miercuri, 25 septembrie 2019

CUMPLIT ! CUTREMURUL S - A ADEVERIT IN PAKISTAN !


                                              Dragii mei,

Scriam în urma ccu doar cateva zile, un articol cu titlul din linkul de mai jos :

15 sept. 2019 - Prieteni dragi, din păcate, vom auzi de un Cutremur intens,un Cutremur care se va produce inspre Apus, pe o asezare mai joasa de pămant.
Şi din păcate dragilor, acest Cutremur devastator s-a produs in Pakistan.
Ce pot sa zic? Este cumplit. Zeci de oameni si-au pierdut viata(Dumnezeu sa-i ierte),sute de raniti si multe cladiri dărâmate.
Iata:
Imagini pentru lumanare

Acum 12 ore - Cel puţin 24 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 450 au fost rănite în urma unui seism cu magnitudinea 5,2 produs marţi în partea pakistaneză a ...

Cutremur devastator în Pakistan: 450 de răniţi şi zeci de morţi

Cel puţin 24 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 450 au fost rănite în urma unui seism cu magnitudinea 5,2 produs marţi în partea pakistaneză a provinciei Kashmir, au anunţat miercuri autorităţile locale adăugând că operaţiunile de salvare sunt în plină desfăşurare, iar nivelul de panică în rândul populaţiei s-a redus, relatează Reuters.

Cutremurul de marţi a dărâmat locuinţe şi magazine şi a fisurat şosele într-o regiune situată între oraşele Jhelum şi Mirpur (nord), cel din urmă aflat în partea pNumeroase persoane din regiune au dormit sub cerul liber în timpul nopţii, iar o parte dintre acestea se întorceau miercuri dimineaţa la locuinţe pentru a-şi strânge bunurile şi a evalua pagubele, a relatat un martor pentru Reuters.
Armata şi alte echipe de intervenţie au desfăşurat operaţiuni de salvare în timpul nopţii, inginerii demarând operaţiunile de reconstrucţie ale unor rute importante grav avariate, a precizat departamentul de comunicare al armatei din Pakistan. Trei poduri au fost avariate de seism.
Potrivit unui estimări anterioare a armatei, 22 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 160 au fost rănite în urma seismului.
Într-un mesaj publicat pe Twitter, premierul Pakistanului, Imran Khan, a transmis condoleanţe familiilor victimelor, precizând că a îndrumat guvernul pe care îl conduce să asigure asistenţă de urgenţă şi să evalueze pagubele.
Kashmir este disputată de India şi Pakistan, după ce ambele state şi-au câştigat independenţa faţă de Imperiul Britanic în 1947, reprezentând motivul a două războaie între cele două ţări pentru controlul provinciei.akistaneză a provinciei disputate Kashmir.
"Situaţia revine încet la normal, iar nivelul de panică în rândul populaţiei a scăzut, în ciuda unei replici care s-a produs în timpul nopţii", a spus Sardar Gulfaraz Khan, inspector general adjunct în cadrul poliţiei.
Cele mai multe avarii s-au înregistrat în sate, unde casele vechi s-au prăbuşit, a spus Khan.
Imagini pentru pakistan cutremurImagini pentru pakistan cutremurImagini pentru pakistan cutremur.

Iata si articolul meu ,mai pe larg:

             15 Septembrie 2019,ora 3,29 zori de zi !

                                   Dragii mei,

În aceasta dimineata ma trezeste o lumina alba si stralucitoare, clipa in care,vad inspre Apus un Cartier de Blocuri pe o asezare mai joasa de pămant.
Eu priveam de sus, de pe o inaltime mai mare a pămantului;iar aici,Blocurile,casele erau ca pe malul unei ape,desi nu se vedea apa.
Brusc, peretii Blocurilor,ai caselor, incep sa cada precum ar cadea un castel de nisip; parca ar fi fost din carton construite casele si Blocurile.
Prieteni dragi, din păcate, vom auzi de un Cutremur intens,un Cutremur care se va produce inspre Apus, pe o asezare mai joasa de pămant.
Din păcate, vor fi si pierderi de vieti omenesti, deoarece,se vor prabusi multe cladiri.
Imagini pentru seismograf.
Sa ne rugam Domnului si Maicii Domnului ,pentru ca si acesti frati ai nostri sa fie păziti si ocrotiti de Cutremure si de tot felul de dezastre.
Doamne Ajuta !
                             Cu dragoste,Maria.

2 comentarii:

  1. Asa este doamna Maria.
    DUMNEZEU SI MAICUTA DOMNULUI SA ne apere pe toți fii săi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iar cutremurul mare in doua reprize a fost in Turcia!!

    RăspundețiȘtergere