miercuri, 29 noiembrie 2023

MANTUITORUL HRISTOS NE ARATA, CUM SA FACEM CORECT SEMNUL SFINTEI CRUCI !

                                                      Dragii mei,

In aceasta dimineata in  zori, ma trezeste un glas divin,un glas tare cunoscut mie, era glas Mantuitorului nostru Iisus Hristos,Fiul Lui Dumnezeu si al Prea Curatei Fecioare Maria.

Glasul blandului Pastor ne graia asa:

                          "Uite asa, uite asa se face corect semnul Sfintei Cruci."

Si vad Sfanta Icoana din camera mea, cu Mantuitorul nostru Iisus Hristos ,din care, Fiul Lui Dumnezeu inviaza pur si simplu.

Își desprinde Mâna Sa dreapta din Sfanta Icoana, ma binecuvinteaza cu bucuria divina ce se vedea pe Chipul Său Prea Sfant, si cu Mâna Sa dreapta care era vie din carne si oase,imi arata cum sa facem corect Sfanta Cruce.


Mantuitorul nostru Prea Iubit Îsi adunaa cele 3 degete de la Mâna Sa dreaptă,degetul mare, arătătorul si mijlociul, le uneste ,le alipeste unul de altul, si asa ,duce cele trei degete la mijlocul fruntii Sale si graieste:

                          "În numele Tatălui, (apoi duce cele trei degete unite,la buric si continua),și al Fiului, (si iarasi duce cele trei degete unite la umărul Său drept si continua),și al Sfantului Duh(dupa care, Își lipeste cele trei degete unite, pe umărul Său stâng si graieste asa),

                                  Amin!"

.
Dupa care Mantuitorul si-a retras Mâna Sa in Sfânta Icoana, si totul era ca mai inainte.
Prieteni dragi, sa facem si noi corect semnul Sfintei Cruci asa precum Insusi Imparatul Ceresc ne-a invatat sa ne inchinam,inviind din Sfanta Sa Icoana ,si intinzand inafara Sfintei Icoane Mâna Sa, ca sa ne arate cum ar trebui sa ne inchinam Lui si Sfintei Cruci pe care si-a dat Viata Sa, pentru ca noi sa ne mantuim.
Niciodata sa nu ne grabim dragilor, atunci cand ne inchinam,atunci cand facem Semnul Sfintei Cruci.
Sa ducem cele Trei degete unite de la mana dreapta, la frunte si sa spunem-In numele Tatalui , apoi la burta, la buric, si sa zicem-si al Fiului,deoarece Fiul in burtica Fecioarei Maria a fost zamislit de Duhul Sfant, sa continuam cu umarul nostru drept si sa spunem- si-a Sfantului Duh, apoi la umarul stang sa spunem- Amin!

.

Dragii mei, sa nu uitam sa multumim Domnului si Maicii Domnului cu Sfintii Săi pentru toate Darurile divine, sa fim buni si milostivi, sa ne iubim Aproapele ca pe noi insine si niciodata sa nu ne pierdem Credinta!
Cu dragoste,Maria.

Un comentariu:

  1. Așa este doamna Maria 🙏
    Cele două degete îndoite in jos este Adam și Eva cazuti și Tatăl Fiul și Duhul sfânt sus .
    Bunica mea ne stangea cele trei degete de sus ,zicea așa strâns sa fie sa nu treacă nimic.
    Dumnezeu să-i odihnească 🙏😥

    RăspundețiȘtergere