duminică, 30 august 2015

SFÂNTA EVANGHELIE, DIN DUMINICA A 13 A DUPĂ RUSALII !

                               SFÂNTA  EVANGHELIE,

                         din  Duminica a 13 a , după Rusalii !

                     Ev. Matei 21, 33-44


 
                                            Atuncea văzu pe Mântuitorul şi împăratul nostru Hristos, ca un ...

       PILDA LUCRATORILOR VIEI !

Meditatie duhovniceasca si predici audio de la Man. Putna si Sihastria Putnei. MOSTENIREA DE CARE NE BATEM JOC SE VA LUA SI DE LA NOI!

 
Ascultaţi altă pildă: Era un om oarecare stăpân al casei sale, care a sădit vie. A împrejmuit-o cu gard, a săpat în ea teasc, a clădit un turn şi a dat-o lucrătorilor, iar el s-a dus departe. Cand a sosit timpul roadelor, a trimis pe slugile sale la lucrători, ca să-i ia roadele. Dar lucrătorii, punând mâna pe slugi, pe una au bătut-o, pe alta au omorât-o, iar pe alta au ucis-o cu pietre. Din nou a trimis alte slugi, mai multe decât cele dintâi, şi au făcut cu ele tot aşa. La urmă, a trimis la ei pe fiul său zicând: Se vor ruşina de fiul meu. Iar lucrătorii viei, văzând pe fiul, au zis între ei: Acesta este moştenitorul; veniţi să-l omorâm şi să avem noi moştenirea lui. Şi, punând mâna pe el, l-au scos afară din vie şi l-au ucis. Deci, când va veni stăpânul viei, ce va face acelor lucrători? I-au răspuns: Pe aceşti răi, cu rău îi va pierde, iar via o va da altor lucrători, care vor da roadele la timpul lor. Zis-a lor Iisus: Au n-aţi citit niciodată în Scripturi: “Piatra pe care au nesocotit-o ziditorii, aceasta a ajuns să fie în capul unghiului. De la Domnul a fost aceasta şi este lucru minunat în ochii noştri”? De aceea vă spun că împărăţia lui Dumnezeu se va lua de la voi şi se va da neamului care va face roadele ei. AMIN!

***
                               Dragii mei,
Niciodată, să nu plătim răului cu rău !
Ci sa fim buni si milostivi, iar Tatăl Cel Ceresc care vede si stie toate,ne va ocroti si răsplăti nouă.
Dumnezeu  nu voieste ca noi să pierim, ci voieste ca noi să ne căim de păcatele noastre, să-I cerem iertare si să nu le mai repetăm.
Să încercăm fratilor, să fim buni cu toată lumea, să fim amabili si gata sa le intindem o mână de ajutor, şi astfel, vom fi apreciati si iubiti, si mai ales, în acest fel vom dobândi un loc în Împărătia Cerească. Amin ! 
                                                           Cu dragoste, Maria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu