaruia dintre noi de catre Hristos atunci cand intrebam cu inima curata in simplitatea rugaciunii. El intotdeauna ne raspunde, noi nu mai stim sa ascultam.
Dar Hristos, in ciuda tuturor acestea Isi continua rugaciunea “nu numai pentru ei ma rog, ci si pentru cei ce prin cuvantul lor vor crede in Mine…”(vers. 20). Continuitatea Apostolica poate fi definitia si prin invatatura neintrerupta a dreptei credinte, incercarea de a face cat mai “accesibila” credinta curata tuturor oamenilor. A marturisi pe Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu si ca cea de-a doua Persoana a Sfintei Treimi este mantuitor, dar nu este de ajuns. Dorinta de cunoastere trebuie sa fie mai mare decat nevoia de a primi, si in acelasi timp direct proportionala cu intentia mea de a darui Lui ceva.
Doamne, ajuta-ne sa Te cunoastem cu adevarat!… Caci “asta inseamna sa-L gasesti pe Hristos, sa-L cauti in mod continuu, fara incetare” (Sf. Grigorie de Nyssa).
Cu dragoste, Maria.
Imi permit sa postez la acest topic o gandire corecta, frumoasa, normala a unui cititor. Ar trebui cu totii sa fim uniti si un vaccin experimental sa nu ne imparta si invrajbeasca dupa bunul plac al unora!
RăspundețiȘtergere"Anonim30 octombrie 2021, 16:07
Sunt vaccinat dar atata timp cat va tine segregarea nu voi cumpara nimic din magazinele care practica segregarea. Cat semenii mei care au ales sa nu se vaccineze nu pot intra in unele magazine voi boicota acele magazine. Nu cumpar nici din parcarea acelor magazine ( unele magazine au ales sa vanda in parcarea proprie). Boicot."
Răspundeți
Răspunsuri
Si un indemn frumos demn de luat in considerare:
"Anonim31 octombrie 2021, 23:44
Felicitari si aprecierile noastre, ale tuturor semenilor dv., 16.07! O gandire asa frumoasa, corecta, demna! Sunteti cu adevarat OM si sunteti altruist, bun, sufletist! Sa inmulteasca Dumnezeu sufletele bune ca dv, 16.07!
Asa ar trebui sa gandeasca si sa procedeze cu totii! Doar asa avem cu totii de castigat!
Altfel, azi se ingradesc drepturile si libertatile nevaccinatilor, iar maine vor fi ingradite cele ale vaccinatilor, deci in final toti vor avea de suferit daca nu se ia atitudine!"
Urmează marea pana de curent? Blackout!? Sa ne pregătim de marele dezastru
RăspundețiȘtergereDumnezeu si roboții!?
RăspundețiȘtergerehttps://m.digi24.ro/stiri/sci-tech/lumea-digitala/dumnezeu-si-robotii-clericii-se-tem-ca-inteligenta-artificiala-ar-putea-dezvolta-o-religie-proprie-1709145
Clericii se tem ca oamenii invata sa gandeasca si singuri si masele nu mai pot fi manipulate prin frici. Sau prin indulgente.
ȘtergereȘtiați că după moarte e posibil sa ne ducem cu spiritul și conștiința imateriala și care supraviețuiește morții fizice și sa ne continuam viața veșnică în alte Universuri și pe alte planete? Bineînțeles cu niveluri de vibrație înaltă daca am fost buni sau ne-am îndreptat și cu niveluri de vibrație joasă daca am facut lucruri multe rele Și balanța i înclină Dumnezeu Viața după moarte Raiul,se afla pe alta planeta sau intr-un alt Univers iar iadul la fel însă planetele și Universurile numite iad sunt de vibrație joasă cu suferințe și neplăceri,tristețe,gol interior etc.
RăspundețiȘtergereȘtiați asta?
Raiul e planeta pe care se afla Iisus sau Universul in care se afla Dumnezeu.
Iadul e planeta și Universul in care lipsește Dumnezeu și dacă lipsește Dumnezeu nu poate fi decât rău,suferință și probleme,boli.
Planeta Pamant e o planetă test pentru viața viitoare
Reincarnarea s-ar putea sa existe,primii creștini credeau în ea până la ordinul unei soții de mare ierarh din vechime când s-au decis scoaterea reîncarnării in afara credinței creștine.
Sufletele care se curata și se îndreaptă și își ispășesc pedeapsa pe planetele Iadului se pot reincarna pe Pământ sau chiar pe alte planete sau in alte Universuri Exista Universuri paralele asta se bănuiește de oamenii de știință(posibilitatea existentei multiversurile)
Deci hai sa facem tot posibilul sa ajungem după moarte pe planeta lui Iisus sau in Universul lui Iisus căci acolo evdoae lumina,pace și dragoste, fara durere și probleme.
Ce părere aveți? Ar fi un sâmbure de adevăr în ceea ce zic eu?
E o gândire mai moderna și reformatoare.
Eu sunt un păcătos mare până azi dar vreau sa ajung in planeta lui Iisus, planeta lui Dumnezeu au de aceea incerc saxna indrept si sa mă pocăiesc. Vreau nemurirea su viața veșnică foarte foarte foarte mult.
E un sâmbure de adevăr ce am zis?
Asta am citit mai demult pe diverse site-uri spirituale și ezoterice.
Toti de pe acest blog gazduit de surioara Marioara,ma stiu cat de cat.Ma stiu ca Ilie_Sorinel si graiesc despre tiglele de pe casele lor,ca atata cunosc,ei nu au auzit de sindrila.Ascultand citind cu graiul meu,ai fost pe langa,nu rezonezi cu samtuleu de roman hardelean ,nici cu al mosilor inainte de Hristos,nici cu alucenicilor dupa Hristos.Pe mine nu ma poti minta,ma,cine nu cinsteste Sfintii,nu_si cinsteste strabunii si neamul.Ia spune cine esti si ce scopuri ai,mai cacazmscaz?Tu gandesti ca ma aburesti,io am ochiul cunoasterii deschis,mai si nu statul in iad ai cea mai mare pedeapsa,ci iadul in care semenii asi fac unii altora traiul pe pamant!!!!Ca unul care am fost in iad 14 ani,sufleteste graind,o fost ca la o scoala de reeducare benevola,fata de acest scenariu de pe pamant.Pa,pa.
ȘtergereExista viata dupa moarte, doar ca sufletul se duce in Rai sau in iad in functie de faptele facute, deci nu se duce pe nu stiu ce planete asa cum gresit afirmi, alyn!
ȘtergereCredinta în Dumnezeu e ceva și religia evcuvtotuo altceva.Alegeți să credeți,sa aveți credință în Creator,Dumnezeu și Univers dat lăsați religia la o parte. Akta e credință alta e sa fii religios Religia evinutila,credință în Dumnezeu e benefica.
RăspundețiȘtergereCe părere aveți de subiect?
Credință se face acasă,te rogi în cămăruță ta cum zicea Iisus și nu tevduci sa mergi pe Brancu și să faci închinăciuni la pământ prin biserica și să asculți o slujbă interminabila și plictisitoare.
Credință naște miracole,religia naște habotnicie și ritualuri inutile Când avem credință în Dumnezeu nu avem nevoie de ritualuri că păgânii.
Credință e fundamental diferite decât religia.
Credință nu e materialista și nici nu are intermediari.
Ești numai tu și Dumnezeu în intimitatea casei cu meditație, rugăciune și speranță multa, recunoștinta...în biserică aprinzi zeci de lumânări, pupi zeci de icoane și îți faci cruci la 2 secunde precum și mai ales și nu în ultimul rând pupi moaște care sunt cadavre și care sfinții apostoli într-adevăr au avut viața curată dar tot oameni au fost și ei Singurul Sfant este Dumnezeu sau Iisus că e tot aia.
Alegeți credință,cu credință nu devii habotnic și nu îți îndobitocește nici mintea din contra ți-o supui gratitudinii și măreției divine. Dumnezeu e Sfânt și nimeni altul nu e Sfânt...
In numele religiei s-au purtat sute de războaie și au murit milioane de oamenii,acum mai recent prin atacuri teroriste deci e nociva pentru omenire in schimb credință nu,toți oamenii avem credință în ceva,unii în Univers,alții în Dumnezeu,alții în știință,alții în astrologie, alții în legea atracției, alții în karma sau alții chiar în anumiți oameni obișnuiți...Credință în Dumnezeu nu e intermediara de preoți,pastori,rabini,între Dumnezeu și om trebuie sa fie o legătură sinceră,în taină și mai ales directa.
Noi oamenii cand ne rugam părinții să ne ajute nu o facem prin intermediari, copilul mic dacă vrea lapte și mâncare nu se duce la vânzător sau la un ospătar sa ii ceara lapte și mâncare, le zice direct părinților daca plânge și e trist se duce in brațele mamei sau tatălui direct și nu se duce la un străin de pe strada care îi povestește ceva și ionconsoleaza și îl leagana așa și cu Dumnezeu Suntem numai noi cu Dumnezeu.Si atât.Credinta este un act tainic reciproc doar intre om și Dumnezeu,nu avem nevoie de preoți,nu avem nevoie de spovedanie,de Împărtășanie,poate doar de botez dar poate fi făcut și de către părinți cu o rugăciune cu câteva cufundări in ligheanul cu apă și în numele Tatălui, Fiului și Sfântului Duh. Sfantul Duh vine și la chemarea unui om obișnuit, nu trebuie sa îl invoce popa care uneori e la fel de păcătos că noi.Cred că ați văzut cum se botezau primii creștini, în apa fără vreun ritual magic și special, dura doar 5 minute.
Pai da ,mai Alinus,daar,aceasta credinta sramoseasca a faurit marea unire a romanilor,aceasta credinta in icoane,in sfintii de dincolo de ele,au tinut acest neam ortodox unit.Tu ai dreptatea ta,daar nu face parte din noi,cei multi cei care ai onoram pe Sfintii Ortodoxiei.Parintii carora le spui popi,chiar daca in viata lor de zi cu zi sa spunem ca nu sunt exemple de urmat,atunci cand ridicaainile spre cer,cersind indurare penytru pacatele lor si ale semenilor si cer prefacerea darurilor cu mulyta umilinta,sunt Ingeri pe pamant.Noi ai mai judecam de multe ori.Insa ei asi vad de mucenicia lor si sunt zi si noapte in slujba noastra.Eu unul am cunoscut parintei in viata mea,care ai simteam plini de Har.Tu poate nu ai avut ocazia sa ai cunosti.Referitor la Sfintele Icoane,daca nu te inchini plin de evlavie Sfantului ori Sfintei zugravita,nu ai cum sa_i simti prezenta si lucrarea in viata ta.Eu am vazut stelutele si globusoarele de lumina din jurul icoanelor si pe mine nimeni nu ma poate minti.Sa nu mai vorbim despre moastele sfintilor,cate minuni se implinesc.Mai ai de invatat,Alinus.Pa,pa.
ȘtergereAlyn, esti un cancer al societatii sa vorbesti asa de religie! Esti antihrist!
ȘtergereNu te poti numi crestin! Doar prin religie se poate mantui cineva asa cum si un bolnav poate fi ajutat de medic, dar si de preot!
Iar oricine mănâncă pâine și vin in numele lui Iisus Hristos mănâncă dar fara sa daca excese și să se roage, asta înseamnă Împărtășania.Sa ne mărturisim păcatele putem și acasă direct la Dumnezeu în rugăciune și cerandu-i iertarea.Ce atâtea biserici,ce atâția intermediari? Ce atâtea ritualuri au tradiții? Omul are nevoie de credinta personala și directa la Dumnezeu,de rugăciune și de iubire,meditație. Dumnezeu evo Forță Superioara și Inteligenta,e creatorul,e Ceasornicarul nu se ocupa cu ritualuri primitive și nici cu intermediari Dumnezeu sau o parte din Dumnezeu e in fiecare om,noi toți oamenii suntem UNA cu Dumnezeu,mădulare și brațe și creații toți ai Lui,nu exista că dacă nu te duci la biserica tevoedepsestecsau daca speli in zi de sărbătoare sau dacă citești o carte de astrologie,New Age sau chiar protestantă, o citești din curiozitate și că e vorba tot de bine și de Dumnezeu.Rețineți Dumnezeu este unul pentru toți oamenii iar daca Îl recunoști pe Iisus că Dumnezeu toată viața și îi respecți legea iubirii ești mantuit,de fapt s-ar putea că toți sa avem parte de veșnicie însă unii la nivele joase daca au făcut rău și alții la nivele înalte și paradisiace Deci nu mai confundați credință cu religia și alegeți credință căci așa vrea Dumnezeu,așa e logic și asta e Calea,nu avem nevoie de cineva care sa intermedieze relația dintre Dumnezeu și om.Poate doar avem nevoie de o relație sinceră cu Dumnezeu și atât. fara Împărtășanii,fara spovedanii,fara slujbe, fara pupari de moaște
RăspundețiȘtergereAceasta este părerea și credința mea. Dumnezeu nu are nicio treabă cu religia va chiar ba chiar vede că nu îi respectăm învățătura din Evanghelii și atât, fara Sf.Traditie și fără habotnicism.Ce părere aveți? Am dreptate! Credință e benefica și religia e nociva? În religie e banul,averea,ierarhia,în credință este răspunsul la rugăciune,beneficiul meditației creștine, recunoștință, lumina și gratitudine.
Așa e?
De acord cu tine in multe privinte. Dar oamenii sunt diferiti si multi au nevoie de un spatiu in care sa participe la un ritual comun. Cand ritualul comun se va extinde si in afara bisericii, in viata de zi cu zi, nu vor mai exista orfelinate si nici aziluri de batrani, pentru ca si orfanii si batranii singuri vor avea o familie extinsa.
ȘtergereEzoteristii spun ca religia este poarta prin care oamenii trec dincolo, in Iubire. Toti incepem ca religiosi si sfarsim ca spirite libere ce trec dincolo de poarta. Iar poarta aceea nu se deschide daca nu ai invatat sa iubesti. Răcnetele si răgetele fariseice nu deschid nicio poarta. De aceea omenirea este tot in Iad.
Una ai a cauta,si alta ai sa publici pareri adunate de te miri unde.Ma bucur pentru tine ca vrei sa afli mai multe,daar mai ai timp inca sa_ti largesti orizontul de cunoastere.Deocamdata esti un sufletel tanar care cauta si ai ajuns doar la nici macar jumatate.Oricum,aprevciez efortul tau de suflet tinarut.Pa,pa.
ȘtergereTu nu ești Fiul lui Dumnezeu Gustoase tu ești chiar DUMNEZEU.Slava Ție și adevărat că ești Dumnezeu.Esti Măreț și Glorios ,ești Forță Inteligenta,Eterna și Superioara,ești Ceasornicarul Universului.Slava Ție te mărim și te rugam sa versu îndurarea ta și să ne speli de toate păcatele noastre inclusiv eu cel mai mare dintre păcătoși .Amin!
RăspundețiȘtergereDoamne ajuta
RăspundețiȘtergereSlavă Tie Doamne Slava Tie.
RăspundețiȘtergereTreime Sfântă Slava Tie.
Din punct de vedere al bolii Covid e mai bine sa evitați molurile-supermarcheturile mari cu alimente ieftine dar falsificate cu chimicale care dăunează corpului în favoarea magazinelor mai mici cu produse locale mai naturale și sănătoase mai neprocesate care întăresc sistemul imunitar facindul apt sa lupte cu toate bolile inclusiv Covid alături de mișcarea în aer curat-Crăciun.
RăspundețiȘtergereDa
RăspundețiȘtergereAsa este ai dreptate crăciun.
RăspundețiȘtergereFereasca Dumnezeu sa arunce cineva nada ca imediat sunt multi care cad imediat.
ȘtergereVorbiti total gresit in privinta asta!
Pentru ca pe o suprafata mai mare a unui hypermarket, oamenii se intalnesc mai greu decat intr-o suprafata mai mica! Deci, in primul rand, pentru suprafata mare si era mult mai indicat sa se faca cumparaturile in spatii f. mari, extinse.
A doua problema ridicata de dvs. in privinta E-urilor: credeti ca nu exista E-uri peste tot, inclusiv la magazinele mici de cartier? Sa fim seriosi si sa nu fim naivi!
Acelasi lucru se vinde si la magazinul din colt pentru ca se cumpara din hypermarket si acelasi lucru gasesti si la hypermarket. Diferenta este doar la pret. Si e vorba de UN PRET MULT MAI MARE, poate la unele produse identice este o diferenta intre spatiul comercial imens si magazinasul de cartier si de 7-8 ori mai mare!
20,01 Nu echiar asa pentru ca magazinele mici vind produse locale uneori doar proprii și au și ușile direct în strada deschise cu întrarea a unui singur cumpărător-Crăciun.
RăspundețiȘtergereLa magazinele locale, o amarata de telemea e 100-150 lei / kg, cascavalul e 180-250 lei /kg, carnea ajunge si la 300 lei / kg. Bataie de joc! Traim in Romania si nu avem venituri ca in alte tari in care mancarea e mult mai ieftina si de o calitate net superioara comparativ cu aici la noi unde se practica dublul standard si preturi exorbitante.
ȘtergereStiti cum se spune: prost e ala care da atatia bani pe ceva decat ala care cere. Daca nu s-ar gasi atatia cu bani, nici nu ar mai cere atat, nu s-ar mai pune asemenea preturi lipsite de bun simt.
ȘtergereSpunea cineva odata ca decat sa iei dintr-o piata 1 kg de mere cu 25 lei, mai bine ia din alta parte aceleasi mere cu 3 lei / kg si ramai tot cu 1 kg cat vroiai, iar restul iei si imparti amaratilor. De ce sa ii imbogatesti pe unii fara rost si sa nu dai de pomana cat mai mult unor amarati?
Dublul standard e legalizat în UE, Germania îl aplica de mult inclusiv la produsele industriale tehnice iar în Est la colonii vind numai gunoaie-jamp,
RăspundețiȘtergereDeci cumperi ieftin dar gunoi alimentar, Toxic corpului, de unde obezitate, cancerul însă e scump,
Nimic nu e mai valoros decit Sănătatea, o știu bine cei îmbolnăviți sau cei rămași după decedati-Crăciun.