joi, 16 ianuarie 2020

IADUL EXISTA ! VAI NOUĂ LA VIATA ARZATOARE !


                                         16 Ianuarie 2020,ora 4,12 !

                           Dragii mei, 

În aceasta dimineata in zori dragilor, aud un glas care spune asa:
      "Iubire,nu poate să fie decat Dumnezeu !
    Ma rog Lui Dumnezeu,ca in fiecare sa mi-i      schimbe datele, sa fiu trimis in fiecare zi...
        Vai mie la viata arzatoare cea de aici.."
Şi vedeam dragii mei, o vagauna imensa,fara fund era aceasta vagauna,in care ardea un foc interminabil.
Erau flacari uriase ,cum ar fi ,de la pămant la Cer.
Auzeam ţipete,auzeam urlete,auzeam rugaminti ale sufletelor ce ardeau vesnic, in acea vagauna imensa care,era iadul.
Sufletele aveau trup de carne,asa cum suntem noi acum in viata.Trupurile erau scufundate pana in fundul iadului,apoi intr-o clipa erau scuipate,azvarlite pe limbile de foc din varful iadului.Corpurile nu ardeau ca sa se fac cenusa, ci numai sufereau arsura vesnica fara ca sa se transforme in scrum si-n cenusa.De aici si tipetele si urletele celor care ,se chinuiau in iadul vesnic.
Ca un mic exemplu, ar fi imaginea infricosatoare de mai jos:

Imagine similară.
Dar după doar cateva clipe,aud din nou:
            După ce ma fac iubire,după ce ma fac iubire..
           Dumnezeu sa-L luam in brate!"

Dragii mei, sa-L luam pe Dumnezeu in brate,
sa-L imploram ca sa ne ia in brate si sa ne dea iertare pacatelor noastre, sa ne arate Calea spre mantuirea sufletului nostru.
Daca vom respecta si implini cele 10 Porunci ale Domnului,nu avem cum sa gresim dragilor; nu avem cum sa ajungem in iad,după ce vom trece la cele vesnice.              Imagini pentru cele 10 porunci.
Asadar dragilor, sa daruim iubire Aproapelui nostru,sa fim buni si milostivi dragii mei, si niciodata,dar absolut niciodata ,sa nu ne pierdem Creddinta in Bunul Dumnezeu si in Maicuta Domnului!
Iata cate ceva despre iad:

Despre iad :
Vom vorbi cateva cuvinte despre iad. De-atatea ori auziti cuvantul iad in dumnezeiasca Evanghelie, in Sfanta Scriptura, in invataturile Sfintilor Parinti, si in traditia Bisericii Ortodoxe. Dar v-ati pus vreodata intrebarea ce este iadul ? Ce este iadul ? Sa stiti ca iadul este imparatia mortii; iadul este locul acela unde se chinuiesc, dupa dreptatea lui Dumnezeu, dracii si toti care au maniat pe Dumnezeu si au facut voile lor in aceasta lume.
Iadul este imparatia dracilor, a carui poarta este deznadejdea, curte sunt legaturile; ferestre, intunericul; masa, reaua imputiciune si putoare; mancare este foamea, bautura este setea, ceasornic este plansul, asternut este vapaia, oranduiala este tulburarea cea fara de randuiala a prapastiei aceleia groaznice.
Dar stiti dumneavoastra cate feluri de munci are iadul ? Noua feluri de munci sunt in iad si toate sunt vesnice si foarte grele. Prima munca din iad este intunericul, cum arata marele prooroc Isaia. dar nu intunericul acesta, care-l vedem noi pe pamant. Intuneric pipaibil. Ai vazut in Egipt, in pamatul Ghesem, ca unde erau evreii, era lumina si in tot Egiptul era intuneric ?
Nimeni nu stia pe unde sa mearga. Dumnezeu ce nu poate ? Toate-s la dansul. Intuneric pe lumea asta, dar celalalt intuneric ii vesnic. Acolo este intuneric asa de tare, incat il poti pipai cu mana. Aceasta o zice dumnezeiescul Iov : Ma voi cobora in pamantul intunericului celui vesnic, care nu are lumina, dar nici tamaduire in veac.
De intunericul acesta a amintit si Mantuitorul nostru Iisus Hristos in Evanghelia Sa, cand zice : Legati-i mainile si picioarele si aruncati-l pe el intru intunericul cel mai dinafara, aratand prin aceasta, cum zice si dumnezeiescul parinte Efrem Sirul, ca este un intuneric greu.
Deci, cea dintai munca ce stapaneste iadul este intunericul acela negrait si neinchipuit.
A doua munca, dupa intuneric, este plangerea si scrasnirea dintilor. Atatea lacrimi se varsa in iad intr-o singura zi, ca, daca s-ar aduna pe fata pamantului ar face un ocean mai mare ca Oceanul Pacific. Oceanul Pacific are 48.000 km lungime, de la Polul Nord pana la Polul Sud; are 18500 km latime si, la insulele Mariane, are 11 km adancime. Si numai in iad, intr-o singura zi, lacrimile ce se varsa acolo, ar face un ocean mai mare ca Pacificul. Atata plangere este in iad.
A treia munca este putoarea cea rea. Daca s-ar aduna toate putorile de pe fata pamantului la un loc n-ar face nici un miligram fata de putoarea care este acolo. Ca sa va dati seama ce putoare este in iad am sa va spun o istorioara.
Doi frati de la o mama s-au dus la manastire sa se faca calugari. Si unul s-a dus in manastire si a avut rabdare multa, smerenie multa, ascultare fara cartire si a ramas in manastire pana la moartea lui. Iar altul si-a pierdut rabdarea si a spus ca se duce in lume inapoi la tata si mama. Fratele cel care a ramas in manastire il sfatuia :
- Frate, nu te duce inapoi. Auzi ce spune Evanghelia : Nimeni, punand mana pe plug, sa nu mai priveasca inapoi. Deci, nu te duce, frate, in lume, pentru ca mare primejdie este sa lasi manastirea si sa te duci din nou in lume.
Iar el a zis :
- Nu, eu ma duc !
- Dar nu te temi de chinurile iadului ?
- Nu cred, frate, ca sunt chiar asa de grele muncile iadului, cum spune Sfanta Scriptura sau cum spun oamenii. Asa s-a scris in carti ca sa ne sperie.
Si s-a dus acasa si s-a casatorit si si-a facut de cap. Dar n-a trait mult, decat trei ani, si a murit. Auzind calugarul ca fratele sau, care s-a intors in lume, a murit, a inceput sa se roage cu foc lui Dumnezeu, zicand : "Doamne, arata-mi sa vad unde este fratele meu; in iad sau in rai !".
Dupa o vreme destul de indelungata, intr-o noapte o umbra neagra a intrat in chilia lui. Si cand s-a uitat el bine la lumina lumanarii, l-a cunoscut. Umbra i-a zis, plangand si suspinand :
- Ma cunosti ? Eu sunt fratele tau.
Era negru ca un carbune. Doar dupa glas l-a cunoscut. Si atunci acesta, vazandu-l intr-o stare jalnica ca aceea, l-a intrebat :
- Frate, de unde vii ?
- Din iad, ca am lasat manastirea si m-am dus in lume si mi-am facut de cap; am murit in pacate si m-am dus pentru pacatele mele in muncile iadului.
Si atunci acesta a inceput sa-l intrebe :
- Mai, frate, stii ce-mi spuneai tu mie, ca muncile iadului nu-s asa grele, ci s-au scris asa numai sa sperie lumea si sa infricoseze pe oameni. Chiar asa de greu este in iad ?
- De mii de ori sunt mai cumplite chinurile iadului decat cum sunt scrise; si de ar avea tot codrul limba si toata iarba pamantului de ar vorbi, n-ar putea spune cat de greu este in iad !
Dar fratele se facea ca nu-l intelege.
- Frate, oare voi putea sa le incerc si eu putin, ca sa ma incredintez de adevar ?
- Nu poti auzi racnetele si tipetele si vaietele din iad, ca tot atunci mori.
- Dar, n-as putea macar sa pipai iadul ?
- Nu poti, ca acolo este foc care arde de miliarde de ori mai tare decat acesta si tot atunci te-ai topi, fiind in trup material.
- Nici nu pot sa vad ?
- Nu poti,ca mori de frica,vazand privelistea aceea groaznica si urgia maniei lui Dumnezeu din iad !
- Dar cum as putea eu sa incerc macar cat de putin muncile iadului ?
- Frate, tine minte. Ai putea mirosi oleaca din putoarea iadului !
Cum era imbracat cu haina, a scuturat maneca hainei putin si s-a facut nevazut. Si cand a scuturat maneca, atata putoare a iesit din maneca hainei lui, incat acela a cazut mort jos si trei zile nu a putut sa iasa din chilie. Greu de tot a deschis usa si s-a tarat afara din chilie si a iesit acea putoare din chilia lui, incat s-a imprastiat in toata manastirea.
Calugarii au parasit manastirea trei luni de zile din cauza putorii nesuferite, care iesea din chilia de unde a scuturat cel din iad maneca hainei lui. Dupa trei luni, acel miros greu a disparut. Calugarii cand s-au intors inapoi l-au gasit pe acela din chilia caruia iesise acea putoare si l-au intrebat :
- Ce a fost, frate, putoarea aceasta ? De unde a venit ?
Iar el a raspuns :
- Stiti, parintilor, eu am avut un frate bun in manastire, care s-a dus in lume si-a murit dupa trei ani casatorit. Eu m-am rugat Domnului sa-mi arate unde este fratele meu.
Dupa multa rugaciune, intr-o noapte a venit la mine si l-am intrebat unde este. Afland ca este in iad, curios, l-am intrebat cat de greu este in iad, deoarece il stiam nepasator, zicand ca nu crede ca muncile iadului sunt chiar asa de grele, cum scrie in carti. Atunci el m-a incredintat ca nici nu poate spune limba de tarana cat de greu este in iad si ceea ce scrie in carti este foarte putin spus.
Ca sa vezi muncile iadului, a spus el, este imposibil, ca tot atunci mori; nici nu poti auzi ce este in iad ca mori, nici nu poti pipai; si mi-a dat sa miros oleaca din putoarea care este in iad. Atunci si-a scuturat maneca la haina si iata sunt trei luni de zile de cand putoarea aceasta stapaneste manastirea noastra si ati fugit; si de-abia acum se poate veni, inapoi. Si a incredintat tot soborul manastirii cat de mare putoare este in iad. Aceasta este a treia pedeapsa a iadului.
A patra munca in iad este foamea si setea. Ati auzit ce spune proorocul Isaia : Vor flamanzi precum cainii si vor urla si se vor jeli, si nimeni nu va potoli foamea lor. Si Mantuitorul ne arata in Sfanta Evanghelie, in pilda cu bogatul si cu Lazar : Parinte Avraame, trimite pe Lazar sa-si inmoaie varful degetului sau in apa, sa vie sa-mi racoreasca limba, ca rau ma chinuiesc in vapaia aceasta.
Ai auzit ce-i acolo ? Un deget inmuiat in apa, cat de mare pret are ! Si noua aici nu ne place apa, vrem vin, rachiu, dresuri si cutare. Vai de noi ca nu cugetam deloc la ceea ce ne asteapta. Foamea si setea sunt a patra munca.
A cincea munca a iadului este tartarul, gheata. Tartarul este un iezer fara fund, plin de gheata si foarte rece. Aceasta este " scrasnirea dintilor ", de care vorbeste dumnezeiasca Scriptura, adica gerul acela nesuferit de care nu-si poate inchipui nimeni.
A sasea munca este viermele cel neadormit. Acolo sunt viermi de foc care mananca trupurile oamenilor si sufletele lor in vecii vecilor, si niciodata oamenii nu mor. Acolo sunt balauri de foc si serpi de foc care inoata prin vapaile iadului, cum inoata pestii prin apa la noi si nu se vatama. Si ii prind pe cei pacatosi si-i sug si-i inteapa si-i mananca in vecii vecilor, impreuna cu viermii cei neadormiti. Asta e munca a cincea.
A saptea munca este gheena, adica focul cel nestins, care este cea mai grea din toate. Focul cel negru care arde in vecii vecilor cu intuneric. De acela se tem si dracii. Ca ei se rugau Mantuitorului, cand facea minuni pe malul Marii Galileii, cand a scos demonii din cei doi indraciti : Te stim pe Tine cine esti, Fiul Celui Preainalt; Te rugam nu ne trimite pe noi in gheena ! Acolo ii trimitea, ca El avea putere. Si dracii se tem de gheena, de care spune Mantuitorul in Evanghelie : Unde focul lor nu se stinge. Dar nu este foc de acela ca al nostru, care se face ca sa dea lumina; focul acesta, chiar de ar arde pe cineva, dar da lumina; acela, insa, este foc negru ca pacura si de miliarde de ori mai fierbinte ca acesta. Asa spune fericitul Ieronim. Cat de mare este focul unde se topeste otelul, totusi este neinchipuit de slab fata de focul iadului, ca si cum ar fi zugravit pe pereti. Ai vedea un foc zugravit pe perete cu vopsea si nu te frigi. Asa este de slab focul acesta fata de focul iadului. Focul nestins nu mai are acolo nevoie de materie, cum zice Sf. Efrem : " Ca nu sunt oarecare care-l aprind cu materie din lumea aceasta ". Acolo este foc nestins, nu este foc cu lemne aprinse, ci arde cu urgia maniei Domnului negraita, catre cei pacatosi. Acest iezer de foc de care spune la Apocalipsa, care nu are fund in veacul veacului, arde si pe toate duhurile cele rele si le chinuieste in vecii vecilor. De aceea spune dumnezeiescul Parinte Ioan Gura de Aur : " Nimenea din oamenii care isi aduc amninte de gheena, nu vor ajunge in gheena ". Ca cine cugeta la iad scapa de iad. Cine isi aduce aminte de gheena, scapa. Ca nu exista om care-si aduce aminte de gheena, care este atata de groaznica munca, sa ajunga in gheena. Fiindca indata ce isi aduce aminte de gheena el se fereste de pacat si incepe a lucra fapta buna, se marturiseste, pune inceput bun, isi face canonul si isi indreapta viata sa. Este ca acela de care se spune in Biblie : " Ca nu mai este fapta ta ca ieri si ca alaltaieri; poate sa fie omul pana azi un drac si maine se face inger luminat ". Numai sa-si aduca aminte de iad si de gheena; ca daca uita iadul ajunge in iad, iar daca nu uita iadul nu ajunge acolo.
Iata am sa va spun despre gheena si despre vesnicia iadului printr-o minune care se gaseste scrisa intr-o carte veche. In Sfantul Munte al Atonului traia un calugar cu numele Andrei. Si acesta ducea o viata sfanta, in feciorie, asceza, post, rugaciune si priveghere; in meditatii sfinte si in cugetarea Sfintelor Scripturi. Dar s-a imbolnavit cand era aproape de treizeci de ani si a zacut unsprezece ani si nu mai murea.
Atunci, dupa dreptate, acest calugar cu numele Andrei si-a pus intrebarea : " De ce sufar eu ?" Pentru ca nu se stia cu pacate asa de grele ca sa sufere pe pamant atat de groaznica boala. Si a inceput saracul, ca tot omul care nu poate rabda, sa se roage asa lui Dumnezeu :
" Doamne, cer de la Tine un singur lucru si anume : sau sa mor sau sa ma fac sanatos, ca nu mai pot rabda ! Mi-au ramas numai oasele si pielea !"
Rugandu-se el asa, intr-una din nopti, a stralucit o lumina uimitoare in chilia lui. El s-a temut sa nu fie de la draci, caci si diavolul se face in chipul lui Hristos, in chip de inger, in chip de sfant ce straluceste ca soarele si poate sa te insele. Este ceea ce spune Sfantul Apostol Pavel : Nu-i de mirare ca insusi satana se preface in chip de inger de lumina si slujitor al dreptatii. Adica, dracii se prefac in chip de slujitori ai dreptatii. Deci s-a temut calugarul si a inceput sa faca cruce. Si indata a vazut ca intra pe usa lui un tanar foarte frumos la chip, foarte minunat, cu un toiag de aur in mana, cu o cununa de aur pe cap si o cruce de aur pe frunte si i-a zis :
- Nu te teme, parinte, nu-s diavol. Eu sunt ingerul pazitor al vietii tale si m-a trimis Dumnezeu sa-ti spun un lucru. Eu totdeaunua sunt cu tine; toate suspinele tale, toate lacrimile, toate oftarile, toate durerile, toate necazurile tale eu le stiu. Ca tu dormi, eu nu dorm niciodata; tu mananci, eu nu mananc; tu bei, eu nu beau. Adu-ti aminte ce spune psalmistul Tabari-va ingerul Domnului imprejurul celor ce se tem de Dansul si-l va izbavi pe el; si ... nici sa dormiteze cel ce te pazeste.
Deci, parinte, eu stiu necazurile tale. Dar iata tu ai inceput sa te rogi lui Dumnezeu asa de la o vreme : " Doamne, sau sa mor, sau sa ma fac sanatos, ca nu mai pot rabda !" Si Dumnezeu m-a trimis sa-ti spun tie doua lucruri :
- Care ?
- Iata ce spune Dumnezeu prin mine : " Vrei sa mai rabzi boala un an pe pamant sau sa stai trei ceasuri in iad ?"
Dar el cand a auzit a zis :
- Doamne, ingerul Domnului, tu care stii necazurile mele, sa mai zac eu un an pe pamant ? Nu stii ca o noapte imi pare un an si ca toate bolile mai cu seama noaptea sunt grele ? Deci cum am sa mai rabd eu un an aceasta groaznica boala ? Si pentru ce rabd eu ? Ca eu stiu ca om, ca m-am silit, de cand am venit aici in Sfantul Munte, sa fac voia lui Dumnezeu.
Si a zis ingerul Domnului :
- Tu nu suferi pentru tine. Tu suferi pentru neamurile tale, care sunt in iad si Dumnezeu te-a gasit pe tine si voieste prin osteneala si suferinta ta sa scoata din neamul tau, pana la al noualea neam din iad. Ca asa se intampla daca un calugar bun isi face datoria, multi din neamul lui se mantuiesc prin el.
Nu ai auzit ce zice proorocul Ieremia ? Dumnezeu rasplateste pacatele parintilor asupra copiilor pana la al patrulea neam. Deci, tu suferi pentru stramosii tai. Dar daca vrei sa iesi si tu din iad si ei, sa mai zaci un an pe pamant sau trei ceasuri in iad. Dar ia seama ce spui, i-a zis ingerul, ca in clipa aceasta ti-am si luat sufletul !
A stat el si s-a gandit.
- Gandeste-te bine ! i-a spus ingerul.
- Trei ceasuri in iad !
Cand a zis aceste cuvinte, i-a si luat sufletul. Si unde l-a dus ? L-a dus in gheena, de care v-am amintit mai inainte, cel mai greu loc din iad, de care se tem si dracii.
Si cand l-a dus acolo si l-a bagat in focul cel negru si de miliarde de ori mai fierbinte ca acesta, a fost cuprins de intunericul ce domnea pretutindeni si a inceput a racni si a geme de durere, caci balaurii cei de foc au inceput sa-l muste si sa-l chinuiasca; el, de cand s-a vazut acolo si a vazut atata deznadejde si atata strigat si atata durere si atata spaima si atata foc, a inceput sa strige cat putea " Doamne, miluieste-ma ! Doamne, iarta-ma ! "
Dupa trei minute o lumina a despicat intunericul si a aparut ingerul Domnului. Cand l-a vazut, a inceput a bate din palme si a striga asa :
- Vi mie ! Vai mie ! Vai mie ! Toate le-am crezut, dar una ca asta n-am crezut !
- Ce n-ai crezut, parinte, Andrei ?
- N-am crezut ca un inger al Domnului poate sa minta !
- Cum se poate una ca asta, ca sa spun eu minciuni ? Eu nu sunt un om pacatos, eu nu sunt un duh rau, diavol. Eu nu pot face pacat, eu nu pot minti. Cum pot eu sa mint, daca sunt raza de dumnezeire, sunt lumina a doua din lumina cea dintai ? Cum as putea eu sa spun minciuni ?
- Dar cum ne-a fost vorba in chilie la mine ?
- Cum ?
- N-a fost vorba ca ma vei scoate de aici dupa trei ceasuri ? Iata au trecut mai mult de trei sute de ani de cand ma chinuiesc aici !
Ingerul i-a spus :
- Adevarul este Hristos. De-abia a trecut o ora si mai ai inca doua ore de stat.
- Doua ore ? a strigat monahul cu groaza. Este oare cu putinta sa fi trecut numai o ora pana acum ?
- Eu am venit sa vad daca poti rabda.
Atunci a zis calugarul Andrei :
- Doamne, daca acesta este adevarul, ca de-abia a trecut un ceas de cand ma chinuiesc aici in iad, du-ma inapoi in trupul meu cel ranit si bolnav si sa sufar acolo, nu un an, ci sute de ani, ba chiar pana la ziua venirii lui Hristos, numai sa nu mai stau o clipa aici in focul cel nestins !
Si indata, cu iuteala gandului, l-a luat ingerul si l-a dus inapoi in trup.
Cine a stiut ca a fost mort un ceas ? Cand a inviat, a inceput a striga :
- Miluiti-ma ! Miluiti-ma !
Si a venit calugarul care il ingrijea si a intrebat :
- Ce este, parinte ? De ce strigi ?
- Sa se adune tot soborul manastirii.
Erau trei sute de calugari acolo. Si l-au pus intr-un cerdac inalt si le-a spus la toti minnunea care s-a petrecut cu el; ca el a stat un ceas in iad si i s-au parut mi mult de trei sute de ani. Atata de greu a trecut timpul. Sa ne fereasca mila si indurarea lui Dumnezeu si a Maicii Domnului pe toti cati sunt aici sa nu ingaduie Dumnezeu vreunul sa incerce durerile si chinurile iadului in vreun fel. Si toti, cu darul Mantuitorului si cu mijlocirea Maicii Domnului, a Sfantului Ioan Botezatorul si a tuturor sfintilor sa ne mantuim, sa ne usuram inainte de a ne duce din lumea aceasta si sa ne intalnim cu totii in veacul viitor la bucuria cea vesnica.
Munca a opta din iad este deznadejdea. Acolo toata lumea este deznadajduita de mila lui Dumnezeu, aducandu-si aminte de cuvantul Evangheliei, ca s-a inchis usa si ca pocainta in iad nu mai este.
Munca a noua din iad este vesnicia, care stapaneste atatea miliarde si miliarde de suflete. Nu mai exista acolo o limita, ca adica are sa rabde omul o mie de ani asu o suta de mii de ani, ci in vecii vecilor. Dar ca sa le descrie cineva cate una singura, nimeni nu poate spune, numai una cat ii de grea, ca este imposibil a descrie limba de tarana.
Cine poate spune macar una din munci cata suferinta aduce firii omenesti. Ca dreptii dupa sfarsit primesc cele patru insusiri ale trupului si pacatosii primesc si ei una : a nemuririi. Primesc trupuri nemuritoare, ca sa arda in vecii vecilor si sa nu se mistuie; sa se chinuiasca in vecii vecilor si sa nu scape; sa inseteze in vecii vecilor si sa nu aiba apa; sa le fie foame in vecii vecilor si sa nu aiba mancare. Nemurirea o au de la judecata inainte, cum spune Hristos, spre a se chinui in vecii vecilor. Amin.
P.S.
Va astept cu mare drag (si va multumesc din suflet) ca sa puneti fiecare ,cate o mica caramida la ZIDIREA CUVANTULUI LUI DUMNEZEU !
                                 Imagini pentru iisus hristos duhul sfant imagini.
Să nu se tulbure inima voastră; credeţi în Dumnezeu, credeţi şi în Mine. În casa Tatălui Meu multe locaşuri sunt. Iar de nu, v-aş fi spus. Mă duc să vă gătesc loc. Şi dacă Mă voi duce şi vă voi găti loc, iarăşi voi veni şi vă voi lua la Mine, ca să fiţi şi voi unde sunt Eu. Şi unde Mă duc Eu, voi ştiţi şi ştiţi şi calea. Toma i-a zis: Doamne, nu ştim unde Te duci; şi cum putem şti calea? Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine. Dacă M-aţi fi cunoscut pe Mine, şi pe Tatăl Meu L-aţi fi cunoscut; dar de acum Îl cunoaşteţi pe El şi L-aţi şi văzut. Filip I-a zis: Doamne, arată-ne nouă pe Tatăl şi ne este de ajuns. Iisus i-a zis: De atâta vreme sunt cu voi şi nu M-ai cunoscut, Filipe? Cel ce M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl. Cum zici tu: Arată-ne pe Tatăl? Nu crezi tu că Eu sunt întru Tatăl şi Tatăl este întru Mine? Cuvintele pe care vi le spun nu le vorbesc de la Mine, ci Tatăl - Care rămâne întru Mine - face lucrările Lui. Credeţi Mie că Eu sunt întru Tatăl şi Tatăl întru Mine, iar de nu, credeţi-Mă pentru lucrările acestea. Ioan 14, 1-11

                                 Prieteni dragi,

                 Imagine similară.

LA MULTI ANI si la inca doua volume noi,

                           ale 

       ADEVARULUI  DUHULUI  SFANT !


           Anul acesta,volumul 4 si 5 !

                       
                                                     Imagini pentru duhul sfant imagini
În toamna anului acesta,2020, cu ajutorul Lui Dumnezeu si al Maicii Domnului, voi mai scoate inca 2 volume ale ADEVARULUI DUHULUI SFANT.

Ca de fiecare dată, pentru editarea a cât mai multor

exemplare, apelez la inima si la sufletul vostru bun si 

cald si plin de Credinta intru Hristos si Maica Domnului.

Cine doreste ca sa contribuie cu orice suma cat de mica

 la costul editarii Cartilor,o poate face astfel:

Contul pentru strainătate:
Cod Bic Raiffeisen Bank : RZBRROBU 
Cod IBAN: RO71 RZBR 0000 0600 1504 

7307
Contul pentru România:
 Cod IBAN: RO71 RZBR 0000 0600 

1504 7307
Toti Donatorii,vor primi CARTILE absolut GRATUIT oriunde s-ar afla.

BUNUL DUMNEZEU si MAICUTA DOMNULUI  sa va binecuvinteze DARUL vostru de suflet si sa vi-l inmulteasca !
Sanatate multa sa aveti si multe bucurii in casa si la cei dragi!


              Imagini pentru duhul sfant imagini

                                   Dragilor,
 Am redus pretul CARTILOR, pentru ca 
fiecare dintre voi sa poata cumpara orice 
volum doreste,iar eu sa pot strange 
banutii pentru urmatoarele doua volume 
pe care urmeaza ca sa le editez.
Iata linkul cu site-ul pe care puteti comanda CARTILE 
ADEVARULUI DUHULUI SFANT:
Adevarul Duhului Sfant Vol 1= 20 lei,
Adevarul Duhului Sfant vol 2 = 20 lei 
Adevarul Duhului Sfant -Viata Extraterestra vol 3 =10 lei.

                 20 Lei                  20 Lei           10 lei

Viata Extraterestra  Adevarul Duhului Sfant Vol 1  .Adevarul Duhului Sfant Vol 2
                                                     .
                                                                     
La SALA DALLES -ANTICARIAT am lasat cateva CARTI din toate cele 3 volume.
DONATORII sunt rugati sa sune  la 0747226236 si vor primi toate CARTILE absolut GRATUIT !
Cititorii si doritorii pot suna tot la cest numar pentru a ne da toate datele,ca sa le trimitem CARTILE dorite prin posta sau fan curier.
Si totusi ,daca nu ati reusit sa ajungeti la LANSAREA din 11 - 12 august 2018,puteti merge ca sa va procurati CARTILE dorite de la ANTICARIAT.
Deasemenea,ma puteti suna la 0747226236,pentru COMANDA CARTI sau imi puteti scrie in privat pe Facebook : Maria Ghiorghiu.ro si pe maill : mariatecuci61@yahoo.com.
Va multumesc din inima !
Cu dragoste,cu iubire si cu aleasa recunostinta pentru voi toti cititorii Blogului DUMNEZEU EXISTA -MARTURII ,dar si pentru toti Prietenii de pe FACEBOOK si nu numai,Maria Ghiorghiu. 
             


                                 



60 de comentarii:

  1. iadul nu este numai foc-exista si locuri unde este mustrarea constiintei dar si schingiuiri-cred mai mult in cele legate de constiinta care dor mai mult decat orice-nu se spune decat o mustrare mai bine o palma

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu exista iad,a zis ceva Isus de iad?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,exista iad!Iisus a spus multe de iad!

      Ștergere
    2. Anonim16 ianuarie 2020, 19:00
      DA, A ZIS, IN MAI MULTE LOCURI:
      Matei:25
      41.Atunci va zice şi celor de-a stânga: Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care este gătit diavolului şi îngerilor lui.
      ...........
      46.Şi vor merge aceştia la osândă veşnică, iar drepţii la viaţă veşnică.

      Marcu 9
      43 ...........să te duci în gheena, în focul cel nestins.
      44.Unde viermele lor nu moare şi focul nu se stinge.
      45........să fii azvârlit în gheena, în focul cel nestins,
      46.Unde viermele lor nu moare şi focul nu se stinge.
      47.............să fii aruncat în gheena focului.
      48.Unde viermele lor nu moare şi focul nu se stinge.

      Asadar EXISTA IAD si E INGROZITOR pentru cei si cele care ajung acolo. Singura cale de salvare este ORTODOXIA.
      NU VA JUCATI.



      Ștergere
    3. Singura cale de salvare e pocainta de toate pacatele si nasterea din nou de catre Iisus prin Duhul Sfant!

      Ștergere
    4. Anonim17 ianuarie 2020, 17:42
      Nu.
      Pocainta o are si ateul in credinta lui Falsa, raportata la binele UMAN, nu divin. NU VA INTRA IN RAI.
      Nasterea din nou este BOTEZUL in DREAPTA CREDINTA , cu care POTI INTRA, fiind OBLIGATORIU.
      Iar dreapta credinta = ortodoxia este DIN SFANTA SCRIPTURA , si CALEA UNICA de intrare:
      1 Timotei 2
      7.Iar de basmele cele lumeşti şi băbeşti, fereşte-te şi deprinde-te cu dreapta credinţă.
      DREAPTA CREDINTA in traducere din greaca este ORTODOXIA.
      Salvarea FARA ORTODOXIE nu exista decat in CREDINTA DEMONICA , si esti ,,salvat'' pentru iad... mai studiaza.


      Ștergere
    5. Anonim17 ianuarie 2020, 17:42
      Pocainta de toate pacatele si nasterea din nou SUNT 2 TERMENI care se bat cap in cap . De ce ? simplu
      Pocainta de pacate este din LEGEA VECHE ,
      NASTEREA din nou este din Legea NOUA.
      Se EXCLUD RECIPROC.
      OMUL VECHI se pocaieste si NU SE MANTUIESTE CONFORM LEGII VECHI.(Toti dreptii VT au ajuns in IAD)
      OMUL NOU care SE BOTEAZA ORTODOX( se naste din nou) A MURIT COMPLET.
      Omul vechi NU MAI EXISTA, ASADAR NU ARE CE POCAINTA SA FACA ca E MORT PACATULUI LEGII VT, Fiind OM NOU SUB BOTEZUL SFINTEI TREIMI SI PECETEA DUHULUI SFANT.
      Tu fiind nebotezat CUM TREBUIE ( BOTEZ ORTODOX PLUS CATEHIZARE ) nu poti decat sa spui din ce crezi tu , nu din CE SPUNE Sfanta Scriptura.
      Mai studiaza, DUPA CE ESTI BOTEZAT ORTODOX, ca altfel NU VEI PRICEPE, OMULE VECHI.

      Ștergere
    6. Ha,ha,haule,lasa filosofia lumeasca pt ca nu te mantuieste de iad.pe mine ma mantuieste pocainta si nasterea din nou!Cu ortodoxia mea lumeasca nu doar ca aveam drum sigur catre iad,ci direct catre ghena!Pe mine m-a botezat Dumnezeu cu Foc si Duh Sfant la 21 de ani,si m-a scos iadul pacatelor si al ortodoxiei lumesti!Cand ai sa tii Sabatul Adevarat al Sambetei,si cand vei primi putere sa predici,sa vindeci,sa scoti demoni si sa invii morti,atunci sa filosofezi pe aici,daca nu ia si plangeti pacatele macar zilnic inteleptule lumesc,pt ca tu spre deosebire de dreptii Vechiului Testament care n-au ajuns in chinurile iadului,ci in loc de asteptare,tu vei ajunge in chinurile vesnice!Obligatoriu e sa traiesti pt Iisus,nu pt tine,pt a te mantui!NU MA LUA CU DREPTE SI FALSE CREDINTE,CA DUMNEZEU MI-A SPUS SI MI-A DEMONSTRAT CA TOATE SUNT FALSE!DACA NU MA NASTEA DIN NOU,ERAM IN GHENA;CU ORTODOXIA SI ADVENTISMUL LUMESC!DIAVOLUL A FALSICAT TOATE CREDINTELE SI RELIGIILE;SI RAUL CEL MAI MARE PLEACA DE LA CATOLICI!TOTI VOR BEA IN FRUNTE CU PAPALITATEA POTIRUL DREPTEI MANII A LUI DUMNEZEU!

      Ștergere
    7. Si lasa fasitatile,ca Iisus a spus clar:DACA NU VA POCAITI TOTI VETI PIERI LA FEL,ASADAR LEGEA VECHE EGAL LEGEA NOUA!Nu mai face pe antihristul ca sunt multi antihristi,care au impresia ca Iisus ii scapa de Legea Veche!Daca n-ar exista lege ai putea bate,omori,fura,viola,minti,batjocori pe oricine cat vrei,fara sa ajungi in iad,asadar legea e data pt cei ce o incalca ca sa fie osanditi la iadul vesnic!Si singura solutie ca sa exista iertare,e sa nu mai pacatuiesti,si sa-ti ceri iertare direct Lui Iisus!

      Ștergere
    8. Anonim18 ianuarie 2020, 18:58
      Tu esti cel inselat de diavol! ORTODOXIA este CREDINTA pe care ne-a lasat-o Mantuitorul! Ma-ndoiesc ca DUMNEZEU are timp sa-ti demonstreze ca toate credintele sunt false.
      Dar eu iti spun un lucru ,si nu de la mine spun,ci de la DUHUL SFANT: Adevaratul BOTEZ este in SFANTA BISERICA,in CRISTELNITA ,in Numele Tatalui si-al Fiului si-al Sfantului Duh.Restul,este apa de ploaie !

      Ștergere
    9. Anonim18 ianuarie 2020, 19:03
      Si lasa fasitatile,ca Iisus a spus clar:DACA NU VA POCAITI TOTI VETI PIERI LA FEL,ASADAR LEGEA VECHE EGAL LEGEA NOUA.

      MINTI. Iisus NU A SPUS ASA CEVA. Ce a spus el este:
      14.După ce Ioan a fost prins, Iisus a venit în Galileea, propovăduind Evanghelia împărăţiei lui Dumnezeu.
      15.Şi zicând: S-a împlinit vremea şi s-a apropiat împărăţia lui Dumnezeu. Pocăiţi-vă şi credeţi în Evanghelie.

      Ce propovaduieste IISUS HRISTOS ??? IMPARATIA CERURILOR. Si cum ajungi acolo? Prin legea VT si pocainta ? NUUU. CI PRIN LEGEA NOULUI TESTAMENT = IISUS HRISTOS care a spus BOTEZATI-VA IN NUMELE SFINTEI TREIMI si tot EL SPUNE clar EU SUNT USA.
      9.Eu sunt uşa: de va intra cineva prin Mine, se va mântui; şi va intra şi va ieşi şi păşune va afla.(Ioan 10)
      Iisus a spus clar: EU SUNT calea , adevarul si viata. Daca legea veche mantuia NU MAI dadea DUMNEZEU TATAL - LEGEA NOUA ...Si desigur VECHIUL TESTAMENT citire DUPA LEGEA LUI MOISE la IEREMIA CITIRE : 31.Iată vin zile, zice Domnul, când voi încheia cu casa lui Israel şi cu casa lui Iuda legământ nou.
      32.Însă nu ca legământul pe care l-am încheiat cu părinţii lor în ziua când i-am luat de mână, ca să-i scot din pământul Egiptului. Acel legământ ei l-au călcat, deşi Eu am rămas în legătură cu ei, zice Domnul.
      33.Dar iată legământul pe care-l voi încheia cu casa lui Israel, după zilele acela, zice Domnul: Voi pune legea Mea înăuntrul lor şi pe inimile lor voi scrie şi le voi fi Dumnezeu, iar ei Îmi vor fi popor.

      ASADAR legea veche E SCHIMBATA DE INSUSI DUMNEZEU , iar LEGEA NOUA este INSUSI FIUL SAU IISUS HRISTOS. Tu esti POSEDAT din nou cu FOC DRACESC LA 21 DE ANI si asta explica revolta ta , dar nu ma sperie ca E SCRIS SI CONFIRMAT SI DE ALT PROFET despre LEGEA NOUA. Asadar tu urli degeaba ca nu ma sperii si sunt aici pentru a arata tuturor cine vorbeste in tine.
      TE LUPTI CU DUMNEZEU ? A mai incercat unul care se numeste POTRIVNICUL satana(PE CARE TU IL ASCULTI prin ce scrii) DAR A ESUAT. Mai studiaza dar dupa ce te REBOTEZI IN ORTODOXIE ca ESTI IN FOCUL DUHULUI ANTIHRISTULUI MINCINOS. Esti exemplu clasic care se gaseste aici( prin LEPADAREA DE CREDINTA.)
      2 TIMOTEI 2
      3.Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credinţă şi nu se va da pe faţă omul nelegiuirii, fiul pierzării,
      4.Potrivnicul, care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte Dumnezeu, sau se cinsteşte cu închinare, aşa încât să se aşeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu.

      Mai studiaza dar REBOTEZAT ORTODOX (cu DUHUL SFANT ADEVARAT), posedatule. Cine iti sopteste este DIAVOLUL ca el minte asa de "cunoscator" ca tine.

      Ștergere
    10. Domnul sa te ierte ca nu stii ce vorbesti anonim 14:37!Esti fara leac,pe calea diavolului catre iad,pt ca prin ce-ai spus ca m-a botezat antihrist,asa ai face si daca ar fi revenit Iisus tot ca sa se rastigneasca,L-ai rastigni,sau pe Sfantul Stefan Martirul l-ai ucide cu pietre si l-ai arunca in prapastie,sau lui Ioan Botezatorul i-ai taia capul,sau te-ai razvrati si ai vrea sa-l omori pe Moise,ai vrea sa-l omori pe Ilie ca imparatul Agab,etc!Eu stiu 100% ca Iisus m-a botezat cu Foc si Duh Sfant,si va fi focul iadului pt mine daca ma lepad de botezul Lui Iisus care a fost dat si celor 12 Apostoli in Ziua Cincizecimii!Si sfintenia fara pocainta de toate pacatele nu exista!Dopmnul Iisus sa ai be mila de sufletul tau anonim 14:37,da ma tem ca deja e prea tarziu pt tine care te crezi mantuit in ortodoxia sau in orice religie,Domnul le va arde pe toate religiile si lucrarile care nu sunt facute dupa toata Voia si Legea Sa Sfanta,Domnul IIsus sa aibe mila de tine anonim 14:37 care crezi ca esti pe calea ingusta,insa ca si foarte multi mergi voit pe calea cea larga la pierzare vesnica!

      Ștergere
    11. Anonim 14:37 Ortodoxia pana in 321 a fost ortodoxia pe care a lasa-to Iisus cu Sabatul Adevarat al Sambetei si fara icoane,idolatrii,cruci moaste si venerarera Fecioarei Maria sau altor sfinti,de atunci a decazut!Eu cred ca Iisus e Usa Oilor si ca doar prin El se ajunge la viata vesnica,insa prin Religia,Credinta Si Evanghelia Cereasca pe care a lasat-o primilor apostoli si mucenici pana in 321!ACEEA ERA ORTODOXIA ADEVARATA ANONIM 14:37,DE ATUNCI DIAVOLUL A AMESTECAT ADEVARUL CU MINIUNA,FALSIFICAND ATAT ORTODOXIA CAT SI TOATE CELELALTE RELIGII SI CREDINTE!HAI SA TE VAD ANONIM 14:37,CA STII SA CITEZI DIN SFANTA EVANGHELIE SI SCRIPTURA,DECI RECUNOSTI CA TOT IN SFANTA CARTE APOCALIPSEI IISUS I-A SPUS LUI IOAN EVANGHELISTUL SA SCRIE CA DACA SCOATE CINEVA CEVA DE LA CARTEA ACESTEI PROOROCII II VA SCOATE DUMNEZEU DREPTUL LA POMUL VIETII,LA VIATA VESNICA SI DACA VA MODIFICA SAU ADAUGA CINEVA CEVA II VA ADAUGA DUMNEZEU URGIILE SCRISE IN CARTE!DECI CUM PRETINZI CA ORTODOXIA ESTE CREDINTA ADEVARATA DIN MOMENT CE DIN 321 S-AU EXTRAS SI ADAUGAT MULTE,CARE SUNT DUPA VOIA DIAVOLULUI,NU DUPA SFANTA SCRIPTURA?!EU IN ORTODOXIA ACEEA PANA ANUL 321 CRED,PT CA BOTEZUL CU FOC SI DUH SFANT PE CARE L-AM PRIMIT DE LA IISUS ACUM 6 ANI ESTE CREDINTA PRIMILOR APOSTOLI ADEVARATI,A MUCENICULUI MARTIR STEFAN SI A SFANTULUI APOSTOL PAVEL!

      Ștergere

    12. ''Valentin Stefan Popescu20 ianuarie 2020, 15:44
      Anonim 14:37 Ortodoxia pana in 321 a fost ortodoxia pe care a lasa-to Iisus cu Sabatul Adevarat al Sambetei si fara icoane,idolatrii,cruci moaste si venerarera Fecioarei Maria sau altor sfinti,de atunci a decazut!''

      Asta e in capsorul tau. ASA CREDEAU TOTI ERETICII iudaizanti AI PRIMELOR VEACURI si au inceput CU FARISEII, SADUCHEII care i-au OMORIT PE PROFETII ADEVARATI, PRIN LEGEA VECHE SI PE INSUSI IISUS HRISTOS, LEGEA NOUA. ACELAsi lucru faci si tu , IL OMORI PE IISUS HRISTOS, cand propovaduiesti legea veche a lui Moise ( cele zece porunci ) date EXCLUSIV ISRAELITILOR, NU TUTUROR POPOARELOR. PENTRU ASTA te numesti ANTIHRIST( sunt multi din astia care il PREFIGUREAZA pe MARELE ANTIHRIST). INCALCI SCHIMBAREA LA FATA , unde Moise A FOST PREZENT si A VAZUT LEGEA NOUA = IISUS HRISTOS IN TRUP
      Incalci SFINTA SCRIPTURA CARE SPUNE CLAR :
      GALATENI: 3
      1.O, galateni fără de minte, cine v-a ademenit pe voi, să nu vă încredeţi adevărului, - pe voi, în ochii cărora a fost zugrăvit Iisus Hristos răstignit?
      2.Numai aceasta voiesc să aflu de la voi: Din faptele Legii primit-aţi voi Duhul, sau din ascultarea credinţei?
      3.Atât de fără de minte sunteţi? După ce aţi început în Duh, sfârşiţi acum în trup?
      4.Aţi pătimit atâtea în zadar? - dacă a fost în zadar, cu adevărat.
      5.Deci Cel care vă dă vouă Duhul şi săvârşeşte minuni la voi, le face, oare, din faptele Legii, sau din ascultarea credinţei?
      6.Precum şi Avraam a crezut în Dumnezeu şi i s-a socotit lui ca dreptate.
      7.Să ştiţi, deci, că cei ce sunt din credinţă, aceştia sunt fii ai lui Avraam.

      Unde era Moise cand DUMNEZEU I S-A REVELAT LUI AVRAAM ??? NU EXISTA.
      A cui Dumnezeu este ??? A LUI AVRRAM ISAAC SI IACOB, AL CREDINTEI. Acest Dumnezeu s-a revelat lui MOISE in rugul aprins. Mai studiaza ca duhul iadului te arde rau de tot si nu ma sperie minciunile tale.... DIN LEGE NU S-A INDREPTAT NIMENI
      ASADAR , NU ESTE DUMNEZEUL LUI MOISE(LEGII), CI ESTE DUMNEZEUL LUI AVRAAM(CREDINTEI). AI LEPADAT DUHUL SFANT AL CREDINTEI . pentru DUHUL ANTIHRISTULUI LEGII PEDEPSEI. NU TE VEI MATUI caci e scris
      Romani 10
      4.Căci sfârşitul Legii este Hristos, spre dreptate tot celui ce crede.

      Apostolii NU AU LEGEA VECHE, DECI NU POTI FI URMASUL LOR.
      APOSTOLII SUNT URMASII LEGII NOI = IISUS HRISTOS
      ORTODOXIA = DREAPTA CREDINTA A LUI AVRAAM ( CARE ESTE INAINTE DE MOISE ) ESTE SINGURA SI UNICA CALE CARE MANTUIESTE, asa implinindu-se FAGADUINTA DATA LUI.
      MAI CITESTE CRONOLOGIA inainte sa propovaduiesti minciunile DIAVOLULUI .
      Esti botezat cu duh DRACESC si focul IADULUI, SI ESTI MORT sufleteste, SI L-AI PRIMIT DE LA ANTIHRIST. In termen simplu se numeste POSEDARE CA exista BLESTEMUL LEGII din care NU AI IESIT, ci te-ai adancit.

      Pina sa mai deschizi gura gindeste asta:
      Romani 10
      19.Dar zic: Nu cumva Israel n-a înţeles? Moise spune cel dintâi: "Voi întărâta râvna voastră prin cel ce nu este poporul (Meu) şi voi aţâţa mânia voastră cu un popor nepriceput".
      20.Isaia îndrăzneşte şi zice: "Am fost aflat de cei ce nu Mă căutau şi M-am făcut arătat celor ce nu întrebau de Mine".
      21.Dar către Israel zice: "Toată ziua întins-am mâinile Mele către un popor neascultător şi împotrivă grăitor".

      Ștergere
    13. Valentin Stefan Popescu20 ianuarie 2020, 15:44
      ''IN SFANTA CARTE APOCALIPSEI IISUS I-A SPUS LUI IOAN EVANGHELISTUL DACA SCOATE CINEVA CEVA DE LA CARTEA ACESTEI PROOROCII II VA SCOATE DUMNEZEU DREPTUL LA POMUL VIETII,LA VIATA VESNICA SI DACA VA MODIFICA SAU ADAUGA CINEVA CEVA II VA ADAUGA DUMNEZEU URGIILE SCRISE IN CARTE!DECI CUM PRETINZI CA ORTODOXIA ESTE CREDINTA ADEVARATA DIN MOMENT CE DIN 321 S-AU EXTRAS SI ADAUGAT MULTE,CARE SUNT DUPA VOIA DIAVOLULUI,NU DUPA SFANTA SCRIPTURA?!''

      Asta mai gindeste-o ca NU ARE LOGICA DELOC.
      Daca consideri ca are atunci da-mi ok-ul tau , asumandu-ti raspunsul tau ca o voi demonstra ilogica. Asta asa ca nu poti minca lucruri tari , cu dintisorii tai de lapte. Pentru Ca sunt crestin ortodox si aplic "nu vreau moartea pacatosului, ci sa se intoarca, si sa fie viu" te pasuiesc de data asta , dar sa nu se mai repete, duhusor impielitat ce esti . Nu ma sperie ''glosolalia'' din capsorul tau , trascrisa aici. Fa-ti liniste in ginduri si structureaza-te mai bine, ca asa duh ca al tau CARE NU STIE SFINTA SCRIPTURA mai rar.

      ps inteleg acum de ce nu intelegi nimic, ca am ajuns deja la apocalipsa.Faptul ca eu citez din Sfanta Scriptura SI TU NU, asta arata multe, dar te las sa te desfasori ca mie imi place sa ma tin de cuvant. AH, era sa uit. Daca cumva iti trece prin cap ca nu am voie sa ma laud, uita asta ca exista un citat din Sfinta Scriptura care imi da permisiunea ca si crestin ortodox (dreapta credinta , nu dreapta lege )sa o fac. Asadar SFINTA SCRIPTURA cind incepi sa o citesti, botezatule duho-focos?

      Ștergere
    14. Eu cred ca Iisus e Usa Oilor si ca doar prin El se ajunge la viata vesnica,insa prin Religia,Credinta Si Evanghelia Cereasca pe care a lasat-o primilor apostoli si mucenici pana in 321!

      Cum ai strecurat tu in adevar minciuna diavolului.
      IISUS ESTE usa OILOR, dar tu esti CAPRA.Pina in 321 toate eretismele(caprele) coexistau cu credinta adevarata(oaia) si nimeni nu stia sa faca diferentele. De asta a aparut Primul Sinod de la Niceea 325, CA SA SE DESPARTA ADEVARUL de minciuna, si sa se elimine MINCIUNILE . ORTODOXIA a devenit biruitoare DUPA LUPTE MULTE, dar nu ai cum sa stii astea CA NU ESTI BOTEZAT CU DUHUL SFANT. BISERICA ORTODOXA de pe pamant este LUPTATOARE , si cea din cer BIRUITOARE, ambele avand o legatura STRINSA. Mai citeste ce si cum , ca SIMON MAGUL a fost parintele tuturor ereticilor de azi.
      IISUS ISI CHEAMA OILE, ANTIHRISTUL ISI CHEAMA CAPRELE.
      La JUDECATA oile SE DESPART de capre si caprele ajung in locul pregatit Satanei si acolitilor lui.

      Tu esti doar un Rebel EMOTIONAL care nu stie pe ce lume este. Te-ai simtit abandonat si atunci ti-ai creat in mintea ta , sub imperiul SECTAR din care faci parte, un cult al PERSONALITATII tale cu miros spiritual si titlul" botezat cu foc si duh la 21 de ani" poate cineva te baga si pe tine in seama , ca "valoros". Oameni ca tine sunt cel mai usor de manipulat sa creada ce vrea altul si SA PLATEASCA pentru asta atit FIZIC cit si SUFLETESC.

      Ștergere
    15. Anonim 8:59,implinirea legii fara credinta pe care a avut-o Avraam e moarta!La asta s-au referit apostolii cand au spus prin credinta sunt mantuiti,nu prin faptele legii!Asta nu desfiinteaza Sabatul Adevarat al Sambetei si nu introduce idolatria,cum a facut antihrist prin papalitate(antihrist) dupa 321 si in ortodoxie!Si anonim 9:16 ce nu are logica acolo cand Iisus spune clar daca extragi din tot ce a spus El si primii apostoli ti se va scoate dreptul la viata vesnica si daca adaugi ti se vor adauga urgiile scrise,deci asta demonstreaza ca se implineste ce-a spus Iisus,va inchinati si slujiti la ce nu cunoasteti,si desffiintati Legea Lui Dumnezeu,slujind traditiilor lumesti,adica demonilor mai pe intelese!Nu am sa mai continui,pt ca diavolul a pus stapanire pt tine si pe foarte,foarte multi care au impresia ca sunt mantuiti fara sa mute un deget,fara sa renunte la un cot de la statura lor cum a spus Iisus,fara sa verse o lacrima pt pacatele lor,cand Iisus in Fericire ne-a spus clar sa ne plangem pacatele noastre si ale lumii!Domnul Iisus sa te ierte ca duhul antihristului e in tine anonim 9:16,asa ai fi spus si despre cei 12 apostoli daca ai fi fost de fata in Ziua Cincizecimii,ai fi spus ori ca s-au imbatat,ori ca au innebunit,ori ca trebuie sa moara,si in fapt chiar au murit pt propovaduirea pe care o aplicau de la Dumnezeu cu intelepciunea Duhului Sfant,nu cu a duhului diavolului,care il are lumea!Lumea de aceea e in intuneric pt ca nu cunoaste si nu vrea sa cunoasca pe Dumnezeu,doar cauta,insa nu se straduie din tot sufletul sa-L gaseasca,de aceea lumea ajunga sa urasca pe Dumnezeu!Vine judecata finala,si ma rog ca Domnul Iisus sa aibe mila de tine anonim 8:59,9:16,si sa te ierte ca nu stii ce vorbesti!Si daca ai citit Cartea Apocalipsa lui Ioan,ai fi stiut ca atat Dumnezeu cat si diavolul au oameni din orice religie,credinta,etnie si neam,da sunt si chinezi nascuti din nou,si indieni,si musulmani,si baptisti,evanghelisti,protestanti,adventisti,iudei,ortodocsi,catolici,etc,insa o ramasita sfanta(foarte,foarte putini oameni) din fiecare neam,etnie si religie are Dumnezeu,insa si diavolul are foarte,foarte multi pierduti vesnic din orice neam,etnie si religie!Dumnezeu sa te ierte anonim 8:59,9:16,deja e foarte tarziu,cataclismele se intensifica cu cat ne apropiem de Revenirea Dreptului Judecator Iisus Hristos pt a rasplati vesnic sau pedepsi vesnic pe fiecare dupa faptele lui!

      Ștergere
    16. Anonim 10:33 nu eu m-am nascut din nou sau botezat cu Foc si Duh Sfant,ci Iisus,El m-a ales din lume,vezi ca impotriva Lui si a Duhului Sau hulesti!Acum aproximativ 6 ani,Iisus mi-a revelat ADEVARUL SAU,pt ca am acceptat sa fac Voia Sa!Nu multumesc,eu la ortodoxia si in adventismul apostate nu mai ma intorc vesnic,pt m-as arunca inapoi in focul vesnic in care traiam pana la 21 de ani,crezand ca poti trai cum vrei in pacate,cat tot te iarta Iisus,ceea ce e TOTAL FALS,la Dumnezeu nu exista gri,ci alb sau negru!Daca zici ca ortodoxia e dreapta credinta care n-a devenit apostata din 321 dupa papalitatea care a distrus-o,atunci de ce nu face nimic ortodoxia ta si a multora anonim 10:33,si chiar si sectele si toate religiile si credintele lumesti,n-au oprit torturile sfintilor din evul mediu de catre papalitate,n-au oprit cele 2 razboaie mondiale,n-au oprit masacrul evreilor,nu opresc terorismul,avorturile,crimele,ura,curvia,preacurvia,hotia,minciuna etc,si nu vor opri nici iminentul al 3-lea razboi mondial,pt ca asta fac majoritatea preotilor,nu toti,parintele Arsenie Boca a facut ceva,de aceea a si fost torturat pt Iisus,ii numeri pe degete pe preotii si pastorii adevarati!Preotii falsi care sunt foarte,foarte multi,nu fac decat sa se roage fatarnic,ca fariseii si carturarii din vechime,sa se preafericeaca,preasfinteasca,adica prea spurce in pacate mai mari si abominabinabile decat poporul!ASADAR NU ANONIM 10:33,EU IN ASTFEL DE LUME NU MAI MA INTORC VESNIC,PT CA NU-I A MEA CUM A SPUS SI IISUS CA-I A DIAVOLULUI,PE CARE CHIAR L-A NUMIT STAPANITORUL LUMII ACESTEIA!CE POT SA FAC E CE-MI SPUNE IISUS SA STARUI IN CALEA,ADEVARUL SI VIATA SA,SI SA ADUC CATE OI PIERDUTE POT LA IISUS PRIN HARUL SAU,PANA NU VINE PRAPADUL FINAL CARE E fOARTE APROAPE SI IMINENT,INEVITABIL!

      Ștergere
    17. Valentin Stefan Popescu21 ianuarie 2020, 11:00
      Anonim 8:59,implinirea legii fara credinta pe care a avut-o Avraam e moarta!La asta s-au referit apostolii cand au spus prin credinta sunt mantuiti,nu prin faptele legii!Asta nu desfiinteaza Sabatul Adevarat al Sambetei si nu introduce idolatria,cum a facut antihrist prin papalitate(antihrist) dupa 321 si in ortodoxie

      IARA MINTI , nestiind Sfanta Scriptura
      UNDE SCRIE implinirea legii fara credinta este moarta???? ESTI CONFUZ RAU. Este legatura dintre CREDINTA si FAPTA.
      IACOV 2
      20.Vrei însă să înţelegi, omule nesocotit, că credinţa fără de fapte moartă este?
      21.Avraam, părintele nostru, au nu din fapte s-a îndreptat, când a pus pe Isaac, fiul său, pe jertfelnic?
      22.Vezi că, credinţa lucra împreună cu faptele lui şi din fapte credinţa s-a desăvârşit?

      AVRAAM este CREDINTA, Moise e legea NUMAI pentru ISRAELITI.
      Cine este inaintea legii, neexistand legea??? CREDINTA. e greu,nu?. DUHUL ASTA CU CARE ESTI BOTEZAT E PROST RAU.

      Zici ca nu s-a desfiintat legea? IA SA VEDEM SFINTA SCRIPTURA CE ZICE in mai multe locuri:
      Conform legii ESTI BLESTEMAT, SI FAPTELE TALE (tinerea legii ) sunt sub blestem ca nu poti sa ti TOATA legea secunda de secunda:
      Galateni 3
      10.Căci toţi câţi sunt din faptele Legii sub blestem sunt, că scris este: "Blestemat este oricine nu stăruie întru toate cele scrise în cartea Legii, ca să le facă"

      Vei intreba ce este legea?
      Galateni 3
      19.Deci ce este Legea? Ea a fost adăugată pentru călcările de lege, până când era să vină Urmaşul, Căruia I s-a dat făgăduinţa, şi a fost rânduită prin îngeri, în mâna unui Mijlocitor.

      legea era PINA SA VINA URMASUL , IISUS A VENIT , DECI LEGEA SE DESFIINTEAZA prin RASCUMPARARE . IL JIGNESTI LA GREU PE IIsus Hristos, FARISEULE(Legiuitorul VT) si esti si NECREDINCIOS in IISUS HRISTOS
      13.Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-Se pentru noi blestem; pentru că scris este: "Blestemat este tot cel spânzurat pe lemn".
      concluzia este :
      Romani 10
      4.Căci sfârşitul Legii este Hristos, spre dreptate tot celui ce crede.

      LEGEA A LUAT SFARSIT fiind PLATITA PRIN MOARTEA PE CRUCE, CREDINTA A VENIT :
      8.Căci în har sunteţi mântuiţi, PRIN credinţă, şi aceasta nu e de la voi: este darul lui Dumnezeu;
      9.Nu din fapte, ca să nu se laude nimeni.

      PRIN faptele credintei este HARUL care mantuieste, DACA AI CREDINTA DREAPTA (ORTODOXA) SI FAPTELE EI(acel "prin" din verset), VINE HARUL care TE MANTUIESTE , daca nu nu. pomul se cunoaste DUPA ROADA.
      Si sensul legii DESFIINTATE este aici :
      24.Astfel că Legea ne-a fost călăuză spre Hristos, pentru ca să ne îndreptăm din credinţă.
      GALATENI 1O




      Ștergere

    18. Valentin Stefan Popescu21 ianuarie 2020, 11:00
      Iisus in Fericire ne-a spus clar sa ne plangem pacatele noastre si ale lumii!

      IARA MINTI. Ia si CITESTE SFINTA SCRIPTURA
      Unde scrie sa iti plingi PACATELE TALE SI ALE LUMII??? tu te crezi vreun pui de salvator , nu??? vreun ales , nu? MANDRIA e cel mai mare pacat, si din cauza ei s-a cazut din rai. Esti in iad deja si te falesti cu el.
      SI FERICIRILE CITESTE-LE cu ATENTIE, ca de inteles nu ai cum FIIND NEBOTEZAT ORTODOX
      MATEI 5
      3.Fericiţi cei săraci cu duhul, că a lor este împărăţia cerurilor.
      4.Fericiţi cei ce plâng, că aceia se vor mângâia.
      5.Fericiţi cei blânzi, că aceia vor moşteni pământul.
      6.Fericiţi cei ce flămânzesc şi însetează de dreptate, că aceia se vor sătura.
      7.Fericiţi cei milostivi, că aceia se vor milui.
      8.Fericiţi cei curaţi cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu.
      9.Fericiţi făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema.
      10.Fericiţi cei prigoniţi pentru dreptate, că a lor este împărăţia cerurilor.
      11.Fericiţi veţi fi voi când vă vor ocărî şi vă vor prigoni şi vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, minţind din pricina Mea.
      12.Bucuraţi-vă şi vă veseliţi, că plata voastră multă este în ceruri, că aşa au prigonit pe proorocii cei dinainte de voi.

      Ștergere
    19. Valentin Stefan Popescu21 ianuarie 2020, 11:00
      ce nu are logica acolo cand Iisus spune clar daca extragi din tot ce a spus El si primii apostoli ti se va scoate dreptul la viata vesnica

      IARA MINTI
      acolo scrie DIN CARTEA ACEASTA , NU DIN TOATA SCRIPTURA . ASADAR INTERPRETAREA TA este ILOGICA , neavand TEXT sa o sustina. E ca si cum as spune eu , ca din aceasta carte de bucate daca scoti se intimpla ceva , si TU INTELEGI DIN TOATE CARTILE de bucate sau nebucate daca scoti se intimpla ceva.
      ASADAR FIECARE CARTE a SFINTEI SCRIPTURI ESTE AUTONOMA, CONCRETA , SPECIFICA , SI SE INTELEGE PRIN DUHUL SFANT de catre un credincios BOTEZAT ORTODOX. Restul CITESC SI NU PRICEP, CA NU AU DUHUL SFANT DE LA BOTEZ si se REGASEC AICI in ETIOPIANUL care si el citea si nu pricepea . TU ESTI ETIOPIANUL(MULTI ETIOPIENII SUNT IN LUME)
      FAPTELE APOSTOLILOR 8 ( Tu nu ai cum sa fi urmasul lor, ca nu le cunosti FAPTELE CREDINTEI, si versetul 31, 36 sunt pentru tine)
      27.Ridicându-se, a mers. Şi iată un bărbat din Etiopia, famen, mare dregător al Candachiei, regina Etiopiei, care era peste toată vistieria ei şi care venise la Ierusalim ca să se închine,
      28.Se întorcea acasă; şi şezând în carul său, citea pe proorocul Isaia.
      29.Iar Duhul i-a zis lui Filip: Apropie-te şi te alipeşte de carul acesta.
      30.Şi alergând Filip l-a auzit citind pe proorocul Isaia, şi i-a zis: Înţelegi, oare, ce citeşti?
      31.Iar el a zis: Cum aş putea să înţeleg, dacă nu mă va călăuzi cineva? Şi a rugat pe Filip să se urce şi să şadă cu el.
      32.Iar locul din Scriptură pe care-l citea era acesta: "Ca un miel care se aduce spre junghiere şi ca o oaie fără de glas înaintea celui ce-o tunde, aşa nu şi-a deschis gura sa.
      33.Întru smerenia Lui, judecata Lui s-a ridicat şi neamul Lui cine-l va spune? Că se ridică de pe pământ viaţa Lui".
      34.Iar famenul, răspunzând, a zis lui Filip: Rogu-te, despre cine zice proorocul acesta, despre sine ori despre altcineva?
      35.Iar Filip, deschizând gura sa şi începând de la scriptura aceasta, i-a binevestit pe Iisus.
      36.Şi, pe când mergeau pe cale, au ajuns la o apă; iar famenul a zis: Iată apă. Ce mă împiedică să fiu botezat?
      37.Filip a zis: Dacă crezi din toată inima, este cu putinţă. Şi el, răspunzând, a zis: Cred că Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu.
      38.Şi a poruncit să stea carul; şi s-au coborât amândoi în apă, şi Filip şi famenul, şi l-a botezat.
      39.Iar când au ieşit din apă, Duhul Domnului a răpit pe Filip, şi famenul nu l-a mai văzut. Şi el s-a dus în calea sa, bucurându-se.

      Ștergere
    20. E ultima data cand iti mai raspund,anonim 12:46,12:55,13:10 ca vad ca-ti place sa te lauzi ca esti ortodox,si n-ai dovedit-o,ce ai dovedit e ca esti ortodox apostat,si ai grija,hula impotriva Duhului Sfant NU SE IARTA,tu tocmai asta faci!Si nu-mi spune ca intelegi Fericirile,de fapt NU INTELEGI NIMIC,eu ti-am explicat fericirea pe care o aplic in viata mea,si da roade inca de aici de pe Pamant,asta inseamna 100% Fericiti cei ce plang ca ei vor fi mangaiati,sau se vor mangaia-asta inseamna 100% sa-si planga pacatele lor,si sa planga pt pacatele lumii,si nemantuirea ei!Si crede-ma pt tine pot plange toti oamenii si ingerii,degeaba,esti o cauza pierduta ca foarte,foarte multi ce merg pe calea lata la pierzarea vesnica!Si observ ca-ti place sa ai ultimul cuvant,da te asigur 100% ca la judecata nici tu,nici eu,nici nimeni nu va avea ultimul cuvant,ci Iisus Hristos IL va avea,EL VA DECIDE CINE E MANTUIT SI CINE E PIERDUT!El va spune celor drepti:Veniti binecuvantatii Parintelui Meu de mosteniti Imparatia Cerurilor cea gatita voua mai inainte de intemeierea lumii;si celor nedrepti va spune:Duceti-va de la Mine blestematilor in focul cel vesnic gatit diavolului si ingerilor lui,niciodata nu v-am cunoscut!Asadar nu mai huli impotriva Duhului Sfant si pocaieste-te de toate pacatele,si sfinteste-ti viata,din majoritatea a ce mi-ai spus ai in afara de citatele din Sfintele Evanghelii si Sfanta Scriptura,ai demonstrat ca esti in ghena iadului!Cum ti-am spus Iisus va avea ultimul cuvant,nu noi,nu toate religiile falsificate din lume,nu nimeni!Degeaba cunosti Sfanta Scriptura si Sfanta Evanghelie,daca nu le aplici in viata ta!Asta inseamna sa fii pe Calea Mantuirii,aplica,pune in practica,degeaba spui daca nu faci tot ce spune Iisus!Ca atunci cand ne-a spus Iisus pilda cand Tatal i-a spus fiului sau du-te si lucreaza in Via Mea,si a spus ca se duce si nu s-a dus,si celuilalt fiu i-a spus la fel,si fiul i-a spus ca nu se duce,insa pe urma i-a parut rau si s-a dus sa lucreze in via Tatalui!Deci care crezi ca a facut voia Tatalui sau!Asa e si in lume cu pastori adevarati,oile,si pastorii falsi si caprele!Lasa hulile si mandria si POCAIESTE-TE,E TARZIU,FOARTE TARZIU,DREAPTA MANIE SI JUDECATA A LUI DUMNEZEU SUNT IN CASELE NOASTRE,SI ORICINE NU VA ADUCE ROADA BUNA,VA FI TAIAT SI ARUNCAT iN FOCUL VESNIC!

      Ștergere
    21. Valentin Stefan Popescu21 ianuarie 2020, 17:45
      E ultima data cand iti mai raspund,anonim 12:46,12:55,13:10 ca vad ca-ti place sa te lauzi ca esti ortodox,si n-ai dovedit-o,ce ai dovedit e ca esti ortodox apostat,si ai grija,hula impotriva Duhului Sfant NU SE IARTA,tu tocmai asta faci.



      IARA MINTI .
      SFINTA SCRIPTURA pe CARE NU O STII SI E DE LA DUHUL SFANT REVELATA, tu O HULESTI prin INTERPRETARILE TALE UMANO-DIAVOLESTI , ratacindu-te NESTIIND SCRIPTURILE:
      MATEI 5
      29.Răspunzând, Iisus le-a zis: Vă rătăciţi neştiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.

      ASADAR HULITORUL SFANTULKUI DUH esti TU, si e de inteles CA BOTEZUL DIAVOLESC CU FOC SI DUHUL LUI ANTIHRIST l-ai primit DE BUNA VOIE , NECERCETANDu-l daca e de la Dumnezeu sau nu , pentru ca nu ai aplicat SFANTA SCRIPTURA care INDEAMNA LA ASTA:
      1IOAN 4
      1.Iubiţilor, nu daţi crezare oricărui duh, ci cercaţi duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulţi prooroci mincinoşi au ieşit în lume.

      AI ASCULTAT DE PROOROCI MINCINOSI (SECTE SI ALTE DRACOVENII) si ai lepadat credinta adevarata ortodoxa(daca ai fost botezat vreodata in ea) pentru DUHUL ANTIHRISTULUI din PROOROCI MINCINOSI si AI DEVENIT UN GRAITOR MINCINOS.
      DUHUL SFANT AL EVANGHELIEI LUI IISUS HRISTOS NU E CU TINE SI IN TINE, ci mintea ta joaca feste si ceva posedari. APOCALIPSA NU VINE , decat ATUNCI CAND VA FI LEPADAREA DE UNICA CREDINTA ADEVARATA. ORTODOXA SI INCA NU E CEASUL .
      NU E NICI MACAR INCEPUTUL . De unde stiu ? SIMPLU. SFANTA SCRIPTURA CITIRE pe care NU O STIE DUHUL DIN TINE , DECI NU E DUHUL SFANT AL ADEVARULUI , MORTULE VIU, SMINTITORULE.
      4.Răspunzând, Iisus le-a zis: Vedeţi să nu vă amăgească cineva.
      5.Căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt Hristos, şi pe mulţi îi vor amăgi.
      6.Şi veţi auzi de războaie şi de zvonuri de războaie; luaţi seama să nu vă speriaţi, căci trebuie să fie toate, dar încă nu este sfârşitul.
      7.Căci se va ridica neam peste neam şi împărăţie peste împărăţie şi va fi foamete şi ciumă şi cutremure pe alocuri.
      8.Dar toate acestea sunt începutul durerilor.
      9.Atunci vă vor da pe voi spre asuprire şi vă vor ucide şi veţi fi urâţi de toate neamurile pentru numele Meu.
      10.Atunci mulţi se vor sminti şi se vor vinde unii pe alţii; şi se vor urî unii pe alţii.
      11.Şi mulţi prooroci mincinoşi se vor scula şi vor amăgi pe mulţi.
      12.Iar din pricina înmulţirii fărădelegii, iubirea multora se va răci.
      13.Dar cel ce va răbda până sfârşit, acela se va mântui.
      14.Şi se va propovădui această Evanghelie a împărăţiei în toată lumea spre mărturie la toate neamurile; şi atunci va veni sfârşitul.(Matei 24)

      Mai studiaza , SI TI-AM SPUS SA NU INTRI pentru a judeca lauda mea ORTODOXA ca am VERSETE pentru ea , dar nu ai ascultat sfatul si atunci IATA JUDECATA TA , din nou :
      17.Iar cel ce se laudă, în Domnul să se laude.(2 COR 10)
      Asadar am aplica asta DE MAI JOS,daca crezi ca nu am voie sa te judec(MUSTRU)
      Tit 2
      15.Acestea grăieşte, îndeamnă şi mustră cu toată tăria. Nimeni să nu te dispreţuiască.

      PS E ULTIMUL RASPUNS din partea ta CA NU STII NIMIC . E INTELEPT daca INVETI CEVA SI TE BOTEZI ORTODOX, TE SPOVEDESTI APOI TE IMPARTASESTI IN BISERICA ORTODOXA si TE LEPEZI DE SATANA din TINE. DUHOVNIC ORTODOX SA ITI CAUTI SI VA STII EL CE SA FACA... AI HULIT DUHUL SFANT DESTUL , PRIN NECREDINTA TA ...
      INTOARCE-TE LA CREDINTA DREAPTA = ortodoxa si ASCULTA SFANTA SCRIPTURA

      Ștergere
    22. Sa se intoarca impotriva ta tot ce am spus daca eu am dreptate,daca tu ai dreptate sa se intoarca impotriva mea,eu oricum stiu ca Dumnezeu e in mine!Ti-am spus ca nu-ti mai raspund pt ca-mi pierd timpul cu tine inteleptule lumesc!Ramai in intunericul satanei ca foarte multi pe calea lata la pierzarea vesnica si Apocalipsa va veni peste voi cand nu va asteptati.adica in orice moment,pt ca lepadarea de credinta si antihrist au venit de la Primul Razboi Mondial,acum suntem la sfarsitul,sfarsitului si vezi ca ti-a scapat o postare de-a mea anonim 13:46,cea de la 12:35 de pe 21 ianuarie,ia vezi la aceea ce baliverne si minciuni mai scornesti,vai de tine,ca vei ajunge in iad cu Biblia si Versetele in mana ca foarte multi,crezand ca ortodoxia apostata va salveaza!Chiar n-am de ce sa mai imi pierd timpul cu caprele Satanei,sunt multe oi care au nevoie de Adevarata Evanghelie si de Adevaratul Iisus la care am misiunea de a le aduce,prin Harul Domnului Iisus ce mi-a fost dat acum 6 ani cand aveam 21 de ani!

      Ștergere
    23. Valentin Stefan Popescu22 ianuarie 2020, 15:38
      Sa se intoarca impotriva ta tot ce am spus daca eu am dreptate,daca tu ai dreptate sa se intoarca impotriva mea,eu oricum stiu ca Dumnezeu e in mine!


      MANDRIA TA DIAVOLEASCA NU ARE DE CE SA SE INTOARCA ASUPRA TA , CA ESTE DEJA.
      Aici esti tu descris:PSALM 73- NECINSTITULE OCARITOR
      23.Scoală-Te, Dumnezeule, apără pricina Ta; adu-Ţi aminte de ocara de fiecare zi, cu care Te necinsteşte cel fără de minte.

      DIAVOLUL are si el "dreptatea" lui si este scrisa aici unde ajungi tu , CA ESTI DEJA cu botezul focului duhului antihristului: ISAIA 14
      11.În iad s-a pogorât mărirea ta în cântecul harfelor tale. Sub tine se vor aşterne viermii şi viermii vor fi acoperământul tău.
      12.Cum ai căzut tu din ceruri, stea strălucitoare, fecior al dimineţii! Cum ai fost aruncat la pământ, tu, biruitor de neamuri!
      13.Tu care ziceai în cugetul tău: "Ridica-mă-voi în ceruri şi mai presus de stelele Dumnezeului celui puternic voi aşeza jilţul meu! În muntele cel sfânt voi pune sălaşul meu, în fundurile laturei celei de miazănoapte.
      14.Sui-mă-voi deasupra norilor şi asemenea cu Cel Preaînalt voi fi".

      ASADAR TU NU POTI AICI SA ITI FACI PROZELITI AI SATANEI , si fuguta de unde ai venit dupa spusele lui IISUS HRISTOS:
      :23 .....Mergi înapoia Mea, satano! Sminteală Îmi eşti; că nu cugeţi cele ale lui Dumnezeu, ci cele ale oamenilor.(MATEI 16)

      ORTODOXIA =DREAPTA UNICA CREDINTA este DE LA APOSTOLI- EPISCOPI, PREOTI SI NOI ASTAZI - OILE ADEVARATE
      Caprele sunteti voi si Apocalipsa nu va avantajeaza caci va anunta clar ce vi se va intimpla.



      Ștergere
    24. Valentin Stefan Popescu22 ianuarie 2020, 15:38

      "Chiar n-am de ce sa mai imi pierd timpul cu caprele Satanei,sunt multe oi care au nevoie de Adevarata Evanghelie si de Adevaratul Iisus la care am misiunea de a le aduce,prin Harul Domnului Iisus ce mi-a fost dat acum 6 ani cand aveam 21 de ani!"

      MINTI DIN NOU. CARE E NUMELE SECTEI TALE???
      PUISOR,de 27 de ani, AI MISIUNE???? Asta stiam, caci sectele SATANEI prin favoruri LUMESTI prind din astia ca voi, FARA EXPERIENTA DUHOVNICEASCA si ii trimit sa faca "prozeliti". aici sunt "pastori tai " descrisi foarte bine ,capra ce esti:
      15.Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că înconjuraţi marea şi uscatul ca să faceţi un ucenic, şi dacă l-aţi făcut, îl faceţi fiu al gheenei şi îndoit decât voi.

      Esti MANIPULAT SI FOLOSIT, la greu, tinere fara experienta.
      DE ASTA TINERETEA NU POATE CONDUCE, iar BATRINETEA NU POATE LUPTA FIZIC.

      Ștergere
    25. Valentin Stefan Popescu21 ianuarie 2020, 12:35
      ''Daca zici ca ortodoxia e dreapta credinta care n-a devenit apostata din 321 dupa papalitatea care a distrus-o......


      ESTI BINE???
      AI CERUT-O , O PRIMESTI.(,,ti-a scapat o postare de-a mea anonim 13:46")
      CRONOLOGIA ISTORICA NU O STII!!!!!!!!!
      1)De la POGORIREA DUHULUI SFANT S-A INFIINTAT BISERICA ORTODOXA UNIVERSALA adica in traducere BISERICA DREPTEI CREDINTE UNIVERSALE ( DUHUL SFANT ARE DREAPTA CREDINTA SI UNIVERSALITATEA EI)
      2)ORTODOXIA UNIVERSALA = ORTODOXIA CATOLICA (CUVANTUL CATOLIC IN TRADUCERE INSEAMNA UNIVERSAL)
      FIIND sub calauza DUHULUI SFANT, Biserica a facut prin apostoli, episcopi, preoti, diaconi si credinciosi, toti BOTEZATI in NUMELE SFINTEI TREIMI, DREAPTA PROPOVADUIRE si pentru ceilalti.
      3)In MAREA SCHISMA DIN 1054 catolicismul(universalul) s-a rupt de ortodoxie(dreapta credinta).
      RUPANDU-SE, BISERICA ORTODOXA se numeste complet " SFANTA SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA" pentru A INTARI APOSTOLIA EI SI CA URMASII SUNT "SOBOR" adica EGALI, si nu au ca in catolicism PRIMATUL PAPAL (SUPERIOR) fata de ceilalti.
      Mai apoi din catolicism s-au desprins SECTELE .
      Sectele s-au impartit in alte secte. ETC.
      INCHIZITIA ESTE STRICT CATOLICA, ca sa nu mai vad acuzatii aiurea.
      Asta asa pe scurt, ca SA PUI MINA SA INVETI ce si cum, inainte sa deschizi gura sau sa te lasi usor prostit de tot felul de fa(i)keri.





      MAI CITESTE, ca duhul asta din tine e prost rau.


      Ștergere
    26. Valentin Stefan Popescu22 ianuarie 2020, 15:38
      oricum stiu ca Dumnezeu e in mine!

      MINTI
      Daca era in tine, STIAI SFANTA SCRIPTURA care E REVELATA DE EL(SFANTA TREIME). FALSA CREDINTA arata ca DUMNEZEU nu e in tine ci DIAVOLUL , care se poate da drept Dumnezeu SI A FACUT-O CHIAR DE LA INCEPUT: SARPELE, INDOITOR:
      .Şarpele însă era cel mai şiret dintre toate fiarele de pe pământ, pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. Şi a zis şarpele către femeie: "Dumnezeu a zis El, oare, să nu mâncaţi roade din orice pom din rai?"... AUZI , "femeie''=viata( din vechiul testament cu legea veche''??

      Ștergere
    27. Anonim 12:15,12:27,12:58 si 15:01 cum eu am spus doar Adevarul Lui Iisus,si tot ce ai grait impotriva Adevarului Lui Iisus,nu al meu,sa se intoarca impotriva ta!

      Ștergere
    28. Valentin Stefan Popescu24 ianuarie 2020, 10:17
      Anonim 12:15,12:27,12:58 si 15:01 cum eu am spus doar Adevarul Lui Iisus,si tot ce ai grait impotriva Adevarului Lui Iisus,nu al meu,sa se intoarca impotriva ta!


      IARA MINTI.
      TU SPUI ANTI-ADEVARUL LUI IISUS , adica a lui ANTI-IISUS=ANTIHRIST, E AL TAU si VAI DE TINE caci PRIN TINE VINE SMINTEALA ca SMINTESTI pe cei slabi si E SCRIS ce ti se intimpla :
      Matei 18
      6.Iar cine va sminti pe unul dintr-aceştia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară şi să fie afundat în adâncul mării.
      7.Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala.

      FUGUTA LA BOTEZUL ORTODOX SI SPOVEDANIE, ca esti plin de DRACI care te poseda CU ACORDUL TAU. MANDRIA e pacatul CAPITAL, din care se nasc TOATE PACATELE CELELALTE.


      Ștergere
    29. Anonim 12:50 vei vedea la Foarte Apropiata Dreapta Judecata a Lui Iisus cu ce Duh ti-am spus toate acestea,insa va fi prea tarziu pt tine atunci!

      Ștergere
    30. Valentin Stefan Popescu25 ianuarie 2020, 18:14
      Anonim 12:50 vei vedea la Foarte Apropiata Dreapta Judecata a Lui Iisus cu ce Duh ti-am spus toate acestea,insa va fi prea tarziu pt tine atunci!

      POTI SA IM DONEZI AVEREA TA SI A ACOLITILOR TAI INAINTE SA vina judecata aia prezisa de voi ??? NU DE ALTA dar sa ramaneti GOI SI MATERIAL(GOI SPIRITUAL SUNTETI DEJA) ca sa VA TREZITI DIN MINCIUNILE, DIAVOLILOR dupa ce VETI VEDEA CA VA MINTITI SI MINTITI SI CREDULII VOSTRI. PRIMESC CU DRAG TOATE AVERILE VOASTRE ca sa VA INVAT MINTE SA MAI MINTITI CU ATITA USURINTA SI NERUSINARE . ACCEPTI?

      Ștergere
    31. VAI TIE ANONIM 8:00,SFARSITUL SI JUDECATA DREAPTA SUNT MAI APROAPE DECAT CREDEM CU TOTII!DA TU ANONIM 8:00 POTI SA-I DONEZI LUI IISUS SUFLETUL IN FOCUL VESNIC AL IADULUI,DACA MA ACUZI PE NEDREPT CA EU IUBESC AVERILE LUMII ACESTEIA DESARTE?!ACCEPTI?

      Ștergere
    32. Anonim 8:00 batjocoritorule si hulitorule mandru,ti se potrivesc 100% aceste versete: din
      2 Timotei 3
      1. Sa stii ca in zilele din urma vor fi vremuri grele.
      2. Caci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultumitori, fara evlavie,
      3. fara dragoste fireasca, neinduplecati, clevetitori, neinfranati, neimblanziti, neiubitori de bine,
      4. vanzatori, obraznici, ingamfati; iubitori mai mult de placeri decat iubitori de Dumnezeu;
      5. avand doar o forma de evlavie, dar tagaduindu-i puterea. Departeaza-te de oamenii acestia.

      Ștergere
    33. Valentin Stefan Popescu28 ianuarie 2020, 19:02
      Anonim 8:00 batjocoritorule si hulitorule mandru,ti se potrivesc 100% aceste versete: din
      2 Timotei 3
      1. Sa stii ca in zilele din urma vor fi vremuri grele.
      2. Caci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultumitori, fara evlavie,
      3. fara dragoste fireasca, neinduplecati, clevetitori, neinfranati, neimblanziti, neiubitori de bine,
      4. vanzatori, obraznici, ingamfati; iubitori mai mult de placeri decat iubitori de Dumnezeu;
      5. avand doar o forma de evlavie, dar tagaduindu-i puterea. Departeaza-te de oamenii acestia.

      FALS.
      IN VERSETELE ALEA TE DESCRIAI PE TINE , caci NU ESTI URMASUL APOSTOLILOR SI IA UITE CE SPUNE PAVEL in continuare NUMAI PENTRU ORTODOXIE : AICI SUNT EU , daca tot ma cauti in versetele ce urmeaza:
      10 Tu însă mi-ai urmat în învăţătură, în purtare, în năzuinţă, în credinţă, în îndelungă răbdare, în dragoste, în stăruinţă,
      11 În prigonirile şi suferinţele care mi s-au făcut în Antiohia, în Iconiu, în Listra; câte prigoniri am răbdat! şi din toate m-a izbăvit Domnul.†
      12 Şi toţi care voiesc să trăiască cucernic în Hristos Iisus vor fi prigoniţi.

      Asadar Prigonitorule=capra, nu mai incerca jocuri cu mine ca nu merg, ORTODOXIA ESTE PRIGONITA, dar TOT ADEVARATA RAMINE.

      https://www.youtube.com/watch?v=ZAg9Ge_q4bE




      Ștergere
    34. Anonim 12:56 ramai in plata tatalui si stapanului tau diavolul Satan!Dupa fapte esti recunoscut si dupa ele iti vei lua rasplata,adica pedeapsa vesnica de la Iisus atunci cand nu te astepti!Ai impresia ca slujesti Lui Iisus,insa se vede 100% ca diavolul e tatal tau!

      Ștergere
    35. Si anonim 12:56 iati mizeria de clip cu desfranare si muzica draceasca,FALSULE ORTODOX!IA UITE UNDE E DREPTU DRACILOR,CA NICI CALDICEL NU SE POATE NUMI!VEZITI BARNA DIN OCHI INAINTE SA TE LAUZI CU FALSA DREAPTA CREDINTA!INCA O DATA ITI SPUN IATI MIZERIA DE CLIP SI DUTE IN IADUL VESNIC CU EA SAU POCAIESTE-TE!ALEGE:LUXUL,MUZICA SI CURVIA LUMEASCA DRACEASCA SAU IISUS,IMPARATIA SI DREPTATEA SA!AMANDOUA NU SE POT!

      Ștergere
    36. Valentin Stefan Popescu29 ianuarie 2020, 21:39
      "Si anonim 12:56 iati mizeria de clip cu desfranare si muzica draceasca,FALSULE ORTODOX!IA UITE UNDE E DREPTU DRACILOR,CA NICI CALDICEL NU SE POATE NUMI!VEZITI BARNA DIN OCHI INAINTE SA TE LAUZI CU FALSA DREAPTA CREDINTA!INCA O DATA ITI SPUN IATI MIZERIA DE CLIP SI DUTE IN IADUL VESNIC CU EA SAU POCAIESTE-TE!ALEGE:LUXUL,MUZICA SI CURVIA LUMEASCA DRACEASCA SAU IISUS,IMPARATIA SI DREPTATEA SA!AMANDOUA NU SE POT!"

      TE ARDE Adevarul dreptei credinte (ortodoxia) SI CRUCEA ei ca scris este:
      17.Căci Hristos nu m-a trimis ca să botez, ci să binevestesc, dar nu cu înţelepciunea cuvântului, ca să nu rămână zadarnică crucea lui Hristos.
      18.Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu.


      Mortule viu , iadul e in tine , iar acolo esti tu cu acolitii tai, spurcati ca scris este:
      37.Căci din cuvintele tale vei fi găsit drept, şi din cuvintele tale vei fi osândit.(MATEI 12)
      ASADAR APLIC SFINTA SCRIPTURA fara greseala IAR TU NU O STII, BOTEZATULE CU FOCUL IADULUI. Pe BISERICA ORTODOXA nu o va birui nimeni ca scris este:''voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui.''( Matei 16:18)

      Mai ia niste muzica drace, SA TE RELAXEZI:

      https://www.youtube.com/watch?v=AKC2LnFjbjA
      PS EU NU MA LAUD CU MINE asa cum faci tu ,DRACE,care vrei sa iti aduci imparatia DEMONICA PE PAMANT, CI CU BISERICA ORTODOXA CARE ESTE TRUPUL SI SANGELE LUI IISUS HRISTOS, pe care tu IL DENIGREZI(O DENIGREZI)ca scris este:
      18.Şi El este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morţi, ca să fie El cel dintâi întru toate.
      19.Căci în El a binevoit (Dumnezeu) să sălăşluiască toată plinirea. COLOSENI 1
      Fuguta in iad , ca nu ma impresionezi deloc, URLATORULE DEGEABA









      Ștergere
    37. Valentin Stefan Popescu29 ianuarie 2020, 20:43
      Anonim 12:56 ramai in plata tatalui si stapanului tau diavolul Satan!Dupa fapte esti recunoscut si dupa ele iti vei lua rasplata,adica pedeapsa vesnica de la Iisus atunci cand nu te astepti!Ai impresia ca slujesti Lui Iisus,insa se vede 100% ca diavolul e tatal tau!

      FALS
      EU NU SUNT SUB BLESTEMUL LEGII( TU O PROPOVADUIESTI) si atunci PENTRU CA O INCALCI VESNIC SE APLICA ASTEA:
      GALATENI 3
      10.Căci toţi câţi sunt din faptele Legii sub blestem sunt, că scris este: "Blestemat este oricine nu stăruie întru toate cele scrise în cartea Legii, ca să le facă".
      11.Iar acum că, prin Lege, nu se îndreptează nimeni înaintea lui Dumnezeu este lucru lămurit, deoarece "dreptul din credinţă va fi viu".

      VERSETELE TE ACUZA CLAR SI ARATA CA A TA Credinta este STRIMBA(FALSA) adica KAKODOXIA( din limba greaca).
      PS Care iti e numele Sectei? LEGIUNE,NU?
      STIAM, dupa ce scrii.

      Pune mina pe Sfanta Scriptura, CA ESTI PLIN de(E)GOOOOOOLLLLL...... Iti auzi propriul ego(LUCIFER), nu?

      https://www.youtube.com/watch?v=O-fweNp8D0U

      Ștergere
    38. Anonim 8:05 si 8:19 SE VEDE CE DREPT ESTI UITANDU-TE LA CURVE SI SATANISTI CU MUZICI DRACESTI FARA A MUTA UN DEGET SA RENUNTI,SA TE POCAIESTI SI SA-TI PLANGI PACATELE,DACA AI FI FOST SUB HAR SI NU SUB LEGE AI FI IMPLINIT LEGEA CALCATORULE DE LEGE,si ai fost trimis,insa in nici un caz de Hristos,ci de draci,ramai in plata lor,dupa fapte si vorbe iti vei lua pedeapsa vesnica,antihristule mandru si hulitor!DRACE CAND VEI INTELEGE CA PT A FI MANTUIT TREBUIE SA TRAIESTI CA IISUS IN SFINTENIE SI SA LEPEZI LUMEA,CU TOATE POFTELE EI DRACESTI!CUM SPUI TU,MAI STUDIAZA,DA STUDIAZA INSA CALAUZIT DE DUHUL SFANT,NU DE DUHUL DRACILOR!DACA MAI HULESTI IMPOTRIVA DUHULUI SFANT CARE ESTE IN MINE,GHENA IADULUI TE ASTEAPTA,NU CHINURILE MAI BLANDE,DUMNEZEU VEDE TOT SI STIE CINE ARE DREPTATE,CINE A FOST TRIMIS DE EL SI CINE A FOST TRIMIS DE DIAVOL!

      Ștergere
  3. Mai bine o bata-n tzeasta celor ce arunca lumea-n iad. N-ar putea sa-si dea foc singuri, sa-i ia dracu pe ei direct? Sunt atatia spurcati care fac numai nefacute in viata asta, si-i azvarle pe altii in iad drept ofrande pentru iertarea pacatelor lor. Niste jigodii

    RăspundețiȘtergere
  4. Oare cine e în stare sa respecte cele 10 porunci, oare e cineva pe acest Pământ care nu a greșit măcar o data(sau nu se pune, o data)??? Cred ca fiecare plătește aici pe Pământ, într-un fel sau altul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2653704731352718&id=100001396509423

      Ștergere
  5. Referitor la copiii astia, Luiza si Alexandra, sa fim seriosi: daca doar Luiza este in viata, la cati bani are mister Cumpanasu , si relatii nenumarate, imposibil sa nu fi aflat informatii despre cineva in viata, care traieste pe planeta asta, nu pe Marte. Doar ca, vedeti dumneavoastra, mister Cumpanasu a fost axat doar pe Alexandra, inca o dovada ca aceste creaturi BOGATE, in loc de suflet au doar bani. Urat. Orice ar macani dumnealui pe la tv lasa de dorit . Nu am urmarit ce s-a intamplat la emisiunea din Italia, unde a fost invitat datorita vointei saracilor romani care au pus suflet si au dat sfoara-n lume despre disparitia Alexandrei, dar cred ca nu s-a povestit o iota din ceea ce i s-a intamplat Luizei. Urat, mister Cumpanasu. Urat! Sa-ti fie rusine de 1000 de ori. Orice ai spune, ESTI UN MAGAR! Tine el mortzis sa spele creierii lumii scotand ochii celor ce nu i s-au alaturat. Serios? Toti romanii cu suflet, absolut toti saracii au trecut prin cel putin o nefacuta de-a criminalilor bogati din Romania, a nenorocitilor daca au trecut cu tavalugul peste sufletele noastre din dorinta de a se imbogati fara sa se murdareasca pe gheare, toti sunt alaturi de aceste fiinte care platesc atat de scump cu trupusoarele lor, platesc tocmai pentru mizeriile facute de-a lungul anilor de catre aceste hidosenii spurcate ce-au mers ca chiorii inainte fara sa le pese de repercursiuni. Toti sunt alaturi de acesti copii, DAR NU ALATURI DE EL. Ce dracului a facut, concret? Pe cine prosteste asta ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai uitat ca Alexandra a fost singura victima care a sunat la 112 si n-a fost ajutata? Deci prin acest fapt s-a demonstrat clar legatura acestor mizerabili cu cei care conduc Romania. Si apoi s-a vazut clar ca "binefacatorii" au reusit sa faca discordii intre cele doua familii. Ti-e ciuda pe Cumpanasu ca a miscat putin lumea? inseamna ca esti unul sau una platita si tu de interlopi pusa sa faci gargara impotriva lui.

      Ștergere
    2. Se vede ca ai ceva personal cu, Cumpănașu, sau urla invidia în tine, suflet rău?!

      Ștergere
    3. 08.28 Cumpanasu e modelul tau in viata? Chiar nu poti face distinctie intre puslamalele oportuniste si oamenii cinstiti?

      Ștergere
  6. MAI intoarce doamne roata /Ca sa-mi vad odata viata..-craciun

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu exista Iad, o mare minciuna a bisericii de a tine oamenii în frica, nu știu de unde va vin mesajele dar Dzeu nu ar spune asa ceva

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pogorârea Mântuitorului Hristos la iad
      PR. LIVIU PETCU ARTICOLE TEOLOGICE

      Învăţătura despre pogorârea Domnului Hristos la iad este menţionată în al V-lea articol de credinţă din Simbolul Apostolic şi din cel Atanasian, precum şi în Mărturisirile de credinţă ale Bisericii Ortodoxe.

      Foto: Bogdan Zamfirescu
      Foto: Bogdan Zamfirescu
      Pogorârea la iad a Mântuitorului are ca temei neotestamentar mărturia Sfântului Apostol Petru, care precizează în prima sa epistolă că Hristos „a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepţi, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul, Cu care S-a coborât şi a propovăduit şi duhurilor ţinute în închisoare” (I Petru 3, 18-19).

      Învăţătura despre pogorârea Domnului Hristos la iad este este menţionată în al V-lea articol de credinţă din Simbolul Apostolic şi din cel Atanasian, precum şi în Mărturisirile de credinţă ale Bisericii Ortodoxe. Acest adevăr dogmatic a intrat, de asemenea, și în cultul liturgic ortodox. Astfel, la încheierea Proscomidiei, precum şi la intrarea cu Cinstitele Daruri (Vohodul cel mare), preotul rosteşte, în taină, rugăciunea: „În mormânt cu trupul, în iad cu sufletul, ca un Dumnezeu, în rai cu tâlharul şi pe scaun împreună cu Tatăl şi cu Duhul ai fost Hristoase, pe toate umplându-le, Acela ce eşti necuprins” (Liturghier).Apoi, la Utrenia Învierii Domnului, cântăm: „Una era Dumnezeirea lui Hristos în iad și în mormânt și mântuirea noastră, acelor ce cântăm: Izbăvitorule, Dumnezeule, bine ești cuvântat” (Penticostar, Utrenia Învierii Domnului, cântarea a VII-a).

      Această coborâre a lui Hristos la Iad cu sufletul îndumnezeit sau cu sufletul unit cu Dumnezeu s-a petrecut îndată după răstignirea şi punerea în mormânt a trupului Domnului Hristos, în timpul celor trei zile și trei nopți, cât a stat cu trupul în mormânt, între răstignire și înviere (Matei 16, 21). Despre această perioadă de timp a vorbit Mântuitorul zicând: „Precum Iona a fost în pântecele chitului trei zile și trei nopți, așa va fi și Fiul Omului în inima pământului, trei zile și trei nopți” (Matei 12, 40).

      Sfântul Chiril al Alexandriei, pornind de la textul de mai sus al Sfântului Apostol Petru (I Pt. 3, 18-19), afirmă: „Sufletul lui Hristos care fusese unit cu Logosul divin s-a coborât la iad; și folosindu-se de puterea dumnezeiască și de stăpânirea divină s-a arătat și duhurilor de acolo. ... Cuvântul lui Dumnezeu (Logosul),mergând a vorbit cu duhurile (sufletele morților) din închisoare (iad), ca suflet către suflete. Nu spun că Dumnezeirea singură și de sine însăși a Unuia-Născut s-a coborât la iad și a predicat duhurilor de acolo, complet separată de suflet. Căci Dumnezeirea este mai presus de vedere ... precum Unul-Născut a petrecut în trup cu cei care trăiau în trupuri, tot așa sufletelor din iad le-a vorbit sufletul Său (unit cu Dumnezeirea – n.n.), având veșmântul său propriu” (De recta fide ad Theodosium, P. G.LXXVI, col. 1165).

      Precum este îndeobște cunoscut, Scriptura învață (Luca 16, 22-31) că sufletul, fiind nemuritor, își păstrează și după despărțirea de trup toate facultățile sale continuându-și viața dincolo. Până la pogorârea Domnului Hristos la iad, sufletele morților – atât ale celor drepți cât și ale celor păcătoși – de la Adam și până în acel moment, mergeau în același „loc” numit de Apostolul Petru „închisoare”, iar de Sfinții Părinți și de teologi, în general, „iad”. Întrucât raiul fusese închis, iar drepții nu primiseră încă dezlegare de blestemul păcatului strămoșesc, se aflau și ei în această „închisoare”, „împărăție a morților”, cu diferite despărțituri (Luca 16, 20-31), așa cum și în cer „în casa Tatălui sunt multe locașuri” (Ioan 14, 2). Însă, chiar dacă sufletele drepților erau ținute acolo în întuneric, aceasta nu constituia pentru ele o mare suferință, nu erau pedepsite acolo, așa cum erau muncite sufletele celor păcătoși. Sufletele drepților erau pătrunse de pace lăuntrică și de nădejdea învierii Domnului (cf. Evrei 11, 35-40).

      Ștergere
    2. Foxy.
      Continuare:
      Părinții Bisericii, într-un glas, mărturisesc că Mântuitorul S-a pogorât la iad și a adresat mesajul mântuirii sufletelor celor răposaţi de la Adam şi până atunci, „duhurilor ţinute în închisoare” (I Petru 3, 19). Hristos a dus vestea cea bună către toate sufletele, de la Adam până la venirea Domnului, deci nu numai la cei din Vechiul Testament, care au trăit conform voii lui Dumnezeu, ci şi la cei dintre neamuri sau la păgâni (Matei 8, 10). „Ducând cuvântul credinței la iad, Hristos a extins harul Său la întreaga fire” (Sf. Chiril al Alexandriei, Omilia X Pascalis, P. G. LXXVII, 605D). Domnul s-a coborât la iad cu sufletul, ca să binevestească şi acolo împlinirea profeţiilor mesianice, începutul prăbuşirii puterii diavolului şi a morţii (Efeseni 4, 9; I Pt. 3, 18-20; 4, 6), şi ca să se arate şi acelora care n-au crezut în venirea Lui şi L-au respins. Făcând referire la omorârea morții și zdrobirea puterii iadului, condacul din Sfânta și marea Duminică a Paștilor, compus de Sfântul Ioan Damaschin glăsuiește atât de frumos despre acest adevăr: „De Te-ai și pogorât în mormânt, Cela ce ești fără de moarte, dar putereaiadului ai zdrobit și ai înviat ca un biruitor, Hristoase Dumnezeule, zicând femeilormironosițe: Bucurați-vă! Și Apostolilor pace dăruindu-le, Cela ce dai celorcăzuți ridicare” (Penticostar, Condacul, glasul al VIII-lea, Utrenia din Duminica Învierii).

      Chiar dacă toți – drepţi şi păcătoşi – au luat cunoştinţă de venirea şi de opera Lui răscumpărătoare, precum și de propovăduirea Lui acolo, n-au putut beneficia toţi de ea, ci numai cei drepţi. Referința Evangheliei despre drepți nu se mărginește – precum am amintit și mai sus – numai la cei din Vechiul Testament, care au trăit conform voii lui Dumnezeu, căci Hristos Domnul extinde sfera dreptății la drepții din întreaga lume, deci și la cei dintre neamuri, sau păgâni, care deși n-au lege, din fire fac ale Legii (Romani 2, 14). Aceştia, chiar dacă nu L-au cunoscut pe Dumnezeu şi n-au auzit de Mesia, au cultivat însă virtuţile naturale: credincioșia, dreptatea, înțelepciunea, curajul sau bărbăția, cumpătarea sau înfrânarea, mila, curăția inimii etc. Sfântul Ioan Gură de Aur menţionează în acest sens: „Tirania morţii a fost înlăturată prin Trupul lui Hristos care a devenit nemuritor.

      Ștergere
    3. Foxy, aveam pretentii la tine,dar se vede ca m-am inselat.
      Continuare:
      Dar aceasta nu înseamnă că au fost iertate păcatele tuturor celor ce au murit înainte de venirea Lui” (Omilia a 36-ala Matei). În acest sens şi Sfântul Chiril al Alexandriei menţionează: „Hristos, mergând cu sufletul în iad, a convorbit ca suflet cu sufletele; pe Care portarii iadului văzându-L s-au spăimântat şi porţile de aramă s-au sfărâmat şi încuietorile de fier s-au rupt. Şi Unul-Născut a strigat cu putere sufletelor care sufereau deopotrivă: «Ieşiţi» … le-a vestit şi celor din iad, ca să-i slobozească pe aceia câţi ar fi crezut, dacă El s-ar fi întrupat mai înainte şi ar fi trăit în vremea vieţii lor”.(Fragmenta in Epistolam I B. Petri,P. G. LXXIV, col. 1013). Continuând, autorul patristic explică și clarifică pentru ce n-au fost izbăviți toți cei din iad, ci numai o parte, adică doar cei drepți: „deci, precum prin venirea Sa în trup Hristos a vorbit cu cei de pe pământ și cei ce au crezut s-au folosit, tot astfel și prin pogorârea la iad, El a slobozit din legăturile morții numai pe cei ce L-ar fi cunoscut și ar fi crezut în El. Căci sufletele care au trăit în idololatrie și în neîngăduite desfrâuri, ca și cum ar fi fost orbite de poftele lor trupești, nu puteau privi spre strălucirea arătării Lui. De aceea nu puteau să recunoască în chip real pe Cel care i-a eliberat pe toți (cei drepți), și Care a propovăduit acolo tuturor, cu iubirea de oameni, dar arătând și dreptatea. Încât cei care s-au depărtat de acest fel de binefacere să se poată acuza ei înșiși că au părăsit pe Ziditorul și Dumnezeul tuturor și au slujit demonilor urâtori de oameni, petrecându-și viața după voia lor” (Ibidem). În Cuvântarea din Sâmbăta cea Mare, Sfântul Ioan Damaschin arată cât se poate de laconic și de limpede cui a folosit această pogorâre a Domnului la iad. „După părerea mea n-au avut de primit de la bunătatea Sa mântuitoare decât acei care pe pământ au dus o viață foarte curată, care au practicat modestia, cumpătarea și castitatea, fără ca totuși să fi primit lumina credinței. Pe aceia, Domnul, care-și întinde peste toți Providența Sa, i-a atras la El; și, proiectând asupra lor razele Sale divine, i-a prins în plasa Lui divină, determinându-i să creadă în El. Căci El Cel milostiv nu putea îngădui, în adevăr, ca ei să fi lucrat în zadar” (Cf. Cazanii ce cuprind în sine Evangheliile tâlcuite ale duminicilor de preste an și cu cazaniile sinaxarului praznicelor împărătești și ale sfinților de preste an, Tipografia cărților bisericești, București, 1911).

      Hristos coboară la Iad ca un Împărat, ca un biruitor, vesteşte victoria morţii şi a diavolului şi îi eliberează de acolo pe cei drepţi. Raiul, „patria strămoşească şi părintească, rămăsese închis pentru toţi, după îndepărtarea lui Adam. Acum îl redeschide Iisus, în prezenţa tâlharului, care este primul dintre cei ce au intrat în împărăţia cerurilor”.(Fer. Augustin, Sermo, 104, P. L. XXXIX, col. 2045). DeciDomnul a redeschis raiul şi pentru noi şi a redat neamului omenesc locuinţa veşnică.(Ibidem, 155, P. L. XXXIX, col. 2048). Astfel, drepții au fost scoși prin învierea Domnului, din „întunericul și din umbra morții” (Psalmi 106, 10) și aduși la lumina, bucuria, pacea și fericirea raiului deschis.

      Ștergere
    4. Coborârea in Iad este coborârea in subconstientul colectiv, acolo unde oamenii isi arunca toate gunoaiele si unde nu vor sa faca niciodata curat pentru ca se tem de ceea ce ar putea sa vada. Multi se cred perfecti pentru ca respecta poruncile, dar nu fac nimic in jurul lor, sa ajute pe cineva, asa cum crestinismul o cere.Iisus a venit ca sa implementeze un nou program cosmic, menit a-i aduce pe oameni in starea de copii ai Paradisului. Copiii nu fac nici jihad, nici cruciade. Copiii iubesc tot ce-i inconjoara, inclusiv animalele si padurile. Evident, francmasoneria la fel de activa atinci ca si acum, a schimbat programul Lui Iisus cu o facatura prin care cei autoproclamati ca fiind detinatorii Cuvantului, papi, popi si rabini, tin oamenii in intunericul fricii si manipularii.
      Acum sunt pe pamant foarte multi copii veniti de dinafara sistemului fals construit de francmasoni. Acesti copii au informatie adevarata de la Dumnezeu in ADN-ul lor. De aceea se fabrica noi razboaie in care, sub pretextul unor arme chimice care nu exista, sau sub diferite pretexte, slugile demonilor ataca ținte civile si ucid mame si copii. Se tem ca un nou copil le va distruge sistemul scarbos si mincinos. Numai ca, de data aceasta, Dumnezeu nu a trimis un singur copil, a trimis un numar urias de copii ce nu au trait niciodata pe planeta asta, deci nu au fost virusati cu minciuna.
      Unii dintre copii s-au nascut chiar in familiile masonilor si-i studiaza din aproape. Ca si cum Dumnezeu ar privi prin milioane de ochi. Sistemul mincinos va fi distrus din interior, dar...ar trebui sa va ganditi de partea cui sunteti acum. Cand nu faceti nimic, ii ajutati pe intunecati sa tina copiii in intunericul Fiarei. Iar copiii mor departe de lumina si de Cerul Lui Dumnezeu. Si multi din acesti copii sunt reperati de mici si atrasi ulterior in sisteme ale masoneriei. Cum sunt multe ONG-uri. Copiii si tinerii fac voluntariat pentru ca iubesc planeta. Dar masonii ii tin sub supraveghere si ii ucid daca dau semne ca nu-si pleaca capul in fata lui Anticrist, domnul masonilor.
      De cate ori intalniti pe strada un copil frumos, cu ochii mari, atenti la tot ce se intampla in jurul lor, intrebati-va cine va vede prin ochii lor!

      Ștergere

    5. "Hristos coboară la Iad ca un Împărat, ca un biruitor, vesteşte victoria morţii şi a diavolului şi îi eliberează de acolo pe cei drepţi"
      Poate victoria impotriva mortii. Cine i-a inchis acolo pe cei drepti? Hai sa fim logici,ca altfel nu trecem testul pentru " viata vesnica"

      Ștergere
    6. Mesaj de la Divinitate:"vechile cărți de Revelație nu au fost elaborate și prezentate de Mesageri în timpul vieții acestora, ducând așadar la probleme în interpretare și la coruperea textelor originale de-a lungul timpului." Nu dau 2 bani pe texte corupte

      Ștergere
  8. Amin.sa vina Isus că judecatir

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si crezi ca pe tine te- ar gasi drept? Si pe noi sa ne arunce in iad?

      Ștergere
  9. exista lumi diferite-dar DUMNEZEUL REVELAT AL CRESTINILOR PAMANTENI N-A FOST O MINCIUNA-ca s-au adeverit atatea in timp-oamenii se mint singuri -desigur necredinciosii care n-au un drum drept in viata

    RăspundețiȘtergere
  10. Aici ați vrut să scrieți in fiecare ZI sa mi-i schimbe...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in fiecare ZI sa-mi schimbe datele, sa fiu trimis. Asa cum scrie in biblie,omul primeste(calitatile fizice,talente) o singura data,cind se naste,ca urmare a jocului genelor. Degeaba se roaga sa fie frumos,destept si sanatos.

      Ștergere