luni, 20 aprilie 2020

PREDICA IN A DOUA ZI DE PASTI !

Predica in a doua zi de Pasti !

*În Apostolul din această zi se vorbește despre alegerea unui nou apostol în locul lui Iuda, care s-a spânzurat. Se spune foarte frumos că se cuvine să fie ales dintre cei cucernici care au fost martori ai Învierii Mântuitorului. În Sfânta Evanghelie, la întrebarea cine este el, Sfântul Ioan Botezătorul răspunde că nu este Hristos, că el nu este vrednic să-I dezlege încălțămintea lui Hristos, arătându-se prin aceasta că Hristos, Care S-a răstignit și a înviat, este Dumnezeu adevărat. S-au rânduit acest apostol și această Sfântă Evanghelie în a doua zi de Paște ca să fim conștienți că se cuvine să mărturisim Învierea. Este nevoie ca noi să înțelegem că Învierea este cu adevărat și că este o minune pe care trebuie să o mărturisim, de care trebuie să fim încredințați. Să fim conștienți că Cel care a înviat este Dumnezeu adevărat, că noi înșine suntem martori ai Învierii lui Hristos prin felul în care ne ducem viața, nu doar prin cuvintele „Hristos a înviat!”. Uneori poate ne este greu să fim mărturisitori ai Învierii, pentru că suntem cuprinși de încercări, de neputințe, de tristețe, dar trebuie să ne luptăm să le biruim. Faptul că ne lăsăm cuprinși de supărări arată puțina noastră credință, nu credem suficient de mult în Învierea lui Iisus, nu ne bucură această înviere. Să fim conștienți că, dacă Hristos a înviat, ne putem ridica și noi din neputințe, din tristețe, din mâhnire, din răutate, din toată lucrarea neplăcută lui Dumnezeu. Hristos  a avut putere să învieze, a avut putere să învieze morții, să vindece bolnavii, așadar ne poate ridica și pe noi din încercări, dar noi nu ne lăsăm ridicați de Hristos, nu îi răspundem la chemare, la mâna pe care ne-o întinde, nu suntem încredințați întotdeauna că Dumnezeu lucrează în viața noastră și punem accent pe cele omenești. Arătăm astfel că pentru noi este mai important să trăim în fericirea acestei vieți decât să fim cu Hristos. Când iubim cu adevărat pe cineva, ne dorim să fim cu acela chiar și când suntem triști. Când nu iubim cu adevărat, nu ne dorim să fim cu cei dragi în acele momente, ci ne căutăm fericirea  în alte moduri. Mai bine să fim triști, alături de cei iubiți, decât fericiți, departe de cei dragi. Cu atât mai mult când este vorba de Hristos, să ne dorim să fim cu El în orice împrejurare a vieții noastre, când suntem fericiți sau triști. Ajutorul și nădejdea noastră sunt doar la Dumnezeu.
*Să fim mărturisitori ai lui Hristos, să Îi fim alături, să Îl iubim și să ne bucurăm de iubirea Lui. 
Cuvinte din predica pr. Marin Adrian

28 de comentarii:

  1. Asa cum mi s-a arătat si am scris, de mai multe ori in ultimul timp, urmează o perioadă foarte grea in țara noastră.
    Vad cum anul acesta multe necazuri se vor abate asupra tarii noastre: incendii, seceta, cutremure, accidente de munca, revolte, grindină si vijelii/tornade, conflicte intre CLANURI, mitinguri accidente rutiere si atenție feroviare, persoane înecate, mai ales incendii de padure si vegetatie datorită unei secete record. Mai vad cum foarte multe persoane vor fi afectate, inclusiv de coronavirus si destul de multe care vor deceda.
    Trebuie sa ne rugăm toti la Dumnezeu și să ne pregătim sufletește și trupește, ca sa-L intampinam pe Hristos in inima noastra si-n sufletul nostru. Dragoș


    Răspundeți

    Anonim15 aprilie 2020, 12:05
    Polițiștii si preoții oferă lumina Sfânta de la Ierusalim-craciun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://www.realitatea.net/stiri/actual/video-imagini-incredibile-la-fetesti-bataie-in-strada-intre-doua-familii-in-prima-zi-de-pasti_5e9d6d7b6348b0337a10b714
      _____

      Ștergere
    2. ***Starea de urgență din România este ILEGALĂ şi nici macar nu are scopul de a salva poporul ci doar sistemul care controlează ilegal, ocult si anticonstotuțional de 30 de ani țara. Iar Preşedintele a decretat stare de urgenţă în baza OUG nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu DAR regimul stării de urgenţă CONTRAVINE Art. 73 alin. (3) litera “g” din Constituţie, iar acest OUG vizează drepturile şi libertăţile, deci nu respectă nici Art. 115 alin. 6 Constituţie. Ca sa ştie TOATĂ LUMEA ***Niciun alt tip de lege ***NU ESTE SI ***NU POATE FI PESTE CONSTITUTIE !!!, deci indiferent câte ordonanţe militare vor da izvorâte din OUG nr. 1/1999 care e neconstituţionlă vor fi TOATE ilegale. Aşadar românii sunt amendați şi batjocoriți LA MAXIM DE  ILEGAL şi toată populimea nu zice nimic ba unii chiar aplaudă. Dar din câte virusuri sunt pe lume PROSTIA e singura care poate fi cea mai mortală. In rest "toate bune" popor român stai şi dormi "liniştit"să vezi ce "efect minunat" va veni în curând!


      Ștergere
  2. Sa ne rugam lui Dumnezeu sa-l primească lângă el pe Părintele IOASAF.
    _____

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai scris ceva in urma cu cateva zile. Probabil la părintele Ioasaf te-ai referit.

      Ștergere
  3. In ziua de Paște, în România, au fost cele mai multe persoane care au murit de coronavirus, adica 30. Cum explicati aceasta?

    Ce spun acum toti prezicatorii?
    Când am spus acum o lună că mi s-a arata ca la final de aprilie depășim 10000 de persoane infectate si peste 500 persoane decedate au contrazis.
    ______

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce sa zicem!? Ceea ce stim : vine antihristul, cu sau fara prezicerile tale.17.35 am scris bine??

      Ștergere
  4. Marioara surioara. Hristos a inviat cu adevarat din adormire! Sa- i urmam exemplul! Dragos, porti un nume frumos, cu totii purtam nume dragi. Tatalui. Ceresc primite la taina botezului crestin. Ati primit careva numele fricosul ori fricoasa? Atunci de ce acceptati aceasta a doua pecete de. F. R. I. C. A.? Adica de falsa realitate indusa celor adormiti( in con- stiinta)?. Nu mai stiiti ca sunteti fiii si fiicele. Tatalui. Ceresc? Ce rau va poate atinge decat acela care va schimba credinta. Voi fiiti si viiti plenar credinciosi si n- au decat sa cada in toate partile voastre cei slabi in credinta. Nu te teme turma mica! Sau, nu ai frica nu ai teama vorba dragului. Mihail. Eminescu, marele suflet romanesc. Faceti treaba mare pe voi de frica, in loc sa urinati pe toata facatura asta pe care nu o vedeti? Pana si amenzilele le puteti contesta, fara numar, fara numar. Numai ca frica vine din lipsa voastra de credinta. Vindecati- va de frica, aveti asistent permanent. Iisus. Hristos. Pa pa, of micutilor, copilasii sa va deie exemplu. Si daca nu mai au zile cativa, au vrut sa plece, e treaba lor, de ce e treaba voastra. Aveti grija de sufletele voastre sa le umpleti de lumina.

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamna Maria Ghiorghiu,

    Va felicit încă o dată pentru realizarea acestui blog. Foarte multe lucruri minunate si utile pot fi reținute de aici cititorii dumneavoastră.

    Acum va inteleg cel mai bine cum este ca sa scrieți ceva pentru oameni, iar acestia sa nu aprecieze.
    Tot ce am scris pana acum din ceea ce mi s-a aratat, a fost interpretat altfel decat era scris, si cu toate acestea, toate s-au adeverit.

    Dumnezeu să vă protejeze si să vă dăruiască multă sănătate.

    Cu aleasă prețuire
    Dragoș

    RăspundețiȘtergere
  6. Un proiect al doctorului Adrian Streinu Cercel care propune izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru trei luni de acum înainte și chiar despărțirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor, și care a generat deja reacții negative în rândul opiniei publice, este respins categoric de către Guvern, care se dezice de astfel de idei și susține că nu au fost luate în discuție. Streinu Cercel a reunit propunerile în cadrul unui așa-zis proiect de relaxare a măsurilor de combatere a răspândirii epidemiei, care însă nu are girul Guvernului și a fost respins, categoric, luni, și de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

    Grupul de Comunicare Strategică precizează că nu ia în considerare acest proiect.
    „În privința deciziilor referitoare la relaxarea măsurilor de restricție, se va ține cont de nevoia aplicării acestora tuturor categoriilor de cetățeni. Astfel, va fi avută în vedere implementarea acelor soluții prin care să beneficieze de aceste măsuri toate categoriile de persoane, în condiții de siguranță sanitară, fără a impune restricții suplimentare anumitor categorii de persoane”, se precizează într-un comunicat al GCS.

    Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat, la Digi24, că nu susține varianta ca persoanele de peste 65 de ani să fie izolate pentru a evita contactul cu cei infectați cu COVID-19.

    „Să ne gândim dacă odată cu atingerea vârfului, perioada de descreștere va duce la o perioadă de relaxare. Dar relaxarea va fi în același timp cu anumite restricții, în care vor fi două sau trei ore în care putem merge cu mască și mănuși. (Relaxarea – n.red.) nu la fel pentru toate categoriile de vârstă, precum nu la fel pentru toate localitățile sau focarele. Vedem evoluția fiecărui focar în parte. Vor avea un orar în care persoanele vârstnice vor putea să iasă, să se relaxeze, dar n-aș spune eu o restricție, ci mai degrabă o precauție cu persoanele în vârstă”, a spus ministrul Sănătății.

    În schimb, acesta propune ca bolnavii de coronavirus asimptomatici sau cu simptome ușoare să fie puși în zone tampon.



    “Vom face o evaluare cam peste o săptămână, după sărbătorile pascale. Vom vedea de la zi la zi numărul de cazuri, creșterea acestuia precum și numărul deceselor. Când va veni vorba de o relaxare vom vorbi individual pentru fiecare comunitate în parte.

    Am văzut multe site-uri astăzi, dând oarecum, chiar spunând, că ar fi fost varianta mea în care persoane peste 65 de ani, că au fost afectate de COVID sau nu, vor fi duse în spații. Nu.

    Ne gândim ca în următoarea perioadă să vedem, în funcție de saturarea spitalelor de suport, ca cei asimptomatici sau cu simptome ușoare să poată trece în niște zone tampon, ca să nu afecteze sau să nu infecteze persoanele aflate la domiciliul sau persoanele peste 65 de ani, sau o parte dintre aceștia pot să nu aibă locuințe și atunci, până la un prim test negativ, vor fi aduse în anumite spații tampon”, a declarat Nelu Tătaru.

    Totuși, urmăriți clipul, ministrul Tătaru chiar asta ia în calcul, să îi culeagă pe toți cei de peste 65 de ani să îi pună la un loc. Nebunie curată.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ăștia chiar sunt nebuni:((

      Ștergere
    2. Un fel de lagăr ptr bătrâni... guvernul ăsta chiar e nebun...nu-mi vine să cred ce le poate trece prin cap ... :(

      Ștergere
    3. Dna Maria , eu chiar l-am vazut pe ministrul Tătaru și a subliniat că nici nu poate fi vorba de așa ceva ! Faptul ca băgați un videoclip în care spune alceva ,poate fi opera lui Voiculescu care e expert în așa ceva și oricum NU VA FACE CINSTE ! Ministrul Tătaru se luptă cu morile de vânt într-un sistem al sănătății pus pe butuci de foarte multe numiri în funcții de răspundere cunoștințe și marionete, hoți și nemernici de guvernele psd . Nu vă deranjați să-mi răspundeți . Promit să nu m ai intru pe blogul dvs.

      Ștergere
    4. 10.20 Bravo! Sunt de acord cu tine! Nu mai denigrati oamenii care chiar fac tot ce le sta in putinta sa tina sub control acest virus.
      Daca va uitati la antena 3 si RTV nu o sa aveti parte de informare corecta. De ce va autoflagelati mintile urmarint aceste televiziuni ticalosite nu stiu! Ele nu servesc binelui ci intereselor propriului sef Voiculescu. Bag de seama ca va place sa fiti amagiti.

      Ștergere
  7. Arhiepiscopul Pimen al Sucevei are coronavirus si va fi dus la Bucuresti cu inca un bolnav cu elicopterul,cred ca aveat un mesaj depre el-craciun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact! A scris unul mai înainte. A mai scris si de un președinte al țării că urmează anul acesta.

      Ștergere
  8. Marioara surioara, nici macar tu nu samti ca unu sa face ca- i rau si altul mai putin. Raul ai rau, de la cenusiu pana la negru, ai. Lipsa. Luminii adevarate!!! Ma copii, frica ai boala ma bolanzi ai fricii!!! Ma, care- s fricosi. Na- u decat sa moara si sa nu ne mai bage in aceeasi oala cand vor spune ca ei ei sor vaccinat si cei putini de ce nu si sa se vaccinezetoti, da tie ala vaccinat de ce nu ai loc de mine cel nevaccinat, ca esti imun, si atunci ce ai cu mine? Adica sa ma otravesc cum vrea majoritatea adormita si ma va otravi cu forta si fak deacuma o treaba mare pe drepturile mele constitutionale!!! Nu recunosc nici o lege anticonstutionala!!! Tutu- le dumnezaii lor la care sa inchina!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cicerone tu nu stii principiul bulangiului ; el vrea sa fie toti ca si el, astfel devenind om normal.
      Intodeauna cand un cretin e bata in ceva, orice, incearca sa convinga cat mai multi ca e bine tare cum zahce el !

      Ștergere
  9. Da de unde stie ei ca virusul acesta va creste?
    Are dreptate 17:51 ce tot baga spaima în oameni?
    Sa avem credința și totul va fi Ok.
    Eu nu vreau sa aud ca misca un bătrân de la locul lui,Ferească Dumnezeu
    Lucrez cu oamenii de 42 de ani si-i iubesc mai ales bunicii,bunicutele in loc sa avem grija de ei in sanul familiei vrea s-ai adune la un loc?
    Numai cand aud ca sunt duși de copii la azil cate un bătrân se rupe ceva in mine.
    Încă odată spun cine nu are un bătrân să-l cumpere,iar în SFANTA scriptură spune;
    Vai de voi tinerilor când nu vor mai fi bătrânii,oare de ce? Va spun de ce.
    Va dau sfaturi de bine si se roagă pentru voi,să nu-i lăsăm sa ne ia bunicii de lângă noi sau frații si surorile noastre.
    Doamne!! Vino Doamne !!
    Cu mult drag tuturor românilor și aveti grija de dv.
    Cu mult drag doamna Maria si multa sanatate va doresc o zi binecuvântată tuturor românilor BUNUL Dumnezeu și Maica Domnului sa ne apere de vulturii cei răi.
    Puterea este la noi nu la ei.

    RăspundețiȘtergere
  10. 23,28 Exista ceva mai periculos decit prostia care si ea e generata de Lipsa Memoriei,cultivata uneori intentionat de conducatori.
    As da ca exemplu faptul ca la 170 de ani nu are o statiie in BUCURESTI capitala a primului unificator si reformator Alexandru Ioan Cuza si asta este principala acuza pentru toti conducatorii Romaniei dar si pentru Firea primarul capitalei ,ea insasi moldoveanca ca si Cuza.
    Sa nu uitam monumentele facute si zac de multi ani ca cel centenar al unirii din marmura care zace la Calarasi sau cel inchinat limbii Romane de la Satu Mare care ca si statuia lui Avram Iancu de la SIBIU stau nemontate de ani buni intr-o tara condusa de oameni MICI de ALOGENI si TRADATORI de TARA , slugi coloniale..-craciun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 14.23 faci ce faci si tot la statuia lui Avram Iancu ajungi! :)))) Greu cu obsesiile, nu se lasa tinute in frau cu una, cu doua!

      Ștergere
  11. De la Epoca Prostilor La Epoca Ticalosilor.
    De la Ciuma lui Caragea La ciuma lui Iohannis.

    RăspundețiȘtergere
  12. Si anul asta se implinesc 200 de ani de la nasterea lui Alexandru Ioan CUZA,dar ce sa stie un ALOGEN ca Iohannis care spunea ani in la rind ca sintem o tara de 100 de ANI si care a tinut nemontata la SIBIU timp de 8 ani statuia lui Avram Iancu facuta din donatiile sibienilor-craciun

    RăspundețiȘtergere
  13. Si anul asta se implinesc 200 de ani de la nasterea lui Alexandru Ioan CUZA,dar ce sa stie un ALOGEN ca Iohannis care spunea ani in la rind ca sintem o tara de 100 de ANI si care a tinut nemontata la SIBIU timp de 8 ani statuia lui Avram Iancu facuta din donatiile sibienilor.-craciun

    RăspundețiȘtergere
  14. Deja am ajuns la 500 romani morti in tara si inca vreo 100 afara si o sa vedem in curind si lotul Sparanghelului Iohannis-Hurezeanu,aici o sa fie Ruperea de actuala clasa politica..-craciun

    RăspundețiȘtergere