sâmbătă, 30 decembrie 2017

DECLARATIE ŞOC A SFANTULUI MITROPOLIT AL MOLDOVEI !


                              29  Decembrie 2017,ora 6,33 dimineata !

                                          Dragii mei,

În aceasta dimineata ,aud un glas care spune ceva despre MITROPOLITUL MOLDOVEI .
Glasul spunea asa:

               " Declaratie Şoc ,a Sfantului Mitropolit al Moldovei !"
După care,glasul se pierde ca un ecou ,iar eu ma grabesc a scrie in caietul meu de suflet.
Dragii mei,acum eu nu stiu daca este vorba de actualul MITROPOLIT al MOLDOVEI ÎPS  TEOFAN, sau ,
de cel care a fost inaintea lui TEOFAN,adica de Ciobotea,vom afla in timp ! Ce va urma ca sa decalare atat de tare,incat sa ne socheze,iarasi vom afla impreuna.
I

                                                    Cu dragoste,Maria.


                                                                                  

28 de comentarii:

  1. Ceea ce banuim toti in privinta *oilor negre" din bransa (si nu putine) care nu se mai satura de trai bun si de pacate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumim, interesanta previziune
      mai ales ca mitropolitul Moldovei nu e sfant, in ziua de azi nu mai sunt ierarhi sfinti ca in vechime, doar burtosi tradatori si eretici

      Ștergere
  2. O fi vreo spovedanie ,despre ruperea cu obiceiurile comuniste ale multora din biserica ca la OZN nu cred ca se baga

    RăspundețiȘtergere
  3. 10:02In afara de ironii mai si gandeste uneori caci la Judecata nu merge cu glume.Domnul spune:"Cine esti tu sa judeci pe sluga Mea,Eu sunt Cel ce-l indrept"Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eheee,in Biblie scrie multe,nu le luati toate mot-a-mot!

      Ștergere
  4. Cea mai vehementă reacţie împotriva ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a pornit după ce un grup de opt persoane, printre care preoţi ieromonahi, preoţi de mir şi credinioşi, a redactat o scrisoare deschisă pe care a transmis-o MMB pe 10 august. Iniţiatorii susţin că petiţia este asumată de 4.500 de preoţi şi credincioşi care îi cer ÎPS Teofan „să dovedească Ortodoxia sa întregii Biserici, prin dezicerea de: 1. semnătura de la Creta, 2. ecumenism (n.r. - mişcarea de refacere a unităţii universale a Bisericilor creştine) în general, 3. Consiliul Mondial al Bisericilor“.

    RăspundețiȘtergere
  5. Părintele Simeon Zaharia (duhovnicul mitr. Teofan Savu): Sinodul din Creta a fost tâlhăresc, organizat de masoni și jidani. Voi întrerupe pomenirea mitr. Moldovei


    Exarhul Nichifor de la biserica Sf. Trei Ierarhi din Iași a indus în eroare și terorizat psihic pe Părintele Simeon pentru a semna dezmințirea cum că nu ar fi de acord cu întreruperea pomenirii ierarhului pe motivul ereziilor din Creta. Părintele spune clar că sinodul din Creta a fost tâlhăresc și îi va cere mitr. Teofan când va veni să se spovedească, să renunțe la semnătura din Creta, altfel va întrerupe pomenirea lui (min. 5:20). Nădăjduim că nu se vor face iar presiuni asupra Părintelui Simeon, să-și retragă cuvintele! S-a’nțeles tov. Nichifor, Luca sau alți dulăi ai lui Teofan?!

    În anul 2013, când Părintele Simeon venise în vizită la Părintele Justin, împreună cu Părintele Antim Gâdioi de la măn. Bistrița, a declarat că i-a atras atenția mitr. Teofan și asupra acordului cu monofiziții pe care l-a semnat alături de fostul patriarh Teoctist. A mai spus că și în problema actelor cu cip i-a cerut să aibă atitudine! Vi se pare că ascultă de duhovnic acest ierarh? Cum poate să mai ceară altora ascultare, când el nici de duhovnic nu ascultă?

    sursa: http://www.apologeticum.ro/2016/12/parintele-simeon-zaharia-din-poiana-lui-ioan-duhovnicul-mitr-teofan-savu-sinodul-din-creta-fost-talharesc-voi-intrerupe-pomenirea-mitr-moldovei/


    http://sinodultalharesc.tk/parintele-simeon-zaharia-duhovnicul-mitr-teofan-savu-sinodul-din-creta-fost-talharesc-organizat-de-masoni-si-jidani-voi-intrerupe-pomenirea-mitr-moldovei/

    RăspundețiȘtergere
  6. Relaţia dintre Biserică şi masonerie: o legătură neelucidată sau o tumoră inoperabilă ?


    I. Trecerea la cele veşnice a patriarhului României

    II. Alegerea noului întâistătător al Bisericii Ortodoxe Române

    III. Alegerea noului întâistătător al Bisericii Ortodoxe Române

    IV. Relaţia dintre creştinismul oficial şi masonerie este într-o continuă metamorfoză

    http://catacombeleortodoxiei.ro/index.php/stiri/133-arhiva-revistei/cuprins/413-stiri-nr-35

    RăspundețiȘtergere
  7. Sămânţă de schismă în BOR. Mitropolitul Teofan a primit ultimatum de la preoţi să se dezică de „ecumenism în general.

    Atitudinea Patriarhului Daniel şi a Mitropolitului Teofan de la Sinodul din Creta nu fost pe placul mai multor monahi, printre care se află şi protosinghelul Simeon Zaharia (centru), cel mai vârstnic duhovnic de la Mânăstirea Sihăstria din Neamţ .

    Scrisori vehemente de protest „condimentate“ cu ameninţări şi ultimatumuri au fost formulate de preoţi şi monahi din cadrul BOR împotriva unor superiori ierarhici, printre care şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, căruia i se cere să se dezică de ecumenism.

    Un scandal-monstru mocneşte în sânul Bisericii Ortodoxe Române (BOR) după ce mai mulţi clerici au transmis scrisori de protest şi ultimatumuri superiorilor ierarhici.
    Cea mai vehementă revoltă a pornit din câteva mănăstiri din regiunea Moldovei.

    „Sămânţa“ nemulţumirilor este Sfântul şi Marele Sinod Panortodox care a avut loc în Creta în perioada 17-26 iunie 2016. Participarea delegaţiei României la Sinodul din Creta, dar mai ales semnarea documentelor aprobate în cadrul acestei întâlniri, a stârnit reacţii virulente printre clericii din mănăstiri. Principalul înscris care a provocat nelinişte a fost „Relaţiile Bisericii Ortodoxe cu ansamblul lumii creştine“.

    „În cadrul sinodului, delegaţia B.O.R. a semnat toate documentele propuse, inclusiv pe cele cuprinzând prevederi neortodoxe, în privinţa cărora mai mulţi teologi şi ierarhi au tras un semnal de alarmă. Amintim aici doar controversatul document intitulat «Relaţiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creştine», document potrivit căruia ar exista mai multe «Biserici Creştine» din care ar face parte şi Biserica Ortodoxă“, se arată în scrisoarea de protest.
    Monahul care „n-a ştiut ce semnează“
    Printre semnatarii documentului trimis se numără ieroschimonahului Simeon Zaharia, cel mai vârstnic duhovnic de la Mănăstirea Sihăstria din judeţul Neamţ, protosinghelului Antim Gâdioi de la Mănăstirea Bistriţa din judeţul Neamţ şi al protosinghelului Ieronim Cozma, stareţul schitului „Sfânta Teodora de la Sihla“ de la Codrii Paşcanilor. Ca semnatari mai apar doi preoţi de mir, Mihail Popescu şi Ioan Ungurenau, teologul Mihai-Silviu Chirilă şi jurnalistul Irina Nastasiu. Despre poziţia ieroschimonahului Simeon Zaharia, reprezentanţii MMB susţin că duhovnicul a transmis o informare mitropoliei prin care arată că nu ştia ce document semnează.

    RăspundețiȘtergere
  8. Delegaţie BOR în Creta a fost compusă din 25 de înalţi ierarhi conduşi de Patriarhul Daniel .
    O scrisoare similară, dar pe un ton mai „aşezat“, a fost adresată şi Episcopului Sofronie de la Oradea – participant la Sinodul din Creta – de către preoţi şi credincioşi din Bihor. Aceştia din urmă au demarat o campanie de strângere de semnături pentru „susţinerea dreptei credinţe şi anularea articolelor eretice din documentele finale ale Sinodului din Creta“. În textul scrisorii adresate Episcopului Sofronie de la Oradea şi Sinodului BOR, preoţi şi teologi din zonă explică paragrafele din documentul „Relaţiile Bisericii Ortodoxe cu ansamblul lumii creştine“, semnat în Creta, care ar stârni neînţelegeri şi confuzii.
    „Vedem acelaşi limbaj ecumenist“
    „Iarăşi vedem acelaşi limbaj ecumenist, neortodox «refacerea unităţii». Biserica se roagă pentru unirea tuturor în aceeaşi credinţa ortodoxă. Cu alte cuvinte se roagă «pentru unitatea sfintelor lui Dumnezeu Biserici» care sunt Bisericile ortodoxe canonice (a României, a Greciei, a Rusiei, a Antiohiei, a Georgiei, a Bulgariei etc.). Nu se roagă pentru unirea cu ereticii. Apoi se vorbeşte de dialog. Chiar nu ştiţi, preasfinţiile voastre, ce fel de dialog ne spune Evanghelia că trebuie făcut. În primul rând că Evanghelia nu vorbeşte de «dialog», ci de Evanghelizare şi învăţare. «De omul eretic, după prima şi a doua mustrare, depărtează-te»“, se arată în scrisoarea clericilor din Vestul ţării.
    Ioachim Băcăoanul, „interzis“ la slujbe
    Tot în estul României, o altă reacţie vehementă împotriva documentelor aprobate cu ocazia Sinodului din Creta a apărut în Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, acolo unde stareţul Mănăstirii Oituz, ieromonahul Macarie Banu, a încetat deja să-l mai pomenească la slujbe pe PS Ioachim Băcăoanul, superiorul canonic.
    „Nădejdea pe care ne-aţi dat-o a fost întunecată de semnătura pe care aţi pus-o pe documentele adunării din Creta. Nu putem să ne mângâiem datorită unor amendamente aduse de delegaţia română, când aceeaşi delegaţie a semnat fără excepţie documentele prin care se surpă Biserica lui Hristos! Nu putem să vă recunoaştem ca biruitori în câteva amendamente, când capitularea din urmă aţi pecetluit-o cu o semnătură! Oare aţi uitat jurămintele înfricoşătoare pe care le-aţi făcut la hirotonirea întru arhiereu în faţa întregii Biserici văzute şi nevăzute!“, arată protestatarii în scrisoarea publică.
    Patru biserici au lipsit de la sinod.
    Potrivit oficilialilor MMB, după Sinodul din Creta, la instituţie au ajuns mai multe memorii referitoare la documentele aprobate în cadrul acestei întâlniri.
    „Documentul «Relaţiile Bisericii Ortodoxe cu ansamblul lumii creştine» este cel mai dezbătut şi criticat text dintre toate cele care au fost adoptate în Creta. Trebuie, de asemenea, menţionat faptul că nu toţi participanţii la Sinodul din Creta şi-au însuşit textul respectiv. Aflându-se în dezbaterea Bisericii şi ţinând cont de faptul că patru dintre cele 14 Biserici Autocefale nu au fost reprezentate la acest sinod, putem considera acest document în stare de analiză, nedefinitivat“, au replicat oficialii MMB. Potrivit acestora, lipsa unui consens panortodox plasează documentul „într-un proces de revizuire totală sau parţială“, în cadrul unei viitoare întruniri a Sinodului BOR. În comunicatul emis de MMB, se mai arată că ÎPS Teofan reafirmă în faţa clericilor şi credincioşilor din Arhiepiscopia Iaşilor convingerile legate de mărturia de credinţă.

    RăspundețiȘtergere
  9. atriarhul Daniel, „iertat“ de protestatari
    Delegaţia română în Grecia a fost condusă chiar de către Preafericitul Daniel, Patriarhul BOR. Au plecat în Creta 25 de înalţi ierarhi – episcopi, arhiepiscopi şi mitropoliţi din diferite zone ale ţării. Cu toate acestea, protestatarii din România au evitat să pomenească în scrisorile critice numele patriarhului şi au preferat să se adreseze superiorilor ierarhi locali, adăugând, în plus, un generic „către Sinodul Bisericii Ortodoxe Române“.
    „Ascultarea faţă de ierarh merge până la mărturisea adevărului de credinţă. Atunci când obştea unei mănăstiri consideră că ierarhul se abate de la dreapta învăţătura sau că derapează de la nişte dogme, poate adopta această atitudine de nerecunoaştere a superior ierarhic“, a explicat un preot care a preferat să-şi păstreze anonimatul.

    RăspundețiȘtergere
  10. Vicleanul mitropolit Teofan îl acuză pe PS-ul LONGHIN de implicare necanonică în Mitropolia Moldovei

    După ce, recent, Mitropolitul Teofan s-a dus la Bănceni, dar nu a fost lăsat de părinţii mănăstirii din Ucraina să slujească alături de PS Longhin, tocmai pentru că nu s-a dezis de Sinodul tâlhăresc din Creta, acum încearcă să se răzbune prin acuzaţii fără fundament, cu justificări false. Reacţia ÎPS Teofan este totodată şi un răspuns la mustrarea PS Longhin, care a adresat o scrisoare publică ierarhilor români cu privire la documentele semnate în Creta – PS-ul LONGHIN îi mustră pe ierarhii români prigonitori (în special pe mitropolitul Teofan) și încurajează poporul român mărturisitor (preoți, monahi, monahii și credincioși).
    Citiţi mai jos scrisoarea în care ÎPS Teofan îl acuză de intervenţii necanonice în mitropolia lui pe Preasfinţitul Longhin:

    Răspunsul Părintelui Mitropolit Teofan la scrisoarea Presfinţitului Longhin

    Recent, P.S. Longhin, Episcop de Bănceni (Ucraina), a adresat o scrisoare publică ierarhilor și credincioșilor din Patriarhia Română, pretextul fiind anumite tulburări create de documentele Sinodului din Creta. Întrucât numele Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan a fost menționat în mod special ca fiind destinatar al acestui document, în care se fac referiri și la probleme ce sunt de competența canonică a Arhiepiscopiei Iașilor, aducem la cunoștința opiniei publice răspunsul Mitropolitului Moldovei și Bucovinei adresat Episcopului de Bănceni.

    Preasfinției Sale,

    Preasfințitului LONGHIN,

    Episcop de Bănceni

    Preasfinţia Voastră,



    La Cabinetului Mitropolitan – Iași, am primit cu câteva zile în urmă, din partea Preasfinției Voastre, o scrisoare adresată ierarhilor români și poporului ortodox român, „îndurerat și prigonit”, menționând și numele meu.

    În această scrisoare, Vă exprimați îngrijorarea față de creștinii care, după părerea Preasfinției Voastre, sunt „alungați și scoși în drum, din mănăstiri și biserici” și îmi transmiteți îngrijorarea cu privire la anumite evenimente legate de viața Bisericii, ce au survenit în urma Sinodului din Creta. În această scrisoare numiți Sinodul din Creta ca fiind „eretic și tâlhăresc”, iar pe cei ce au luat parte la acesta, îi numiți închinători ai „bisericiloreretice”.

    Nu mă îndoiesc de faptul că Preasfinția Voastră cunoașteți că un Sinod nu poate fi condamnat decât de un alt Sinod, dar, sunt surprins de ușurătatea cu care Vă exprimați la adresa celor care au participat la Sinodul din Creta, numindu-i „păstori care au lăsat calea spre Hristos și au luat drumul blestemat al ereziei ecumeniste.”

    Eu, ca episcop al Bisericii Ortodoxe, îmi încadrez slujirea în comuniunea sinodală, așa cum arată Canonul 37 apostolic, „în Sinod discutând toate problemele cu care se confruntă Biserica”, și mă las călăuzit de Canonul 19 al Sinodului IV Ecumenic prin care se arată că din cauza slăbirii comuniunii sinodale „sunt neglijate multe dintre chestiunile bisericeşti care necesită îndreptare”.

    În calitatea mea de membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române am participat la Sinodul din Creta cu conștiința că împlinesc datoria de a rămâne în comuniunea sinodală a Bisericii.

    Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în cadrul ultimei sesiuni, a arătat că există posibilitatea de îmbunătățire a documentelor Sinodului din Creta precizând că: „…textele pot fi explicitate, nuanțate sau dezvoltate de către un viitor Sfânt și Mare Sinod al Bisericii Ortodoxe. Explicitarea acestora și redactarea altor documente sinodale cu teme diferite nu trebuie realizate, însă, sub presiunea timpului, ci, în cazul în care nu există consens panortodox, ele trebuie amânate și perfecționate până când se va realiza un consens.”

    RăspundețiȘtergere
  11. 2.
    În același sens, Bisericile Ortodoxe Autocefale, fără nici o excepție, nu au definit Sfântul Sinod din Creta în duhul și în termenii folosiți de Preasfinția Voastră, ci au afirmat că acest Sinod este o etapă importantă în procesul sinodal în care Biserica Ortodoxă este angajată de mai bine de 60 de ani.

    Toate aceste aspecte mă fac să fiu încrezător că Biserica din al cărui Sfânt Sinod fac parte are toate mijloacele pentru a apăra credința și rânduiala canonică și consider că doar rămânând în comuniunea sinodală pot să duc la îndeplinire slujirea la care am fost chemat.

    Având în vedere cele arătate mai sus, nădăjduiesc că vă veți reconsidera poziția pe care ați prezentat-o în scrisoarea Preasfinției Voastre și că veți înceta să îndemnați clericii din parohii, viețuitorii din mănăstiri și pe credincioșii mireni din Arhiepiscopia Iașilor și din România, în general, să întrerupă legătura liturgică în care se află cu păstorii lor canonici. Intervențiile Preasfinției Voastre pe teritoriul canonic al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei sunt încălcări clare ale Sfintelor Canoane (Canonul 2 al Sinodului II Ecumenic și Canonul 20 Trulan).
    Cât privește așa-numita „prigoană împotriva celor ce-și iubesc Biserica”, ea nu numai că nu există, ci, dimpotrivă, dorim ca toți preoții, monahii, monahiile și credincioșii mireni să rămână în bisericile și mănăstirile lor în stare de comuniune cu păstorii lor legitimi, arhiereii celor 14 Sfinte Sinoade ale Bisericilor Ortodoxe autocefale.

    Cu durere și nădejde în Hristos-Domnul,

    † TEOFAN

    Mitropolitul Moldovei și Bucovinei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PS Longhin Jar către mitr. Teofan Savu:


      “Cu ce scop aţi venit să slujiţi în Ucraina? Ca să arătaţi lumii dreptatea voastră şi să spurcaţi şi aici turma lui Hristos cu învăţăturile voastre eretice?” Mustrare către toți ierarhii români!


      Înalt Preasfinţia Voastră,
      Înalt Preasfinţite Mitropolit Teofan,

      Îndurerat şi prigonit popor ortodox român,

      Noi, românii ortodocşi din Ucraina, avem sufletele pline de durere pentru voi toţi: preoţi, monahi, monahii şi credincioşi din România, care mărturisiţi Dreapta Credinţă, fiind fii adevăraţi ai Bisericii noastre ortodoxe, păstrând cu sfinţenie tot ce aţi primit de la Sfinţii Părinţi prin cele şapte Sinoade Ecumenice: dogme, canoane, Tradiţie, şi iubindu-vă mult Biserica-mamă. Voi, cei ce vreţi să rămâneţi statornici în credinţa strămoşească, sunteți astăzi tratați cu atâta răutate şi prigoniri, sunteţi alungaţi şi scoşi în drum, din mănăstiri şi biserici!

      Acestea le pătimiți pentru că nu recunoaşteţi ereziile blestemate, nu sunteţi de acord cu sinodul tâlhăresc şi eretic din Creta. Aţi ajuns astăzi să fiţi loviţi chiar de arhiereii și preoţii voştri, mai rău decât în vremurile comuniste.

      Preasfințiți arhierei, nu V-aţi săturat să vărsaţi sângele creştinilor noştri, sau vreţi să-i asemănaţi mai mult cu Mântuitorul nostru Iisus Hristos?

      Se ştie destul de bine că Voi, toţi cei ce aţi semnat documentele eretice din Creta şi toate nebuniile cu care V-aţi dus la acest sinod (de care ne e ruşine să pomenim), aţi mers împotriva Adevărului Domnului nostru Iisus Hristos; dar dacă sunteţi sinceri, descoperiţi-le Voi înşivă creştinilor aceasta!

      Acceptând acest sinod tâlhăresc, aţi renunţat la tot ce am avut mai sfânt până acum, aţi batjocorit învăţăturile Sfintei Biserici, Una, Sobornicească şi Apostolească, singura mântuitoare, pe care ne-a lăsat-o Mântuitorul Hristos, şi vă închinaţi „bisericilor” eretice.

      De multe ori m-am întrebat: De ce oare e pedepsit în continuare poporul nostru român, care a trecut prin atâtea suferinţe, răbdând prigoane şi ani grei de închisoare? Căci sângele mărturisitorilor nu s-a uscat nici până acum de pe pereţii închisorilor.

      Dar astăzi înţeleg că nu e pedeapsă, ci e o mare binecuvântare ca cei care doresc să-L urmeze curat pe Mântuitorul Hristos să fie prigoniţi, loviţi şi urâţi chiar de păstorii lor, care au lăsat calea spre Hristos şi au luat drumul blestemat al ereziei ecumeniste.

      Iubite suflete îndurerat, ce doreşti să păşeşti pe urmele Domnului nostru Iisus Hristos, vreau să-ţi spun că a venit vremea de a mărturisi Adevărul!

      Să nu vă înspăimânte nimic! Loc pentru Sfânta Liturghie veţi găsi sub cer, prin case, păduri, peşteri sau catacombe, dar să rămâneţi mărturisitori, statornici şi neclintiţi în dreapta Credinţă Ortodoxă!

      Iar Voi, „ierarhilor”, cei care aţi început să loviţi fără îndurare în copiii lui Dumnezeu şi ai Maicii Preasfinte, de ce Vă bateţi joc şi prigoniţi preoţii, monahii şi monahiile, şi-i scoateţi în drum? Chiar nu Vă este milă, V-aţi pierdut chiar şi bunul-simţ omenesc?

      Înalt Preasfinţia Voastră, cu ce scop aţi venit să slujiţi în Ucraina? (n.n. în jurul datei de 25 nov. mitr. Teofan întors de prin mitropolia ecumenistului notoriu Serafim Joantă, a cutezat să meargă la Bănceni și să slujească cu PS Longhin Jar, ca să sucească mințile celor care vedeau în PS Longhin un luptător împotriva “sinodului” din Creta. La fel cu a reușit să-l compromită pe IPS Ierotheos Vlachos. Însă, la Bănceni nu i-a mers, nefiindu-i permis să slujească, fiind considerat un trădător al Ortodoxiei. Pe cei de la Lavra Pecerska a reușit să-i infesteze).

      Ștergere
    2. 2.
      Ca să arătaţi lumii dreptatea Voastră şi să spurcaţi şi aici turma lui Hristos cu învăţăturile Voastre eretice? Poate aţi uitat cuvintele Prea Fericitului Mitropolit Onufrie, când V-a spus la Mănăstirea din Cernăuţi: „să păstraţi Credinţa Ortodoxă curată”?
      Dar Înalt Prea Sfinţia Voastră nu-i lăsaţi nici pe alţii să-L urmeze pe Hristos şi să se mântuiască.

      Opriţi-Vă din drumul nebun al ecumenismului! Renunţaţi la sinodul eretic din Creta!

      Aduceţi pocăinţă lui Dumnezeu!

      Îmbrăţişaţi poporul român mult încercat, căruia nu i-a fost uşor să treacă prin tot ce-a trecut de-a lungul istoriei!

      Iubitul meu popor ortodox, fraţi şi surori întru Domnul, toţi cei ce păstraţi curăţia Ortodoxiei, ştiu că Dumnezeu n-o să vă lase niciodată!

      Eu, păcătosul şi nevrednicul, vreau să vă rămân alături în această vreme de grea încercare, vreau să sufăr cu voi, să rabd, să plâng cu voi, să ne rugăm unii pentru alţii. Deoarece, chiar dacă am fost înstrăinaţi, am suferit mult unii fără alţii, ne-a fost tare greu, dar ne-a întărit și unit Adevărul Sfânt, căci avem aceeaşi credinţă, avem acelaşi sânge şi suntem acelaşi neam. Vreau să vă slujesc pe toţi care sunteţi prigoniţi pentru Adevărul Sfânt şi să vă rog: păstraţi Dreapta Credinţă, chiar dacă va trebui să plătiţi cu preţul vieţii voastre.

      În vremurile acestea atât de dificile pentru credincioşi să ne aducem aminte de cuvintele Mântuitorului nostru: „Şi veţi fi urâţi de toţi pentru numele Meu; iar cel ce va răbda până la urmă, acela se va mântui” (Marcu 13,13).

      Înalt Preasfinţia Voastră, am scris aceste cuvinte cu durere, din suflet, dorind să ştiţi că poporul de aici suferă împreună cu credincioşii de dincolo.

      Rugăm să opriţi prigoana împotriva celor ce-şi iubesc Biserica, Adevărul şi singura credinţă mântuitoare, Credinţa Ortodoxă.

      Şi pentru Voi, cei ce aţi luat parte la sinodul mincinos din Creta, este o şansă de a Vă întoarce de la rătăcirile ecumeniste, aducând pocăinţă în faţa lui Dumnezeu, ca să putem merge cu toţii spre Cerul Sfânt.

      Şi dacă-i numiţi pe aceşti fii „fanatici”, „schismatici”, „neascultători”, cum numiţi atunci cele patru Biserici care nu au luat parte la sinodul mincinos din Creta şi pe cei treizeci şi trei de arhierei prezenţi la sinod, dar care nu au semnat şi nu au fost de acord cu hotărârile de acolo?

      Şi atunci de ce aveţi atâta râvnă şi evlavie să slujiţi împreună cu cei ce au fost împotrivă???

      Opriţi-Vă! Căci dacă nu, Vă opreşte Dumnezeu.

      Întoarceţi-Vă la altarul Ortodoxiei şi aduceţi jertfa curată pe care ne-a lăsat-o Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

      Ne cerem iertare, dacă V-am greşit cu ceva.

      Iar pentru poporul nostru creştin ortodox român, rugăm pe Bunul Dumnezeu în Treime Slăvit, Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh, pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, pe toate Puterile Cereşti şi pe toţi Sfinţii, să vă dea puterea de a rămâne tari şi statornici în sfânta noastră Credinţă Ortodoxă, de a mărturisi Adevărul până Ia sfârşit! Fiţi binecuvântaţi, şi Harul Ceresc să vă întărească pentru a merge curat pe această Cale. Amin!

      Cu dragoste în Hristos şi multă durere în suflet,
      păcătosul Longhin, Episcop de Bănceni

      Ștergere
  12. Teofan Savu Sinaitul- (născut cu numele Dumitru Savu) – mitropolit al Moldovei (homosexual și informator al Securității. Se spune că tatăl său are fișă de bolnav psihic.
    Imediat după absolvirea Facultății a devenit călugăr la mănăstirea Crasna, loc infestat de homosexualiate, devenind amant al ieromonahului Nicodim din acea mănăstire.
    Cercetat pentru homosexualitate, devine informator al Securității, Direcția de Culte a județului Prahova.
    Peste puțin timp, în 1986, a fost trimis de Patriarhia Română cu o bursă de studii la Institutul Teologic „Saint Sergeˮ din Paris (1986-1990), obținând titlul de Doctor în Teologie.
    La revenirea în țară de la Paris, în foarte scurt timp a fost hirotonit, fără să fie ales canonic, ca Episcop Vicar, fiind unul dintre ucenici iubiți de patriarhul Teoctist, lângă care, cu protecția acestuia, s-a ocupat cu țeserea de intrigi între Patriarhie și organismele bisericești din exteriorul țării.
    A fost unul dintre „așiiˮ ascunși în mâneca sutanei lui Teoctist împotriva mitropolitului Daniel Ciobotea, pentru a împiedica ascensiunea acestuia la tronul patriarhal, motiv pentru care a fost propulsat ca Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei (anul 2000).
    Este considerat nul ca intelect și pregătire teologică.
    Gurile spurcate spun că, printre amanții săi au fost propriul șofer și arhimandritul Dogaru, care, spun alte guri spurcate, îi mai aducea și băieți de la S.P.P., unde Dogaru era preot duhovnic.
    Cariera și ascensiunea sa au fost „pilotateˮ de Securitate și, ulterior, de S.R.I.
    A avut puternice simpatii față de P.N.Ț.cd. și Convenția Democrată din România, forțele politice care au dezamăgit poporul român.
    Este considerat unul dintre cei mai meschini, oportuniști, reduși și fățarnici ierarhi pe care i-a cunoscut vreodată România .

    Cititi mai jos si de restul :

    https://www.flux24.ro/lista-ierarhilor-bor-banuiti-ca-ar-fi-homosexuali-si-informatori-ai-fostei-securitati/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesante randuri,pestele de la cap se impute,ce trist!

      Ștergere
    2. Da, este cumplit . Citind lista , ramai socat, cum sa mai vindece preotii astia pe cei bolnavi , cand ei sunt in viciu si desfrau ? Daca ar vorbi fiecare student la teologie despre ce este acolo , am ramane fara cuvinte.
      Pe vremea Papilor si cardinalilor exista un asemenea desfrau , a familiei Borgia .

      Ștergere
    3. Multumim pentru mesaj,noi nu stim multe despre adevarata ortodoxie din tara,multe ne sunt ascunse,dar Duhul Sfant va vace curatenie si ne va lumina adevarul.

      Ștergere
  13. Doamna Maria intortochiate sunt caile domnului. Pacat ca se dau aceste batalii acolo unde ar trebui sa fie armonie,intelegere iubire si nu ura din aceadta cauza multi crestini nu stiu ce sa mai creada si se produce dezbinare mare pacat. Bunul Dumnexeu sa le dea credinta si sa biruiasca toate piedicile care vin de la deavol. Poate mitropolitul Moldovei va veni cu ceva bun sa speram si zic Doamne ajuta.

    RăspundețiȘtergere
  14. https://www.youtube.com/watch?v=COPk7csAeDo

    RăspundețiȘtergere
  15. Aceasta va fi sfirsitul nostru, răutatea, invidia, credință doar de fațadă, ura, etc........

    RăspundețiȘtergere
  16. Ierarhii BOR sunt fara frica de DUMNEZEU.pai noi oitele la ce sa ne asteptam din partea lor ??????????

    RăspundețiȘtergere
  17. Tristul adevar este ca adevarati crestini se vor ruga ascunsi in catacombe si vor fi prigomiti pentru dreapta credinta ca acum 2000 de ani.A venit prigoana cea mare a lui anticrist.adevarati crestimi vor pleca in grupuri mici in paduri in munti vor parasi orasele .acolo vor sta pina v- a trece prigoana.asa cim spun sfinti parinti a inceput cernerea la sfirsitul vrurilor putini crestini curati vor ramine.Doamne ajutane ca nu putem sa rabdam sagetaturile demonilor.Amin.sa ne rugam uni pentru alti.adevarul dreptatea ies la iveala si Dumnezeu biruitor creatorul nostru drag.Slava glorie lu Dumnezeu tatal fiu si duhul sfint.Cit timp mai avem marturisitori ai dreptei credinte si lupta sa scoata adevarul la iveala poporul roman mai are o speranta
    Doamne ajuta .pusa din banat.multumim doamna Maria Gheorghiu ca putem scrie pe blogul dumneavoastra rugativa pentru noi pacatosi.Dorim un nou an cu bucurii multe si sanatate multa.cea ce va doresc sincer si dumneavoastra draga Maria Gheorghiu.a - ti adus multe suflete ratacite la credinta.Amin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pusa ,
      acum mii de ani ......oamenii fugeau in pesteri si in munti , acum toti fug in alte tari , trec granita acolo unde este pace . Uita-te la sirieni, irakieni, kurzi, afgani etc....
      Atunci nu erau rachete si nici drone , acum razboiul este crunt , nu te apara pestera si nici muntele. Scaparea din calea inamicului e doar fuga , pe teritoriul pe care se afla un teatru de razboi, esti expus cu buna stiinta .

      Ștergere
  18. totususi sa intelegem ca adevarul este urmat de fapte care se vad , daca faptele lor nu se vad decat in ziduri inseamna ca asa sant iar daca vb lor despre altii nu pot fi dovedite ci doar povestite nu pot fi adevaruri ci inseamna manipulare si minciuna.

    RăspundețiȘtergere
  19. https://www.youtube.com/watch?v=WZ5IiiY5p8U

    RăspundețiȘtergere