duminică, 9 august 2015

SFÂNTA EVANGHELIE, DIN DUMINICA A ZECEA DUPĂ RUSALII !                                                  La Utrenie, 
                            Sfânta Evanghelie  a  Zecea  a  Învierii  ! 
                                De la Sfântul Evanghelist Ioan.
                                                (XXI, 1 - 14 )

În vremea aceea, sculându-se din morţi , Iisus s - a arătat ucenicilor Săi la marea Tiberiadei ; şi iată cum s - a arătat : erau  împreună  Simon Petru şi Toma, numit Geamănul, şi Natanail, cel din Cana Galileii, şi fiii lui Zevedeu şi alţi doi din ucenicii Lui. A zis către ei Simon Petru : mă duc să prind peşte . Ceilalţi i-au răspuns :  mergem şi noi împreună cu tine. Şi au ieşit şi s-au suit în corabie , dar în noaptea aceea n-au prins nimic. Iar când s- a făcut dimineaţă , Iisus a stat la ţărmul mării, dar ucenicii nu ştiau că este Iisus. Deci i-a întrebat Iisus:  fiilor, nu cumva aveţi ceva de mâncare ? Ei I-au răspuns : n -avem . 
                          Pescuirea-minunata-7
Iar Dânsul le-a zis : aruncaţi mreaja de-a dreapta corăbiei şi veţi afla. Deci au aruncat-o şi nu mai puteau s-o tragă de mulţimea peştilor. 
                                Pescuirea minunată
Atunci ucenicul acela pe care-l iubea Iisus a zis lui Petru : Domnul este ! Iar Simon Petru , auzind că este Domnul, şi-a luat haina , căci era dezbrăcat,şi s-a aruncat în apă.Iar ceilalţi ucenici au venit cu corabia , trăgând mreaja cu peşti, căci nu erau departe de pământ,decât ca la două sute de coţi. Dar când au ieşit la ţărm, au văzut acolo jăratec întins şi peşte pus deasupra, şi pâine. Iisus le-a zis : aduceţi din peştele pe care l-aţi prins acum . S-a suit Simon Petru în corabie şi a tras la uscat mreaja plină cu o sută cincizeci şi trei de peşti mari ; şi atâţia fiind , totuşi mreaja nu s-a rupt. Iisus a zis către ei : veniţi de prânziţi. Şi nimeni din ucenici nu cuteza să-L întrebe : cine eşti Tu ?,ştiind că este Domnul. Deci s-a apropiat Iisus şi a luat pâinea şi le-a dat-o lor , asemenea şi peştele.  Aceasta este, acum, a treia oară , când s-a arătat Iisus ucenicilor Săi , după ce S-a sculat din morţi.
SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE, SLAVĂ ŢIE ! AMIN !

                    La  Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, 
                           Sfânta Evanghelie  de la Matei !
                                 (XVII, 14 - 23 ).
                   
În vremea aceea , iată s-a apropiat de Iisus un om , îngenunchind înaintea Lui şi zicând : Doamne, miluieşte pe fiul meu, că este lunatec şi pătimeşte rău : de multe ori cade în foc şi de multe ori în apă. Şi l-am adus la ucenicii tăi ,dar n-au putut să-l vindece. Iar Iisus,  răspunzând ,a zis:o, neam credincios şi îndărătnic ! Până când voi fi cu voi ? Până când vă voi răbda pe voi ? Aduceţi-l aici la Mine.
         
Şi l-a certat Iisus şi diavolul a ieşit din el, şi copilul s-a tămăduit chiar în ceasul acela.Atunci, apropiindu-se de Iisus când era singur , ucenicii I-au zis : de ce noi nu am putut să-i scoatem ?
Iar Iisus le-a răspuns : din pricina necredinţei voastre ; căci cu adevărat vă spun vouă că, de veţi avea Credinţă cât un grăunte de muştar , veţi zice muntelui acestuia , mută-te de-aici dincolo , şi se va muta; şi nimic nu va fi cu neputinţă pentru voi. Dar acest neam de diavoli nu iese decât cu rugăciune şi cu post. Pe când străbăteau ei Galileea , Iisus le-a spus :  Fiul Omului are să fie dat în mâinile oamenilor şi-L vor omorâ , dar a treia zi va învia .
Iar ucenicii s-au întristat foarte.
Slavă  Ţie  Doamne, Slavă Ţie ! Amin !
                           Fraţilor !  

Mergeţi la Sfânta Biserică şi vă hrăniţi fraţilor sufletul ,cu Sfanta şi Dumnezeiasca Liturghie, pentru ca la final, sa puteti si voi dragilor, sa mutati muntii din loc.
Doar cu atât rămânem în inima si-n suflet. In rest...totul e praf si cenusa.
                                 Cu dragoste şi preţuire, MARIA.

5 comentarii:

 1. Nu stiu cu ce sa incep, dar as vrea sa ma ajutati.. Vreau sa fiu mai credincios, sa stiu ca D.zeu e cu mine, sa simt si sa stiu asta. Sunt un pacatos si as vrea sa nu mai fac nimic din ce nu i-ar place lui D.zeu

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu este deloc greu ! Începe prin a merge chiar de mâine la Sfanta Biserică. Mergi pe la 8,30 -9 dimineata,si stai pana se termina SFANTA si DUMNEZEIASCA LITURGHIE, cam pe la 11,30 se termina. După Sfanta Slujba, vei simti in suflet o mare usurare. Părintele va tine o PREDICA la urma, si vei sti cum sa ti-i drumul drept. Sunt carticele pe piata, pe la Biserici, cu Rugaciuni pentru dimineata, pentru seara, si multe alte Rugaciuni folositoare sufletului. Deja esti pe drumul cel bun ! Faptul că iti doresti sa fii mai bun si mai credincios, este un Îndemn de la Duhul Cel Prea Sfânt. Scrie-mi pe maill: mariatecuci61@yahoo.com, si tinem legatura. Vei reusi ! DUMNEZEU ne iubeste pe toti si ne asteapta cu bratele deschise.

   Ștergere
 2. Domnul Anonim de sus sa inceapa sa faca rugaciunea Tatal Nostru caci are efect pentru ceea ce cauta ,dar sa se roage tot timpul pentru a fii iertat de pacate si a merge la biserica mai des la Sfanta Liturghie.

  RăspundețiȘtergere
 3. Multumesc tuturor petru sfaturi! Nu sunt in tara sa pot merge duminica la biserica.. Dar ma rog in fiecare zi, si.. cu cat ajung mai aproape de D.zeu cu atat ma cuprinde o frica.. o frica ce te face sa nu mai continui. sa lasi totul asa, sa nu te implici in nimic. Mereu seara cand ma pun si ma inchin plang fara sa imi dau seama. Imi aduc aminte de ce fac rau si ma simt aiurea. Mi-e oarecum sa spun asta la cineva, nu toti cred in cred in D.zeu si in tot ce li se arata. Pe cand sunt atatea ..

  RăspundețiȘtergere
 4. Aceste stari sunt de bine,este o lupta mentala contra binelui ,deci nu lasa rugaciunea mergi inainte indiferent ce obstacol apare caci asa vei fii iertat de toate pacatele.Inainte la rugaciunee...

  RăspundețiȘtergere