miercuri, 27 decembrie 2017

ŞTEFAN CEL MARE ŞI SFANT , PREZENT LA ZIUA NATIONALA A ROMÂNIEI !



                                Image result for STEFAN CEL MARE


                                    LA  MULTI  ANI  ROMANIA,
                     LA MULTI  ANI  ROMÂNI !

                 30 Noiembrie 2017 ora 22,47 !

                                   Dragii mei,

În aceasta noapte dragilor,in timp ce scriam aici pe Blog, am avut onoarea ca sa primesc în camera mea,chiar langa mine, un musafir cu totul si cu totul deosebit.
Desi eram cu ochii pe monitor,vad dragilor în stanga mea pe chiar STEFAN CEL MARE ŞI  SFÂNT,  DOMN AL MOLDOVEI !
DOMNITORUL  MOLDOVEI era imbracat in haine aurii ,iar pe capul său avea COROANA .
Era viu ,de parca ar trai acum in zilele noastre.
STEFAN CEL MARE statea pe un TRON inalt si era inconjurat de o Lumina alb-aurie.
Era bucuros si fericit, ma privea cu mare bucurie semn ca ,era tare fericit ca BUNUL DUMNEZEU i-a ingaduit ca sa vina in ajunul ANIVERSARII ZILEI NATIONALE a ROMÂNIEI, si sa-l vad pe TRONUL său de DOMN al MOLDOVEI !
La chip ,STEFAN CEL MARE era slabuţ si cu faţa alungita,iar mustata -i era subtire si adusa pana la coltul buzelor.Avea cred eu ,pâna în 40 de ani, asa cum eu l-am vazut in stanga mea,fiind inconjurat de un Izvor de LUMINA DIVINA .
Dragii mei,ori priveam la Soarele de pe Cer,ori la STEFAN CEL MARE si SFANT ,era acelasi lucru; atat de tare era cuprins de stralucire.
Totul a durat circa 5 -6 secunde,după care a disparut.
Iar eu am ramas deosebit de placut surprinsa, de vizita DOMNITORULUI MOLDOVEI în camera mea,in ALTARUL SUFLETULUI meu
Iata si un Cantec minunat:

Ștefan cel Mare și Sfânt, a fost domnul Moldoveiîntre anii 1457 și 1504

Cantecul lui Stefan cel Mare - YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=nMRHL-Ay4ic
Sep 27, 2011 - Uploaded by Andrei8654
O altfel de istorie - 5 lucruri pe care nu le stii despre Stefan cel Mare - Duration: 7:

Image result for STEFAN CEL MARE.
Dragii mei, din dragoste si pretuire aleasa pentru DOMNITORUL MOLDOVEI STEFAN CEL MARE si SFANT (a fost canonizat de BOR in anul 1992  ),am adus aici de pe net,mai multe detalii despre DOMNITORUL MOLDOVEI STEFAN CEL MARE.
Iata:
Ștefan cel Mare a fost un mare sprijinitor al culturii și al bisericii, ctitorind un număr mare de mănăstiri și biserici atât în Moldova, cât și în Țara Românească, Transilvania sau la Muntele Athos. Pentru aceste merite a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română, cu numele de Ștefan cel Mare și Sfânt, la 20 iunie 1992.

DOCUMENTAR: Ștefan cel Mare și Sfânt, domn al Moldovei (1457-1504)

Mormântul domnitorului Ștefan cel Mare de la mănăstirea Putna
Foto: (c) PAUL BUCIUTA / AGERPRES ARHIVA
La 20 iunie 1992, a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română: Dreptcredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt.
Cel mai de seamă descendent al descălecătorilor maramureșeni ai Țării Moldovei, intrat în istorie sub numele de Ștefan cel Mare, s-ar fi născut pe la 1434 la Borzești, fiind întâiul fiu al voievodului Bogdan al II-lea (1449-1451) și al soției sale Oltea.
Asociat la tron și purtând titlul de ''voievod'' în vremea domniei tatălui său, viitorul domn luase calea pribegiei, petrecând câțiva ani în Transilvania, unde Iancu de Hunedoara (1441-1456) i-a oferit probabil adăpost în virtutea tratatului din 1450. Aici s-a familiarizat cu tacticile militare ale acestuia, care îmbinau elemente de artă militară din estul, centrul și apusul Europei. 
Statuia domnitorului Ștefan cel Mare, ridicată în curtea bisericii Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Iași
Foto: (c) PAUL BUCIUTA / AGERPRES ARHIVA
Cu o forță militară pusă la dispoziție de către Vlad Țepeș (1448; 1456-1472; 1476), la care s-au adăugat partizanii săi din sudul Moldovei, Ștefan cel Mare a obținut o victorie categorică la Doljești (Dolhești), în ziua de 12 aprilie 1457, asupra oastei lui Petru Aron, obligându-l pe acesta să se retragă la Camenița.
Pe câmpul de la Direptate, situat mai degrabă în apropierea locului luptei abia încheiat, adică în zona Mirceștilor din ținutul Roman, Ștefan a fost proclamat domn legiuit al țării de către toate stările întrunite și ''a luat schiptrul Moldovei'', după ce a primit ungerea din partea mitropolitului Teoctist.
A găsit o țară sărăcită, sfâșiată de luptele dintre diverșii pretendenți la domnia Moldovei, o țară ce plătea tribut turcilor începând cu anul 1456. Domnitorul amână lupta antiotomană pentru independență timp de 18 ani (1457-1475) consimțind să plătească tribut Porții.
În asemenea circumstanțe, domnitorul a trebuit să inițieze ample măsuri de redresare a situației social-economice.
Pentru a-și asigura suportul politic necesar stabilității guvernării, Ștefan cel Mare a eliminat tendințele marii boierimi de anarhie și de nesupunere față de puterea centrală, a favorizat consolidarea economică a țărănimii libere (răzeșii), a încurajat clasa negustorească și legăturile comerciale externe.
În plus, a acordat o atenție aparte structurilor militare tradiționale ale țării (''oastea cea mică'' — structură militară permanentă, și ''oastea cea mare'' — chemată numai în caz de atac extern), susținând introducerea unei discipline mai riguroase și ameliorarea dotării.
Măsurile sale militare au vizat și întărirea capacității defensive a țării, prin consolidarea și modernizarea cetăților Hotin, Tighina, Soroca, Chilia, Cetatea Albă, Suceava, Neamț, Crăciuna.
De asemenea, pe plan extern încheie un sistem de alianțe și are în vedere consolidarea legăturilor cu voievozii celorlalte țări române. Îl învinge pe Matei Corvin la Baia (1467), iar pe tătari la Lipnic (1470).
În acest context, consolidat pe plan intern și extern, Ștefan refuză plata tributului.
Încep războaiele de apărare a Moldovei: marea biruință de la Vaslui sau Podul Înalt (10 ianuarie 1475), înfrânt în încleștarea de la Războieni (26 iulie 1476), dar prin retragerea în cetățile Moldovei și apărarea lor transformă înfrângerea în biruință. 
Steagul de luptă al lui Ștefan cel Mare, cu Sfântul Gheorghe pe tron
Foto: (c) SILVIA MARCU / AGERPRES ARHIVA
Victoria obținută la Vaslui a fost relatată în letopisețul de la Bistrița astfel: ''Și au biruit atunci Ștefan voievod și au căzut atunci mulțime nenumărată de oameni și mulți și fără de număr au fost prinși de vii, care mai apoi au fost tăiați, numai pe unul îl lăsară viu, pe fiul lui Sac-bașa; și steagurile lor împreună cu schiptrele cele mari au fost luate, mai mult de 40 de schiptre ... iar Ștefan se întoarse cu oștenii săi ca un biruitor în scaunul său din Suceava''.
Câțiva ani mai târziu, Mahomed al II-lea invadează Moldova și cucerește Chilia și Cetatea Albă (1848) provocând o spărtură în sistemul de apărare al Moldovei. După doi ani, Ștefan îi înfrânge din nou pe turci în Bătălia de la Scheia (1486). Întrucât Imperiul Otoman încheie pace cu Veneția (1479), cu Ungaria (1483) și cu Polonia (1487), Ștefan este nevoit să plătească suma de 5.000 de ducați și să încheie pace cu sultanul (1489).
În ultimii ani de domnie Ștefan respinge expansiunea polonă a regelui Ioan Albert, pe care îl învinge în bătălia din Codrii Cosminului (26 octombrie 1497).
La 2 iulie 1504, Ștefan cel Mare moare, lăsându-l pe tron pe fiul său Bogdan al III-lea cel Orb (1504-1517).
Victoriile militare spectaculoase ale lui Ștefan cel Mare, repurtate practic împotriva tuturor vecinilor săi (turci, tătari, maghiari, poloni) au fost pregătite întotdeauna de o politică externă foarte abilă, ce a permis voievodului ca, înconjurat de trei adversari redutabili (Ungaria, Polonia și Imperiul Otoman), să nu se angajeze niciodată într-un conflict pe două fronturi. Din punct de vedere diplomatic, Ștefan cel Mare a purtat negocieri și a încheiat alianțe, în funcție de împrejurări, cu o serie de state puternice din estul, centrul și vestul Europei (Hanatul de Crimeea, Imperiul Otoman, cnezatul de Moscova, Polonia, Ungaria, Veneția, Statul Papal). La acestea se adaugă și tratativele inițiate în vederea organizării unei alianțe antiotomane cu Uzun Hassan, șahul statului turcoman din Anatolia orientală și Iranul Occidental. 
Statuia domnitorului Stefan cel Mare — Podul Înalt (Vaslui)
Foto: (c) PAUL BUCIUTA / AGERPRES ARHIVA
Vitejia sa pe câmpul de luptă a fost permanent dublată de râvna pentru credința creștină, în numele căreia ieșea la război și în virtutea căreia a zidit numeroase lăcașuri de cult (peste 40). Printre ctitoriile sale de referință se numără mănăstirile Putna (1470), Voroneț (1488), Tazlău (1487), Borzești (1494), Războieni (1496), Neamț (1497), precum și biserici domnești pe tot cuprinsul Moldovei: la Vaslui, Bacău, Iași, Dorohoi etc. A contribuit, de asemenea, cu danii substanțiale la zidirea unor locașuri de cult din Muntenia, Ardeal, de la Sfintele Locuri, precum și de la Muntele Athos.
A fost numit de Papa Sixt al IV-lea ''atlet al lui Hristos''. Din relatările cronicarilor este cunoscut ca om al rugăciunii și postului (se spune că își îndemna oștenii la post și împărtășanie înaintea războaielor), fiind povățuit de marele Daniil Sihastrul.
La nici trei decenii de la trecerea în neființă, la 3 februarie 1531, Ștefan cel Mare, era amintit de Sigismund I, regele Poloniei (1506-1548), ca Stephanus ille magnus (''acel mare Ștefan''). Bernard Wapowski, cartograful și istoriograful oficial al aceluiași rege, consemna că domnul moldovean era ''principele și războinicul cel mai vestit'' din epoca sa.
Doctorul Matteo Muriano, trimis de Veneția la Suceava, în vara anului 1502, spre a-i acorda asistența medicală principelui moldovean, consemna în raportul său că acesta ''este un om foarte înțelept, vrednic de multă laudă, iubit mult de supușii săi, pentru că este îndurător și drept, veșnic treaz și darnic''. Văzut de contemporanii lui europeni ca un șef de stat care a reușit să se mențină la cârma țării 47 de ani, pe plan intern el a simbolizat stabilitatea, continuitatea, dezvoltarea economică, dreptatea, încât la înmormântarea sa în Moldova ''jale era, că plângea toți ca pe un părinte al său ...'' (Grigore Ureche). 
Statuia lui Ștefan cel Mare din Iași
Foto: (c) BOGDAN BARBULESCU / AGERPRES ARHIVA
În 1992, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a procedat la actul de canonizare al Voievodului Ștefan cel Mare.
Condițiile canonizării au fost: ortodoxia neîndoielnică a credinței, puterea de a suferi moarte martirică pentru dreapta credință, puterea de a înfrunta orice primejdie sau chinuri pentru mărturisirea dreptei credințe, puterea de a-și închina viața celei mai desăvârșite trăiri morale și religioase, puterea de a săvârși minuni în viață și după moarte, puterea de a apăra și de a sluji cu devotament eroic credința și biserica ortodoxă, răspândirea miresmei de sfințenie după moartea lui și confirmarea acesteia prin cultul spontan pe care i-l acordă poporul credincios.
Calitățile sale de organizator, protector al culturii și promotor al ortodoxiei, diplomat și conducător de oști, au fost recunoscute pe plan intern și extern încă din timpul vieții sale, rezistând atât la trecerea timpului, cât și la analizele istoriografiei moderne.
AGERPRES/(Documentare-Irina Andreea Cristea; editor: Marina Bădulescu)

P.S.
     Prieteni dragi, 

Vă multumesc din suflet dragii mei, tuturor celor care ati

 contribuit si veti mai contribui financiar la Editarea

 CARTILOR CUVANTULUI LUI DUMNEZEU.

CARTILE (materialul) au plecat deja spre EDITURA 

 KITCOM pentru fi editate!


Fotografia postată de George Tulea.Fotografia postată de George Tulea.
Fara voi, acest lucru nu ar fi fost posibil,iar BUNUL

 DUMNEZEU si MAICUTA DOMNULUI vede bunatatea 

inimii si sufletului vostru, si fara nicio indoiala, vă va 

rasplati vouă si celor dragi, înzecit si însutit faţă de cât

 m-ati ajutat si mă ajutati voi la zidirea CUVANTULUI LUI 

IISUS HRISTOS.

Sunt nespus de fericita că-mi sunteti PRIETENI, si 

totodata,prin ajutorul vostru de nepretuit pentru mine ,

sunteti precum niste"ctitori" ai ZIDIRII  GRAIULUI 

 DUHULUI  SFANT!

Asa unul câte unul dragilor, vom zidi CUVANTUL  LUI 

IISUS HRISTOS si vom intregi TURMA  SA,pentru ca 

nimeni sa nu se piarda.

Cărtile : 

România Viitorul al Doilea Ierusalim,

 precum si Extraterestrii  Există, 

vor apărea in aceasta toamna,asa cum tot în 

toamna anului 2016, a apărut si primul volum al

 ADEVARULUI  DUHULUI  SFANT, in octombrie anul 2016

 ,si care volum ,costa doar 28 de lei.

Toti DONATORII dragilor, se vor bucura de aceste 

viitoare doua volume  absolut GRATIS !

Iata dragii mei,cum puteti dona pentru urmatoarele 

 două  volume ale ADEVARULUI  DUHULUI  SFANT ,

sau cum puteti comanda primul 

volum al ADEVARULUI DUHULUI SFANT:

                  
Image result for cutia milei imagini

Contul pentru strainătate:

Cod Bic Raiffeisen Bank : RZBRROBU 

Cod IBAN: RO71 RZBR 0000 0600 1504 7307

sau prin WESTERN UNION :

Maria Ghiorghiu -România , unde vă va da un numar mai

 mare, si mi-l puteti scrie in privat pe facebook, sau pe 

maill mariatecuci61@yahoo.com. 

Contul pentru România:

 Cod IBAN: RO71 RZBR 0000 0600 1504 7307


DONATII , PENTRU CARTEA - Dumnezeu există - Mărturii. - blogge


mariaghiorghiu.blogspot.com/.../donatii-pentru-cartea-adevarul-du...

Dec 11, 2016 - Din vanzarea primului volum al CARTII,(nu o spun spre lauda,ci ca o ... donatorii )am facut multe mici DONATII,si -am ajutat si pe cei necajiti si ...
You've visited this page 2 times. Last visit: 1/3/17

CARTEA ADEVARUL DUHULUI SFANT, VA COSTA DOAR 28 LEI ...

https://plus.google.com/.../posts/CCD4pSVdgtb

Dec 7, 2016 - CARTEA ADEVARUL DUHULUI SFANT, VA COSTA DOAR 28 LEI, pe intreg anul 2017 ! CARTEA ADEVARUL DUHULUI SFANT, VA ...                            

CELE 10 PORUNCI DUMNEZEIESTI ! CELE 10 PORUNCI ...

https://plus.google.com/.../posts/iFjAcN6P4EK

Jul 31, 2014 - CELE 10 PORUNCI DUMNEZEIESTI ! CELE 10 PORUNCI DUMNEZEIESTI , ŞI EXPLICAŢIA LOR !

CELE 10 PORUNCI DUMNEZEIESTI SI EXPLICATIA LOR - YouTube



https://www.youtube.com/watch?v=zd646QSRPw0
Jun 13, 2016 - Uploaded by Dumnezeu Te Iubește
CELE 10 PORUNCI DUMNEZEIESTI SI EXPLICATIA LOR Nu copia sau reposta videoclipul, dacă îți ...



                                   Cu dragoste si cu pretuire,Maria.

49 de comentarii:

  1. Romanii au avut conducatori care au tinut la tara lor si au luptat pentru ea ca s-o pastreze pentru urmasi. Apoi, au venit altii care au unit provinciile romanesti (cele trei tari romane), iar altii au luptat pentru independenta acestei tari. Acum, Romania are conducatori care tin doar la ei insisi si la interesele lor. Acestia vor ramane in istorie ca uzurpatori ai Romaniei si conducatorii care au facut ca romanii sa plece din tara lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iohannis nu are ce cauta la Presedentie. Un Stefan cel Mare, da!

      Ștergere
    2. 07:42 daca poporul nu ar fi acceptat, nu s-ar fi intamplat asta. Si noi avem o mare vina sustinand pe unii dintre acestia.Ne-am multumit mereu cu foarte putin si n-am ridicat glasul atunci cand trebuia sa-i oprim. Acum suntem divizati,imprastiati prin lume sau ne mancam intre noi, e de ajuns o mica suma de bani ca sa fim cuceriti de acesti nemernici. Meritam acesti conducatori pentru ca, intr-un fel, suntem asemeni lor. Primeaza banul si nu onoarea, cinstea si adevarul.Ne tradam principiile si propria tara pentru o mica suma de bani in plus la salariu sau pensie. Renuntam la caracter si omenie pentru foarte putin.Pacat! Cred ca putem mult mai mult!

      Ștergere
    3. 19.29 poate iti convine mai mult penalul de dragnea.

      Ștergere
    4. 22:08 ai luat-o razna. Abtine-te de la acuzatii aiurite.

      Ștergere
    5. 13:02 abtine-te tu, avocat de penali ce esti!

      Ștergere
    6. Din cauza unora ca tine se duce tara de rapa. Pana cand ai de gand sa le iei apararea hotilor, 13.02? Rusine sa-ti fie! Sari repede pentru tatuca dragnea!

      Ștergere
    7. 02:41 rusine sa-ti fie tie, caci din cauza unora ca tine poate ajunge Romania pe mainile strainilor. Tu esti cel care negociezi in strada pe cat iti vinzi identitatea nationala, nu altii. Rusine.

      Ștergere
  2. Mai aveti o data viziunea asta cu Stefan cel Mare de la aceasta data,dar merita spre deosebire de neocomunistii de azi care 'conduc' astazi, dar se revendica de la tatucii lor bolsevicii Stalin si Iliescu ,uzurpatori ai regelui Mihai si ai monarhiei stabilita legal in romania prin adunarile Ad-hoc ale tarilor romane..

    RăspundețiȘtergere
  3. https://www.youtube.com/watch?v=7CR76EOKy8k

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. Multumesc si DUMNEZEU SA VA LUMINEZE SA VEDETI ADEVARUL.rugativa pt a capata ADEVARUL SI LUMINA SI CAINTA FAPTELOR RELE,PT A CAPATA MANTUIRE.

      Ștergere
  5. Ieri seara la ora 21, n nava fi crocheta in. Germania locul de un pilastru , la bord erai 129 persoane, din care 27. persoane accidentate din care 5 grave, deci sa adeverit și aceasta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Interesante datele din documentarul despre Moldova lui Stefan cel Mare si situatia actuala .As remarca tratatele cu Venetia si Moscova de pe acea vreme le-as compara cu solicitarea unora de azi de a obtine pentru legile justitiei de astazi o aprobare de la Consiliul de la Venetia .Tot atunci Stefan incheia ca si Dimitrie Cantemir un tratat cu un mic cnezat al Moscovei devenit in cazul celui de-al doilea Imperiul Rus tarist care in ciuda tratatului de respectare a granitilor Moldovei pe Nistru avea sa-l nesocoteasca si sa rupa trupul Moldovei in doua prin separarea Basarabiei si mai nou si a Bucovinei de Nord si Hertea date Ucrainei cu Basarabia de Sud si crearea Republicii sovietice Moldovenesti in partea de nord a Basarabiei.Invataminte peste timp despre nerespectarea cuvintului Moscovei chiar si atunci cind era cuprins intr-un TRATAT, fapt pentru care romanii trebue sa fie atenti mai ales acum cind Putin isi incoarda din nou muschii incercind printr-un razboi hibrid sa-si pacalesca din nou vecinii.Iar viziune cu 'VIN RUSII' ar trebui sa ne puna in garda vizavii de promisiunile si dezmembrarile teritoriale generate de Rusia.Lupul schimba parul dar NARAVUL ba.

    RăspundețiȘtergere
  7. In zilele acestea se implinesc 70 de ani de la alungarea ultimului monarh ,regele Mihai .Monarhia regala consfintita de la inceput printr-un referendum al poporului roman cea ce ni s-a ascuns mult timp ,a fost o pavaza a romanilor contra imperiilor expansioniste din jur;Rusesc,Otoman si cel Habsburgic,si a fost realizat Regatul Romaniei in ciuda opozitiei acestora dar mai ales a Rusiei care prin generalul Kisilef cel cu bulevard in Bucuresti, desi nu merita pentru ca el a incercat prin corespondenta sa in intreaga Europa sa determine nerecunoasterea independentei Romaniei.De aceia dupa ocupatia din 1944 rusii au alungat regele Mihai si Monarhia care ii deranja in subjugarea totala a Romaniei si romanilor.Iar rezultatele se vad usor daca se compara ce a realizat Romania in cei 70 de ani de dupa alungarea regelui Mihai cu marile realizari ale Romaniei in cei 70 de ani anteriori;Independenta si unirile care au dus la Romania Mare un stat care a progresat continuu ajungind atunci cu o economie mai puternica ca cea a Suediei ,iar acum pe ultimul loc in UE findca ne-a intrecut deja si Buldaria atit la bunastarea cetatenilor cit si la numarul de centimetri de autostrada pe cap de locuitor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iisus ia spus lui Irod "N-ai avea nici o putere asupra Mea, dacă nu ţi-ar fi fost dat ţie de sus", tot asa nici rusii n-ar fi avut putere asupra Romaniei daca Dumnezeu nu ar fi ingaduit acest lucru. Evolutia oamenilor pe planeta pamant presupune si situatii mai rele, nu numai ce cred ei ca este bine pentru ei, dar Dumnezeu da oamenilor ceea ce le este de folos lor in scopul evolutiei, si binele ca si raul.

      Ștergere
  8. Lasati asta,cu regele,ca mi-o povestit o batrinica De 80 De ani,cind era el,pe atunci in tara,n-aveau ce minca!Deci cine stie,cum si ce era,daca raminea el!Asta e,roata istoriei nu se mai poate intoarce!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 19:09, daca ti-o zis batranica povesti... Interesant este ca nu vezi situatia actuala. Cate familii NU AU CE MANCA. Asta o stii?!

      Ștergere
  9. Si saptamina trecuta a murit un copil de foame ,arata la tv si nici una cred ca nu avea legatura cu regele

    RăspundețiȘtergere
  10. Se spune ca Istoria se tot repeta pentru cei ce nu invata din ea.Sa nu uitam ca se implinesc 80 de ani de la actul criminal facut de comunisti pentru abdicarea regelui apoi a doua zi convocat un parlament din muncitori comunisti l-au ratificat in timp ce parlamentarii adevarati erau de sarbatori prin tara.Au urmat inchisorile pline expropieri si de atuci au fugit de CIUMA ROSIE jumatatea cea mai educata si tinara din populatia Romaniei,asemanator cu migratia evreilor care a durat... 2000 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  11. Toata diviziunea si relele de astazi din Romania, vin de la ultima constitutie comunista a Europei de Est facuta si ramasa in vigoare si astazi din 1991 a bolsevicul Iliescu .In Polonia toti magistratii din perioada comunista au fost dati afara din functii,pe cind noi le-am dat pensii speciale care 140 de mii echivaleaza cu pensiile celorlalti 5 milioane de pensionari.,iar in cazul egalizarii acestora s-ar putea dubla cu aceasta suma toate pensiile romanilor ,cu acelasi buget al statului.

    RăspundețiȘtergere
  12. Stefan cel Mare a gindit mult , 18 ani pina a folosi forta in slujba binelui si crestinismului.Hitler s-a bazat pe filozofia ce nega crestinismul a lui NIETZSE[ care a murit nebun],a primit chiar bastonul lui in dar de la sora acestuia,impreuna cu filozofia lui pentru putere si negarea ideilor crestine,iar rezultatul a fost zeci de milioane de morti si sinuciderea lui Hitler copiilor sai si sotiei sale Eva Braun care in urma analizelor genetice facuta acum a dovedit ca avea inaintasi evrei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 16.13
      Cel de al doilea prenume al lui Hitler a fost Jacob. Toată viaţa sa, Hitler a ținut secret acest lucru pentru că a considerat că Jacob este un prenume de origine evreiască.
      Adolf Jacob Hitler a fost nepotul lui Solomon Mayer Rothschild. Serviciile secrete austriece aveau dovezi în acest sens. Cancelarul austriac Dollfus a ordonat o anchetă în acest sens. Maria, bunica lui Hitler, a lucrat ca servitoare la baronul Rothschild și a rămas însărcinată cu acesta.

      În anul 1837, aceasta naște un băiat, Alois, care va fi tatăl lui Hitler. Pentru că Dollfus cunoştea acest secret, relațiile dintre el și Hitler au fost încordate. În anul 1934, Dollfus este asasinat la ordinul lui Hitler.

      Un fost ofițer Gestapo, mâna dreaptă a lui Himmler a păstrat aceste documente care au fost date publicității, în anul 2009. În mod ciudat, în anul 1943, acest ofițer moare în condiții care nu au fost elucidate.

      În anul 1938, Hitler a ordonat ca satul austriac în care se născuse să fie distrus pentru a se pierde orice urmă despre originea sa.
      În anul 1917, unul dintre fii legitimi ai baronului Rothschild a publicat o carte în care descrie aventurile amoroase ale tatălui său cu diverse tinere, printre care și multe servitoare.

      Canalul 4 al televiziunii britanice a difuzat un documentar în care s-au prezentat probe cu privire la originea Evei Braun, iubita și viitoarea soție a lui Hitler. Probele ADN au fost prelevate după o perie de păr care a aparţinut Evei Braun și a fost descoperită în reședința de la Berghof, susțin teoria conform căreia aceasta era evreică pe linie maternă.

      Oficial, Hitler s-a sinucis în 30 aprilie 1945, la o zi după ce s-a căsătorit cu Eva Braun. În anul 1995, FBI-ul a publicat documente care demonstrau că Eva și Hitler au reușit să fugă în Argentina, unde au avut o fetiță.

      Ștergere
  13. Stefan cel Mare a gindit mult , 18 ani pina a folosi forta in slujba binelui si crestinismului.Hitler s-a bazat pe filozofia ce nega crestinismul a lui NIETZSE[ care a murit nebun],a primit chiar bastonul lui in dar de la sora acestuia,impreuna cu filozofia lui pentru putere si negarea ideilor crestine,iar rezultatul a fost zeci de milioane de morti si sinuciderea lui Hitler copiilor sai si sotiei sale Eva Braun care in urma analizelor genetice facuta acum a dovedit ca avea inaintasi evrei.-craciun

    RăspundețiȘtergere
  14. PS Am scris gresit numele filozofului german care a declansat furia 'postcrestinismului', era corect Nietzsche-craciun

    RăspundețiȘtergere
  15. La un muzeu din Bucuresi sectia Figuri unificatoare este prezentat bustul cu capul reconstituit dupa craniu prin metode moderne si migaloase dar precise, al lui Mihai Viteazul.Capul are pometi lati si proeminenti ,nas proeminent,ochi adinci,vioi si sub vestita cusma are chelie-calvitie,deci nu seamana cu figurile cu care sintem obisnuiti din filme sau statui.-craciun

    RăspundețiȘtergere
  16. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  17. Dna Maria , sotul meu l-a vazut la patul lui 4_5 secunde pe imparatul Traian inainte de Craciun. Ce o fi insemnand ?

    RăspundețiȘtergere
  18. Parlamentarul sibian Iliesiu a spus acum la TV ca a cerut Rusiei,Statelor Unite si UE arborarea timp de o zi a steagurilor lor cu panglica de doliu in cintea regelui Mihai care a luptat si sacrificat contra lui Hitler 100 mii de ostasi romani [a patra forta dupa acest sacrificiu]si la salvarea a multor milioane de oameni prin scurtarea razboiului cu 6 luni.Toti acestia in frunte cu Putin i-au raspuns ca vor arbora drapelele in berna pentru regele Mihai timp de 3 zile ca si Romania.Deci doamna Maria a-ti avut dreptate si cu viziunea cu Doliu International -craciun

    RăspundețiȘtergere
  19. Cred ca mobilizarea inaintasilor prevesteste vremurile de grele incercari care urmeaza

    RăspundețiȘtergere
  20. 9,42 ineresant si documentat, mersi-craciun

    RăspundețiȘtergere
  21. 2.07 Naziştii erau mari admiratori ai iezuiţilor


    Se pare că a existat o legătură trainică între Hitler şi Biserica Catolică (mai precis, cu o parte a ei, Ordinul Iezuiţilor).
    În copilărie, Adolf Hitler a fost educat la o mănăstire benedictină, unde a văzut celebra zvastică pentru prima dată.
    A cântat în cor şi povestea că a visat ca într-o zi să conducă sfintele ordine.

    „Sunt, am fost şi voi fi catolic” – iată cuvintele pe care i le-ar fi spus unuia dintre generalii lui….iar Biserica Catolică nu l-a excomunicat niciodată pe dictatorul german.
    Cert este că Biserica Catolică a închis ochii la oprimarea nazistă.
    Înţelegerea dintre catolici şi nazişti implica şi mai multe privilegii pentru preoţi şi chiar permisiunea de a se implica în sistemul public de educaţie, beneficiind de un ajutor substanţial de 400 de milioane de dolari.
    Mişcarea a dus şi la eliminarea acţiunilor judiciare împotriva catolicilor, căci în 1940 Hitler ştersese sau anulase 7.000 de cauze legale împotriva preoţilor catolici. Una peste alta, Biserica Catolică a ieşit bine din acest proces.

    Iată ce prevedea un acord cu Biserica Catolică datând din 1933: Reichul German garantează libertatea profesiei şi a exercitării publice a religiei catolice.
    Religia catolică va fi materie de studiu permanent în ciclul primar, în şcolile vocaţionale, în ciclul secundar, precum şi în ciclul superior şi va fi predată în conformitate cu principiile Bisericii Catolice.

    Pentru catolici, era perfect, aşa că de ce să le facă zile fripte naziştilor? Prestigiul acestora a crescut şi se pare că au beneficiat chiar de sprijin romano-catolic. Dar naziştii aveau nevoie şi să se asigure câ viitorii lor aliaţi, precum Italia, nu se vor supăra. Potrivit multor autori, chiar şi după sfârşitul războiului naziştii au fost ajutaţi să scape de către fraţii lor din Biserica Catolică – să scape prin mănăstiri şi să se refugieze în ţări profund catolice din America de Sud -, mai ales graţie sprijinului primit de la anumiţi iezuiţi.

    Frans von Papen a fost cancelarul Germaniei între iunie 1932 şi 1933 şi apoi prim-vicecancelar al celui de-al Treilea Reich când a venit la putere Adolf Hitler. A fost numit mentorul acestuia, aşa că, teoretic, ar fi trebuit să ştie ce credea Hitler. În cartea lui, intitulată “Dialogurile mele cu Hitler”, Papen ne poartă în gândurile acestuia: „Hitler a pus în practică înaltele idealuri ale papalităţii.” Nu se poate spune exact la ce anume se referă Papen, dar este evident că Adolf Hitler lucra direct pentru papă. Se pare că Franz von Papen a fost o personalitate foarte influentă în politica Germaniei naziste şi a fost şi iezuit.

    Papen a susţinut mai multe elemente, sprijinind astfel integrarea „idealurilor” catolice şi inclusiv amestecul dintre tineretul catolic şi tinerii adepţi ai lui Hitler, ceea ce a dus la semnarea Acordului dintre Vatican şi München. Întâmplarea a făcut ca, la momentul respectiv, cardinalul secretar de stat care a semnat documentul ca reprezentant al Vaticanului să fie arhiepiscopul Eugenio Pacelli, care mai târziu avea să devină papa Pius al XII-lea. După ce s-a instalat ca papă în 1939, chiar când trupele Iui Hitler invadau Polonia, papa Pius îi scria lui Hitler:

    “Ilustrului Herr Adolf Hitler, Fiihrer şi cancelar al Reichului german! La începutul pontificatului nostru, dorim să vă asigurăm că vom rămâne devotaţi bunăstării spirituale a poporului german, încredinţată în mâinile voastre, care sunteţi Conducătorul nostru. Pe parcursul mai multor ani pe care i-am petrecut în Germania, am făcut tot ce ne-a stat în putinţă pentru a stabilii relaţii armonioase între Biserică şi stat. Acum, când atribuţiunile noastre sunt mai mari, graţie rangului nostru bisericesc, cât de arzător să ne rugăm ca să atingem ţelul acela? Fie ca prosperitatea poporului german şi progresul lui în toate domeniile să dea roade, cu ajutorul lui Dumnezeu!”

    RăspundețiȘtergere

  22. Iată ce credea Hitler însuşi despre ordinul iezuiţilor:

    “Am învăţat multe de la Ordinul Iezuiţilor. Până acum, nici c-a existat vreodată ceva mai grandios pe pământ decât organizarea ierarhică a Bisericii Catolice. Am transpus multe elemente din ea în propriul meu partid.”

    Organizaţia SS a fost constituită de Himmler potrivit principiilor Ordinului Iezuit. Regulile acestuia şi Exerciţiile spirituale recomandate de Ignaţiu de Loyola au fost modelul pe care Himmler a încercat să-l urmeze cu exactitate. Titlul acestuia, conducător suprem al SS, era echivalentul titlului de „general” la iezuiţi şi întreaga structură era o imitaţie fidelă a ordinii ierarhice din sânul Bisericii Catolice.

    RăspundețiȘtergere
  23. Hitler si ocultistul evreu

    Este vorba despre Erik Jan Hanussen (1889 – 1933) Hermann Steinschneider, clarvazator, ocultist, astrolog, hipnotizator, activ in timpul Weimar Republic din Germania si in timpul Germaniei Naziste la La Scala din Berlin.

    A acumulat influenta pe langa elitele militare si de afaceri, a finantat cu mari sume de bani nazismul. In 1932 l-a invatat pe Hitler tehnici de control al maselor si de gestica. A prevazut Reichstag fire ce i-a adus lui Hitler puterea absoluta. Sau mai degraba era informat despre eveniment … Se mai presupune ca l-ar fi hipnotizat pe comunistul Marinus van der Lubbe declansatorul incendiului. A fost asasinat in 1933 si ingropat in graba pe un camp de la marginea Berlinului. Se presupune ca de catre SA [Sturmabteilung], caci stia prea multe. Se stie de asemenea ca Hermann Göring si Joseph Goebbels nu-l agreau caci ii captase atentia fuhrer-ului.

    Si au avut efect acele tehnici de control al maselor si de gestica. Iata un discurs al lui Adolf Hitler:

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=OUB_-kbR3Ks

    Pactul cu diavolul

    Iata si ce putem citi la Pactul lui Hitler cu Diavolul, un document autentic si inexplicabil de pe Ziare com:



    Documentul, datat 30 aprilie 1932, are pretentia de act autentic, a rezistat ca atare la mai multe expertize tehnice si reprezinta un pact pe care Hitler l-ar fi facut cu insusi diavolul, scrie Afisha.
    Scris cu caractere gotice, asa cum se mai obisnuia in Germania acelor ani, documentul este semnat cu sange, iar expertiza n-a infirmat nici vechimea sangelui, nici faptul ca i-a apartinut fostului Fuhrer.
    Reluand formula alegorica din Faust de Goethe, Hitler se angaja prin document sa predea in mainile Satanei sufletul sau in termen de fix 13 ani. In schimb Satana, folosind procedee paranormale, urma sa-i asigure lui Hitler puteri nelimitate, cu conditia ca ele sa fie folosite in scopuri malefice.

    […]

    La 30 aprilie 1945, cand se implineau fix 13 ani de la data „pactului”, Hitler se sinucidea in bunkerul sau, ca si cum ar sti ca de atunci incolo, nu-l mai apara „Pronia”.



    Sa ne amintim si ca WALPURGISNACHT este o sarbatoare satanica celebrata preponderent in spatiul germanic in noaptea dintre 30 aprilie si 1 mai:

    1 MAI, ziua celebrarii Walpurgis, a infiintarii ordinului iluminatilor, a stangii si internationala a muncii

    Restul aici :

    http://ortodoxinfo.ro/2017/12/31/adolf-hitler-este-nepotul-evreului-rothschild-facut-pact-cu-diavolul-sotia-sa-eva-braun-fost-evreica/

    RăspundețiȘtergere
  24. Magda Zeinfeld și înscenarea morții lui Hitler

    Ciudata poveste a înscenării lui Hitler a fost detaliată de Magda Zeinfeld, asistentă la o clinică de stomatologie din capitala celui de al treilea Reich. Zeinfeld susținea, imediat după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, că că după anul 1943, al marilor înfrângeri pe frontul de Est, la Stalingrad şi Kursk, pierderea războiului era certă. Ea spune că au fost pregătite patru sosii ale lui Hitler, şi că de fapt, după toamna anului 1943, Hitler nu a mai apărut în public. Aura lui de invincibilitate se spulberase. O mare parte din personalul lui de serviciu a fost schimbat brusc.

    Aceste patru sosii au fost plasate în locuri strategice pentru a înscena moartea lui Hitler. În cele din urmă s-a ales povestea cu buncărului și o sosie a fost cea care a fost descoperită moartă în Berlin de către armata rusească.

    Zeinfeld declara că Hitler a fugit din Germania încă din anul 1943 și de atunci nu a mai fost văzut de nimeni. Un lucru extrem de important este că Hitler cunoștea foarte bine limba italiană și ori de câte ori era nervos înjura în această limbă. Zvonurile care au circulat indicau că Hitler a fugit într-un din țările următoare: Ecuador, Paraguay, Chile şi Argentina, unde a început o viață nouă.

    RăspundețiȘtergere
  25. Misteriosul părinte Krespi

    Părintele Krespi are o poveste de viață mai mult decât dubioasă. El susținea că se trage dintr-o familie austriaco-italiană din nordul Italiei. A ajuns la Vatican în 1943 unde a efectuat studiile de specialitate și astfel a fost hirotonit preot. De reținut este anul 1943. De unde apăruse acest tânăr în 1943 și trecutul său era atât de misterios încât nu îl dezvăluia nimănui?
    Povestea părintelui Krepsi merge mai departe pentru că în biografia sa scria că până în 1956 a ocupat funcția de curator de artă la Vatican. Interesant este faptul că nimeni din Vatican nu auzise de numele său. Abia la sfârșitului lui 1956, Krepsi fusese trimis la Cuenca, Ecuador pentru a crea o misiune.

    Așadar, istoria oficială a părintelui Krepsi începe oficial în America de Sud abia în 1956. Până atunci susținea că a stat la Vatican, dar nu a existat nicio urmă oficială de a sa.

    Și mai ciudat este faptul că orăşelul Cuenca este considerat ascunzătoarea fasciştilor care au reușit să fugă din Germania. Aceste elemente au făcut ca să planeze sentimentul de vinovăție asupra părintelui Krespi, care în opinia celor mai mulți a fost însăși demonicul Hitler.

    Părintele Krespi a locuit până la sfârșitul vieții sale la Cuenca, în 1993 când a murit. Un lucru fascinant este că părintele nu a mai revenit niciodată în Europa din 1956 și până la moarte sa. Oare de ce?

    RăspundețiȘtergere
  26. Coincidente uimitoare

    În 1961, un fost colonel al US Army, pe nume Wendell Stephens, a întreprins o călătorie în Ecuador, în timpul căreia a întâlnit, în orăşelul Cuenca, un preot numit Padre Krespi. Stephens a bănuit că acesta era de fapt Adolf Hitler. După ce a studiat mii de fotografii ale dictatorului nazist, convingerea i s-a întărit; cu atât mai mult cu cât în casa lui din Ecuador, preotul avea unele obiecte de artă de o valoare nepreţuită, pe care un banal paroh provincial nu şi le-ar fi putut permite, în mod normal. Intrigat, Stephens a încercat să ia legătura cu fostul său camarad, colonelul Stapleford, dar acesta murise.

    Trăia în schimb văduva lui, nimeni alta decât Magda Zeinfeld, cu care americanul se căsătorise, la câţiva ani după război. Nu i-a fost greu lui Stephens să o convingă pe Magda să-l însoţească în Ecuador. Când femeia l-a văzut pe aproape septuagenarul părinte Krespi a fost, de asemenea, convinsă că el era de fapt Hitler, având aceleaşi trăsături pe care tatăl său i le schiţase, cu decenii în urmă. Ea a recunoscut chiar un tablou văzut cândva în Cancelaria Reichului.

    Krespi, nebănuind nimic, le-a povestit că fusese crescut la o fermă de la graniţa italo-austriaca, în nordul Italiei şi venise la Vatican în 1943. De altfel, el vorbea perfect italiană. Dar şi mama lui Hitler provenea din zona respectivă şi Adolf vorbea, în copilărie, italiană iar atunci când, la maturitate, era nervos, se spune că obişnuia să înjure în italiană.

    Mai mult de atât, la moartea sa au fost descoperite numeroase opere de artă extrem de valoroase, însumând câteva sute de milioane de dolari. Printre aceste opere de artă se afla și colecția privată de tablouri a lui Hitler. De unde avea părintele Krespi aceste tablouri?
    Colecţia părintelui Krespi este controversată datorită faptului că sursele oficiale o consideră falsă deşi Banca Centrală a Ecuadorului a cumpărat o parte din colecţie, socotind-o ca fiind autentică. Restul colecţiei care a fost înlăturată şi socotită ca fiind formată din aşa zise falsuri fiind vândută pe piaţa neagră a colecţionarilor privaţi (mare parte dintre ei probabil tot bancheri).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca Hitler a supravietuit o fi fost chinuit de sentimentul de vinovatie?

      Ștergere
  27. Cred ca o concluzie care se impune ar fii importanta educatiei si a credintei omului inca din copilarie,deci a scolii,pentru actiunile fiecaruia in viata.Daca Europa si-a constituit timp de 2000 de ani o identitate ajungind astfel pina acum este datorat crestinismului.Uniunea Europeana prin statutul sau de infintare nu a specificat ca baza de constituire CRESTINISMUL ,ceia ce ar fi negarea si slabiciunea care ar putea pe care am putea-o numii pacatul ei care ar putea -o slabi si duce la pierderea unitatii crestine si la slabirea unitatii ei-craciun

    RăspundețiȘtergere
  28. Si nu e numai vorba de tineret.Daca analizam relatia dintre Hitler cel ce a primit in dar bastonul dar si filozofia ce se voia post-crestina pentru putere si forta a lui Nietzche,al unui om intrat in pragul nebuniei observam ca pericolul poate veni si de la batrini.Europa inca divizata in doua,de o parte Uniunea Europeana cu NATO iar de partea cealalta Rusia si care ambele se revendica de la CRESTINISM. Dar arata ca inca nu si-au invatat lectiile Istoriei si par a se pregatii din nou pentru alte solutii decit cele crestine,pentru un nou razboi-craciun

    RăspundețiȘtergere
  29. Dl. Craciun ,

    ...e o vorba care spune asa : cand doi se cearta, al 3-lea castiga ! Tare cred ca, problema nu e nici Putin , nici America lui Trump .
    Protagonistii e adevarat ca isi ascut sabiile , insa pe margine, se antreneaza adevaratul inamic, startul va fi furat de altul . Si nu stiu de ce, dar nu are puterea americanului si nici istetimea rusului . Are marele avantaj de a fi in inima tarii si de a-si dori independenta .
    Spania si ea face parte din UE si NATo, insa Catalonia a rupt randurile .
    Marea problema va fi Tinutul Secuiesc care va fi sprijinit de Ungaria lui Orban si care va lua fiinta .

    RăspundețiȘtergere
  30. 8.29 Raspuns :

    Ca Hitler sa fi fost chinuit de sentimentul de vinovatie , ar fi trebuit sa aibe CONSTIINTA.

    Ori el sustinea ca : "Conştiinţa e o invenţie evreiască".

    Cine doreşte să înţeleagă naţional-socialismul Germaniei trebuie să-l cunoască pe Wagner. Dacă n-ar fi murit cu o jumatate de secol înainte ca Hitler să preia puterea, probabil că Wagner ar fi sfârşit prin a-l contrazice violent. Nu cred că ar fi fost ceva de conciliat între cei doi autodidacţi cu eul umflat.
    Compozitorul a fost un personaj infernal, führerul a dezlănţuit infernul. Moştenirea celui dintâi e o operă uriaşă, cât să-i îngroape caracterul, moştenirea celui de-al doilea e un coşmar recurent.

    După Nopţile de Cristal din noiembrie 1938, Orchestra Simfonică din Palestina, ulterior Filarmonica din Israel, l-au scos din repertoriu. Antisemitismul din opera filosofico-jurnalistică a lui Wagner suna cât se poate de dureros: "foştii canibali, educaţi pentru a dirija mersul afacerilor în societate" s-au străduit să-l uite. Cel care spunea despre opera lui Brahms că e a unui… "dansator evreu de ceardaş" şi care teoretiza salvarea omenirii prin… vegetarianism, cel care a scris un lung eseu despre… creierul lui Beethoven n-ar trebui luat în serios decât atunci când se exprimă fără cuvinte.

    RăspundețiȘtergere
  31. Continuare

    Wagner a fost iubit cu patimă şi urât cu patimă. Circula o caricatură în vara lui 1865, pe care Harold Schonberg de la New York Times (premiul Pulitzer pentru critică muzicală) o descria astfel: "Wagner cu Cosima, mult mai înaltă decât el, mergând pe stradă urmaţi de un Bullow, mititel şi umil, care strânge în mână partitura la Tristan". Hans von Bullow, mare pianist, dirijor genial, repeta la vremea respectivă cu orchestra din Munchen "Tristan şi Isolda", dar era şi soţul Cosimei (fiica lui Liszt), cu care Wagner făcuse primul copil - Isolda, cu care a mai avut o fetiţă - Eva şi un fiu - Siegfried, înainte de a o lua de nevastă în 1870. În anul 1870 a încolţit şi ideea unui loc pe care să şi-l dedice exclusiv ("Eu întruchipez spiritul german. Gândiţi-vă la magia incomparabilă a operelor mele"…), a unui teatru care să pună în scenă doar muzica lui. A ales nu întâmplător Bayreuth - peste Bavaria domnea marele său admirator şi sponsor, Ludovic al II-lea. Prima ediţie a festivalului s-a deschis în 1876 cu Inelul Nibelungilor, sub bagheta lui Hans Richter. (Opera Parsifal, prezentată în premieră la festivalul din 1882, l-a avut la pupitru pe marele dirijor evreu Hermann Levi).
    Pe 26 iulie 2011, la ora 11 dimineaţa, în Bayreuth, Orchestra de Cameră condusă de Roberto Paternostro a marcat un eveniment în istoria muzicii. După 73 de ani, Wagner a revenit în repertoriul muzicienilor din Ţara Sfântă.

    RăspundețiȘtergere
  32. Astazi Curtea Constitutionala de la Chisinau judeca cererea unor parlamentari din R Moldova pentru suspendarea presedintelui Dodon ,urmare a nemultumirii parlamentarilor pentru refuzul repetet al lui Dodon de a numii ministrii desemnati de parlament.Ieri peste riul Prut a fost ridicat de moldoveni un steag simbol al Unirii.

    RăspundețiȘtergere
  33. 12.58 Bine ai revenit ! E o delectare sa mai citesti si altceva decat banalele atacuri la persoana . Pe site-ul asta era odata dl. Prichici, doamnele Liliana, Mira, Meriah, Cristina, Adina, Cristian, Lucia din Bistrita, lupul alb, cativa preoti sfinti, un sportiv din diaspora etc. Poate se vor reintoarce anul acesta , Doamne ajuta , ii asteptam cu bogatia lor sufleteasca . Madus e veteranul care a ramas fidel . Sa traiesti Madus si ,,La multi ani ''! - un 2018 cu ce iti doresti tu .

    RăspundețiȘtergere
  34. 10,25 o sasoaica din Bungard ,linga Sibiu ,spunea in timpul celui de al doilea razboi mondial ca daca invinge Hitler in razboi,sasi au sa umpla fintinile cu romani,Se referea la cei care nu vor mai fii dusi in Crimeia ,asa ca trebue sa fim atenti si uniti.

    RăspundețiȘtergere
  35. Igor Dodon a fost suspendat de curtea Constitutionala de la Chisinau,functia de presedinte a fost preluata de presedintele parlamentului.Deci se poate.

    RăspundețiȘtergere