marți, 24 septembrie 2019

PE CER , UN CAP DE LUP ALB CARE, URLĂ !


                                      23 Septembrie 2019,ora 6,09 !

                                   Dragii mei,

În aceasta dimineata, m-a trezit o lumina alba si stralucitoare foarte,lumina ce-mi arata un Cer de noapte inspre Rasarit,iar pe Cer,vad un Cap mare de Lup alb;un Lup viu; un Lup care, arata foarte mare pe Cer.

                                      Imagine similară.

Lupul alb dragilor, era cu faţa inspre Apus si a inceput a urla înspaimantator de tare.
Prieteni dragi, ce inseamna acest lucru ? Eu nu stiu a va spune.
Dar exista o Legenda a Dacilor,cu Lupul Alb.
Iata:

Din legendele dacilor: povestea Marelui Lup Alb

Legendele despre misiunea de creștinare a Sfântului Andrei spun că acesta a fost trimis în „tărâmurile lupilor”, unde a fost însoțit și călăuzit în teritoriile dacice de Marele Lup Alb. Evident, nu avem inscripții sau documente la care să apelăm pentru reconstituirea drumului apostolului Andrei la Nordul Dunării (de fapt, nici nu există dovezi clare care să ateste că acesta ar fi trecut Dunărea), însă tradițiile populare cu privire la călătoria sa sunt foarte bogate.
Majoritatea tradițiilor populare stabilesc o legătură între Sfântul Andrei și lupi. El ar fi avut darul de vindeca răni, și prin rugăciuni „lega gura lupilor”, apărându-i pe oameni și vitele lor. Lupul a fost întodeauna considerat simbol al dacilor, iar unele legende spun că Marele Lup Alb, considerat căpetenia lupilor, a fost alături de daci la căderea Sarmizegetusei.
Legenda spune că, în vremuri uitate, un preot al lui Zamolxis cutreiera fără răgaz pământurile Daciei pentru a-i ajuta pe cei care aveau nevoie, transmițând geto-dacilor că Marele Zeu veghea asupra lor. Fără a fi în vârstă, avea părul și barba albe ca neaua, iar credința, curajul și dârzenia sa erau cunoscute nu numai de oameni și de Zalmoxis însuși, ci și de fiare. Zeul, dându-și seama de valoarea slujitorului său, îl oprește la el, în munți, pentru a îl avea aproape.
Departe de oameni, preotul continuă să slujească cu aceeași determinare ca și înainte. În scurt timp, fiarele Daciei au ajuns să asculte de el și să îl considere conducătorul lor. Cel mai mult îl îndrăgeau lupii, căci aceștia erau singurii fără conducător, numai foamea ținându-i în haită.
După un timp, Zalmoxis vorbește cu preotul său și decide că a venit timpul ca acesta să îl slujească în alt chip, astfel îl transformă în animal. Însă nu în orice animal, ci în cea mai temută și mai respectată fiară a Daciei, într-un Lup Alb, mare și puternic, dându-i menirea să adune toți lupii din codri pentru apărarea tărâmului.
Astfel, de câte ori dacii erau în primejdie, lupii le veneau în ajutor, era de ajuns doar să se audă urletul Marelui Lup Alb și de oriunde ar fi fost, lupii săreau să îi apere pe cei care le deveniseră frați. Lupul Alb însă era și judecător, pedepsind lașii și trădătorii.
Într-o zi însă, Zeul îl cheamă din nou pe slujitorul său la el, de această dată pentru a-i da posibilitatea să aleagă, pentru ultima oară dacă vrea să rămână lup sau să redevină om. Cu toată mâhnirea pe care o poartă în suflet, știind ce vremuri vor urma, decide să rămână alături de Zeul său, sperând că astfel să slujească mai cu folos ținutul și poporul său.
Cu toată vigilența geto-dacilor, a lupilor și a Marelui Lup Alb, romanii reușesc să se infiltreze în rândurile lor și, în apropiere de marea invazie, sădesc în sufletele unor lași sămânța neîncrederii față de Marele Zeu. Astfel, unii daci încep să se teamă că Zeul nu le va fi alături în marea bătălie, iar trădătorii cuprinși de frică încep să omoare toți lupii ce le ieșeau în cale în speranța că unul din aceștia va fi Marele Lup Alb al cărui cap îl vor putea oferi romanilor în schimbul vieții lor.
Lupii, câți au mai scăpat fug în inima munților spre a nu mai reveni niciodată în ajutorul fraților ce îi trădaseră. Lupul Alb și Zalmoxis se retrag în Muntele Sacru de unde vor privi cu durere în inimi cum geto-dacii vor fi înfrânți de romani din cauza trădării.
Se presupune că vechile credinţe şi ritualuri ale populației precreștine au fost înglobate în noua religie. Spre exemplu, interdicţia de a lucra în ziua Sfântului Andrei, ziua fiind sub interdicţia lupilor. Noaptea premergătoare sărbătorii Sfântului Andrei (29/30 noiembrie) este concepută ca sabat al strigoilor şi al lupilor.
În această noapte, în special la sate, se practică încă ritualuri ciudate, din credinţa că astfel se pot găsi mai uşor protecţia de toate relele, bunăstarea şi chiar dragostea.
Anumite obiceiuri legate de ziua Sfântului Andrei ca: tăierea de ramuri din copaci şi plantarea de grâu în vase cu apă, pentru a fi păstrate pentru Anul Nou, amintesc de rituri agrariene mai vechi.
Sfântul Andrei este considerat ca fiind mai mare peste vite şi fiare, păzitor al turmelor de pericolul lupilor, patron şi îmblânzitor al lupilor, cel ce „leagă gura lupilor”. Aceste calităţi mitice nu i-ar fi putut fi atribuite dacă identitatea simbolică între daci şi lupi s-ar fi pierdut cu totul din memoria colectivă.
Ele indică, folcloric, atât obiectivul patronat de Sfântul Andrei al trecerii dacilor la noua religie, cât şi caracterul adânc popular al acestei acţiuni. Tinerii superstiţioşi şi nu numai cred că acum au şansa să-şi cunoască iubitul sau ursitul.
Însă, pe de altă parte, există credinţa că este momentul pentru a se lua măsuri de apărare împotriva duhurilor rele. Spiritele malefice ale celor decedaţi au, în această noapte, puteri sporite.

Alte credinţe: Anul nou dacic de Indrea

Credinţele populare numesc noaptea de 29-30 noiembrie Andrea, Indrea sau Andreiul de iarnă. Andreiul marchează trecerea de la vară la iarnă, de la lumină la întuneric, iar ritualurile prezente la civilizaţia geto-dacă indică posibilitatea ca această noapte să fi reprezentat şi celebrarea Anului Nou geto-dacic, corespunzând cu Dionisiacele câmpeneşti şi fermentarea vinului la populaţia tracă, precum şi cu sărbătoarea Brumalia, din imperiul roman.
Calendarul popular strămoşesc, care pentru cei mai mulţi dintre noi rămâne misterios sau chiar necunoscut, a mers de milenii în paralel cu sărbătorile creştine, demonstrând nu numai continuitatea unor tradiţii milenare, ci şi a existenţei poporului nostru din cele mai vechi timpuri, pe aceste meleaguri. Aceste sărbători legate de religie, tradiţii şi datini, majoritatea mai populare în lumea satelor, au fost dispreţuite şi contestate până la desfiinţare în cei aproape 50 de ani de comunism.
Între 13 noiembrie şi 6 decembrie, există, în tradiţia românească, o serie de celebrări şi obiceiuri foarte vechi cunoscute sub numele de Filipii de Toamnă – legate de credinţa străveche în reînnoirea periodică a timpului.
Sărbătorile dedicate animalului sacru al dacilor, lupul, au fost asimilate de tradiţia creştină. Acestea încep cu Ziua lupului (13 noiembrie), Gădineţii (12-16 noiembrie), continuă cu Filipul cel Şchiop sau Ovidenia (21 noiembrie) şi se încheie cu Ziua Sfântului Andrei (30 noiembrie) şi Ziua Sfântului Nicolae (6 decembrie).
Gădinet este numele divinităţii iernii, lupul, iar Filipii sunt personificări divine ale acestuia. În mistica populară, se crede că, în această perioadă, lupoaicele calcă hotarul satelor şi vin pe lângă case, răscolesc în gunoaie pentru a găsi tăciuni aprinşi, pe care, mâncându-i, devin mai fertile. Faptul că lupul vede noaptea îl transformă în simbol pozitiv al luminii, el îndeplinind rolul de călăuză.
Pe masură ce ziua scade şi intrăm în iarnă, încep să capete putere duhurile rele. Magia populară are rol de protecţie împotriva acestora, culminând cu noaptea specială a Sfântului Andrei.
Ovidenia, Ziua Luminii – Filipul cel Şchiop
La 21 noiembrie, se sărbătoreşte intrarea în biserică a Fecioarei Maria, numită acum şi Maica Luminii. Îndeosebi femeile sunt îndemnate, cu această ocazie, să iubească virtuţile creştine, să fie pline de smerenie, de blândeţe şi bunătate.
Acestă sărbătoare a luminii corespunde, în calendarul popular, cu celebrarea în paralel a unei divinităţi a lupilor, Filipul cel Şchiop sau Filipul cel Mare, care ar fi fost pedepsit de Dumnezeu pentru că s-a abătut de la dreapta credinţă.
Se spune că, în această zi magică, cei cu sufletul curat pot înţelege graiul animalelor şi sunt martorii unor miracole. În dimineaţa de ovidenie, conform legendei, înfloreşte miraculoasa iarbă a fiarelor, care înmoaie fierul şi deschide orice lacăt.
Obiceiurile legate de noaptea de 29/30 noiembrie, sunt o împletire a sărbătorii creştine cu vechile ritualuri dacice, poporul atribuindu-i Sfântului Andrei trăsături de divinitate precreştina, acesta devenind personificarea divină a lupului solar.
Printre sihaştrii din Munţii Carpaţi circulă o legendă conform căreia ultimul preot al lui Zamolxis l-a cunoscut pe Iisus şi apoi pe Apostolul Andrei. Ei vorbesc despre o „taină” a trecerii dacilor la creştinism păstrată de-a lungul timpului şi transmisă de la un pustnic la altul, ca expresie a continuităţii de credinţă pe aceste meleaguri.

Tradiţii populare în noaptea de „Sântandrei”

În noaptea Sf. Andrei, care e şi prima noapte a Anului Nou dacic, se deschid cerurile, pentru că acum se întâlnesc cele văzute, cu cele nevăzute, lumina cu întunericul, se înnoieşte timpul, moare haosul şi se naşte armonia din om şi din univers. Ce e înăuntru, e şi în afară.
Acum, puterea lupului e cea mai vie. Această noapte se spune ca ar fi cea în care duhurile malefice numite în tradiţia populară strigoi, moroi sau pricolici – au o putere mai mare decât în restul anului şi sosesc printre oameni să le facă rău.
De aceea se iau măsuri de prevenire a acestor rele. Se coc pentru belşug plăcinte cu dovleac şi turte de mălai, se ung uşile şi ferestrele cu usturoi şi se ascund coasele. În noaptea de „Sântandrei”, oamenii evită să iasă pe uliţe. Ei rămân în case protejaţi de usturoiul de la intrare şi de lumina candelei aprinse. Băieţii şi fetele organizează o petrecere în timpul căreia vor „păzi usturoiul”.
Tot de Sfântul Andrei, datorită transparenţei graniţelor dintre lumi, se dezleagă secrete, se descoperă autorii unor crime sau ale unor furturi. Acum se fac previziuni pentru anul următor: dacă în această noapte este senin şi cald, va fi o iarnă blândă, iar dacă este ger va fi o iarnă grea.

Lupul în tradiţia dacică

Dacii aveau ca totem lupul, cel mai feroce animal din această zonă, singurul care nu poate fi îmblânzit sau dresat. Războinicii neînfricaţi se identificau cu acesta, numindu-se ei înşişi lupi (daos- îsemnând lup în dialect traco-frigian,) sau cei care sunt asemenea lupilor.
Despre steagul dacilor, corpul de balaur cu cap de lup, N. Iorga spunea ca acesta este „esenţa religiei strămoşeşti”. Apariţia lui semăna groaza printre duşmani. Stegarul purta ridicat acest stindard care avea pe corp solzi mobili de metal.
În goana calului, aerul care pătrundea prin gura larg deschisa a lupului scotea sunete şuierătoare, însoţite de zgomotul solzilor care se loveau între ei. Luptătorii purtau pe faţă măşti de lup sau urs înspăimântându-i pe duşmani cu sunete îngrozitoare.
Legenda Marelui Lup Alb, protectorul Daciei
Legenda Lupului Alb, slujitor al lui Zamolxis, este surprinzător de asemănătoare cu cea a zeului Apollo la grecii antici. Acesta îşi avea templul pe insula Alba (Leuke), pe malul Mării Negre (actuala Insulă a Şerpilor).
În fiecare toamnă, Apollo se retrăgea în misterioasa ţară a hiperboreenilor, pentru a petrece iarna. El era conducătorul acestora denumit şi Lycantropul – Lupul Alb, divinitate respectată cu sfinţenie de către strămoşii noştri drept protector şi salvator în clipe de cumpănă.
Pentru a contracara credinţa în puterea magico-mistică a lupului, creştinismul primitiv l-a învestit pe Sfântul Petru (Sâmedru) cu atributele de păstor al lupilor (care sunt consideraţi câinii săi) împreuna cu Apostolul Andrei, care a propovăduit creştinismul în „teritoriile lupilor” şi a fost tot timpul vegheat de Marele Lup Alb.
                                               Cu dragoste,Maria.

31 de comentarii:

  1. Lupul alb e in Siberia la rusi care urla la Dragonul occidental din viziunea de saptamina trecuta,se intetesc amenintarile deocamdata pe plan psihologic.
    NATO a facut antrenamente militare comune cu ucrainienii si moldovenii saptamina trecuta iar rusii in acelasi timp au facut in Rusia antrenamente impreuna cu chinezii,indienii si pachistanezii.
    Se asmut ciinii=lupii razboiului-craciun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da cineva își bagă coada și asmută sa înceapă războiul cine sta in umbră de da ordine . Trebuie aflat

      Ștergere
    2. Eu cred că era un câine polar. Asta cu Lupul alb sunt povești. Se schimbă clima si câinii se mută mai la nord unde vor devenii mai albi. Normal că urlă își schimbă habitatul.

      Ștergere
  2. Teorie-bombă: Pedofilul olandez nu s-a sinucis

    Avocatul Gheorghe Piperea crede că pedofilul olandez nu s-a sinucis.

    “Pedofilul ucigas olandez s-a sinucis la timp, în mod convenabil pentru toata lumea. Dacă nu a fost “sinucis” şi dacă există iad, sper să i se ofere găzduire stabilă acolo, pe următorii 3 mii de ani.

    Şi mai sper că minunatele organe de anchetă penală nu vor spune și de ăsta că era un lup singuratic care zburda în căutare de victime inocente și să închidă ancheta pentru trafic de persoane si alte nenorociri care se întâmplă în acel sat și cam peste tot în România.”, a scris celebrul avocat, pe pagina sa de Facebook.
    Luni după-amiază, polițiștii olandezi au transmis că Visscher Joop s-ar fi sinucis chiar sub ochii lor, care îl filau, în aşteptarea unui mandat din România.
    Marți au fost percheziţii la apartamentul pe care suspectul l-a ocupat în Bucureşti, în cele patru zile în care a fost în ţară. Au fost de asemenea descinderi în Olanda, unde anchetatorii verifică locuinţa bărbatului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 22.23 vezi sa nu muriti de la atatea bombe! Numai conspiratii mondiale aveti in cap!

      Ștergere
    2. Numai un cap sec ar crede ca olandezul s-a sinucis. Iar capetele seci sunt mult, mult mai numeroase decat s-ar crede

      Ștergere
  3. Lupul alb este acea persoana care va descoperi traficul de persoane legat de Caracal. E un om singuratic.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 22:31Acest r---t îl vei manca tu pe lumea cealaltă pt că nu vorbești omenește ci diavolește.

      Ștergere
    2. 22:32 Fara a fi de acord cu Maria Ghiorghiu in ce face, pentru ca eu consider asta pierdere de timp, ca si cum am face șezatoare cu ghicitori, nu pot sa nu-ti trag o palma peste nasul tau lung, ce spioneaza pe aici, iubitorule de Kovesi! Toate blestematiile care ies acum la lumina, cu retele de trafic si pedofilie au fost si in timpul lui Kovesi! Ceea ce inseamna ca UE a rasplatit-o pentru tradarea noastra! Cat de tampiti ne credeti? Daca trei slugi din media au ridicat-o in slavi ca fiind mare luptatoare si slujitoare, nu inseamna ca toti suntem spalati pe creier!!
      Kovesi a fost pusa ca sa vegheze si pazeasca caracatita, cu tentacule in toata lumea. Nicidecum ca s-o starpeasca!

      Ștergere
    3. 22:31,asta-i nivelul tău, numai de atât ești capabil, tocmai te-ai caracterizat, ești un om mic, cu multe frustrări!!!!

      Ștergere
    4. Si slugile hotilor lui basescu se bucura de kovesi ca este la UE???
      Psd un partid binecuvantat de Dumnezeu care lucreaza pentru tara si romani dar de la bun inceput n-a fost lasat sa-si desfasoare activitatea. De cine? de catre fortele obscure oculte care vor ruinarea Romaniei si depopularea ei.

      Ștergere
    5. BRAVO ANONIM 25 Sept. 08:40 !!!!! Imi place c-ai spus franc
      !!!! FELICITARI !!!!!
      BRAVO si Dtale Anonim 14:18 !!!!! A-ti spus ADEVARUL si REALITATEA din TARA noastra !!!!

      Ștergere
  5. Rusine anonim22;31 aici sunt oameni nu este PSD cum afirmi tu.
    Rusine sa spui asemenea cuvinte,dacă ai citi un pic din cărți ai sti ce semnificatie are acest cap de lup.
    Nu am sa-ti dau satisfacția de a sti ce inseamna,citeste si vezi ce este cine avea steagul cu capul de lup.
    Nu mai jigni pe doamna Maria si nu ne spune noua sa amestecăm rahat,
    Să-ți fie rușine că jignesti oamenii.
    Doamna Maria URLA SATANA SA URLE NU POATE SUFERI CUVANTUL LUI DUMNEZEU.
    CU MULT DRAG DOAMNA MARIA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc scumpa mea ! Te pup si te iubesc cu sufletul !

      Ștergere
    2. Ia-o ma acasa 22.31! Ca e buna kovesi! Lasa-ne pe noi sa ii plangem lipsa, ne descurcam si fara ea

      Ștergere
    3. S-a usurat țara de o greutate mare si-un drac si mai mare, prin plecarea ei😂. Cand vor fugi toti banditii si toti demonizatii din tara asta, sa vedeti atunci Gradina Maicii Domnului. Dar ma tem ca ar ramane doar copiii, animalele si padurile. Atatea cate mai sunt...

      Ștergere
    4. Exact asa cum este kovesi este si UE!

      Ștergere
  6. Lupul alb care cred este Dacia care nu peste mult timp va urla cind va incepe cel deal treilea razboi. DOAMNE APARA ROMANIA

    RăspundețiȘtergere
  7. Simbolul lupului ca steag nu e specific numai dacilor ci integii familii europene de popoare-craciun

    RăspundețiȘtergere
  8. Sfântul. Zalmoxe ne veghează laolaltă cu. Sfântul părinte. Arsenie. Boca..

    RăspundețiȘtergere
  9. Mă 22.31,mai hodină-te!.

    RăspundețiȘtergere
  10. 22:57, da, urla satana din tine!

    RăspundețiȘtergere
  11. https://romaniainviitor.wordpress.com pentru cine doreste sa afle o parte din adevarul despre Iisus. Vom afla incet incet tot adevarul si tot ce o sa urmeze in aceasta țară

    RăspundețiȘtergere
  12. Mesajul spune ca Lupul Alb e un pic ranit...
    Cat despre Caracal, o sceneta.
    Olandezul a fost pedepsit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ești cam laconic, 10.11...Poti, rogu-te, să dezvolți puțin mai mult ceea ce ai scris ? Îți mulțumesc anticipat.

      Ștergere
    2. S-o crezi d-ta ca olandezul e "pedepsit" !!!!!!! Traieste bine mersi !!!!

      Ștergere
    3. Posibil 22.31 sa fie cum tu spui; Unii anume exact asa procedeaza...
      Eu totusi raman la,, parerea'' mea.

      21.23, chiar daca f. scurt, am fost si ( mult prea)explicit.

      Ștergere
  13. LUPUL ALB,este acea persoana promisa de SFANTA TREIME,pentru Romania si intreaga lume.EA nu va urla,dar va striga LA CUVANTUL CEL SFANT,sa faca dreptate pe pamant,SFANTA TREIME,o va anuta si SFANTA FECIOARA MARIA.

    RăspundețiȘtergere
  14. Fiecare dintre voi aveți doi lupi în voi,unul alb și altul negru.mulți îl hrăniți pe cel negru.ar c-am fi timpul sa-l hrăniți pe cel alb dacă vreți iertare...

    RăspundețiȘtergere
  15. Este unul (una) pe aici care deranjează această comunitate și îi spun keep calm și nu umbla la rotițe. Nu-i dezgheța că te inundă nu umbla la mana care pune pâinica pe masă mariei și prin vot nouă ne dau trai de nababi. Fii deștept(deșteaptă) lasă mielușeii să zburde și să se creadă lei în savană. .

    RăspundețiȘtergere