duminică, 14 ianuarie 2024

MIHAI EMINESCU SARBATORIT IN CERURI ! MIHAI EMINESCU IN INIMA ROMANIEI ,LA PICIOARELE MAICII LUI DUMNEZEU !

                         

                                                   Dragii mei, 

In aceasta dimineata in zori,ma trezeste o lumina alba si stralucitoare foarte,lumina ce-mi arata Harta Romaniei sfinte,acolo Sus in Ceruri.


.
In mijlocul Hartii Romaniei sfinte, O vad pe Maica Lui Dumnezeu stand ca pe un Tron nevazut,iar in brate, Prea Curata Fecioara Maria IL tinea pe Pruncutul Iisus Hristos. 

.
De jur imprejurul Maicii Lui Dumnezeu,dar tot in inima Romaniei sfinte,stateau Sfintii Săi din Ceruri ,care aveau aureole albe si stralucitoare deasupra capului fiecaruia.
Totul era lumina divina,totul era stralucire.
La picioarele Maicii Lui Dumnezeu, putin mai jos de picioarele Maicii, dar tot in interiorul Hartii Romaniei Sfinte,statea marele si inegalabilul Poet,Prozator si Jurnalist - Mihai Eminescu.
Marele Poet,Luceafarul Romaniei sfinte era inconjurat de toate Înscrisurile sale de mână,precum si de toate Cartile sale .

.

.
Peste toate aceste Înscrisuri de mâna a Marelui nostru Poet,peste toate Cartile sale din jurul său,curgeau din Cer Trandafiri rosii catifelati foarte.
Precum Stelele de pe Cer,asa cadeau infinit trandafirii rosii catifelati peste toate Operele marelui nostru Poet ,Mihai Eminescu.
Dragii mei, niciodata nu o sa putem multumi Bunului Dumnezeu si Maicutei Domnului pentru ca ne-a daruit chiar si numai pentru 39 de ani de viata pe pamant, pe Marele Luceafar al Romaniei sfinte,pe Marele Poet Mihai Eminescu.
Sa ne amintim de Mihai Eminescu macar o singura data pe an,adica,la nasterea sa,15 ianuarie 1850, si sa recitam in inima si-n sufletul nostru macar o strofa din Luceafarul, sau din oricare poezie divina a marelui Poet.
Si nu pot incheia acest articol, decat cu :
.

.

.
Cu dragoste,Maria.

4 comentarii:

  1. Mihai,tu ești iubit de Maica Domnului,pentru că ai iubito cat ai trăit și multe poezii i-ai dăruit din suflet de moldovean.Si eu,și tu,suntem din același județ,sărac,dar cu multa iubire de Maica Domnului și Fiul Ei iubit,Mântuitorul Lumii,care a suferit pe Cruce ,pentru păcatele noastre.
    Nu ne este rușine că suntem săraci,material, Botoșăneni,dar avem iubirea de Iisus Hristos și Maica Domnului pe primul loc.

    RăspundețiȘtergere
  2. A fost un mare vizionar, de unde și poezia" Țara mea de glorii, țara mea dor,
    La trecutu-i MARE, MARE VIITOR"
    El a prevăzut ce urmează pt România.

    RăspundețiȘtergere
  3. un profesor universitar din Iasi,i-a realizat biografia marelui poet-i-a gasit actul original si este nascut in 1849 in decembrie 29- nu stiu de unde au scos 15 ian 1850- probabil fiind iarna au emis actul 2 sapt mai tarziu-asa a fost si cu mama mea

    RăspundețiȘtergere
  4. Evreii l-au omorit si pe Iisus si pe Eminescu
    Dar din pacate si pe multi altii din care prin comunismul adus de ei prin Evrei ca Ana Pauker , Iliescu tatal, Rafila chiar si Lucretiu Patrascanu etc, numai in Romania au omorit peste un milion de Romani din care multi asasinati prin metode oculte-ascunse.
    Dar in Rusia prin evrei ca Lenin si Troski zeci de milioane din care vreo 6 in Ucraina prin Holodomorul colectivizarii prin foamete planificata -craciun.

    RăspundețiȘtergere