miercuri, 7 februarie 2018

GÂNDURI BUNE SI GÂNDURI GNOSTICE !


                         6 Februarie 2018,ora 6,22 dimineata !

                                  Dragii mei

Astazi dimineata ma trezeste un glas care, spune asa:

            " Gânduri bune si gânduri gnostice ! 

Dar un alt glas vine cu o completare :

               Sa se bucure cei care traiesc !

Şi iata dragilor,ca primeste si replica :

              Vai de bucuria lor !"

Dar oare dragii mei, de ce o fi spus acel glas :

                        Vai de bucuria lor ?

Iata ce inseamna cuvantul Gnosticism :

gnosticísm s. n. Curent filozofic-religios sincretist, apărut în sânul creștinismului în sec. 1-2 d. Hr., care îmbina unele mistere din religiile orientale și din filozofie elenă cu ideile creștine, susținând că numai în felul acesta se poate ajunge la cunoașterea lui Dumnezeu și obține mântuirea; gnoză. – Din fr. gnosticisme.

GNÓSTIC, -Ă adj. Referitor la cunoaștere, de cunoaștere. // s.m. și f. Adept al gnosticismului. [< fr. gnostique].
Dragii mei, noi sa ramanem la RELIGIA si CREDINTA in care ne-am nascut,sa rămânem crestini adevarati,si de-ar fi sa platim cu viata noastra faptul ca suntem crestini,atunci sa o facem intru IUBIRE si DRAGOSTE de HRISTOS si MAICA DOMNULUI.
                                      Cu dragoste,Maria.

39 de comentarii:

  1. In cartile misticului Lorber se afla si : Schimbul de scrisori dintre Abgaro un mic principe din Edessa si ISUS, desi Abgaro a auzit de Isus farà ca sa il vada , il iubea ff mult, si vrind ca sa aiba o Imagine ci Isus a pus un pictor Ca' sa picteze dupa spusele celui care purta scrisori intre el si ISUS, dupa care a intrebat prin scrisoare per ISUS , daca El e asa Ca' si in imagine, dar Isus ia scris DA, dar a adaugat : CINE VREA O IMMAGINE DE A MEA CU INTENTIA A TA (IUBIRE), SA NU FIE PENTRU EL UN PACAT, PENTRU CA EU, IUBIRE SUPORT TOTUL, , DAR VAI CELOR CARE MA VOR TRANSFORMA INTR-UN IDOL,. dar in alte scrisori Abgaro cere la Isus Ca' sa il ajute Ca' sa tresca mai usor de suferinta pierderii fiului sai, dar Isus io scrie :. POTI SA PLINGI PT CA LACRIMILE DE IUBIRE, IMPODOBESC CERUL IN ETERNITATE, DAR LACRIMILE DE URA, INVIDIE,.MINIE MARESC FORTELE IADULUI.
    IAR IUBIREA SI MILOSTIVIREA, ESTE MAI PRESUS DE INTELEPCIUNE SI JUDECATA". aceasta sint doar citeva din invataturile LUI ISUS. AMIN

    RăspundețiȘtergere
  2. M-am nascut catolic si am crescut de la 6ani in ortodoxism 44de ani este un păcat ca fara voia mea sunt ortodox? Vreau sa fiu ortodox si sa ma rog asa cum stiu in religia aceasta.Asa sa-mi ajute DZEU.Am pacate multe dar cer tuturor cărora am gresit :Iertati-ma .Iarta-ma DZEU meu.T.AMIN

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa va botezați în religia Ortodoxa

      Ștergere
    2. Nu cred ca este pacat. Pana la Marea Schisma au fost o singura religie iar Dumnezeu este unul indiferent de religie. Este un lucru extraordinar credinta dvs. felicitari si Doamne Ajuta!!!

      Ștergere
    3. Anonim7 februarie 2018, 01:57
      Ma bucur ca pana la urma te bucuri de CREDINTA CRESTIN ORTODOXA ! DUMNEZEU si MAICUTA DOMNULUI au ales ptr tine ca sa fii CRESTIN ORTODOX. Nu este nevoie de un alt botez ! Nu este diferenta mare intre CATOLICI si ORTODOCSI.
      - Intai este filioque. Ei zic ca Duhul Sfant purcede si de la Tatal si de la Fiul. Aceasta greseala dogmatica este cea mai grea. Sfantul Evanghelist Ioan spune ca Duhul Sfant purcede de la Tatal si este trimis in lume prin Fiul. ( Ioan )
      Aici dau dreptate CATOLICILOR.
      DUHUL SFANT purcede si de la TATAL si de la FIUL ! Asa mi s-a aratat asa mi s- grait !
      Iar celelalte diferente ,eu personal nu sunt de acord cu ele, cu ce spun catocicii.
      Care sunt punctele principale care ne despart de catolici ?
      Invataturile principale care ne despart dogmatic si canonic de catolici sunt :
      1 - Intai este filioque. Ei zic ca Duhul Sfant purcede si de la Tatal si de la Fiul. Aceasta greseala dogmatica este cea mai grea. Sfantul Evanghelist Ioan spune ca Duhul Sfant purcede de la Tatal si este trimis in lume prin Fiul. ( Ioan )
      2 - Al doilea este suprematia papala. Papa este considerat de ei capul suprem al Bisericii crestine, adica loctiitorul lui Hristos pe pamant ! Mai mare decat toti patriarhii ! Ceea ce n-a facut Biserica Universala. Mandrie draceasca. Papa se numeste urmasul Sfantului Petru !
      3 - Infaibilitatea papala. Ei zic ca Papa nu poate gresi ca om, in materie de credinta, cand predica el, ceea ce este iarasi o dogma noua respinsa de Biserica Ortodoxa.
      4 - Al patrulea este purgatoriul. Ei zic ca intre Rai si iad ar fi un foc mare unde sta sufletul cateva sute de ani si se curata, apoi se duce in rai. Nu scrie in Sfanta Scriptura asa ceva; nu-i prevazuta nicaieri aceasta invatatura.
      5 - Azimile. Ei nu slujesc cu paine dospita, ci cu azime, ca evreii.
      6 - Catolicii mai au o dogma noua : imaculata conceptie. Ei zic ca Maica Domnului ar nascuta de la Duhul Sfant. Nu-i adevarat. Este nascuta in chip firesc din dumnezeiestii Parinti, Ioachim si Ana, ca rod al rugaciunii.
      7 - Au substantialitatea. La sfintirea Sfintelor Daruri, catolicii nu fac rugaciunea de invocare a Sfantului Duh, cum facem noi la Sfanta Epicleza. Ei zic ca Darurile se sfintesc singure, cand se zice : Luati, mancati ... si celelalte. Nu au rugaciunea de pogorare a Duhului Sfant, peste Daruri.
      8 - Celibatul preotilor; preotii catolici nu se casatoresc. Sunt celibatari, impotriva Sinoadelor Ecumenice, care au hotarat ca preotii de mir sa aiba familie.
      9 - Ei au si indulgentele papale. Alta ratacire. Papei, daca ii dai parale multe, poti sa faci oricate pacate, te iarta, te dezleaga. Sfintii lor au prea multe fapte bune, n-au ce face cu ele, le da papei, iar el vinde aceste merite prisositoare spre iertarea pacatelor oamenilor care nu au destule fapte bune.
      10 - Si mai este un punct important : mirungerea. Catolicii nu miruiesc copiii imediat dupa Botez, ci la sapte-opt ani si numai arhiereii ii miruiesc.
      Noi avem liturghiile constantinopolitane ale Sfantului Vasile cel Mare, Grigore Dialogul si Sfantul Ioan Gura de Aur, iar catolicii au liturghia romana si cea ambroziana.
      Iata acestea sunt punctele dogmatice si canopnice principale care despart Biserica Ortodoxa de cea Romano-catolica.
      Iar cu protestantii nu avem nimic in comun. Ei au reformat total dogmele stabilite de Sfintii Parinti si au renuntat la cele sapte Sfinte Taine. Ei nu au ierarhie si taine si nu se pot mantui. Din cele sapte Taine mai au doar doua : Botezul si Euharistia, pe care o fac cu paine nedospita ca si catolicii. Din protestanti s-au nascut toate sectele neoprotestante care ataca tarile ortodoxe astazi.

      Ștergere
    4. Foarte frumos prezentat, felicitari doamna Maria!!! Cuvintele dvs imi amintesc de lectiile de istorie din generala ... multumesc din toata inima! Doamne Ajuta!!!

      Ștergere
    5. 1:57Trebuie sa iei urgent legatura cu un bun duhovnic,poate de la vreo manastire pt. ca e Necesar Botezul Ortodox!Sfintii Parinti o spun clar!Nu riscati Mantuirea!Doamne ajuta!Amin!

      Ștergere
    6. Gabrielle7 februarie 2018, 21:53
      Multumesc frumos ! Nu este nevoie sa se boteze din nou ! Tot CRESTIN este,chiar daca a fost botezat in CREDINTA CATOLICA ! Doamne ajuta !

      Ștergere
    7. Da, 15:48, asa este, Catolicii si Ortodocsii au aceleasi ritualuri si-i ok !

      Ștergere
  3. Unde sunt extraterestrii? Când vin?

    RăspundețiȘtergere
  4. Tu, tu dai sfaturi?!?!?! 😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹
    Vai cine a ajunsa sa dea sfaturi! Toti nebunii care cred ca sunt Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa este.Nu stim pentru ce sa ne bucuram, habar n-avem ce ne face cu adevarat fericiti si ne prefacem ca suntem fericiti.

    RăspundețiȘtergere
  6. Gnostici erau considerati majoritatea episcopilor in primele trei secole ale crestinismului, si au fost reprezentati doar de Arie la Sinodul de la Niceea in anul 325 unde adeptii imparatului atunci inca necrestinat Constantin au hotarit din motive ideologice scoaterea printe altele, din Biblie a cartilor apostolilor lui Iisus care erau considerate prea gnostice.Acum se considera ca au fost astfel eliminate,interzise si arse 17 carti pe motive ideologice din care sau regasit doar citeva in Egipt publicate si la noi ca apocrife,dar numarul lor este mult mai mare,unele fiind ulterior reintroduse in Biblie ca Apocalipsa lui Ioan-craciun

    RăspundețiȘtergere
  7. Gnosticismul autentic nu are absolut nici o legatura cu definitia prezentata. Este o definitie eronata, probabil intentionat introdusa in dictionar in felul acesta de catre cineva pentru a induce in eroare in mod voit.

    RăspundețiȘtergere
  8. A cauta raspunsuri la intrebarile Cine suntem, de unde venim si încotro mergem ?, este atât o necesitate primordiala a fiintei umane, cât si obiectivul fundamental al Studiilor Gnostice.
    Gnosticismul milenar a întâlnit, în diferite ocazii ale istoriei, multi adversari care au dorit mereu sa interpreteze într-un mod vulgar expunerile gnostice, cu scopul de a le ridiculiza si a le discredita.
    In spatele acestor campanii s-au ascuns interese dogmatice, care, vazându-si amenintata continuitatea, au cautat sa discrediteze, în multiple moduri, intelepciunea divina a gnosticismului.
    Este lamentabil ca unii autori, putin informati, au asociat gnosticismul cu tendinte eretice si anticrestine.
    Aceasta este o absurditate, întrucât primii fondatori ai Bisericii au recunoscut în gnosticism cel mai bun sprijin al lor.
    Sa ne amintim de Marii Initiati precum Augustin si Origenes, eminenti parinti ai Bisericii, care s-au declarat din punct de vedere teologic gnostici.
    Insusi Isus a fost legat de casta Esenienilor, ale caror manifestari gnostice sunt universal recunoscute.
    Este interesant sa întelegem de asemenea ca însusi crestinismul (posterior aparitiei gnosticismului) a gasit în filozofii gnostici primul sau punct de sprijin pentru a reusi sa se dezvolte în acele timpuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Evanghelia Eseniana, EV ANGHEL IA PACII. Pai, este pace in lume?!

      Ștergere
    2. 18:11, un pom il cunosti dupa roada. Asa si in prezent. De 2000 de ani asteptam o schimbare in bine. Dar nu se prea vede.
      Gnosticii au fost macelariti iar scrierile lor arse. Insa, in schimb, a fost ridicata actuala forma de crestinism. In prezent avem roada acestuia.

      Ștergere
    3. 13:37Toata aceasta zbatere a voastra care,cu bune intentii,e indreptata spre a da un raspuns corect,se dovedeste inutila in fata cuvintelor lui Dumnezeu care spune:"Unde-i inteleptul?Unde-i carturarul?Unde-i cercetatorul acestui veac?Oare n-a dovedit Dumnezeu nebuna intelepciunea acestui veac?(corinteni-1/19-21)

      Ștergere
    4. 13:37Corinteni-1/19-"Pierde-voi intelepciunea inteleptilor si stiinta celor invatati o voi nimici"

      Ștergere
    5. 11:35, 11:44 de ce te grabesti in afirmatii? Gnosticismul nu are nici o treaba cu stiinta la care tot faci referire. Gnosticismul este ceea ce a stat la baza crestinismului in forma sa timpurie. Este ceea ce nu a fost vreodata impur sau modificat. Daca ai fi studiat ceva din scrierile gnostice adevarate ai fi inteles despre ce este vorba. Insusi Iisus a fost esenian, adica un gnostic. IL contrazici si pe EL?

      Ștergere
    6. 16:08, da, asa este ! Ma bucur pentru intelegerea la care-ai ajuns !

      Sa auzim de bine!

      Ștergere
    7. Toate bune, 20:30!

      Ștergere
    8. 16:08Ai sesizat subtilitatea acestui mesaj-Ganduri bune si ganduri gnostice?De ce nu sunt oare toate bune?Pt.ca gnosticismul este depasit odata cu venirea lui Iisus pe pamant.Ade varul pe care il cautau gnosticii A venit ,S-a aratat ,A vorbit si A "lucrat"in fata oamenilor.Crestinismul a pus astfel capat gnosticismului.Dar,cum pe pamant sunt si fiii luminii si fiii intunericului normal a cei din urma u au stat degeaba si s-au silit sa inventeze tot felul de "secrete"cautand adepti dintre cei neiubitori de adevar si nestatornici in credinta .Asa au aparut si in secolele urmatoare aparitiei crestinismului tot felul de erezii cu tinta la IISUS ,dracii incercand sa strice Adevarul Sau,adus oamenilor,pe pamant. Deci,EL este Adevarul ,cuvintele Sale sunt duh de viata vesnica si Mantuire!Amin!

      Ștergere
    9. 12:41, toata invatatura Lui Iisus este complet gnostica, ma refer la cea originala, evident, nu la diversiuni.
      Actualul crestinism nu este decat imaginea diforma a ceea ce ar fi trebuit cu adevarat sa fie, pentru ca s-a abatut de la ceea ce se numeste baza, temelia invataturii gnostice a lui Iisus.
      Iubirea este baza invataturii gnostice, pe cand in crestinism nu este iubirea prezenta, cu adevarat. Drept dovada stau actele de omor ale fiintelor pe care noi le numim animale. Cu ce drept facem asta? Cu ce drept omoram? Gnosticii nu au omorat niciodata animale ei au fost vegetarieni, traind o viata pura, cu adevarat sfanta.
      Vei spune ca asa scrie in biblie, ca asa a spus Dumnezeu sau ca asa a spus Iisus. Iar eu iti spun, niciodata nu spus Adevaratul Dumnezeu asa ceva si niciodata Iisus nu a spus asta. Este un fals grosolan, ce este prezentat acolo, pentru a va tine in continuare sclavii poftelor trupului. Pentru ca proteina in exces atrage pofta, furia dar si boala. Feriti-va sa fiti partasii crimelor in forma directa sau indirecta. Mai bine pur si liber decat impur si sclav.

      Ștergere
  9. 21,23 Crestinismul ne-a salvat,altfel gindeste ce am fi fost Pasalic musulman iar femeile cu burka,voalul islamist-craciun

    RăspundețiȘtergere
  10. Doamna Maria , am participat la mai multe botezuri catolice dar in Italia, unde am vazut ca sé boteaza cu apa dupa care se face si ungerea si apoi i se da o hainuta alba si o luminare, dar am vazut mari diferente dintre cattolici din Italia si cei din Romina, preotul de din parrocchia noastra cind se Sfintele Darurile se pune in genunchi si se roaga se Sfinteste invocint Sfintul Spirit, si am mai vazut caci cind este un defunct aicea mai intii il baga in biserici si se face slujba si apoi il duce in cimitir, iar la noi in tara am vazut la catolice ca il duce direct in cimitir farà sa tresca per la biserici, diferente mari intre amici si acolo, sau mai bine zis diferente mari intre cum procedeaza uni prenoti, da este SUS UN JUDECATOR PENTRU TOTI, pt caci IUBIREA, BUNATATEA MILOSTIVIREA ESTE DEASUPRA TUTUROR DOCMELOR.

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim 1,48.Foarte interesant.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am gasit niste mesaje foarte interesante postate de Sorin T:

    "Sorin T 16 iunie 2017, 08:37

    Or fi adevarate sau nu evangheliile gnostice ? Se pomeneste de ele inca din timpul consiliului de la Nicea . Multi spun ca nu ..caci ar fi scrieri eretice . Inteleg eu teama voastra ....dar daca nu ? Daca sunt adevarate ..si asta ar insemna ca mai putin modificate , caci de abia au fost traduse unele dintre ele , deci fara a da posibilitatea de a ,, corecta " , nici a bisericii si nici a satanistilor .....de exemplu . In acest caz ...de nu sunteretice , ar insemna ca sunt cele mai corecte . Tehnic vorbind ...

    Eu inteleg teama voastra de a gresii cumva ...o inteleg ! Aceiasi frica o duce omul in spate ..de la vremea primilor Adami . Nu este ceva nou ...si este perfect de inteles ...
    Vedeti voi ...de cind spiritul sa facut carne ...omul e disperat , caci gindeste ca asa a pierdut legatura cu Dumnezeu . Spiritul e pur ..iara carnea pacatoasa . Oamenii nu reusesc sa vada nimic de pur in carne , in materie ...asa ca au un profund sens de disperare interioara , datorita acestei separari .
    Nu este adevarat !
    Cind spiritul sa facut carne ..Dumnezeu a continuat sa fie in continuarein acea carne ....
    In primul om ...era si Tatal !
    In a miia fiinta vie ...era si El ...
    In miliarde de forme ....in miliarde de ori se va impartii si Dumnezeu !
    Nu temeti ...caci nu ati fost parasiti nici o clipa .
    El se ascunde ....in carne . Se ascunde ...dar si se arata ...in acele 22 de semne vii , mereu vii ...prin care El se manifesta .
    Erau in spirit si continua sa fie in materie ...Acelasi lucru ...ce se manifesta diferit (aparent) .
    Asa ca ..nu temeti , caci nu sunteti fii abqndonati soartei ...ci mereu este mina sa puternica ce ne sprijina . Eindeajunssa credeti , cutarie , fara nici un dubiu ! Inocent , naif ... curat ...
    Da ...dar acum sa ne intoarcem la evangheliile apocrife , gnostice ...
    Sunt ele corecte oare ?
    Dar ..altele , sunt corecte , adica vroite de Iisus , de exemplu ?
    A spus undeva asta ? A zis ca vrea sa existe crestinism , in general vorbind ?
    Ceia ce a ramas ...este prea putin . Doar o declaratie in care spune ca pe Pietru va intemeia biserica sa , caci era tare ca piatra . Dar ...eu unul cred ca se referea ca e...TARE DE CAP CA O PIATRA ...De ce ? Pt ca mereu se plinge de el ca nu intelege niciodata . Se vede asta in ev gnostica a lui Maddalena . De ne gindim un pic ...era cam capos Pietru asta . Cam dintr-o bucata ...Nu prea avea el cum sa inteleaga mare lucru ..din ce spunea Iisus . Sunt anumite fraze ...ce arrezult greu de inteles pt un fizic premiul Nobel , doarunul ce se ocupa de ramura quantistica ar intelege . Ma refer tot la un text gnostic , ev lui Toma .
    Tot in aceasta evanghelie , ..exista UNICA marturie de genul ...,, Iisus dicta iareu scriam !" .
    Dar ...ce spunea Invatatorul despre aceasta scriere ?
    Ca omul nu este inca gata sa inteleaga ...
    "Vezi Tauma acest cer plin de stele ? Acum este constelatia Pestilor ...apoi altele vor trece , dar cind va veni era Varsatorului , doar atunci omul va intelege , si va descoperii ca moartea nu exista"
    Coincidenta ...vrea ca aceasta evanghelie sa fie descoperita exact la un an de la inceputul erei Varsatorului ...hahaha ...ce frumos ...
    Continua .... "

    RăspundețiȘtergere
  13. "Sorin T 16 iunie 2017, 08:54

    Continuare ...
    Da ...in 1949 sau 1950 , parca ...superb !
    Tot ce exista de evanghelii au fost scrise dupa de El ...la multi ani , prin dictarea duhului sfint ..dar El spunea ca omul inca nu e pregatit sa inteleaga . Deci ...nu cred ca a fost dorinta Sa sa fie scrisa vreo carte .
    " Nu care-cumva sa indrazniti sa faceti lege din cuvintele mele ,
    Caci ar fi o lege moarta , fara Acel ce o inprospateaza !"
    Ce inseamna asta ?
    Sa presupunem ca ...eu as fi un sfint . Apii ...sa zicem ...ca mor maine , iar peste vreo 5 ani se descopera ca as fi fost un sfint . Ca eram Zamolxes reincarnat .
    Ce s-ar intimpla ...ar iesii tot felul de lucruri despre ce eu as fi zis , sau minuni facute ...ar fi studiate texte ce as fi scris ...si s-ar forma un cult . Un cult FALS !
    De ce fals ? Caci ...cuvinteoe ...pot fi interpretate , fiecare poate sa-si dea cu parerea ...dar ...de as fi fost viu ...atunci acele fraze ar fi prins viata ! Ar fi fost insotite de lumina mea ...ce ar radia din chipul meu ...Oricine ar intra in contact , s-ar apropia de un asemenea om ..i-ar simtii ...sfintenia . Ar percepe ...ca este in prezenta la ceva neobisnuit ...de crede sau nu ...se simte lumina unui sfint . Poti incepe sa plingi fara motiv , spasmodic ...un plins eliberator , de fericire ...
    Intelegeti ce spun ? Se simte ...
    Atunci ...cuvintele ar capata un sens profund ! Orice ...devine un exemplu ..viu ...viu ...
    Nu ar fi i portanta nici o doctrina ...ci exemplul ce l-ati avea in fata ochilor ...Iar sufletul vi s-ar umple de fericire si ....SPERANTA !
    CACI ATI PRIVII ...VIITORUL VOSTRU ...Omul perfect ...noul Om ... ce apartine potentialului vostru , ca exemplu ...ca model de a imita ...indemn sa nu mai zaboviti nici macar o clipa ...si sa faceti orice va st in putinta pt a devenii asa ..si voi .
    Asta ar fi marele mesaj ...de speranta ...ca nu totul este pierdut ...ci ca totul ati avea de ...DEVENIT !
    Continua ..."

    RăspundețiȘtergere
  14. "Sorin T 16 iunie 2017, 09:15

    3 continuare ...
    Tot in acea evanghelie , Iisus sustine ca trupul omului este templul lui Dumnezeu .
    Asa este ...
    Intotdeauna ati auzit spunindu-se ca Dumnezeu este Viata , ca este in tot ...caci totul ii apartine ...nu ?
    Deci ...care alt templu mai bun exist in afara ...corpului vostru ?
    Care ?
    In noi se ascunde El ...si o dovedeste faptul ca su tem vii ...miscam , gindim ...dansam ...facem ...
    Eu unul nu am vazut vreodata vre-un zid depiatra ce danseaza ! Si nici ...ca bate din palme ...Sunt doar reci ...asta e singura calitate ..in afara aceia de a sustine un acoperis .
    Noi suntem templul , incit in noi sta Dumnezeu ...in noi si in tot ce este viu ...in primul si in primul rind ! Aici se manifesta el ...nh in pietre moarte , reci ...asta este CASA Sa ...in aceste degete ce v-a scriu a um ...si in acesti ochi ce citesc acum ....
    Asta este BISERICA ce Iisus a vrut ca omul sa cinsteasca . Sa o mature , spele , lustruiasca geamurile ....ASTA ...si nimic altceva .
    Sunt de a ord sa existe un loc unde oamenii sa se intilneasca ...sa celebreze ...Adica ...unde,, bisericile "(oamenii) sa parcheze momentan , sa vorbeasca ...sa se sustina reciproc ,..
    Dar atit ...nici un alt templu eu recunosc ....nici o alta biserica exista ...vie . Orice ritual ce nu celebreaza viata insasi ...cu aceasta prezenta...vie ...este un ritual mort , inutil ...
    Asta eu va transmit ...dupa mii de ani , e ca un pod ce vreau sa-l intind...de la El la ....voi ...acum , in prezent . Sa va rasune vii cuvintele astea ...
    Cu toate astea ...pina la anuntarea Sa , e vital ca omul sa se tina de vechile invataturi !!! E foarte important ...
    Rindurile de mai sus ...sa fie doar pt oitele acelea nazdravane ce vor sa sara afara din tarc ...doar pt ele .
    Atit ...altii ...sa le stergeti din memorie !
    Va dati voi seama ...cu rautatea omului de azi , ce ar insemna sa nu mai aiba frica de Dumnezeu ? Pai ...vecinii ...in loc sa se certe , si-ar da direct un par in cap .
    La unul de ii este foame ...si vede un altul ce maninca o turta ...ar fi in stare sa-l omoare numai ca sa-i ia mincarea , de este cert ca nimeni nu l-a vazut ...asa ca ...tineti-va de scrierile cunoscute ..restul ..la timpul lor toate .
    Nu am aprins doar un chibrit acuma ...ci un foc de tabara !
    Nu-i simtiti ....caldura ? Deschideti ochii mari ...si vedeti !"

    Link:
    http://mariaghiorghiu.blogspot.ro/2017/06/biblia-lumeasca-si-biblia-cereasca.html

    PS. Este interesant de observat ce s-a activat dupa postarile acestea pe pagina respectiva. Pare ca au deranjat foarte tare "ceva anume".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Sorin T, ca peste tot, apar si informatii corecte si false, deci si gnosticii au fost atinsi de acesta "moda" a "lansarii pe piata" a unor informatii distorsionate voit, cum zicea cineva.Trebuie foarte mare atentie !
      Invatatura gnosticilor autentici s-a pastrat, bineinteles, iar in anul 325, cand a fost Primul Sinod Ecumenic din Niceea doar atrage atentia ca ereticul Arie, care a inceput sa propovadui ca Dumnezeu Fiul este doar o creatura a Tatalui, propovaduieste rataciri. Mai fusesera si inainte eretici crestini gnostici, care nu erau si nici nu propovaduiau gnosticismul adevarat, cel autentic, exact cum nici acum nu-i intamplatoare mediatizarea excesiva a unor pseudo-evanghelii ("Evanghelia lui Iuda", care era o "creatie" a ereticilor "docheti"), iar " relansarea" acum a unor pseudoevanghelii are legatura cu noile secte gnostice aparute in America si Europa.

      Ștergere
    2. 21:01 sunt de acord ca Evanghelia lui Iuda este nesemnificativa dar nu amesteca gnosticismul cu Evanghelia lui Iuda. Daca faci asta este ca si cum ti-ar arata cineva o vila frumoasa dar tu alegi sa privesti doar la cotetul care exista in curte, nu si la vila. Admira per ansamblu privelistea. Tine cont ca sunt 300 de scrieri gnostice, nu exista doar Evanghelia lui Iuda.
      Din cate stiu eu Evanghelia lui Toma este unica in care este scris: "El (Iisus) dicta iar eu scriam". Asadar aceasta este ca si cum ar fi scrisa de Iisus in persoana, insemnand ca este cea mai importanta dintre toate dar si cea mai veche. La fel de superbe sunt si Evangheliile lui Filip, Maria Magdalena si multe altele. Nu te opri la acest Iuda.
      PS. Totusi trebuie sa fim foarte atenti in a selecta traducerile dupa aceste Evanghelii Gnostice pentru ca mai ales la traducerile in limba romana se observa o influienta a teologilor ortodocsi care au mai facut unele schimbari si cenzuri pentru ca textele sa se "potriveasca" dupa scrierile lor clasice ortodoxe. Bine ar fi sa le cauti si sa le citesti aceste Evanghelii Gnostice in limba engleza.

      Ștergere
  15. Eu cred ca cel mai bine este asa; Universul ma incurca
    Si nu pot gandi macar
    Ca exista un ceasornic
    Fara de ceasornicar.
    Cel mai bine este sa credem in Creatorul Nostru Dumnezeu Tatal Fiul si Duhul Sfant si Maicuta Domnului ca religii sunt multe. Sa respectam cele 10 porunciw

    RăspundețiȘtergere
  16. IUBIRE, MILOSTIVIREA, IERTARE,. CELE 10 PORUNCI. AMIN

    RăspundețiȘtergere
  17. Sa ne straduim din toate puteri sa rupem din radacina, MINDRIA, ORGOLIU SI LUPTA DUPA AVERI, pentru ca aceasta sint izvolul tuturor pacatelor.

    RăspundețiȘtergere
  18. Din cartea 'Matei vorbeste-mi despre rai' reiese ca ar exista o politie galactica de extraterestrii cu OZN-uri din Pleiade si Sirius numiti' luptatori' care au misiunea de a pastra ordinea atit pe planete ca Pamintul cit si in spatiul extraterestru numit de noi Rai sau Nirvana de cei dezintrupati din paminteni-craciun

    RăspundețiȘtergere
  19. 17,51 tocmai anunta la TV ca multi rusi imbogatiti au renuntat la viata lor comoda de la oras retragindu-se in sate la viata mai veche si mai simpla.Pare a fii un nou curent.

    RăspundețiȘtergere
  20. SUNT ANONIM 5-de la parintii cu mare dar am auzit asa:STIINTA=GNOSTICA A FOST NECESARA PENTRU CA OMUL SA AJUNGA LA CREDINTA SI SA-L CUNOASCA PE DUMNEZEU CREATOR-SI SA STITI CA S-AU CREAT MASINARII CARE SA VA AJUTE ZILNIC SI SA CREDETI CA DACA DUHUL SFANT NU VA LUMINA MINTEA NU AVEATI PARTE DE ACEST AJUTOR ASA CA SA NU VA MAI PLANGETI CA DUMNEZEU NU VA OFERA AJUTOR-cat priveste scrierile gnostice -ORICUM ACESTEA EXISTAU INAINTE DE TOATE CONCILIILE-DECI ERAU ADEVARATE-SAU IN PARTE-ce s-a scos e bun- scos- tot au ramas paragrafe ca cel a lui MATEI SI ISAIIA care pun semne de intrebare -sanatate si pace in suflet si in lume

    RăspundețiȘtergere