duminică, 17 decembrie 2017

SFANTA EVANGHELIE ,DIN DUMINICA A 28 A DUPA RUSALII !


 
                      
                                     

                               Sfânta  Evanghelie ,
              din Duminica a  douăzeci şi opta , 
               după Pogorârea Sfântului Duh!


                              Sfânta Evanghelie de la Luca !

                                                          (XIV, 16 - 24 )

Zis-a Domnul pilda aceasta : un om oarecare a făcut Cină mare şi a poftit pe mulţi ; şi a trimis el la ceasul Cinei pe slujitorul său să zică celor poftiţi : veniţi , căci totul este acum gata . Dar toţi au început să-şi ceară iertăciune , ca şi cum ar fi fost înţelesi . Cel dintâi a zis : am cump[rat un ogor şi trebuie să mă duc să-l văd ;te rog să  mă ierţi . Un altul a zis : am cumpărat cinci perechi de boi şi mă duc să-i încerc ; te rog să mă ierţi . Al treilea a zis : mi-am luat femeie , şi pentru aceasta nu pot veni .  Şi, întorcându-se , slujitorul a spus stăpânului acestea. Atunci, mâniindu-se , stăpânul casei a zis slujitorului său : ieşi degrabă în pieţele şi uliţele oraşului: şi săracii , şi betegii , şi orbii, şi şchiopii adu-i aici , Şi, întorcându-se , slujitorul a zis : stăpâne, s-a făcut cum ai poruncit şi tot mai este loc . Atunci stăpânul a zis către slujitor :  ieşi la drumuri şi la garduri şi seleşte-i pe toti să intre, ca să se umple casa mea . Căci vă spun : niciunul din oamenii aceia care au fost poftiţi nu va gusta din Cina mea.
SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE, SLAVĂ  ŢIE !
                          AMIN !

                               Dragii mei, 

Mântuitorul ne cheamă  la Cina Sa, în fiecare zi, la fiecare Sfântă Sărbătoare !
Să nu ne lăsam copleşiti de grijile sau de bucuriile vieţii, care sunt grabnic trecatoare ca si viaţa de altfel.
Ci să lăsăm toate deoparte, si atunci când trebuie sa mergem la Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, atunci să mergem cu toata inima noastra, si cu tot sufletul nostru.
Să nu amânăm înşelându-ne pe noi înşine , că mai avem timp până la bătrâneţe. Nimeni nu stie dacă va mai ajunge la bătrâneţe. Sau daca totuşi ajunge,va fi oare lucid? Va mai putea hotărâ pentru el?
Va mai avea timp ,ca să se căiască pentru păcatele  sale ?
Aşadar fratilor, Cina este gata în fiecare clipă, acolo Sus la Dumnezeu care ne cheamă!
Sa mergem cu totii si sa ne bucuram sufletul ,cu Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, cu împărtăşirea cu Sfintele şi Dumnezeiestile Taine, si astfel ,vom dobândi un loc în Împărăţia Lui Dumnezeu.
                            Cu dragoste, Maria.

2 comentarii:

  1. Grava situatie aceastai starea in care. Ne aflam

    RăspundețiȘtergere
  2. primii crestini -scrie si-n biblie se impartaseau zilnic-astazi e mai greu piedica se pune din partea UNORA dintre preoti care nu-si asuma rolul de duhovnici-dar nici oamenii=crestinii se feresc de raspunderea pt sf impartasanie-pt ca se repeta greselile si pacatele -traim vremuri tulburi

    RăspundețiȘtergere