miercuri, 6 decembrie 2017

MUNTELE CĂPĂŢÂNII ! SUNT PE MUNTELE CĂPĂŢÂNII !


                             4 Decembrie 2017,ora 4,33 zori de zi !

                                     Dragii mei,

În aceasta dimineata devreme, cand abia daca atipisem din nou,aud glas care confirma cuiva nevazut de mine,ca ar fi ajuns la Locul Capatanii,pe Muntele Capatanii.
Stim cu totii fratilor ca ,GOLGOTA de astazi reprezinta MUNTELE CAPATANII,adica ,locul unde a fost RASTIGNIT MANTUITORUL IISUS HRISTOS si cei doi talhari.
Deoarece orasul s-a marit foarte mult, acest varf de munte a fost cuprins in SFANTA BISERICA a SFANTULUI MORMANT.
Dar iata ce spunea acel glas :

                 " Ai ajuns?

Iar un altul îi raspunde asa:

                   Unde ? 
Şi iarasi continua:

                La Muntele CAPATANII !
             Esti acolo?

Ca in final dragii mei, glasul celălalt îi confirma :

               Sunt!
            Sunt pe Muntele Căpăţânii !"

Clipă în care dragilor, am in faţa ochilor inchisi un varf de Munte inverzit, dar un varf de MUNTE plat,chiar ca o căpăţâna plata ,scobit  ca pentru un loc mai mare, de fixat cele trei CRUCI.
                        Image result for dealul CAPATANII.

Prieteni dragi, pot spune ca ,nu-mi place deloc aceasta conversatie dintre cele 2 glasuri.
DOAMNE fereste sa nu se puna la cale vreun alt ATENTAT terorist in acest loc,care este foarte aglomerat in fiecare secunda.
Mai ales ca,GOLGOTA de azi se afla in aceeasi BISERICA a SFANTULUI MORMANT.
Sa ne rugam la BUNUL DUMNEZEU si la MAICUTA DOMNULUI, ca sa apere pe toti PELERINII care sunt acolo in fiecare zi si-n fiecare clipa.
Sa ne rugam pentru PACEA LUMII intregi si pentru ca LUMEA sa se intoarca la CREDINTA si la DRAGOSTE fata de DUMNEZEU si de MAICA DOMNULUI,precum si faţa de Aproapele.
Iata:


             
                Image result for MUNTELE CAPATANII IERUSALIM        .

Golgota - Locul Capatanii.

                 Golgota - Locul Capatanii
Golgota, potrivit relatarilor din cele patru Evanghelii, era locul aflat in imediata apropiere a Ierusalimului, unde Iisus Hristos a fost rastignit. Potrivit evanghelistilor, acest loc se afla atat de aproape de poarta Ierusalimului incat cei care ieseau din oras sau intrau in acesta puteau citi inscriptia asezata deasupra crucii: "Iisus din Nazaret, regele iudeilor." In timp, insa, odata cu extinderea orasului, locul numit Golgota a fost cuprins in interiorul zidurilor acestuia.
Numele acestui deal-munte - Golgota - inseamna "locul capatanii", acest lucru intarind traditia potrivit careia in acest loc ar fi fost inmormantat Adam. Se crede ca ebraicul "golgota" ar veni de la aramaicul "gol goatha", care inseamna "muntele executiei". Este posibil ca acest nume sa fi venit si de faptul ca locul era unul de executie publica, iar oase umane mai puteau fi zarite inca imprastiate.
Toti cei patru evanghelisti amintesc de Golgota
"Si venind la locul numit Golgota, care inseamna "Locul Capatanii", i-au dat sa bea vin amestecat cu fiere; si, gustand, nu a voit sa bea. Iar dupa ce L-au rastignit, au impartit hainele Lui, aruncand sorti" (Matei 27, 33).
"Si L-au dus la locul zis Golgota, care se talmaceste "locul Capatanii". Si I-au dat sa bea vin amestecat cu smirna, dar El n-a luat. Si L-au rastignit si au impartit intre ei hainele Lui, aruncand sorti pentru ele, care ce sa ia" (Marcu 15, 22).
"Si cand au ajuns la locul ce se cheama al Capatanii, L-au rastignit acolo pe El si pe facatorii de rele, unul de-a dreapta si unul de-a stanga. Iar Iisus zicea: Parinte, iarta-le lor, ca nu stiu ce fac. Si, impartind hainele Lui, au aruncat sorti" (Luca 23, 33-34).
"Si, ducandu-Si crucea, a iesit la locul ce se che..ama al Capatanii, care evreieste se zice Golgota, unde L-au rastignit, si impreuna cu El pe alti doi, de o parte si de alta, iar in mijloc pe Iisus. Iar Pilat a scris si titlu si l-a pus deasupra Crucii. Si era scris: "Iisus Nazarineanul, Imparatul iudeilor!" Deci multi dintre iudei au citit acest titlu, caci locul unde a fost rastignit Iisus era aproape de cetate" (Ioan 19, 17-20).
Golgota - Locul Capatanii
O traditie larg raspandita intre crestini este aceea conform careia Golgota este locul in care a fost inmormantat Adam. Se crede ca Sem si Melchisedec au mers in locul in care s-a oprit arca lui Noe si au luat trupul lui Adam, care se afla in aceasta. Apoi, ingerii i-au condus spre Golgota, loc aflat in centrul Pamantului si descris ca fiind asemanator unui craniu. Tot aici ar fi fost sfaramat capul sarpelui celui intelegator, adica al diavolului, prin jertfa pe Cruce a Fiului lui Dumnezeu intrupat. O traditie asemanatoare apare consemnata si in scrierile patriarhului Eutihie al Alexandriei.
Localizarea locului in care a fost rastignit Mantuitorul se datoreaza Sfintei Imparatese Elena, mama Sfantului Imparat Constantin cel Mare, care, in anul 326, a inceput sa caute Sfanta Cruce, poruncind sa se sape in jurul Ierusalimului. Locul numit Golgota a fost socotit inca din acea vreme, el fiind acoperit de un paraclis inchinat Rastignirii Mantuitorului. Desi arhitectura bisericii celei mari s-a schimbat de mai multe ori, de-a lungul vremii, Golgota a ramas aceeasi de fiecare data.
Potrivit lui Nazenie Garibian de Vartavan, insa, adevaratul loc numit Golgota se afla in Altarul basilicii construite de Sfantul Constantin cel Mare, care acum se afla sub fundatia actualei biserici. Locul cu pricina s-ar afla la mai putin de doi metri sub culoarul care merge spre "Capela Sfanta Elena".
La cativa metri de intrarea principala in Biserica Sfantului Mormant, spre rasarit, se inalta o stanca incadrata astazi intr-un paraclis spatios cu doua Altare. Acest paraclis este zidit pe piatra Muntelui Golgota, pe locul in care a fost inaltata Crucea pe care a fost rastignit Iisus Hristos. In dreapta Crucii se afla primul altar si marcheaza locul in care Iisus a fost dezbracat de hainele Sale si pironit in cuie pe lemnul crucii. In mijlocul altarului principal, numit Sfanta Golgota, este fixata in crapatura stancii o cruce care ne aminteste de rastignirea Domnului.
Astazi, pe acest loc se afla Sfanta Masa a Altarului pe care se slujeste zilnic Sfanta Liturghie. In partea de jos a Sfintei Mese niste panouri transparente protejeaza stanca Golgotei crapata de cutremur. Credinciosii pot atinge aceasta stanca printr-un orificiu al unui disc din aur impodobit cu scene de pe Drumul Crucii, donat Sfantului Mormant de catre domnitorul roman Serban Cantacuzino.
                                  Cu dragoste,Maria.

11 comentarii:

  1. muntii Capatinii sint in dreapta oltului linga Brezoi

    RăspundețiȘtergere
  2. Exact, muntii Căpățânii, fac parte din grupa muntilor Parâng. Munții Căpățânii sunt localizati intre Olteș si Olt, la vest și est, depresiunea Loviștei pe Lotru, la nord și Subcarpații Getici la sud, avand înălțimea maxima de 2124 m. In viziunea doamnei Maria Ghiorghiu se vorbește de MUNȚI, nu de un delușor minuscul, Golgota. Varful munților Căpățânii are o forma de semicerc, de aici si numele, a Căpățânii...Devierea Mariei Ghiorghiu spre Israel, cred ca se datoreaza faptului ca prea este legata de religie, vazand peste tot numai Israelul, așanumitul Pământ sfânt, De ce numai Israelul o fi pamant sfânt și nu toată Tera, creație a lui Dumnezeu? Mesajul se referă, cred eu, la muntele nostru, aflat in Gradina Maicii Domnului, draga Mărioara Ghiorghiu, nu la movila Golgota.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. oare de ce va doriti sa fie muntii nostri ? nu pare sa fie stire de bine, cine stie ce necazuri se vor intampla in acel loc, Doamne apara si pazeste! oricare ar fi acel loc ....

      Ștergere
    2. Nu este vorba că îmi doresc sa fie munții noștri. Dar, in viziunea doamnei Maria Ghiorghiu, se vorbea de ,,Munții Căpățânii, nu de o movila numita Golgota.(careia i se mai spunea, atunci numai, azi nu, ,,Dealul Căpățânii”). De ce neapărat într-un asemenea loc se vor întâmpla necazuri? Știrea, poate fi și de bine, conform spuselor doamnei Maria, România are o misiune spirituala unica în lume, pentru binele umanității...Să auzim numai de bine.

      Ștergere
  3. Ce aprobare? Nu are omul, din partea Divinității, Liberul arbitru, madam Maria?

    RăspundețiȘtergere
  4. http://www.rfi.ro/special-paris-99785-mutarea-ambasadei-americane-de-la-tel-aviv-la-ierusalim-riscul-unei-crize

    RăspundețiȘtergere
  5. 19:29Mai nene daca habar nai de patimile Domnului mai bine taci caci te faci de ras .Muntele acesta e cel pe care a fost rastignit Domnul iar tu din orgoliu si obraznicie bati campii .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Habotnicule, esti un analfabet si un biet om credul până în pânzele albe ale ignoranței. Nici macar nu ai auzit de Mircea Eliade. In probleme de religie esti un neica nimeni. Vorbești de orgoliu și, culmea, de obraznicie, pe care ți le-ai etalat scrise chiar pe fruntea ta de troglodit. Invață gramatica limbii romîne, apoi scrie comentarii...aiurea.

      Ștergere
  6. Trump a recunoscut primul in lume Ierusalimul drept capitala Israelului,acum sa vedeti atentate si razmerite arabe acolo si nu numai.

    RăspundețiȘtergere
  7. https://www.youtube.com/watch?v=vRscl-t3t4o

    RăspundețiȘtergere
  8. stimate BRUMAR _VASILE-este coincidenta de denumiri privitoare la muntele CAPATANII--oricum la baza crucii pe care a fost rastignit DOMNULs-a descoperit craniul lui ADAM nicidecum in muntii nostri-scrie si in biblie si in biserici crucea DOMNULUI ARE LA PICIOARE REPREZENTAT CRANIUL LUI ADAM

    RăspundețiȘtergere