joi, 7 decembrie 2017

SFÂNTA EVANGHELIE , A SFINTEI MUCENIŢE FILOFTEIA ,DE LA CURTEA DE ARGEŞ !



                                                 7 Decembrie 2017,

                       Sfânta Muceniţă Filofteia ,
                            de la Curtea de Argeş ! 
                      Image result for SFANTA FILOFTEIA

Sfânta Evanghelie de la Sfântul Evanghelist
                 si Apostol ,MATEI !
                        (XXV, 1 -13 )

                               La UTRENIE, 

                       PILDA  CELOR  10  FECIOARE:

Zis-a DOMNUL pilda aceasta :împărăţia cerurilor va fi asemănată cu zece fecioare care, luându-şi Candelele lor,au ieşit în întâmpinarea Mirelui. Cinci însă dintre ele erau înţelepte ,iar cinci erau nebune. 
                   Image result for cele 10 fecioare imagini
Cele nebune ,luându-şi Candelele lor ,n-au luat cu ele şi untdelemn ;iar cele înţelepte au luat untdelemn în vase,o dată cu Candelele lor. Dar,întârziind Mirele , au aţipit toate si au adormit.
Iar la miezul nopţii s -a făcut strigare: iată Mirele vine ! Ieşiţi în întâmpinarea Lui ! Atunci s-au desteptat toate acele fecioare şi şi-au împodobit Candelele lor . Iar cele nebune au zis celor înţelepte : daţi-ne din untdelemnul vostru ,căci se sting Candelele noastre. Dar cele înţelepte au răspuns ,zicând : pentru ca nu cumva să nu ne ajungă nici nouă,nici vouă,mai bine duceţi-vă la cei ce vând şi vă cumpăraţi. Plecând însă ele să cumpere, a venit Mirele , şi cele care erau gata , au intrat cu EL la nuntă,
şi uşa s -a închis.  
Iar mai pe urmă au sosit si celelalte fecioare ,zicând : Doamne,Doamne,deschide-ne nouă . 
                            Image result for cele 10 fecioare imagini
Dar EL ,răspunzând , a zis : 
adevărat vă spun vouă ,nu vă cunosc pe voi. Drept aceea , privegheaţi căci nu ştiţi ziua , nici ceasul în care , va veni Fiul Omului.
SLAVĂ ŢIE DOAMNE,SLAVĂ  ŢIE ! AMIN !

                     LA  SFÂNTA  ŞI DUMNEZEIASCA  LITURGHIE,

                                     SFÂNTA  EVANGHELIE,
                       de la Sfântul Evanghelist si Apostol MATEI :  
                                                ( V, 14 -19)

Zis-a Domnul către ucenicii Săi: voi sunteţi Lumina Lumii. Nu poate cetatea să se ascundă , când stă deasupra muntelui ;nici oamenii nu aprind făclia ca să o pună sub obroc ,ci în sfeşnic , ca să lumineze tuturor celor din casă.Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor , pentru ca ei să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din Ceruri.
Să nu socotiţi că am venit să stric Legea ,sau proorocii;n-am venit să stric,ci să împlinesc. Căci adevărat vă spun vouă , cât vor sta Cerul si Pământul ,o iotă sau o cirtă nu va trece din Lege,până ce nu se vor face toate. 
Deci,cel care va strica una din aceste Porunci foarte mici, şi va învăţa aşa pe oameni,foarte mic se va chema în Împărăţia Cerurilor;iar cel care va face şi va învăţa , acela ,mare se va chema în Împărăţia Cerurilor.
SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE,SLAVĂ ŢIE ! AMIN !

Dragii mei, să învăţăm a fi buni, să învăţăm a fi milostivi şi smeriţi,si mai ales,să învăţăm a ne iubi Aproapele, si sa dăruim din ceea ce BUNUL  DUMNEZEU si MĂICUŢA  DOMNULUI ne-a dăruit din Prea mare Milă a SA !
De avem două haine,să dăm una si celui care nu are niciuna; de vedem pe cineva desculta si flamand, sa-l încălţăm si să-l hranim.
Să nu asteptam ,ca sa ni se ceara! Ci Dragostea noastra faţă de Aproapele, trebuie să domine, si sa ne înbuneze inima si sufletul.
                                      Cu dragoste,Maria.  

10 comentarii:

  1. pentru ca acest site apartine unei persoane care se pretinde ca este Ortodoxa rog forumistii care de asemenea se pretind crestin-ortodocsi sa -mi arate cu punct si virgula in Scripturi in Paterice In Limonarii in Filocalii in Vietile Sfintiilor etc etc dovada ca Dumnezeu a creeat si alte lumi "extraterestre" ..extraterestri sunt DEMONI care se pretind ceea ce nu sunt iar scopul este INSELAREA CELOR ALESI AI "TURMEI MICI" .
    1 IATA pasii inceputului sfarsitului

    -recunoasterea Ierusalimului drept capitala a statului Israel-s-a bifat de catre Trump
    -violente extreme intre evrei si musulmani
    -daramarea moscheii Al Aqsa

    -construirea celui de-al treilea Templu pe ruinele moscheii
    -validarea ANTIHRISTULUI in acest templu pagan
    -ANTIHRISTUL va fi in "pacificator" si va insela majoritatea speciei umane zicand ca e "extraterestru"
    -" interventia" armatelor "extraterestre"- a DEMONILOR din IAD prin portale deschise de alchimistii (ocultistii) CERN
    -insemnarea cu semnul FIAREI 666 (numarul atomului de carbon)
    -WW3 domnia Antihristului
    -interventia decisiva a ARMATELOR CERESTI a Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos.
    -PARUSIA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 20.42 esti un fanatic religios dus cu pluta. Dumnezeu nu are cum sa te aprecieze,nu vei mosteni pamintul

      Ștergere
    2. Biserica cunoaste bine adevarul(de fapt a fost comunicat tuturor,care vor sa auda, prin Rael). Adevarul este: dumnezeii bi lici,cteatorii omului,sint ET si vor veni din cer cu nave. Atunci va fi sfirsitul bisericii,iar biserica se opune,ne spune ca sint demoni. As vrea sa nu fie asa,dar asa e scris in biblie. Cum poti sa spui ca ET sint demoni? A recunoaste existenta demonilor inseamna a nega puterea creatorului. De fapt,nu exista demoni,exista mai multe rase de oameni ET,cred ca noi astia de pe Terra sintem demoni adica in stare sa luam planeta altora,asa cum s-a intimplat in istorie cu jefuirea unor populatii de catre altele.

      Ștergere
  2. Coreea de Nord anunță că „izbucnirea războiului este inevitabilă”
    Războiul dintre Coreea de Nord și SUA este „un fapt stabilit”, spune un oficial nord-coreean al ministerului de Externe, într-un comunicat publicat de agenția de presă a Phenianului și citat de The Telegraph.
    http://www.digi24.ro/stiri/externe/coreea-de-nord-anunta-ca-izbucnirea-razboiului-este-inevitabila-841427

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.ziarelive.ro/stiri/profetia-infioratoare-din-anul-1099-ierusalim-da-in-clocot-incepe-al-treilea-razboi-mondial.html
    http://ortodoxinfo.ro/2017/12/06/inceput-sfarsitul-donald-trump-recunoaste-ierusalimul-drept-capitala-israelului-si-ordonat-inceperea-pregatirilor-pentru-transferarea-ambasadei-americane/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ierusalimul nu poate sa fie decat capitala Israelului, fiindca, prin drept divin, ii aparin Maicii Sfinte, Ea fiind acolo nascuta !

      "Tatal Fecioarei Maria se numea Ioachim si era din semintia lui Iuda. Sotia lui Ioachim se numea Ana si era fiica preotului Matthan. Astfel, tatal Fecioarei Maria era un urmas al regelui David, iar mama, o descendenta din familia preoteasca a lui Aaron."
      " Provenind din ebraicul "Aia", Maria se talcuieste "Doamna", dar numele evreiesc Maryam sau Miryam ar putea fi si de straveche origine egipteana, tragandu-se din verbul "mri", "a iubi", cu sufixul afectiv ebraic -am, deci "cea draga", "cea iubita". "
      "Biserica Sfanta Ana a fost construita foarte aproape de scaldatoarea Vitezda, pe locul unde s-a aflat casa Sfintilor Parinti Ioachim si Ana, parintii Maicii Domnului. Rezervoarele de apa din Vitezda asigurau apa necesara la Templu.

      Prima fantana de la Vitezda a fost construita in vremea primului Templu, pe urma unei adancituri in piatra, unde se aduna apa de ploaie, de aici curgand mai apoi in valea de la poalele muntelui. In secolul al III-lea i.Hr, in vremea celui de-al doilea Templu, fantana de la Vitezda a fost reconstruita, spre a asigura mai multa apa trebuintelor de la Templu.

      In vremea de ocupatie bizantina, scaldatoarea de la Vitezda a devenit un mare centru crestin de pelerinaj. In perioada anilor 422-458, cand Iuvenalie era patriarh al Ierusalimului, in apropierea scaldatorii a fost zidita o mareata biserica bizantina. Aceasta structura de piatra era sustinuta de sapte arce, fiind construita peste digul central si peste bazinele de apa.
      Bizantinii au construit o biserica avand lungimea de 45 de metri si latimea de 18 metri, cu trei naosuri, adica o capodopera arhitecturala. Absida si o parte din corpul bisericii au fost construite pe locul templului si al bailor tamaduitoare ale paganilor, restul bisericii fiind suspendat pe fosta scaldatoare. "

      Cu drag !

      Ștergere
  4. anonin 20:42 ai perfecta dreptate Totul este pregatit cu lux de amanunte

    RăspundețiȘtergere
  5. Este pregatita,de catre ET,venirea anticristului,adica dezvaluirea,cu dovezi,a crudului adevar: creatorii sint ei,Isus a fost om,instruit de ei. Oamenii vor accepta cu greu faptul ca nu exista Dumnezeu,deci nici spirit dupa moarte. Personal,sper sa nu fie asa,ca ET creatori ai formelor biologice de pe Terra sa nu cunoasca nici ei daca exista un creator al universului care sa fi facut omul nemuritor in esenta lui. De ce nu scrie in biblie ca omul e nemuritor in suflet?

    RăspundețiȘtergere
  6. Dar pe langa , mult esti , an 07;44 , citeste Biblia si vei fi EDIFICATA.

    RăspundețiȘtergere
  7. exista evanghelia sf mucenite FILOFTEEA ?

    RăspundețiȘtergere