luni, 17 august 2015

MAREA MINUNE ,DIN TIMPUL SFINTEI ŞI DUMNEZEIESTII LITURGHII !

                                                      16  August 2015, ora 9,38 !

                                            Dragii mei,  

                          Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie                 

 Sfanta LiturghieSfânta Liturghie Arhierească la Mânăstirea Arnota..

Astăzi dimineaţă, în timp ce eram în Sfânta Biserică participând trup şi suflet la Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie , ceva minunat s-a petrecut.
În clipa în care toti credincioşii au terminat de rostit CREZUL, iar Preotul a iesit afară, în faţa Uşilor Împărătesti cu Sfânta Cruce în mâinile sale,ridicându-o deasupra sa, si rostind :

         "Sus să avem inimile", 

văd dragii mei, sus pe Cupola interioară, care ne arată Sfânta Înviere a Domnului, văd cum a apărut un Triunghi de lumină albă ,orbitor de strălucitoare. 
                       Invierea-Domnului-09.jpg

                            Adresa: satul Bobesti, comuna Glina, judetul Ilfov, cod. 077105.

Acest Triunghi dragilor, s-a aşezat în stânga Lui Iisus Hristos, peste oamenii pe care El i-a scos din Iad.

  Pictura din interiorul Biserici-Invierea Domnului.

TRIUNGHIUL  care simbolizează Prea Sfânta Treime, era format din lumini rotunde, ca niste mingi ,cât portocala de mari, lumini albe, orbitor de stralucitoare.
Luminile erau la distanta de-o palmă una de alta,  trei  la  baza Triunghiului si câte alte trei pe fiecare latură, în total nouă.
 Simbolul Credinţei (Crezul ).

Cred întru unul Dumnezeu, Tatal atottiitorul, Facatorul cerului si al pamântului, al tuturor celor vazute si nevazute.

Si întru unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul Nascut, Care din Tatal S-a nascut mai înainte de toti vecii: Lumina din Lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut iar nu facut, Cel de o fiinta cu Tatal, prin Care toate s-au facut;

Care pentru noi oamenii si pentru a noastra mântuire, S-a pogorât din ceruri si S-a întrupat de la Duhul Sfânt si din Fecioara Maria si S-a facut om;

Si S-a rastignit pentru noi în zilele lui Pontiu Pilat si a patimit si S-a îngropat;

Si a înviat a treia zi, dupa Scripturi;

Si S-a înaltat la ceruri si sade de-a dreapta Tatalui;

Si iarasi va sa vina cu slava sa judece viii si mortii, a Carui împaratie nu va avea sfârsit.

Si întru Duhul Sfânt, Domnul de viata Facatorul, Care din Tatal purcede, Cel ce împreuna cu Tatal si cu Fiul este închinat si slavit, Care a grait prin prooroci.

Întru una, sfânta, soborniceasca si apostoleasca Biserica;

Marturisesc un botez spre iertarea pacatelor;

Astept învierea mortilor;

Si viata veacului ce va sa fie. Amin.

Pregatirea pentru Sfintirea

Cinstitelor Daruri

Diaconul: Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte, Sfânta Jertfa cu pace a o aduce.

Strana: Mila pacii, jertfa laudei.

Diaconul îsi face semnul crucii, intra în sfântul altar, ia un acoperamânt si apara cu evlavie Cinstitele Daruri. Se deschid sfintele usi. Preotul, luând în mâna o cruce de pe Sfânta Masa, si stând între sfintele usi, îi binecuvânteaza pe credinciosi zicând:

Preotul: Harul Domnului nostru Iisus Hristos si dragostea lui Dumnezeu Tatal si împar tasirea Sfântului Duh, sa fie cu voi cu toti.

Strana: Si cu duhul tau.

Preotul, înaltând Sfânta Cruce, zice tot cu fata spre credinciosi:

Preotul: Sus sa avem inimile.

La acest moment fratilor, "Sus avem inimile ", în strană fiind eu alături de cântăreţi, văd liber, adică cu ochii deschisi, văd TRIUNGHIUL format din lumini rotunde, albe şi orbitor de stralucitoare.

TRIUNGHIUL de lumini a apărut pentru trei secunde, după care a dispărut,Preotul continuând Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, alături de credinciosii din Sfanta Biserica, si nimeni înafară de mine, nu a văzut TAINA cea Mare ,din timpul Sfintei si Dumnezeiestii Liturghii.

Iar dacă Dumnezeu a voit ca eu ,să văd această MARE  si TAINICĂ MINUNE, iată dragilor ,că astăzi v-am împărtăşit-o si vouă, pentru ca si voi la rândul vostru, s-o spuneti si la alti semeni, pentru ca şi ei să se mântuiască.

Fratilor, să ne rugam PREA  SFINTEI  TREIMI  precum şi Maicii Domnului, ca să fim ocrotiţi si păziti de tot ce este rău, si sa fim iertaţi de toate păcatele ,ca sa dobândim mântuirea sufletului nostru.

Sa fim buni si milostivi, si chiar cu pretul vietii noastre, care este grabnic trecătoare, să împlinim cu dragoste Poruncile Domnului, si astfel vom dobândi Împărăţia Cerească. 

                                         Cu dragoste, Maria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu