miercuri, 16 ianuarie 2019

ŞOFER SINUCIGAŞ ,DIN CAUZA SĂRĂCIEI !



                 

                   16 Ianuarie 2019,ora 4,14 zori de zi !

                                  Dragii mei,

În aceasta dimineata in zozi ,ma trezeste un glas care spune depsre o viitoare posibila tragedie.
Glasul spunea asa:

               "An de an ,din cauza saraciei.

Clipă în care, vad o tabliţa neagra pe care scria asa:
                 Şofer sinucigas din cauza saraciei !"

Prieteni dragi, din păcate ,vom auzi de o astfel de tragedie.
Ce va face acest om,in ce context va avea loc aceasta tragedie, nu stiu sa va spun,
Dar sa ne rugam pentru el, pentru ca Bunul Dumnezeu si Maicuta Domnului sa-i lumineze mintea, inima si sufletul si sa nu-si faca singur rău,sau sa faca rau si altor semeni ai săi.
                              Cu dragoste,Maria.

            

23 de comentarii:

  1. Draga omule, nu te sinucide! Fii incapatanat ! Arata-le ca esti tare! Nu ii lasa sa castige! Viata are rost iar saracia poate fi un pic invinsa! Daca as sti cine esti si as putea sa te ajut... un pic de tot..din tot putinul meu .. am o idee pt tine fa-ti facebook si lasa i si pe altii sa stie pb ta... poate cativa vor vrea sa te cunoasca si sa te ajute in pb tale.. cine stie?🤗si asa nu ai nimic de pierdut - doar gadurile negre😂😂😂

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum saracie? Pai nu e psd la guvernare?Nu curge lapte si miere pt saraci? Aia cu pensii speciale de ce nu se sinucid?

    RăspundețiȘtergere
  3. 16 ian 23:40-de la lipsuri mai ales in alimentatie si o casa pornesc toate relele-de unde sa mai scoata venituri bolnavii ,pensionarii si cei cu salarii mici-astea toate duc la disperare! cei bogati sunt de regula zgarciti

    RăspundețiȘtergere
  4. 23:49 nu trebuie să-ți faci griji oricum nu se sinucide el ci îl ucide societatea în care trăiește societatea, semenii lui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A-ti auzit de liber arbitru? Nu societatea te ucide. Esti liber sa traiesti cum vrei. Ai doua maini, doua picioare si sanatos? Atunci e asa de greu sa gasesti un rost? Uneori avem nevoie sa cadem jos ça sa putem sa ne ridicam si mai sus dar trebuie sa ai inteligenta sa pricepi asta.

      Ștergere
  5. ORI CATE PROBLEME AR AVEA OMUL,VIATA ESTE DE LA DUMNEZEU SI NUMAI DUMNEZU O IA LA VREMEA STABILITS DE EL.SINUCIGASII SE DAU IN MAINILE DIAVOLULUI,ACOLO MERGE SUFLETELE CELOR CARE SE SINUCID.
    DACA AICI AI DUS O VIATA MAI GREA INCERCI DIN TOATE PUTERILE SI CU RUGACIUNE LA BUNUL DUMNEZEU S-A TRECI PESTE TOATE.
    DUPA SOARE VINE PLOAE SI DUPA PLOAE VINE VREME BUNA.
    ASA ESTE SI IN VIATA.DUPA RAU VINE SI BINE.
    ACUM MA GANDESC LA CATE PROBLEME SUNT IN VIATA NOASTRA DAR TREBUIE SA TRECEM PESTE ELE CU TARIE SI SA MERGEM MAI DEPARTE. DOAMNE AJUTA LA TOATA LUMEA.
    DOAMNA MARIA CU MULT DRAG

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca a scris romaneste pe tablita inseamna ca va fi in Romania. Viata este o scoala si saracia ne e data sa trecem si prin acest stadiu. Nu este pacat mai mare ca cel de ati lua viata sau de a lua viata cuiva.Viata e data de Dumnezeu si doar El o poate lua.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu sincer nu inteleg. Romanul nu mai are vointa sa lucreze? Mie mi-ar fi rusine sa fac pe lenesa. Nu inteleg de ce o tot dati cu guvernul. Nu e guvernul responsabil de viata voastra ci voi insuti. Nu ai un serviciu bine platit? Formeaza-te, gaseste altul. Sa nu iti fie rusine ce faci atata timp cat e onest. Cand va aud vorbind de saracie o iau razna. Ce daca domnule nu ai casa ta, inchiriaza si traieste caci o viata ai si casa nu o vei lua cu tine...

    Nu inteleg de ce mentalitatea a schimbat atat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 11.50 cred ca te pripesti cu comentariul si cu judecata. Cred ca esti unul sau una care primeste bani nemunciti! Judeci prost si fara rost. Stii cat e chiria? Incepe de la 200 euro asta asa cu noroc sa gasesti.,aici ae adauga intretinerea si lumina. Deci cel putin 300 euro by by. Mai trebuie sa te speli si sa manaci.daca ai copii ca mine mai trebuie sa le cumperi si jucarii. Si asta e doar un scurt rezumat sunt multe altele ce treb platite. Si crede-ma am serviciu, iar sotul lucreaza in afara si aproape toti banii ii trimite acasa- cu siguranta cu mult mai mult decat castiga unul din romania. Si cu toate astea banii imi ajung la limita. Mi-as dori si eu sa merg la o opera ceva mai elevat dar uite ca nu -mi permit. Formeaza-te tu cu alta mentalitate!

      Ștergere
    2. Da anonim 11:50.Așa este.Ai perfectă dreptate!Prin multe sate(și orașe)mulți preferă să piardă timpul(noaptea pe internet la filme porno și ziua în bodegă"la una mică")trăind mulțumiți din ajutoare sociale(acordate cu generozitate..de..)și alocațiile copiilor.Cunosc o grămadă de astfel de tăietori de frunze la căini,în satul în care am copilărit.De ce să muncească,dacă sunt mulțumiți că primesc totuși bani pe nemuncă?!Angajatorii din construcții au un deficit enorm de forță de muncă necalificată,iar salariile au crescut mult,dar domnii din bodegi nu vor să-și miște prețioasele picioare și brațe,din cauză de lene cronică sau pentru că nu vor să se"înjosească"cu munca de jos!
      Fratele meu s-a pensionat recent,avănd o pensie de mizerie,cu puțin mai mare decăt ajutorul social primit de pierzătorii de vreme din bodegi!Dar pentru a avea o viață decentă,pe care pensia nu o putea asigura,și-a căutat(vreo 3 luni)și a găsit de muncă la cărat-descărcat marfă.Astfel cu banii din salariu plus pensia,o duce binisor,putăndu-și permite și un concediu în străinătate.E pensionar și totuși muncește!Nu stă degeaba!.Numai cine nu vrea să muncească "nu găsește"de muncă.Pentru muncă necalificată nu e nevoie de cine știe ce școală,iar mulți angajatori oferă cursuri de pregătire la locul de muncă. De la muncă fac excepție doar cei bolnavi,bătrăni și copiii!

      Ștergere
    3. Pentru Anonim17 ianuarie 2019, 19:03


      Stiti, nu am decat 38 de ani si vin dintr-o localitate aproape de Iasi unde oamenii sunt saraci. Am facut studii de contabilitate, ce am gasit de lucru aia am facut fara nici o rusine si in 2008 castigam 500 de euro. Am vrut mai mult, m-am format pe banii mei chiar daca erau zile cand nu mancam deloc. Astazi castig pe masura multumesc lui Dumnezeu, insa am doi copii cu autism genetic grav. Deci cand va aud plangandu-va sincer nu inteleg. Daca eu singura fara nici un ajutor material sau moral am reusit oricine poate. Cat despre copiii mei, cred in miracole prin credinta

      Ștergere
  8. Anonim 11.50.Nu ai dreptate!Găndește-te că banii soțului îi cheltui în Ro la valoarea prețurilor de la noi(care oricum sunt mai mici)nu de la ei.La noi o păine este 1 leu,adică 0.2 euro,în Anglia este 9.3 lei(2euro),în Canada este 27.9 lei(5.9euro=9cad).Și așa mai departe.Chiar dacă ai sta în străinătate cu un job cu salariu echivalent(adică mai mare ca aici)+ salariul soțului,ai fi chiar muritoare de foame și ai veni iute acasă.Acolo ai șanse să supraviețuiești(cu familia,cu tine)doar dacă ai fi un intelectual recunoscut(medic,profesor,arhitect,etc)dacă ai o afacere proprie sau ai 2 joburi.În alte țări nici nu au curajul să se plăngă de sărăcie,de chirii mari și copii de întreținut! Dacă nu muncești,nu ai voie să te plăngi la autorități pentru ajutoare.Te trimit la muncă,și te sfătuiesc să te angajezi la 2 joburi ca să-ți poți ține familia cu tine.Te ajută doar căteva luni,pănă îți găsești de lucru.În tot acest timp de ajutor,trebuie să prezinți dovezi că ai căutat de muncă,sau ai făcut studii de specializare,altfel îți opresc ajutorul! Acolo este cultul muncii,nu al tănguirii despre căt de scump este totul! Cei ce nu se ajung cu banii,se feresc să spună acest lucru ptr.că,statul le ia copiii dacă nu au cu ce să-i întrețină.De aceea se zbat să găsească 2-3 joburi.Acolo,vecinii te pot"turna"la autorități,că ești sărac,și de aceea toți se zbat să muncească și să le asigure necesarul copiilor lor,ptr.a nu ajunge subiect de denunț(de la vecini)către autorități,pentru neglijență și nemuncă.
    De exemplu,în Canada(unde trăiește sora mea de 15 ani),pentru a putea plăti chiria,utilitățile,măncarea,și a reuși să-și țină și copiii în școli(școala nu e gratuită ca la noi!),părinții își iau căte 2-3 joburi fiecare! Salariul mediu este de 5000 dolari canadieni pe lună.Scade,te rog, din această sumă următoarele:grădinița sau școala 1500 cad(dolari canadieni)/lună pentru fiecare copil,măncarea 700 cad/lună(minimum cu strictul de bază),asigurarea de sănătate adulți,copii și stomatologică(pentru copii),cam 300 cad/lună,rechizite și îmbrăcăminte copii cam 100-300/lună, utilități(internet,telefon fix,mobil)cam 500 cad/lună,chiria într-un apartament cu 1 cameră(adică cu un dormitor)1500 cad/lună,benzina cam 300 Cad/lună.Nu rămăne nimic, pentru scos copii în parcurile de distracții.Acolo fiecare își plătește impozitul pe salariu,la stat.Impozitul pe veniturile realizate este de 40%.Deci din cei 5000 lunari,sunt 24 000 pe an(2000 pe lună)!
    Luați seama și la următoarele fapte: acolo majoritatea sta cu chirie-80%din populație-pentru că nu își permite să-și cumpere o casă cu credit bancar(nu fac față să plătească,și nici banca nu le dă dacă nu au venituri mari).
    Apoi,facultatea este pe bani grei,nu pe de-a moaca ca la noi,ce să mai zic de transport gratuit CFR!! Cănd au auzit de la mine,că la noi studenții merg gratuit pe tren și nu plătesc taxe la facultate,ba au și burse sociale dacă au venituri mici, au zis că în România este Raiul pe Pământ pentru studenți! Acolo,părinții fac credit uriaș pentru facultatea copilului,iar copilul trebuie să-l ramburseze statului în primii 5 ani(unii din ei în 10 ani)de muncă după terminarea facultății,din salariile lor!Mulți continuă să locuiască cu părinții pănă la 40 de ani,chiar salariați fiind,pt.că nu pot să-și permită costul unei chirii.Rețetele de medicamente nu sunt compensate,ci se face o cerere la asigurări și ei îți aprobă dacă îți decontează sau nu(de cele mai multe ori nu)medicamentele.
    Apoi majoritatea cetățenilor au venituri sub cei 5000 cad/lună.Doar 20% au peste 5000 cad pe lună. Din cei 20% ,doar 5% au peste 8000 cad/lună!
    Acolo totul se plătește și nimic nu e pe gratis.Viața este la fel de scumpă,iar nivelul de trai nu este cu mult mai mare ca la noi.Da,salariile sunt mari,dar raportate la chiriile enorme și la impozitele mari,rămăn cam tot atăt ca și la noi după toate cheltuielile obligatorii:..adică cu nimic.Nb:o casă sau apartament cu 1 cameră,de vănzare în Canada are prețul de peste 900 000 cad.,ajungănd chiar la 1.500.000(1 milion cinci sute de mii)în orașe!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă anonim 00:06,nu-mi permit să te contrazic, pentru că nu am trăit în alta tara, dar îmi pun o întrebare :dacă atât de greu se trăiește în afară, cum de pleacă atâția tineri și nu numai , să muncească hai-hui prin lumea ăsta mare și unii chiar nu vor să se mai întoarcă în România?
      Și mă doare sufletul pentru asta!

      Ștergere
  9. Am dreptate fiinta umana nascuta pt sclavie si a judeca fara informatii. Am sa ti le dau: si eu si sotul suntem medici veterinari. El are peste 3 mii euro pe luna in afara iar eu aici sub 500 euro pe luna( ma refer la brutto). Da am o masina pe care o conduc, da am copii la diferite sporturi si alte activitati care costa bani. Si de aici provine ca la sfarsirul lunii sunt pe zero.
    Da, imi educ copiii petrecand cat mai mult timp cu ei, da nu ii las pw maidan sa bata mingea si fara sa ma interesez de situatia lor scolara ca na asa gandeac unii ca ar trebui ca o mama sa lucreze 12 sau 14 ore din 24, nu de alta dar e lenesa . Ma doare in cot de parerea ta pe mime personal dar uite asa judeci tu fiinta jalnica o gramada de familii din Romania care se chinuie sa aduca pe masa mancare pt copii.
    Si daca tot nu iei nimic pe lumea cealalta si tot muncesti2 joburi te rog frum0s doneaza banii pe care ii castigi la un orfelinat.
    Si inca ceva spre ex o chifla la lidl germania costa 15 centi. Cat de mare e diferenta intre una d8n lidl romania si care e diferenta dintre salarii? Plus ca multe produse de marca spre ex gel dus Fa in germania reducere costa 80 si ceva de centi cat costa in ro la reducere?
    Deci te rog contrazice-i pe altii si lasa Lumina Lui Dumnezeu sa iti incalzeasca inima pt miile de romani ce se zbat sa supravietuiasca muncind din greu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wauu ce v-ati aprins! Un medic veterinar castiga pe usor in Franta 5-6000 euro net deci nu cred ca brutul in Germania e asa de jos.

      Multumiti Domnului ca avetii copiii sanatosi si va bucurati de ei.

      Cat despre bani, e numai material, vine, pleaca...

      Fiecare cu destinul sau!

      Ștergere
    2. 4:40, nici Dumnezeu nu intelege incrancenarea ta. Ai cruce grea de dus - 2 copii cu autism. Si totusi, de unde atata rautate?!

      Ștergere
  10. An 4:40.Vărul și soția lui sunt medici veterinari,au 2 joburi și 3 copii.Copiii merg la grădi.cu orar prelungit sau la program post-ore școlare(când își fac temele pănă vin părinții să-i ia).Temerile dvs.că,supravegherea copiilor de către alte instituții(și nu de către părinți)și bătutul mingii pe maidan ar fi periculoase,sunt neîntemeiate.Copiii de azi,preferă să stea în casă pe laptop.Generațiile precedente au crescut cu cheia la găt pe maidan,cu mame lucrănd în ture de noapte sau program prelungit,și nu au ajuns infractori,ci meseriași,doctori,ingineri,profesori,genii IT la Microsoft și Silicon Valey.Mamele s-au învoit și au ținut legătura cu școala,și pe noi sub control,chiar dacă nu erau acasă ziua.E nereal sloganul"nu muncesc mai mult pentru ca să pot să stau cu copii spre a nu ajunge să bată mingea pe maidan".De cănd a ajuns bătutul mingii pe maidan ceva râu?Eu știam că dezvoltă competitivitatea,adaptabilitatea și spiritul de echipă.Nici nu era nevoie de supraveghere parentală,ci de un bunic sau alt părinte,desemnat să ne urmărească de la fereastră,pentru a interveni la nevoie.Cu argumentele dvs.ne jigniți pe toți cei care am crescut cu mingea pe maidan și cu cheia de găt!Adică generații întregi!
    Pe vremea aceea,nu ne jucam cu copiii care aveau mame ce stăteau mult acasă,ptr.că,acei copii"dădăciți"erau alintați și plini de ifose.Evoluția societății se îndreaptă spre educarea copiilor pentru deprinderea abilităților,care să le asigure INDEPENDENȚĂ în autoîngrijire,deplasare și interacțiune socială,de la vărste f.mici.Rolul supravegherii peste zi va fi luat,în viitorul apropiat,de către instituții special desemnate ptr.acest lucru.În Japonia,este normal să vezi pe stradă școlari care călătoreasc singuri spre școală schimbănd 3-4 metrouri,copii care știu să-și facă de măncare,să spele,știu chiar să-și administreze conturile și cardurile școlare pentru cumpărături online.Părinții lor lucrează 12-14 ore pe zi.
    Apoi de unde a-ți scos ideea că munca e sclavie? Iisus ne îndeamnă să muncim și să primim plata muncii.Sclavie=muncă forțată neplătită.Dacă ți se oferă o plată în schimbul muncii,nu e sclavie.
    NB:Copilul peste 6 ani are nevoie să interacționeze cu părinții 1-2 ore pe zi,plus în week-end.Statisticile și studiile au arătat că excesul de interacțiune maternă,îl "sufocă"pe copil și-l transformă într-un om incapabil să se descurce singur și să-și asume responsabilități.Copilul trebuie învățat să se descurce singur în orice situație,nu să i se ofere totul pe tavă,stănd după el toată ziua și transformînd-ul într-un dependent de mamă.
    În ceea ce privește chifla LIDL,prețul diferă din cauza ingredientelor folosite.Cercetați!
    Despre salariile mari,văd că nu a-ți priceput.Nu e corect să comparați valoarea salariilor,ci ceea ce poți acoperi cu ele(taxe,impozite,măncare etc)în țara în care muncești,nu în alte țări.In multe țări poți avea un salariu în euro,mult mai mare decăt în Ro,și totuși să fii mai sărac decăt un român.Impozitul pe venit în Germania este de 3 ori mai mare ca cel din Ro.Scădeți și chiria,taxele locale,și veți rămăne cu un minimum necesar ptr viața de zi cu zi.Am locuit în Germania 10 ani,la Berlin,așa că nu-mi poate da nimeni"lecții".De cănd m-am întors în Ro,o duc mai bine,cu toate că am luat totul de la capăt cu 900 lei în buzunar!Nu mai denigrați România!
    Semnează: un tată singur,cu 2 joburi,12 ore de muncă pe zi,3500 lei venit pe lună,fără ajutor de bani din străinătate,care își petrece toate serile cu fiul său,și weekend-urile la operetă,teatru,parc;și care are un fiu politicos,cuminte,premiant și olimpic la matematică!Și care tată singur mă descurc cu acest venit,asigurănd masa,hainele,rechizitele;și care nu îmi doresc bogății,ptr că banii mulți nu aduc fericirea;și care,ca tată sunt fericit dacă văd un surăs de copil.În timp ce alții sunt nefericiți într-un palat,noi doi suntem fericiți într-un apartament de 52 mp.
    Ps-dacă aș căștiga oleacă mai mult,cam căt dvs,aș dona cu multă bucurie surplusul de peste 3500 lei,la un orfelinat sau casă de bătrăni.

    RăspundețiȘtergere
  11. Iar se judeca gresit ce scriu. Nu înțelegeți ca voi cu mentalitatea voastră t ampita si comunistă va distrugeri semenii. Pb nu sunt eu , eu sunt o excepție care incerc sa ajut cat pot ca rau nu o duc. Stai linistită ca o grămadă de jucării si hainute in stare f buna au ajuns la orfelinate din partea mea. Dar coboară-ti nasul si te uita cati muncesc cel putin 10 ore pe zi ca sclavii si sunt exploatati si nu au o sansa sa o duca mai bine. ASTA ERA MESAJUL. Totul a inceput de la un mesaj cu un biet om care se va sinucide... vad cat vreti sa il ajutati- ati si deschis p-aia de 2m pt el... bravo! Frumos din partea voastră sunteți eroi👏👏👏
    Iar acum arata-mi sie mei nemțoaică, franțuzoaică sau englezoaică care are copii si munceste mai mult de 6 ore pe zi- daca nu stiai primesc ajutor social in caz ca nu le ajunge banii.li se plăteste chiria... exista destul ajutor pt ei.
    Iar despre maidan ce sa zic ii multumesc lui Dumnezeu ca părinții mei au investit in mine cu lectii de pian, gimnastica, ca m-au dus la muzee si expozitii , concerte de muzică clasică si opera. Si ma simt un om apt pt aceasta viata cu capul sus si cu valori morale☺
    Fara intenția de a te jigni dar cred ca ai rămas in continuare pe maidan ... asta e tot ce te caracterizează. Si daca tot vb de maidan... care e ultima carte citi ta, cand si cum ai putea sa ii faci un rezumat scurt (te rog nu luat de pe internet).
    Stii ce parte din tine vorbeste? Acel ego care din nimeni are pretenția ca e cineva. Acel ego care nu are nici-un Dumnezeu. Încearcă sa crezi in Dumnezeu si sa iei oamenii si pb lor asa cum sunt iti va fi mult mai bine. Iubeste-te pe tine dar iubeste-i si pe cei din jurul tau. Eu in locul tau as zice nu 2 joburi, as zice un salariu mai bun , mai bine plătit pe ora- se poate !- te-ai intrebat cumva cândva ce profit au firmele precum carrefour, kaufland, OMV, Romgaz, Orange etc?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te-ai intrebat,cumva,cindva,de ce sinuciderea e pacatul suprem? Asta e problema,nu sa ne laudam. Ce-i mai benefic, citeva ore de gimnastica,sau batut maidanul cu program prelungit? Ca omul sa nu accepte sa munceasca pe salariu mic,ar trebui ca ajutorul social sa fie ca in Anglia,cum ai spus, adica suficient.
      Revenind la subiect,faptul ca sinuciderea e considerata pacat suprem,ma face sa cred ca exista viata dupa noarte doar pentru citiva, alesi dupa niste criterii( multi chemati,putini alesi). Crezi ca meriti sa fii aleasa?(adica mintuita). Ce-ai facut,ai dat jucarii vechi la orfelinate,ai dat bani la biserica,ai pupat poale sau moaste,te-ai trezit la ora 1 sa te rogi pentru omenire? (ca Anghel)

      Ștergere
    2. 07:33, te iubesc! Imi place ca pui punctul pe "i".

      Ștergere
    3. Si eu te iubesc! Sa stii ca nu am spus-o cu rautate,am glumit,nu "am pus punctul pe i"

      Ștergere