duminică, 9 februarie 2020

LA MULTI ANI VALENTINA,LA MULTI ANI VALENTIN !

                                               10  Februarie 2020,

                    Sfânta Muceniţă  Valentina ! 
                     .
LA MULTI ANI si multa sanatate,bucurii si impliniri sufletesti !
                                                                       
                                      LA  MULŢI  ANI , VALENTIN !
              





Sfanta Mucenita Valentina si Sfanta Mucenita Enata (10 februarie)





Troparul Sfintei Muceniţe Valentina – gl. al 4-lea.

Mieluşeaua Ta, Iisuse, Valentina, strigă cu mare glas: Pe Tine, Mirele meu, Te iubesc şi pe Tine căutându-Te mă chinuiesc şi împreună mă rastignesc, şi împreună mă îngrop cu Botezul Tău; şi pătimesc pentru Tine, ca să împărăţesc întru Tine; şi mor pentru Tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără prihană, primeşte-mă pe mine, ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ţie. Pentru Rugăciunile ei, ca un Milostiv, mântuieşte sufletele noastre.


Sfintele Muceniţe Enata şi Valentina († între anii 235-238) – Sfintele muceniţe au pătimit în Palestina.

Dintre aceste două fecioare, Enata era din ţinutul Gaza, iar Valentina din Cezareea. Când ighemonul Firmilian sta la judecată, a fost adusă viteaza fecioară Enata, care fiind întrebată dacă se leapădă de Hristos, şi ea mărturisind că Hristos este Dumnezeu, a fost chinuită cumplit. Atunci cinstita Valentina şi ea fecioară fiind şi nesuferind să vadă neomenia şi cruzimea celor săvârşite, s-a umplut de îndrăzneală, şi când i s-a poruncit ca să aducă jertfă idolilor, căci acolo lângă scaunul de judecată, se găsea un jertfelnic, ea l-a izbit cu picioarele şi l-a surpat împreună cu focul ce era pe el. Atunci tiranul mânuindu-se, a chinuit-o cumplit şi pe ea. Şi încetând a le mai chinui, a hotărât să fie arse în foc. După aceasta a fost adus la pătimire sfântul Pavel. Şi după ce a suferit mai multe chinuri şi s-a arătat mai presus de patimi,  cu harul lui Hristos, a fost osândit la moarte de sabie. Iar el, mulţumind lui Dumnezeu şi rugându-se pentru cei de o credinţă cu el, a primit tăierea cinstitului său cap, dându-şi duhul în mâinile lui Dumnezeu.

Sinaxar 10 Februarie


În aceastã lunã, ziua a zecea, pomenirea sfântului sfinţitului mucenic Haralambie, şi a celor ce au crezut şi s-au sãvârşit împreunã cu el: Porfiriu şi Vaptos, care s-au sãvârşit de sabie, şi sfintele trei femei muceniţe care s-au omorât de sabie pentru cã au crezut în Hristos, prin sfântul Haralambie.
Sfântul Ierarh HaralambieSfântul Mucenic Haralambie, Episcopul Magnesiei, împreunã cu martirii Porfirie şi Vaptos şi cele Trei Muceniţe au suferit în anul 202.
Sf. Haralambie, Episcopul Magnesiei (Asia Mica) a rãspândit cu succes credinţa în Mântuitorul Hristos, cãlãuzindu-i pe oameni pe calea mântuirii. Vestea despre practicile lui Haralambie a ajuns la urechile ighemonului Lucian şi a comandantului de armatã Luchie, care l-au arestat pe sfânt şi l-au adus în faţa judecãţii, unde el şi-a mãrturisit credinţa în Hristos, refuzând închinarea la idoli.
În ciuda vârstei înaintate (sfântul avea 113 ani), aceştia l-au supus la torturi inimaginabile. I-au rupt carnea cu cârlige de fier şi l-au jupuit de piele, timp în care sfântul le mulţumea torţionarilor sãi, spunând: "Vã mulţumesc, fraţilor, cã mi-aţi reînnoit sufletul care doreşte sã se uneascã cu veşnicia!"
Vãzând cã sfântul rabdã durerile fãrã sã scoatã vreun cuvânt rãu, doi soldaţi, Porfirie şi Vaptos au crezut în Hristos şi au fost omorâţi prin tãierea capului cu sabia. La fel, alte trei femei care au vãzut puterea sfântului de a îndura chinurile, L-au lãudat pe Hristos şi au fost imediat martirizate.
Luchie a turbat de mânie la vederea celor întâmplate şi a apucat el instrumentele de torturã, începând sã-l rãneascã pe sfântul martir, când deodatã mâinile i-au cãzut ca secerate de sabie, rãmânându-i atârnate de corpul sfântului. Apoi guvernatorul l-a scuipat în faţã pe sfânt şi gura i s-a întors la ceafã.
Luchie l-a implorat pe sfânt sã-l salveze cu rugãciunile sale şi sã se milostiveascã de el, iar martirul în bunãtatea sã s-a rugat pentru cei doi şi s-au vindecat pe loc. La vederea acestor minuni, mulţi din cei prezenţi  au trecut la creştinism, printre care şi Luchie, care a cãzut la picioarele sfântului episcop şi l-a rugat sã-l boteze.
Luchie i-a spus despre cele întâmplate împãratului Septimiu Sever (193-211), care se afla atunci în Antiohia (vestul Asiei Mici). Împãratul a ordonat sã fie adus Sf. Haralambie la el în Antiohia. Soldaţii i-au legat barba în jurul gâtului şi l-au tras de ea pe drum. Apoi i-au înfipt un piron de fier în trup dar împãratul nu s-a mulţumit   şi le-a cerut sã-l chinuie şi mai mult, arzându-l încetul cu încetul. Dar Dumnezeu l-a ocrotit pe sfânt şi acesta a rãmas nevãtãmat.
La cererea pãgânului împãrat, ca sã-i dovedeascã puterea Dumnezeului sãu, Sf. Haralambie a fãcut multe şi mari minuni cu harul lui Dumnezeu, înviind din morţi un tânãr şi izgonind diavolul dintr-un om chinuit de 35 de ani, astfel încât mulţi oameni au crezut în Hristos Mântuitorul. Chiar şi fiica împãratului, Galinia, a trecut la creştinism zdrobind cu mâinile ei pe idoli, de douã ori la rând, într-un templu pãgân. Împãratul a mai dat ordin sã-i zdrobeascã sfântului gura cu pietre şi sã-i ardã barba dar sfântul a întors flãcãrile asupra chinuitorilor sãi.
Plin de rãutate drãceascã Septimiu Sever împreunã cu un eparh numit Crisp au hulit numele lui Dumnezeu, îndrãznind sã-L provoace pe Dumnezeu şi sã-L cheme sã vinã pe pãmânt sã-i înfrunte pe ei, cei puternici. Atunci Domnul a dat un cutremur înfricoşãtor, ridicându-i pe cei doi pãgâni în aer şi nu i-a lãsat pe pãmânt pânã când Sf. Haralambie nu s-a rugat pentru ei. N-a trecut mult şi dupã ce şi-a revenit din sperieturã, împãratul a dat din nou ordine sã-l tortureze pe sfânt.
În cele din urmã, Sf. Haralambie a fost condamnat la tãierea capului cu sabia. În timpul rugãciunii dinainte de moarte, cerurile s-au deschis şi sfântul a vãzut pe Mântuitorul şi pe îngerii sãi. Sfântul martir i-a cerut lui Dumnezeu sã aibã grijã de locul unde vor rãmâne moaştele sale, ca acel loc sã nu sufere niciodatã de foame sau boli, sã aibã prosperitate, pace, abundenţã de fructe, roade şi vin, iar sufletele oamenilor din acel loc sã fie mântuite. Domnul i-a promis cã o sã-i îndeplineascã dorinţele şi S-a ridicat la cer împreunã cu sufletul martirului Haralambie. Din mila Domnului, sfântul a murit înainte de a fi executat. Galinia a îngropat trupul martirului cu multã onoare.
În hagiografia şi iconografia greacã Sfantul Haralambie este reprezentat ca preot, pe când sursele ruseşti îl prezintã ca episcop.
Tot în aceastã zi, pomenirea sfintelor muceniţe şi fecioare: Enata şi Valentina şi a mucenicului Pavel.
Dintre aceste douã fecioare, Enata era din ţinutul Gaza, iar Valentina din Cezareea. Când ighemonul Firmilian sta la judecatã, a fost adusã viteaza fecioarã Enata, care fiind întrebatã dacã se leapãdã de Hristos, şi ea mãrturisind cã Hristos este Dumnezeu, a fost chinuitã cumplit. Atunci cinstita Valentina şi ea fecioarã fiind şi nesuferind sã vadã neomenia şi cruzimea celor sãvârşite, s-a umplut de îndrãznealã, şi când i s-a poruncit ca sã aducã jertfã idolilor, cãci acolo lângã scaunul de judecatã, se gãsea un jertfelnic, ea l-a izbit cu picioarele şi l-a surpat împreunã cu focul ce era pe el. Atunci tiranul mânuindu-se, a chinuit-o cumplit şi pe ea. Şi încetând a le mai chinui, a hotãrât sã fie arse în foc. Dupã aceasta a fost adus la pãtimire sfântul Pavel. Şi dupã ce a suferit mai multe chinuri şi s-a arãtat mai presus de patimi, cu harul lui Hristos, a fost osândit la moarte de sabie. Iar el, mulţumind lui Dumnezeu şi rugându-se pentru cei de o credinţã cu el, a primit tãierea cinstitului sãu cap, dându-şi duhul în mâinile lui Dumnezeu.
Tot în aceastã zi, pomenirea celui dintre sfinţi pãrintelui nostru Anastasie, arhiepiscopul Constantinopolului.
Tot în aceastã zi, pomenirea preacuviosului pãrintelui nostru Zenon.
Cuviosul pãrintele nostru Zenon era de neam din Cezareea Capadociei, fiu de pãrinţi bogaţi şi vestiţi. Fãcea parte dintre ostaşii care duceau cu cea mai mare grabã scrisorile împãrãteşti. Dar înţelegând nestatornicia şi puţinãtatea vieţii, a lepãdat brâul cel ostãşesc şi a intrat într-o peşterã (cãci sunt multe astfel de peşteri în muntele de lângã Antiohia), ca sã-şi cureţe sufletul prin osteneli sihãstreşti. Nu avea nici sfeşnic, nici ladã, nici masã, nici aşternut. Aşternutul lui era o grãmãjoarã de fân, pusã peste pietre. Drept hainã avea o rasã veche; hrana lui era o pâine pentru douã zile; iar apa şi-o aducea singur de departe. Prin asemenea osteneli el a dobândit mult har de la Dumnezeu. Astfel, când isaurii au nãvãlit odatã asupra locurilor acelora, au junghiat pe mulţi sihaştri. Dar el numai prin rugãciunea sa, a întunecat vederile acelora. Dupã aceasta însã nu a mai trãit, cãci ostenelile lui au luat sfârşit, mutându-se cãtre cereştile locaşuri.
Tot în aceastã zi, pomenirea icoanei preasfintei de Dumnezeu Nãscãtoarei, stãpânei noastre, cea din Areovind.
Cu ale lor sfinte rugãciuni, Doamne, miluieşte-ne şi ne mântuieşte pe noi. Amin.

                                                Cu dragoste, Maria.

8 comentarii:

  1. In seara aceasta la #Romania Ascunsa de la ora 21:00 veti putea vedea si asculta pentru prima data IDENTIFICAREA ALEXANDREI de catre Teodora in cea mai recenta poza primita si informatie verificata‼‼‼ este o speranta, este un vis la care ne raportam cu CALM si REZERVA dar fata de cate Teo are certitudinea ca este Alexandra‼

    Politia Nationala din cele 2 tari a fost alertata si mai multi cumpanasi au depus in numele nostru plengere si solicitare pt a fi cautata de urgenta‼

    Cu atat mai mult cu cat spatiul in care a foat vazuta si fotografiata este unul public cu camere de luat vederi‼‼‼

    nu vom face publica poza, locatia, sau persoana care ne-a comunicat-o insa pentru detalii urmariti #RomaniaAscunsa de la ora 21:00❗

    in acelasi timp il vom avea in direct pe BUNICUL LUIZEI, domnul Stelian Iordache pentru a analiza fara jiginirile unor interlopi, jurnalisti fara suflet sau avocati ai interlopilor ce s-a intamplat de fapt cu Luiza si care este realitatea din spatele teatrului prezentat de DIICOT‼

    Nu in ultimul rand mesajul celor doua familii de ruga si invitare pentru SAMBATA, 15 FEBRUARIE 2020, la ora 14:00 in fata Politiei Municipiului Caracal la PROTESTUL organizat pentru Alexandra si Luiza si IMPOTRIVA TRAFICULUI DE PERSOANE DIN CARACAL, oras ocupat de clanurile interlope‼‼‼

    Tot in editia din seara aceasta voi prezenta cronologia FAPTELOR in perioada rapirii Alexandrei so "soarta" fiecarui VINOVAT‼‼‼

    https://www.facebook.com/presedintecnmr/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe ce csnal este Romania ascunsa?Multumesc.

      Ștergere
    2. 21.00

      Intrati pe facebook-ul domnului Cumpanasu pentru ca se transmite direct seara .
      Este incredibil ce spune omul asta , a reconstituit pas cu pas tot ce s-a intamplat cu Alexandra si Luiza , da numele celor implicati , ale politistilor, ale procurorilor , cine ii acopera de la DIICOT Bucuresti .
      Are din ianuarie televiziune pe cont propriu , echipa de investigatori personala despre cazul Caracal , despre lumea interlopa din Slatina si Craiova .
      Toata familia lui Dinca este implicata impreuna cu familia Mirea din politie, procurorul Popescu , Vasilescu, politistul Pistol , celalalt politist cu care a vrut Dinca sa vorbeasca ,
      Georgiana Hossu, fostul ministru Moga de la interne si nu in ultimul rand vecini si rude de ale lui Dinca , interlopi din clanuri tiganesti, Remus Radoi, clanul OACA, Arete vecinul lui Dinca , clanul Baboi etc.
      S-a confirmat din Italia ca Dinca avea legaturi cu proxenetul Mihai Zamfir din Constanta care opereaza in Italia, intr-o retea comuna de prostitutie Bari- Foggia .
      Toata ancheta Caracal a fost blocata si bruiata de catre toti cei care I-au transmis CONDOLEANTE atat familiei Luizei cat si Alexandrei : Johannis, ministrul de interne, madam Hossu , Dancila . Unde sunt cadavrele fetelor daca acestea nu sunt moarte , ci au fost rapite????
      Rezultatul de la IML este o facatura , in butoi nu au fost urme umane de ardere .
      Dinca recunoaste dupa luni de zile ca sunt traficate , nu omorate . Adevarul , AICI :


      Digitati pe google : Cumpanasu facebook . Televiziunea este online pe facebook

      https://www.facebook.com/presedintecnmr/

      Ștergere
  2. SISTEMUL UCIDE‼
    ASA A INCEPUT "DEZVELIREA SISTEMULUI" (VIDEO DIN POSTARE din 26 iulie 2019)‼
    SAMBATA VIITOARE LA ORA 14:00 VOM LUA CU ASALT CARACALUL‼‼‼

    A VENIT MOMENTUL CA OAMENII DE AICI SA IASA DIN SCLAVAGISM‼ STIU BINE CE SPUN, AM TRAIT ACOLO SI M-AM RIDICAT IMPOTRIVA LOR SI ATUNCI‼

    DRAGI OLTENI, HAIDETI SA ELIBERAM OLTENIA DE SUB OCUPATIA CLANURILOR INTERLOPE, AUTORITATILOR INCOMPETENTE SI POLITICIENILOR COMPLICI‼ PESTE INCA O SAPTAMANA VA URMA CRAIOVA, CAPITALA INFRACTORILOR‼

    SI AM CATEVA INTREBARI LA FINAL:
    1. PENSIONARUL MIREA STIA DE BORDELUL DIN CARACAL IN CALITATE DE SEF AL POLITIEI CARACAL⁉️
    2. POLITISTUL PISTOL, IN CALITATE DE SEF AL SERVICIULUI DE INVESTIGATII CRIMINALE STIE DE EXISTENA BORDELULUI⁉️⁉️⁉️
    3. SEFUL POLITIEI OLT STIE⁉️
    4. DGIPI a INFORMAT CONDUCEREA MAI⁉️DACA DA, VOR FACE PUSCARIE MINISTRII CARE AU TACUT⁉️
    5. PARLAMENTARII DE OLT STIAU DE ACEST BORDEL⁉️⁉️⁉️⁉️
    Au aflat si cei care l-au facut vedeta ca Remus Radoi este INTERLOP. Si pana acum unde ati trait fratilor⁉️
    NOI, CUMPANASII VOM ELIBERA TOATE JUDETELE ROMANIEI DE NE VA LUA O VIATA INTREAGA‼‼‼ URMEAZA SLATINA SI TOATE ORASELE SI COMUNELE OLTENIEI‼


    https://www.facebook.com/presedintecnmr/

    RăspundețiȘtergere
  3. Apar nume grelele în dosarul de la Caracal. Șeful DGIA prins de ancheta militară


    Scandalul de la Caracal continuă și devine din ce în ce mai stufos, mai ales pentru că apar în dosar nume de generali români, și se face legătura din ce în ce mai multu cu baza militară de la Deveselu, conform Național.ro


    Pe 1 aprilie 2018, șapte militari americani cantonați la baza de la Deveselu- dintre care trei ofițeri superiori- au încins o bătaie ca în filme întru-n club de noapte din Craiova, după ce au tânjit la nurii dansatoarelor din local. Dar fără a achita nici măcar consumația nenumăratelor băuturi alcoolice consumate înainte, ceea ce a și dus la un scandal monstru odată cu intervenția bodyguarzilor clubului de noapte. Fetele pe care americanii au încercat să le seducă doar pe ochi frumoși s-au refugiat speriate, ceilalți consumatori s-au ascuns care pe unde au putut, în timp ce militarii și oamenii de la pază au mutat bătaia în fața localului și pe străzile adiacente. Iar cum cei șapte militari rămași pe metereze au devenit și mai violenți odată cu sosirea primelor echipaje de poliție a fost necesară imobilizarea și încătușarea acestora cu forța, după care bătăușii au fost conduși la Secție.

     

    Unde, ținând cont de statutul special al acestora, polițiștii s-au mulțumit doar să îi sancționeze contravențional conform Legii 61/1991. Și astfel întreaga poveste părea să se fi încheiat, mai ales după ce reprezentanții Marinei Militare din cadrul căreia făceau parte militarii detașați la baza care asigură paza ”Scutului de la Deveselu” au dat asigurări că vor demara de urgență o anchetă internă, pentru ca astfel de episoade regretabile să nu se mai repete. Ceea ce s-a și întâmplat, din informațiile intrate în posesia noastră reieșind chiar că s-a recurs la o echipă mixtă de colaborare informativă cu ofițerii Direcției Generale de Informații a Armatei, condusă de generalul Marian Hăpău. Astfel de operațiuni de asigurare a ”protecției din umbră” derulându-se de altfel și în alte state partenere în care Armata SUA are dislocate trupe militare.Și uite cum ”acoperiții” lui Hăpău și-au luat angajamentul de a veghea ca astfel de incidente declanșate de cele mai multe ori de ”poftele carnale” ale militarilor care beneficiază de scurte permisii să nu mai aibă loc în perimetrul sau în zona limitrofă ”Scutului de la Deveselu”. Iată însă că în ianuarie 2019, cei de la Direcția Generală de Protecție Internă sesizau oficial, într-un raport incendiar, vulnerabilitățile reprezentate de ”explozia” rețelelor de prostituție dezvoltate în preajma bazei americane, în timp ce DGIA- ul lui  Hăpău continua să tacă mâlc pe acest subiect. Iar mirarea altor structuri contrainformative a fost cu atât mai mare cu cât, după atâta timp de ”mers pe burtă”, ofițeri acoperiți ai DGIA s-au mutat apoi pur și simplu la Caracal încă din primele zile ale demarării oficiale a anchetei de la ”Casa Groazei”.

    Astfel că odată ce numele structurii conduse de generalul Hăpău a fost deja prins în ițele acestei ”afaceri murdare”, colegii de la alte structuri așteaptă încă o mână de ajutor informativă și de la DGIA, dacă ofițerii militari de informații tot s-au arătat atât de interesați de acest caz. Și au documentat ”informativ” toate posibilele ”vulnerabilități” și posibile ”ispite” interlope pentru militarii americani de la Deveselu începând încă din luna aprilie a anului 2018! Iar dacă i-au monitorizat pe aceștia până și în escapadele din Craiova, atunci nu aveau cum să nu o facă și la Caracal, care oricum este doar la o aruncătură de băț de Deveselu…

    RăspundețiȘtergere
  4. Au dat buzna la Caracal!

    Au fost zile, poate chiar săptămâni întregi în care ”haosul” de la ”Casa Groazei” din Caracal a fost unul total, oamenii diverselor structuri  implicate de-a valma în această ”anchetă nebună” călcându-se pur și simplu unii pe alții pe picioare. Și, totuși, separat de criminaliști, procurori, polițiști și inspectori ai Corpurilor de control, la Caracal au mai dat buzna și alți ofițeri. Ofițeri ai informațiilor militare! Dintre cei mai buni! Unii dintre ei chiar ”acoperiți” în alte instituții, dar fără a reprezenta la Caracal structurile unde erau detașați formal.

    Și astfel că rămâne marea întrebare ce au căutat toți acești ofițeri de informații militare la Caracal, din moment ce în mod oficial Armata Română nu a fost implicată sub nicio formă în tragediile fetelor dispărute! Întrebare pe care încă și-o pun alte structuri contrainformative care știu foarte bine ”vânzoleala” ofițerilor DGIA de lângă ”Casa Graozei”, acolo unde Gheorghe Dincă a ținut ”agenda” unei țări întregi atâta amar de vreme. Iar explicația interesului major al DGIA pentru acest subiect fierbinte, dar care nu le intră oficial în fișa postului nu poate fi decât una singură… Și cu toate că este greu de crezut că ea va ieși la iveală și public, cel puțin încă se speră ca DGIA-ul lui Hăpău să pună și ea ”la oala comună” barem parte din informațiile pe care le deține în urma propriei anchete interne și a monitorizării făcută în jurul ”Scutului” de la Deveselu începând cu luna aprilie a anului trecut, conform National.ro

    RăspundețiȘtergere

  5. Important: Giorgiana Hosu a fost respinsă pentru conducerea DIICOT❗❗

    Ambele familii am solicitat acest lucru CSM săptămâna trecută prin APELUL PUBLIC și PROTESTELE ORGANIZATE - RESPINGEREA LUI HOSU și HĂINEALĂ‼ CEREM PREȘEDINTELUI ROMÂNIEI SĂ RESPINGĂ ACESTE NOMINALIZĂRI și SĂ ȚINĂ CONT DE PUNCTUL DE VEDERE AL CSM❗

    Dragi români, în seara aceasta de la ora 21:00 vă aștept la emisiunea "România ASCUNSĂ", în cadrul căreia voi continua Rechizitoriul Sistemului ❗❗❗
    Documente, momente și evenimente prezentate în PREMIERĂ de la începutul tragediei: cele 70 pagini depuse de mine la DIICOT și ignorate.
    ADEVĂRUL, fără SENZAȚIONAL, SPECTACOL și PRESIUNI ❗
    Suntem însetați de ADEVĂR și LIBERTATE DE OPINIE❗

    În seara aceasta: CUM AU IGNORAT PROCURORII DIICOT DOVEZI DESPRE ALEXANDRA ÎN PRIMELE ZILE ❗❗❗ -->

    La ora 21.00 - AICI pe facebook in direct :

    https://www.facebook.com/presedintecnmr/

    RăspundețiȘtergere