vineri, 1 iulie 2022

SEMNUL CORECT AL SFINTEI CRUCI , ESTE CEL AL CRESTINILOR ORTODOCSI !


                                                    Dragii mei,


În aceasta seara,in timp ce scriam aici pe Blog,aud glas de barbat care spune asa:

              "Iisuse bland si drag,acest semn il primesc de la Tine!"

In aceasta clipa,vad un tanar ce ingenuncheaza si face semnul sfintei Cruci, in fata CRUCII SFINTE pe care era rastignit IISUS HRISTOS.

Numai ca, acest tanar,nu face semnul sfintei Cruci,cum o facem noi crestin ortodocsii,ci o face precum catolicii.

Noi cand facem semnul sfintei Cruci,ducem cele trei degete la frunte,adica,in numele TATALUI,apoi ,ducem la buric si rostim, si a Fiului,dupa care,ducem cele trei degete la umarul drept si spunem si-a Sfantului Duh, iar la umarul stang cand ducem cele trei degete unite,spunem Amin.

Iar acest tanar,a dus mana sa la frunte,la piept,la umarul stang si apoi la dreptul.

In clipa in care s-a inchinat asa, CRUCEA SFANTA cu IISUS rastignit pe ea, s-a invaluit intr-o ceata densa si a disparut in urmatoare clipa.

Am gasit aici dragilor,un mic video clip,in care ni se explica cum trebuie sa facem corect semnul sfintei Cruci si ce semnificatie are.

Iata:

.

Dar iata si ce se intampla in BISERICA Romano -Catolica:

În Biserica Romano-Catolică, direcția semnului crucii, care inițial era de la umărul drept la cel stâng (cum este până astăzi în Ortodoxie) a fost schimbată în secolul al XIII-lea de către Papa Inocent al III-lea (1198-1216), care a hotărât ca semnul crucii să fie făcut cu trei degete, de la frunte la piept și de la umărul stâng la cel drept. Această decizie a fost luată după Marea Schismă între Biserica din Răsărit și cea din Apus, ca urmare a ostilității dintre conducătorii celor două părți (Papa de la Roma și Patriarhul din Constantinopol se excomunicaseră reciproc).

În Rusia, până în secolul al XVII-lea, la reformele Patriarhului Nikon, semnul crucii se făcea cu două degete, simbolizând dubla natură a lui Hristos. Reforma operată de patriarh pentru a alinia practicile Bisericii ruse cu cele ale Bisericii din Constantinopol prevedea folosirea a trei degete în loc de două pentru semnul Crucii. Aplicarea acesteia a fost unul din motivele invocate pentru schisma Vechilor Credincioși, care fac în continuare semnul crucii cu două degete.

Asadar fratilor, sa facem corect semnul Sfintei Cruci,pentru ca sa nu se supere MANTUITORUL nostru bland si drag Iisus Hristos ,si sa-si intoarca Fața sa de la noi pacatosii.

                              Cu dragoste,Maria.

P.S.

Iata dragilor,un articol in care ni se spune clar de la SFANTUL DUH,care este BISERICA cea adevarata,Biserica lasata de IISUS HRISTOS.

miercuri, 29 noiembrie 2017

BISERICA CEA ADEVARATA , ESTE BISERICA CRESTIN ORTODOXĂ !

                                       
                                      Dragii mei,

În timp ce scriam la articolul anterior, iata ca aud glas care spune tare si raspicat asa:

                "Biserica Crestin Ortodoxă ,este Biserica  cea adevărată !"

                     Image result for BISERICA IMAGINI.

Clipă în care dragii mei, desi eram cu ochii pe monitor,vad SFINTELE USI ale SFANTULUI ALTAR dintr-o Sfanta Biserică deschise larg,iar din ALTARUL SFANT izvora pur si simplu "un munte " de Lumina aurie orbitor de stralucitoare.
În Sfanta Biserica era intuneric, nu era nimeni inafara de mine si totusi in SFANTUL ALTAR era Lumina aurie ca de la o mie de Sori nevazuti.
Aud din nou glas care, repeta:
                     
               "Biserica Crestin Ortodoxă, este Biserica cea adevarata!"
Dragii mei, ce alte Dovezi mai ne trebuie,cand GLASUL LUI DUMNEZEU ne spune atât de clar,ceea ce ne-a lasat FIUL SĂU si DUMNEZEUL nostru al tuturor ,atunci cand, S-a nascut din FECIOARA MARIA si a PROPOVADUIT CUVANTUL TATALUI CERESC ,CUVANTUL SĂU ca DUMNEZEU si OM ?
Aceasta nu inseamna dragilor ,că acei Semeni ai nostri care au o alta RELIGIE, o alta BISERICA cu o alta CREDINŢĂ nu se vor mantui.
Toti ne vom mantui daca vom respecta CREDINTA in care ne-am nascut,Credinta ce nu se abate de la Cele 10 Porunci Dumnezeiesti.
Dar nimeni nu ne opreste fratilor, daca noi ne dorim cu ardoare ca sa trecem la BISERICA CRESTIN ORTODOXA ,care este BISERICA cea adevarata.
Deci,ne putem pastra CREDINTA in care ne-am nascut,sau, acum cand stim care este BISERICA cea adevarata, o putem schimba numai după voia noastra.
Glas din cer am auzit mai demult,care graia asa:
             Toti se vor mantui,daca vor implini CREDINTA in care s-au nascut ,intru PORUNCILE LUI HRISTOS!"
Sa nu aruncam cu piatra dragilor ,daca vreun frate de-al nostru are o alta Credinta si- o alta Biserica.
Sa-i respectam alegerea si Credinta si sa ne purtam cuviincios.
Atata timp cât si acesta implineste PORUNCILE LUI DUMNEZEU, si sufletul său se va mantui.
Sa iubim fratilor BISERICA CRESTIN ORTODOXA,sa venim cat mai des in SFANTA BISERICA,sa traim cu inima si cu sufletul nostru SFANTA si DUMNEZEIASCA LITURGHIE macar in ziua Sfintei Duminici.

                  Image result for potirul sfant imagini
Sa nu amânam dragii mei a merge la PREOT ca sa ne spovedim păcatele,după care,sa ne invrednicim a primi SFANTA si DUMNEZEIASCA IMPĂRTASANIE cu Prea Scump si cu Prea Sfant Trup si Sangele Domnului nostru IISUS HRISTOS,Caruia I se cuvine toata cinstea,slava si inchinarea ,Amin!
                              Cu dragoste,Maria.

17 comentarii:

 1. Poate așa este dar și cel al catolicilor este plăcut lui Iisus.Maica Domnului în aparițiile ei face semnul crucii al catolicilor și binecuvântează la fel.

  RăspundețiȘtergere
 2. Victor orban al Ungariei-Am reusit sa implementam in Trasilvsnia un sistem complet de invatamint in limba maghiara de la cresa pina la invatamint superior-craciun.

  RăspundețiȘtergere
 3. T.Paleologu -A fost o gresala cind partidul Democrat a cedat Ministerul Culturii UDMR—ului-craciun.

  RăspundețiȘtergere
 4. Tot Paleologu -PNL nu isi va mai reveni dupa o presedentie atit de slaba ca a lui Iohannis si dupa ce odios si ridicol Rares Bogdan facea apropouri la adresa lui Orban-craciun.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. PREŞEDINȚIE, Craciune!
   Maria, cat mai ai de gand sa publici mesajele agramate scrise de Craciun? Daca publici mesaje pline de greseli nu iti respecti blogul, nu iti respecti urmaritorii si, in final, vei ajunge sa fii "citita" doar de Craciun.

   Ștergere
  2. Atita paguba,de Urmaritori-craciun.

   Ștergere
  3. Anonim1 iulie 2022, 23:33 Imi asum toate riscurile!Aici nu facem gramatica! Toti cititorii sunt bine primiti ca sa scrie asa cum stiu ei sa scrie. Important este s-o faca din inima!Gramatica se face la scoala!Aici insa, cititorii scriu cu inima si cu sufletul, unde nu exista gramatica ,ci iubire. Asadar dragilor, scrieti cu inima si cu sufletul si sa nu va temeti de gramatica , de ortografie.Aici ne unima cu Dumnezeu si cu Maica Domnului, si nu este nevoie de gramatica.Scrieti frumos, daruiti iubire si nu va opriti.Toate comentariile vor fi publicate!

   Ștergere
  4. Studiul facut pe lucrarile la bacalaureat din 2022 in Romania Educata a la Iohannis arata ca doar 6 la suta din cei jumatate care au dat bacul scriu corect gramatical- si nu se pun cei care fac invatamint in limba minoritarilor-craciun.

   Ștergere
  5. Nea Petre,nu le pune toate la inima,fiecare pe cat al duce mintea.Te mai intap si io cateodata,da stiu ca nu te superi pe mine.In cazul meu,doara sti ca te iubesc,seniorul nostru drag.Cine nu tachineaza,nu iubeste.Pa,pa.

   Ștergere
 5. Neaparat trebuie sa se duca mana pana in zona buricului cand va insemnati cu Sfanta Cruce a lui Iisus. Daca duceti mana de lene doar pana la stern, semnul crucii este facut invers si va inchinati celui rau.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tot sckepsisul ai ca Sfanta Cruce activeaza centri ehergetici.La sfarsit se atinge cu palma plexul solar in semn de multumire si se spune Amin.

   Ștergere
  2. Mai este practica de curatire a apei cu acest semn,si a hranei,ca_i tot apa,practic se sfintesc apele din noi,sunt afierosite Sfintei Treimi si Mamei Fecioara.Pa,pa.

   Ștergere
 6. Cum se face corect semnul Sfintei Cruci

  https://www.google.com/search?ie=UTF-8&client=ms-android-samsung-rev2&source=android-browser&q=cum+se.face+corect+semnul+crucii#imgrc=fwLF5sGd71OVKM

  RăspundețiȘtergere
 7. Medicul Bacalbasa vorbeste de planul de reducere a populatiei in timp ce Bill Gates vorbeste de bioterorism prin o noua pandemie -craciun.

  RăspundețiȘtergere
 8. sfanta cruce se face PE UMERI cum DOMNUL a carat crucea rastignirii- mare pacat sa te insmni cu lene si stramb

  RăspundețiȘtergere
 9. Crucea facuta de catolici este inversata. Cu stiinta sau fara , ei se inchina celui rau . Daca ne uitam de-a lungul istoriei la ce atrocitati a facut inchizitia, la cat de avizi de putere erau papii si ce isi permiteau sa faca, cum au intrat si au distrus civilizatii ucigand in numele credintei , cand de fapt scopul era de a cuceri teritorii si de a prada, nu poti sa nu te intrebi, chiar e ceea ce trebuie sa fie?

  RăspundețiȘtergere
 10. Corect doamna Maria
  Mama Dumnezeu s-o odihnească se lua de cei care nu făcea crucea dreaptă 🙏🙏 le arata și zicea:unde vezi crucea altfel decât dreaptă 🙏
  Rade Satana de tine,fa crucea dreaptă 🙏

  RăspundețiȘtergere