marți, 11 februarie 2014

SFÂNTA EVANGHELIE, DE LUNI 10 FEBRUARIE 2014 !

                               SFÂNTUL  MUCENIC 
            HARALAMBIE ŞI  SFÂNTA                                  MUCENIŢĂ  VALENTINA !

                                LA  UTRENIE :
      SFÂNTA  EVANGHELIE  DE  LA  LUCA !
                    (XXI, 12-19 )

Zis-a DOMNUL către ucenicii SĂI : păziţi-vă de oameni ,pentru că ei vor pune mâinile pe voi şi vă vor prigoni ,dându-vă prinşi în sinagogi şi în temniţe,şi vă vor duce şi vă vor duce la împăraţi şi la dregători, din pricina numelui MEU.Şi se va  întâmpla să mărturisiţi.Puneţi deci în inimile voastre,să nu vă gândiţi înainte de ce veţi răspunde.
Căci EU vă voi da gură şi înţelepciune, căreia nu-i vor putea răspunde nici sta împotrivă toţi potrivnicii voştri.Şi veţi fi daţi şi de părinţi, şi de fraţi şi de rudenii, şi de prieteni;şi unii dintre voi vor fi daţi la moarte.Şi veţi fi urâţi de toţi oamenii,din pricina numelui MEU. Dar niciun păr din capul vostru nu va pieri .Prin răbdarea voastră,vă veţi păstra sufletele voastre.
SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE, SLAVĂ ŢIE !

 LA  SFÂNTA  ŞI  DUMNEZEIASCA                                          LITURGHIE ,

SFÂNTA  EVANGHELIE  DE  LA  IOAN !
                     (XV, 17-27; XVI,1-2 )
Zis-a DOMNUL ucenicilor SĂI : aceasta vă poruncesc vouă :să vă iubiţi unul pe altul . Dacă  vă urăşte pe voi lumea , gândiţi-vă că întâi M-a urât pe MINE. Dacă aţi fi din lume, lumea ar iubi pe al său; dar pentru că nu sânteţi din lume, ci EU v-am ales pe voi din lume,de aceea vă urăşte  pe voi lumea. Aduceţi-vă aminte de cuvântul care vi l-am spus vouă: nu este slujitorul mai mare decât stăpânul său. Dacă M-au prigonit pe MINE ,şi pe voi vă vor prigoni ;dacă au păzit cuvântul MEU,şi pe al vostru îl vor păzi. Iar toate acestea le vor face împotriva voastră, din pricina numelui Meu, căci nu cunosc pe CEL ce M-a trimis pe MINE. Dacă n-aş fi venit şi nu le-aş fi grăit lor, păcat nu ar avea;acum însă nu au cuvânt de îndreptăţire pentru păcatul lor.
Cel care Mă urăşte pe MINE şi pe TATĂL MEU ÎL urăşte. De n-aş fi făcut între ei lucruri pe care nimeni altul nu le-a mai făcut , păcat nu ar avea;şi totuşi, după ce le-au văzut , M-au urât şi pe Mine şi pe TATĂL MEU, ca să se împlinească cuvântul cel scris în legea lor: M-au urât pe nedrept. Iar când va veni Mângâietorul, pe care EU îl voi trimite vouă de la TATĂL , DUHUL ADEVĂRULUI , care de la TATĂL purcede, ACELA va mărturisi pentru MINE. Încă şi voi mărturisiţi ,pentru că de la început sânteţi cu MINE. Acestea vi le-am ca să nu vă poticniţi în credinţa voastră. Vă vor scoate pe voi din sinagogi şi chiar va veni vremea , când oricine vă va ucide pe voi va crede că va aduce slujbă lui DUMNEZEU.
SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE, SLAVĂ  ŢIE !
                            AMIN !

Dragii mei, să nu vă ruşinaţi nicicând a mărturisi pe DUMNEZEU, pe MAICA  SFÂNTĂ şi pe SFINŢII  SĂI !
Cei care aduc HULĂ şi nu au CREDINŢĂ în DUMNEZEU, aceştia ar trebui să se ruşineze şi să se căiască, de vorbele grele care le aduc drept HULĂ, LUI  DUMNEZEU şi MAICII DOMNULUI.
Fiţi buni şi milostivi, şi mergeţi la SFÂNTA  BISERICĂ ,cât de des puteţi, căci numai în SFÂNTA  BISERICĂ este mântuirea noastră, a sufletului nostru.
                          Cu dragoste, MARIA



                

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu