marți, 14 ianuarie 2020

RUGACIUNEA TATAL NOSTRU , DIN GRAIUL DUHULUI SFANT !

    24  Ianuarie 2019,ora 23,10 !

                                 Dragii mei,

Voi incepe acest articol cu Rugaciunea Tatal nostru,asa cum se canta in prezent in Sfintele Biserici Ortodoxe Romane.
Iata:




                      Tatăl nostru!


Tatăl nostru (Rugăciunea Domnească)
Tatăl nostru, Carele ești în ceruri, sfințească-Se numele Tău, vie împărăția Ta, facă-se voia Ta, precum în cer, așa și pe pământ. Pâinea noastră cea spre ființă, dă-ne-o nouă astăzi, și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri. Și nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăvește de cel rău. Amin.
Dar ,in aceasta seara,in timp ce scriam aici pe Blog ,ma si rugam la Bunul Dumnezeu si la Maicuta Domnului cu glasul sufletului meu ,asa :
           "Tatal nostru,
            Carele esti in Ceruri,
            Prea Sfant este Numele Tău
            Vie Împărătia Ta,
            Faca-se Voia Ta,
            Precum in Cer,asa si pe                    pămant.
           Pâinea noastra,cea înspre                  fiinţă,
           Da-ne-o noua astazi,
           Si ne iarta noua gresalele                 noastre,
           Precum si noi iertam                         gresitilor nostri,
Cand glasul sufletului meu ,a ajuns la:            
          Precum si noi iertam                          gresitilor nostri,vad cum dinspre Rasarit ,pe un Cer de ziua ceţos,apare din inima lui un Porumbel alb si stralucitor.
Porumbelul alb a apărut chiar in faţa mea,un pic mai sus de biroul la care scriam,iar eu fara ca sa deschid gura mea,sub Aripile Duhului Sfant larg deschise deasupra mea,continui Tatal nostru asa:
             Şi nu ne lăsa pe noi 
            Sa cadem în ispita,
           Ci ne izbaveste ,de cel                        rău,Amin!
Slava Tatalui si Fiului si Prea Sfantului Duh,Amin!
              Imagini pentru duhul sfant imagini
După care dragilor, DUHUL CEL PREA SFANT Îşi ia din nou zborul spre Cerul inalt dând lin din Aripile Sale lungi si stralucitoare.
Iata dragilor, daca mai era nevoie,inca o Dovada că, Rugaciunea Tatal nostru este tradusa gresit.
Atat Biserica Ortodoxa Romana cat si cea Catolica,ar trebui sa schimbe cât mai curând Rugaciunea Tatal nostru.
Dumnezeu nu ne duce in ispita dragilor, ci ingaduie celui rău ca sa fim ispititi.
Iar noi ,sa-L rugam ca sa ne ajute sa fim tari in Credinţa ,si niciodata sa nu ne lase ca sa cadem in ispită.
Apoi,Dumnezeu este deja, nu Sfant,ci Prea Sfant,si nu trebuie sa se sfinteasca intru noi Fiii Săi plini de păcate(sfințească-Se numele Tău) .
Dragii mei,datoria mea de suflet este, ca sa scriu aici toate cate mi se arata si mi se graieste de la Duhul Cel Prea Sfant.
În continuare,fiecare dintre voi va proceda asa precum simte si după Credinta si Iubirea sa intru Dumnezeu si Maica Domnului ,dar si faţă de Aproapele nostru.
                        Cu dragoste,Maria.

6 comentarii:

  1. "Carele" este forma arhaica romaneasca azi pronuntam "care" . Nu exista grai al lui Dumnezeu desi El poate lucra contextual cu sintagma "limba zeilor" ..in alte limbi nu exista carele ci care.
    Forma aceasta fara "Sfinteasca-se numele Tau ,Vie (sa vina) Imparatia Ta Faca-se voia Ta." poate ca este forma originala sau poate ca iti este recomandata doar tie pt ca in trairea ta numele lui Dumnezeu deja are o mare sfintenie (se refera la perceptia noastra venita din traire ) tu astepti deja Imparatia (sau nu destul ori in intelesul ei deplin) si deja lasi lucrurile in voia lui Dumnezeu fara sa te stresezi (sau nu destul).

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumim doamna Maria că ne învăţaţi cu adevărat cuvîntul lui Dumnezeu şi îi invit pe toţi românii să o spună aşa cum este de la Duhul Sfânt pentru că experienţa este pe măsură . Mi-a umplut sufletul de bucurie şi vă mulţumesc din nou dumneavoastră şi Dumnezeu pentru imensa bucurie. De asemenea vreau să vă dumneavoastră şi lui Dumnezeu pentru toate informaţiile pe care ni le furnizează prin dumneavoastră şi de care trebuie să ţinem cont că acestea sunt semne că trebuie odată să ne trezim şi să înţeleagă poporul ăsta binecuvântat imensa prostie pe care a făcut-o la alegeri . Eu una îi aştept venirea cu întreaga mea fiinţă şi inimă şi îi mulţumesc din nou că a ales acest popor şi ţară ca popor ales şi de asemenea mulţumesc PreaSfintei treimi şi Maicii Domnului că sunt înfăşuraţi cu steagul şării noastre şi mă rog ca anul ăsta ţara asta să fie sărbătorită de persoana dorită de Hristos . Vă mulţumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate o zi zică cineva altceva doamna dar eu de la bunica mea Asa il stiu,cum vi sa grăit dv.
    Bunica nu știa carte si totusi de la părinți ei a știut cum trebuie,mulțumim doamna Maria.

    RăspundețiȘtergere
  4. In rai cine l-a ispitit pe Adam si Eva sa manance din pom?

    In niciun caz Dumnezeu.Omul singur a cazut in ispita.
    DECI DUMNEZEU NU DUCE IN ISPITA.
    EL DOAR INGADUIE ISPITA PENTRU CA RESPECTA LIBERTATEA OMULUI DE A FACE CE DORESTE ,CHIAR DACA PRIN FAPTA SA SI GANDIREA SA FACE BINELE SAU GRESESTE.
    Imparatia lui Dumnezeu este viata,lumina si adevar .Ea este vie asa cum noi aici pe pamant suntem vii pentru ca o avem in inima noastra.
    Daca toata existenta in intregul nostru univers se datoreaza Tatalui Dumnezeu UNIC VIU PRIMUL si ULTIMUL atunci cine este mai SFANT ca EL.
    Deci rational varianta Duhului Sfant este adevarata.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ba da Dumnezeu are si abilotatea de a ne duce in ispita si in iluzie luind mintile unora ascunzind adevarul nedaruind credinta punind omul la incercari.
    Oricum Dumnezeu prin omisiunea unei parti din rugaciune ne atrage atentia asupra continutului lipsa.

    RăspundețiȘtergere