luni, 31 august 2020

SFANTA EVANGHELIE , DE LA INCEPUTUL ANULUI BISERICESC !

SFANTA EVANGHELIE , DE LA INCEPUTUL ANULUI BISERICESC !


      Sfânta  Evanghelie  din  1 Septembrie, 
                 Începutul Anului Bisericesc !

                                                             La Utrenie ,

               Sfânta  Evanghelie  de la Luca !
                         (VI, 17 - 23 )

În vremea aceea a stat Iisus la loc de şes , unde erau mulţi dintre ucenicii Săi şi mulţime multă de popor din toată Iudeea , din Ierusalim şi de pe lângă marea Tirului şi a Sidonului , care veniseră să-L asculte şi să se tămăduiască de neputinţele lor.Şi cei bântuiţi de duhuri necurate se vindecau şi tot poporul căuta să se atingă de Dânsul , căci ieşe din Dânsul o putere, care vindeca pe toţi. Atunci El ,ridicându-şi ochii spre ucenicii Săi ,le-a zis : fericiţi sânteţi voi , cei săraci , căci a voastră este Împărăţia lui Dumnzeu. Fericiţi sânteţi voi , care flămânziţi acum, căci vă veţi sătura. Fericiţi sânteţi cei care plângeţi acum , căci veţi râde. Fericiţi veţi fi când vă vor urâ pe voi oameneii , şi când vă vor izgoni dintre ei , şi vă vor batjocori, şi vor lepăda numele vostru ca un rău din pricina Fiului Omului. Bucuraţi-vă în ziua aceea şi săltaţi , căci iată, plata voastra multă este în ceruri.
SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE, SLAVĂ  ŢIE !

          La Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, 

                 Sfânta Evanghelie de la Luca ! 
                                        (IV, 16 - 22 )

În vremea aceea a venit Iisus în Nazaret , unde fusese crescut , şi a intrat după obiceiul Său , în ziua sâmbetei în sinagogă şi s-a sculat ca să citească. Şi I-au dat Cartea Proorocului Isaia şi, deschizând El Cartea , a găsit locul unde era scris : Duhul Domnului este peste Mine, căci Domnul M-a uns să binevestesc săracilor ; M-a trimis să tămăduiesc pe cei zdrobiţi cu inima ; să propovăduiesc robilor dezrobirea şi celor orbi căpătarea vederii ; să dau drumul celor apăsaţi şi să vestesc anul plăcut Domnului . Şi închizând Cartea , a dat-o slujitorului şi a şezut , iar ochii tuturor din sinagogă erau privind spre El. Şi a început a zice către dânşii : astăzi s-a împlinit Scriptura aceasta pe care aţi auzit-o . Şi toţi Îl încuviinţau şi se mirau de cuvintele harului, care ieşeau din gura Lui.
     Şi în continuare , 
            Sfânta Evanghelie de la Matei !
                             (XI, 27 - 30 )

Zis-a Domnul ucenicilor Săi : toate-Mi sunt date de către Tatăl Meu şi nimeni nu cunoaşte pe Fiul, decât numai Tatăl ; nici pe Tatăl nu-L cunoaşte nimeni , decât numai Fiul şi căruia va voi Fiul să-i descopere . Veniţi la Mine toţi cei osteniţi şi împovăraţi şi Eu vă voi odihni. Luaţi Jugul Meu asupra voastră şi vă învăţaţi de la Mine, că Eu sânt blând şi smerit cu inima şi veţi găsi odihnă sufletelor voastre ; căci Jugul Meu este bun şi povara Mea este uşoară.
SLAVĂ ŢIE  DOAMNE, SLAVĂ  ŢIE  !
Dragii mei, citiţi cu dragoste fiecare Cuvinţel din Pericopa Evanghelică şi luaţi aminte fratilor, la Cuvântul Domnului nostru Iisus Hristos, Căruia I se cuvine toată cinstea ,slava şi închinarea, acum şi pururea şi-n vecii vecilor ,AMIN !

                            Cu dragoste şi preţuire, MARIA

4 comentarii:

 1. Romania este sub vizorul masoneriei intunecate. Pentru ca are vibratie joasa ca țara, atrage ce e mai rau. Romanii nu sunt deprinsi a riduca vibratia unei tari. Pentru ca sunt dezbinati si nu stiu sa faca ceva in comun nici in timpuri de restriste! Popii isi trag spuza mai mult pe turta lor. Masonii sunt tradatori prin definitie. Restul grupurilor spirituale lucreaza pentru binele lor. E o tara in haos si nu cu vorbe pe internet se reface echilibrul. Numai la munca concreta
  Crestinism aplicat! Romania e o casa cu zidurile crapate si fara acoperis. La cheremul atacurilor demonice. Cand casa voastra se crapa o reparati cu vorbe si rugaciuni?
  Asa si o tara! Trebuie recladita din temelii. Iar la temelie se pun faptele bune. Altfel casa nu rezista. Se darama la prima furtuna! Lucru care de fapt s-a si petrecut!
  Nu va puteti uni ca popor din cauza Ego-urilor! Foarte multa trufie dezbinatoare!

  RăspundețiȘtergere
 2. Bravo bine spus.
  Sa le intre la cap,Cel mai mare defect al romanilor e Fatalismul si naivitatea-craciun

  RăspundețiȘtergere
 3. Asa este 06;16 Asa este
  Dar puterea este tot la Dumnezeu,nu se pot atinge de sufletele noastre,sa fim țări în credința noastră ca nimic nu ne atinge,vom birui toate cu ajutorul lui Dumnezeu și Maica Domnului.

  RăspundețiȘtergere