miercuri, 22 noiembrie 2017

O PLANETĂ , O MUMIE SI UN MAMUT ,VOR FI DESCOPERITE !


                               21 Noiembrie 2017, ora 8,08 dimineata !

                                      Dragii mei,

În aceasta dimineata devreme, ma trezeste o Lumina alba si foarte stralucitoare, Lumina ce ma face sa tresalt puternic in pat ,după care,aud glas care spune ce urmeaza a fi gasite, descoperite.
Glasul spunea asa :

                "Au fost gasite !
            Au fost gasite o Mumie întreagă, un Mamut,o Planetă !"
După care ,glasul dispare dragilor !
Prieteni dragi, stim cu totii că Mamutii sunt rude ale ELEFANTILOR de astazi, doar ca acestia (Mamutii ),erau giganti si acoperiti cu lâna.
Vom auzi dragilor ,de o noua descoperire a oamenilor de stiinta, o descoperire de ne pretuit pentru noi oamenii secolului 21 după VENIREA  LUI HRISTOS.
Se va gasi:
                  - o Mumie intreaga a cuiva care, a trait cu mii de ani in urma;
                 - un Mamut 
              - precum si o nouă Planeta !

Eu nu cunosc cand si unde se vor descoperi toate acestea,dar stiu ca, va rasuna Pămantul si Cerul la descoperirea lor.
                             Cu dragoste,Maria.
P.S.


Mamutii – ultimii giganti ai planetei

02.24.2009 | 
Mamutii – ultimii giganti ai planetei     mamuti, mauti lanosi, extinctie, vanatori, specie, schimbari climaterice, clima, vanatoare, Mammuthus primigenius+ZOOMMamutii – ultimii giganti ai planetei
Galerie foto (7)
Ce erau mamutii? Stiintific vorbind, niste mamifere extincte apartinand familiei Elephantidae, din ordinul proboscidienilor (adica “animale cu trompa”). Popular zis, niste elefanti foarte mari, azi disparuti; si nu stramosi ai elefantilor actuali, cum zice lumea de obicei, ci un soi de veri de-ai lor, azi raposati ca specii.
Ce erau mamutii? Stiintific vorbind, niste mamifere extincte apartinand familiei Elephantidae, din ordinul proboscidienilor (adica “animale cu trompa”). Popular zis, niste elefanti foarte mari, azi disparuti; si nu stramosi ai elefantilor actuali, cum zice lumea de obicei, ci un soi de veri de-ai lor, azi raposati ca specii.
De mirare pentru toti cei care asociaza orice mamut cu un peisaj nordic inzapezit (din vina desenelor animate!), grupul mamutilor a aparut in Africa, raspandindu-se apoi in Asia si Europa. In nordul Africii au fost gasite fosile (cu varsta de 4,8 milioane de ani) ale unei specii denumite de specialisti Mammuthus africanavus, cea mai veche dintre speciile cunoscute. In cursul evolutiei, unele specii au ramas cantonate in zonele sudice ale Europei, asa cum a fost Mammuthus meridionalis; altele s-au indreptat spre nord, spre vastele spatii deschise din regiunea septentrionala a Eurasiei, adaptandu-se la viata in stepele reci, batute de crivat (desi nu neaparat acoperite de zapezi, caci climatul era mai degraba secetos).


Oamenii de stiinta se mai contrazic si azi in privinta arborelui genealogic al proboscidienilor fosili: cine a aparut mai intai si unde, cine cu cine se inrudeste mai indeaproape, cine descinde din cine si tot asa; e drept, treaba e complicata, caci multe specii s-au succedat intr-o lunga perioada de timp, pe trei continente, si mai e si problema fosilelor pe care le au sau nu le au la dispozitie savantii; cand e vorba sa reconstitui o specie avand la dispozitie doar doua oase si-o masea, inevitabil apar contradictii, confuzii… Filogenia familiei Elephantidae (adica stabilirea relatiilor de rudenie dintre diferitele specii actuale si disparute) e un domeniu in care paleontologii mai au foarte mult de lucru.

Ultimii uriasi
Mai fiecare grup de animale are o “vedeta”, o specie care, din diferite motive, este mai cunoscuta decat celelalte si devine, in constiinta publicului, un soi de emblema a grupului. In cazul mamutilor, cea mai celebra dintre specii a ramas mamutul lanos, Mammuthus primigenius. De ce el? Poate pentru ca a fost unul dintre ultimele mamifere uriase care au impartit Pamantul cu oamenii, inainte de a se stinge; poate pentru ca il cunoastem din reprezentari artistice – picturi rupestre, figurine sculptate; in fine, poate pentru ca au lasat in urma lor cele mai spectaculoase fosile.


Daca multe alte mamifere disparute ne-au lasat ca amintire doar oase si dinti (caci, in conditii obisnuite, doar aceste tesuturi dure rezista actiunii distrugatoare a timpului), mamutii ne-au lasat si fosile de un tip aparte: corpuri intregi congelate in solul vesnic inghetat al Siberiei. Cea mai recenta descoperire de acest gen dateaza de acum doi ani. Locuitorii Siberiei cunosteau din timpuri stravechi aceste ramasite; ei credeau ca apartin unor animale subpamantene colosale, un soi de cartite gigantice, care piereau indata ce ieseau la lumina. Savantii europeni au descifrat insa misterul, aratand ca aceste fosile cu colti uriasi, care rasareau din pamant, apartineau unor mamuti. Datorita acestor descoperiri uluitoare, stim despre mamuti mult mai multe lucruri decat despre alti reprezentanti ai asa-numitei megafaune pleistocene – “setul” de specii de mamifere de marimi impresionante, care au trait in timpul perioadei numite de geologi Pleistocen, ce a inceput in urma cu 1,8 milioane de ani si s-a incheiat in urma cu cca 10.000 de ani. Corpurile astfel conservate ale mamutilor lanosi dezvaluie savantilor amanunte despre alcatuirea, fiziologia si comportamentul acestor colosi disparuti.


Portret de mamut lanos intr-un peisaj de iarna
Remarcabil adaptati la clima rece a ultimei perioade glaciare, cand in Europa temperatura era, in mare parte a anului, sub minus 20 de grade, mamutii lanosi erau adevarate fortarete de carne, grasime si blana, blindate impotriva frigului nemilos printr-o seama de adaptari dezvoltate in cursul progresiunii speciei spre nord. Pielea avea o grosime de cca 2 centimetri; sub piele, exista un strat izolator de grasime, gros de 8-10 centimetri, iar deasupra pielii, o blana alcatuita din trei straturi cel de deasupra fiind format din acele fire extralungi (unele aveau 1 metru lungime) datorita careia uriasii si-au capatat denumirea de mamuti lanosi. Coada si urechile erau foarte mici fata de marimea corpului, pentru a limita pierderile de caldura prin extremitati si exista chiar un pliu al pielii care acoperea anusul, reducand astfel pierderile de caldura prin acesta zona a corpului, expusa si bine vascularizata (o adaptare intalnita si la un mamifer actual adaptat vietii in zonele arctice: boul moscat). Existau si adaptari anatomice la nivelul scheletului, precum forma boltita, inalta, a craniului; cornetele nazale erau astfel foarte mari, putand incalzi un volum mare de aer, inainte ca acesta sa ajunga la plamani. Si, nu in ultimul rand, insasi talia enorma a mamutilor era un obstacol impotriva racirii excesive a corpului; cu cat un animal e mai mare, cu atat suprafata corpului sau e mai mica in raport cu volumul, iar suprafata mai mica inseamna pierderi de caldura mai mici.


Si totusi, au disparut. I-am omorat noi ori sau au murit de foame? 
Disparitia mamutilor - contemporani, in urma cu 10.000 de ani, cu oamenii primitivi -, a fost pusa pe seama mai multor cauze, specialistii emitand de-a lungul timpului diverse ipoteze: o boala contagioasa fatala, schimbarile climatice, vanarea de catre oamenii preistorici. Azi, se ia in calcul mai degraba o ipoteza mixta. Mai intai, acum cca. 10.000, clima s-a racit brusc si zdravan, iar timp de vreo 1300 de ani a fost, cel putin in Eurasia, o iarna cum nu mai pomenisera nici macar mamutii lanosi. (Evenimentul e numit de specialisti Dryas-ul recent; sau Younger Dryas, pentru anglofoni). Frigul ca frigul, pentru asta mamutii erau echipati suficient de bine, dar nu si pentru celelate efecte ale racirii climei. Ghetarii s-au extins pana departe spre sud, acoperind mare parte a continentului eurasiatic, iar in loc de paduri si stepe – cantinele unde mancau mamutii – a aparut tundra, cu vegetatie marunta, asa cum se intalneste si azi in preajma Cercului Polar de Nord. Ce sa faca un mamut cu vegetatia aceea prapadita? Lui ii trebuia hrana, nu gluma, cateva tone de iarba si frunze in fiecare zi, ca sa-si pastreze in functiune organismul urias. Vegetatia rara si scunda a tundrei nu putea hrani prea multi astfel de colosi. Si, ca si cum n-ar fi fost de ajuns, in acelasi timp, omul evoluase, dezvoltand arme tot mai perfectionate, care faceau vanatoarea mai eficienta. Ca toate mamiferele foarte mari, mamutii aveau cu siguranta un ritm de inmultire lent – poate si mai scazut din pricina hranei sarace. Impreuna, aceste situatii puteau sa decimeze populatiile intr-un ritm accelerat. Iar intr-o populatie imputinata si slabita de stresul provocat de schimarea climei, si bolile ar fi putut face mai multe victime decat in conditii obisnuite.


Oameni si mamuti

Desi infricosatori, periculosi si extrem de greu de vanat, putem presupune ca mamutii erau totusi incadrati de oamenii preistorici in categoria “animalelor folositoare”. Probabil nu foarte des, dar macar din cand in cand, un trib cu destui vanatori destepti si voinici izbutea sa vaneze cate un mamut. Specialistii cred ca oamenii primitivi exploatau si cadavrele mamutilor morti “de moarte buna” (boli, batranete) sau accidental; daca, in privinta carnii, oamenii mai aveau poate unele rezerve (dar sigur nu asa de multe ca noi, caci pe vremea aceea foametea era, chiar in Europa, o amenintare reala si grava), oasele si fildesii, chiar si pielea, erau materiale de prima calitate. (Parca ne si inchipuim manifestarile de bucurie dezlantuita ale unui grup de oameni de Cro-Magnon la gasirea unui cadavru de mamut: ce strigate, ce chiote, ce imbratisari, ce topaieli in jurul lesului urias! Pana cand seful grupului dadea semnalul: gata cu joaca, toata lumea la munca! Si urma, zile in sir, munca murdara - dar atat de importanta pentru supravietuire – a dezmembrarii cadavrului de cateva tone cu ajutorul uneltelor primitive din piatra si lemn.)


Carnea (chiar nitel fezandata) asigura supravietuirea membrilor tribului pe o perioada buna de timp, oasele erau utilizate pentru construirea locuintelor, iar fildesul de mamut era un material din care artistii de acum 10.000 ani sculptau statuete si podoabe. In Polonia si Ucraina au fost descoperite colibe cu “armatura” din oase de mamut si acoperite cu piei (cele mai vechi au vreo 27.000 ani vechime), iar statuete din fildes au fost gasite in diferite situri paleontologice din Europa. Iar picturi rupestre si statuete au pastrat pentru noi imaginea acestor uriasi ai stepelor inghetate, stinsi in urma cu zece milenii.

Mamuti “Made in Romania”
Specii de mamuti au exista si pe teritoriul tarii noastre. Au fost gasite fosile apartinand speciilor Mammuthus primigenius - celebrul mamut lanos -, si unora dintre stramosii acestuia: Mammuthus trogontherii (mamutul/elefantul de stepa) si Mammuthus (Archidiskodon) meridionalis.
Mamuti vs mastodonti
Mamutii (genul Mammuthus) nu trebuie confundati cu mastodontii, care apartin unui gen cu denumire (din pacate) asemanatoare, numit Mammut (da, stim ca seamana enervant de mult cu Mammuthus si creeaza confuzii). Mastodontii (cel mai cunoscut fiind specia Mammut americanus) apartin familiei Mammutidae, in vreme ce mamutii (genul Mammmuthus, nu uitati) apartin familiei Elephantidae, la fel ca elefantii actuali. Cum spuneam, sunt un soi de veri disparuti de-ai elefantilor.
Revino maine pentru un nou episod si pentru o intalnire cu unul dintre animalele care insufletea maret peisajul Eurasiei, cerbul gigant!

Image result for MAMUT imagini.

Image result for mumieImage result for mumie


Image result for MAMUT imagini
Mamuții (de la genul Mammuthus) fac parte din ordinul Proboscidea al clasei Mammalia. Originea mamuților, care au dat naștere elefanților actuali, este în Africa, procesul având loc în urmă cu circa 60 de milioane de ani.

Mamut
Primele specii de mamuți au apărut în Asia, după o migrare din Africa. S-au obișnuit la condițiile de trai destul de grele, fiind situați într-o perioadă glaciară acum 80 000 de ani. Pentru a putea supraviețui, mamuții migrau în Europa pe timp de iarnă, unde condițiile erau ceva mai bune. Mamuții au ajuns chiar și în America de Nord prin istmul Bering, format acum 3 milioane de ani, pe parcursul celorlalte ere glaciare. Istmul unea America de Nord cu Asia.
Înrudit cu deinotheriumul și mastodontul, spre deosebire de elefanții actuali, mamutul avea o blană de păr lung și des, care se îngroșa pe abdomen și în zona membrelor, astfel că putea rezista climei reci. Era înzestrat cu o pereche de colți lungi și cu o curbură pronunțată, cu care putea căuta prin zăpadă crengi și lăstare. Capacitatea de adaptare la temperaturi scăzute se datora și grăsimilor acumulate, mai ales în zona gâtului, pe timp de vară, când mamuții se adunau în turme mari și străbăteau distanțe întinse în căutarea hranei.
Imaginea mamutului apare frecvent în picturile rupestre doarece acesta, prin enorma sa cantitate de carne și grăsime, constituia o importantă sursă de hrană pentru omul primitiv.[1] Pentru vânătoare, oamenii peșterilor se adunau în grupuri mari și atrăgeau mamutul într-o capcană pregătită anterior și anume o groapă mascată de crengi.
Dispariția acestor exemplare din EuropaAsia și America de Nord se datorează mai multor factori:
  • Vânătoarea excesivă practicată de Neanderthalieni și de oamenii moderni (Homo sapiens).
  • Încălzirea globală ce a determinat sfârșitul ultimei ere glaciare Würm acum circa 10.000 de ani.

18 comentarii:

  1. seamana cu elefanteii nostri

    RăspundețiȘtergere
  2. au fost descoperite 2 planete dupa Pluto una intre ele se numeste Sedna cealalta 2012 VP 113 -se presupune ca sunt formate din gheata

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu ne afecteaza descoperirea unui mamut? sau cat de interesanta este descoperirea? ne lasa indiferenti. Inca o planeta in sistemul solar daca este aproape de noi si cu posibilitati de viata este mai importanta pt.ca pamantul l-am devitalizat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ne tine nici de foame, nici de sete. Asa ca, ai dreptate an. 05:32!

      Ștergere
  4. Cum ati ajuns la concluzia ca vor fi descoperite dupa venirea Domnului Iisus Hristos?

    RăspundețiȘtergere
  5. EMISIUNEA DE LA WOWBIZ MARIA GHIORGHIU
    http://www.wowbiz.ro/clarvazatoarea-care-a-prevestit-drama-colectiv-anunta-alte-catastrofe-ne-asteapta-o-noua-revolutie-maria-ghiorghiu-sustine-ca-a-vorbit-cu-iisus-17404824

    RăspundețiȘtergere
  6. Doamna Maria Dumnezeu va scoate totul la iveala va iesi adevarul. Va iesi adevarul chiar si pentru noi poporul roman,pentru ca suntem un popor de sine statator si care s-a format in spatiul Danubiano Pontic ca popor de sine statator. Vor ingenunchea toti la granita tarii noastre dragi toti care a hulit,care au luat si care a ciuntit din aceasta tara.Vor veni hotarele la loc si tot ce a fost luat se va intoarce inapoi.Ma rog la Bunul Dumnezeu si Maicuta Domnului sa aiba grija de aceasta tara minunata si de acest popor greu incercat. Dumnezeu nu ne lasa. Cu mult drag doamna Maria si Bunul Dumnezeu s-a va ocroteasca si pe noi pe toti.

    RăspundețiȘtergere
  7. http://www.lovendal.ro/wp52/conul-de-pin-simbolul-secret-al-celui-de-al-treilea-ochi-se-afla-inserat-in-toate-colturile-lumii/

    RăspundețiȘtergere
  8. La Kanal D în ce emisiune sunteți invitată, la ce oră?

    RăspundețiȘtergere
  9. Dupa cuvinele ingerului rus aceste animale vor aparea spre rusinea oamenilor de stiinta vii desi mintea nu poate concepe .Sar putea ca toate cartile lui jule verne sa fie profetii adevarate .

    RăspundețiȘtergere
  10. https://www.scribd.com/document/365092387/Gabriela-Dobrescu-Razboiul-sfant-a-asasinat-gigantii?irgwc=1&content=10079&campaign=Skimbit%2C%20Ltd.&ad_group=725X1386984Xbd55264dd0aa0db7f2471c3b3eabc0e7&keyword=ft750noi&source=impactradius&medium=affiliate

    RăspundețiȘtergere
  11. Cand faceti copy-paste la un articol, este frumos sa precizati sursa!

    http://www.descopera.ro/descopera-preistoria/3967893-mamutii-ultimii-giganti-ai-planetei

    Succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este,16:04! Nu precizeaza sursa. De fapt, in tara asta, nu exista respect pentru munca altuia. Hotie!

      Ștergere
    2. Anonim23 noiembrie 2017, 08:26
      Cum poti sa fii atât de plin de ură,numai pentru faptul că,am copiat o poză sau un link si nu am precizat sursa?
      Am mult de scris si nu ma incurc in cuvinte! DUMNEZEU si MAICA DOMNULUI vede tot si toate si-i va rasplati aceluia caruia asa cum spui tu - i-am "furat "munca altuia ! De unde atâta rautate si atata ură fata de Aproapele? Eu nu ma supăr pe nimeni absolut cand copiaza de pe BLOGJUL meu si -vad scris in ziare sau pe oriunde in mass-media. Ar trebui sa fie o bucurie pentru cel care a postat o astfel de poza,sau a scris ceva bun, atunci cand eu copiez si pun pe BLOGUL DUMNEZEU EXISTA -MARTURII. DOMNUL si MAICA DOMNULUI sa fie cu tine si cu voi toti cei care,alimentati ura si rautatea unul fata de celălalt !Maria Ghiorghiu.

      Ștergere
  12. Sandu Cătinean este un țărat din Ardeal, mai exact din Bonțida, județul Cluj. El a scris o poezie care a devenit virală pe internet. Unii cred că cuvintele lui sunt o scânteie care ar putea reaprinde speranța românilor, pe când alții spun că ar trebui citită măcar o dată pe săptămână în Parlament.

    Iată ce a scris el:

    „Acuma că ne-ați despuiat și ne-ați vândut către streini
    iar Țara noastră-ați confiscat și ne tratați ca și pe câini
    acuma vreau să spun ce simt când văd că nu vă săturați
    și din stăpâni ai Țării-acestea la Occident suntem argați !

    Ficioarele ne-au fost icoane ce le-nrămam de sărbători
    iar voi ni le-ați făcut cadâne prin case pline de orori ;
    feciorii dragi și nalți ca brazii acum sunt vite de povară
    și robotesc prin lumea largă de parcă nu au loc în Țară ;

    Femeile ne stau ciopor și-s duse în Apus drept sclave
    iar peste câmp scaieții goi hrănesc doar vitele bolnave ;
    iar noi, țărani din tată-n fiu, care hrăneam cândva popoare
    privim la lună uneori, neputincioși, cum Ţara moare…

    Iar voi ?…tot voi veniți la sate, din patru-n patru ani smeriți
    și ne priviți cu milă mare, dar pentru voturi ne mințiți
    și ne promiteți mângâiere și viață plină de huzur
    dar după ce luați puterea, de-ai noști țărani, vă doare-n cur…

    Decât al Țării grâu curat să-l plămădim în pâine caldă
    mai bine adunați arginți, iar Țara poate să și ardă…
    iar hrana ne-o aduc streinii în vase bine ambalate
    şi din avutul nostru dacic, aceștia și-au făcut palate…

    Iar noi răbdăm și ne hrănim, cu guma lor de mestecat
    că se topeau de ciudă toți, când noi mâncam doar grâu curat…
    și ne-nțolesc cu haine scumpe ce stau pe noi ca pe strigoi
    mai bine am muri-n țărână, cum am venit pe lume…goi !…

    Că umiliți suntem acuma de parcă noi suntem streini
    iar Țara asta-I raiul vostru, aleși nemernici și haini…
    Iar voi copii din mame reci și tați ce nu v-au alintat
    voi nu vedeți cum arde Țara, că nu mai e nici de furat ?…

    Că ne-ați furat tot ce-am avut și ce-am muncit de generații
    și din țărani și oameni demni, suntem mai rău decât argații…
    Acum că ne-a ajuns cuțitul, din rărunchi și pân la gât
    Eu, țăran și fiu din țarini, vă voi spune doar atât :

    Dați-ne ”napoi argintul, aurul și ce-ți furat
    și ne-om face noi ”palatul” pe un vârf de deal curat
    dați-ne ”napoi trecutul și țărani ce-ați îngropat
    și ne-om face iarăși viața, chiar de n-om avea ”palat”
    dați-ne iar demnitatea de-a fi cei ce-am fost cândva
    și plecați în lumea largă … că noi nu v-om căuta…”

    Sursa: cancan.ro

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte frumoasa aceasta poezie mult adevar este. Se zice asa ca daca lasi un roman in desertul Sahara tot se descurca. Asa si aici poporul roman este un popor inteligent si care se descurca in orice situatie,in alta ordine este creativ,credincios si milostiv. Bunul Dumnezeu sa ne ocroteasca pe toti.

    RăspundețiȘtergere
  14. planeta https://m.antena3.ro/actualitate/inedit/astronomii-au-descoperit-o-noua-planeta-ce-detalii-poate-oferi-aceasta-cu-privire-la-formarea-443761.html

    RăspundețiȘtergere
  15. O fi o descoperire in pamintul inghetat -termafrostul din Rusia unde incalzirea globala e de trei ori mai mare ca in restul Europei unde incalzirea a fost de 0,17 grade doar in ultimul deceniu.Rusii vor profita de terenurile dezgetate pentru agricultura

    RăspundețiȘtergere