vineri, 15 noiembrie 2019

PARINTELE CONSTANTIN NECULA,DESPRE SFANTUL POST !

Preotul Constantin Necula: Dacă nu puteți posti de mâncare, refuzați să vă mâncați aproapele !

15 Noi 2018 | scris de Ioana Constantinescu
Unul dintre cei mai apreciați preoți creștin ortodocși din Mitropolia Ardealului, Constantin Necula,
 spune că a posti înseamnă a iubi, iar cei ce nu pot posti de mâncare, să refuze "să își mănânce aproapele"
1
"Dacă m-ar întreba cineva ce înseamnă a posti, aș spune că nu există cuvinte pentru a explica iubirea.
 A posti înseamnă a iubi. A iubi pe Dumnezeu și pe tine, omul, trup și suflet. A iubi pe om, aproapele și departele tău. A nădăjdui că iubirea aceasta nu te confuzează, nu te așază îndoielnic în colțurile confuze și si-ncretite ale lumii. A posti înseamnă să stai mereu de partea lui Dumnezeu care stă de partea omului", a declarat preotul Constantin Necula.
            
Preotul îi mai sfătuiește pe credincioși "să refuze să fie tâlhăriți și uciși de Irozii noilor minciuni".
"A posti înseamnă a pregusta din exercițiul fundamental al Învierii. O să spuneți că acesta-i Postul Crăciunului... Am să vă spun că așa este și totuși cântăm 'Florile-s dalbe, flori de măr'. Iar merii înfloresc primăvara, semn al anotimpului Învierii.
De pe culmea păstorilor din Betleem, din înaltul cerului de unde Îngerii vestesc Nașterea lui Hristos, din frângerea de munte ce este Peștera Betleemului se vede culmea Golgotei, Învierea dând sens Nașterii. Așa cum Împărtășania dă sens Postirii.
Fiți curajoși și încercați să vă descoperiți Dumnezeul Cel Viu. Nu lăsați să vi se fure bucuria Crăciunului ori nădejdea Învierii. Refuzați să fiți tâlhăriți și uciși de Irozii noilor minciuni, care induc frica și duc spre ucidere orice gând de pruncească strălucire. Stați limpeziți de lumina Stelei, cu Magii, intelectualii smeriți ai căutării adevărate", a mai spus Constantin Necula.
"Și dacă nu puteți posti de mâncare, refuzați să vă mâncați aproapele. Fiți sinceri cu Dumnezeu. Atât. Curajoși, sinceri și limpeziți de nădejde. Post cu Dumnezeu. Atentul nostru Antrenor de performanță", a mai afirmat Constantin Necula.

7 comentarii:

  1. d-na MARIA parca spuneati ca nu-l cunoasteti pe pr NECULA si nu va intereseaza decat ce aveti de dat mesaje pe blog-acest preot este unul adevarat la timpurile noastre -iata ca judecam desi nu cunoastem persoana-sper sa publicati ce am scris-DUMNEZEU SA JUDECE

    RăspundețiȘtergere
  2. am vazut ati sters mesajul desi nu era injurios

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am citit tot ce a spus preotul respecti; i-am citit si discursul jignitor despre femei; i-am citit si o carte absolut penibila despre basm si simbolistica sa. Ii place sa fie actor, sa fie in centrul atentiei si da de multe ori cu bata in balta. Ca profesor, zapaceste studentii cu stilul acesta. Vrea sa fie un alt Savatie Bastovoi (si acela a luat-o bine spre actorie) dar nu ii reuseste asa de bine. As zice, cand urmam cuvintele unui preot sa ne bazam si pe cele citite (marea majoritate a ortodocsilor NU au cultura religioasa si NU au citti in intregime nici macar Noul Testament) dar si pe intuitia noastra. Sa deschidem ochii, , sa gandim mai mult, sa alegem mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mă bucur ca ați postat despre Părintele Necula este mai de apreciat de majoritatea oamenilor și cel mai iubit printre tineri ,un bun îndrumător al Cuvântului lui Dumnezeu așa sa fie de folos fiecăruia povețele sale.Apreciez faptul,pentru ca cred ca nu e nevoie sa mai fie postati preoți duhovnici pe aceasta pagina mai ales cei care au trecut demult la cer și vii nu mai au cum sa fie pentru a fi de ajutor celor ramasi pentru ca misiunea le este deja terminata. Postați mai des despre părintele Necula dna Maria părintele meu preferat Necula. Monica Meryah

    RăspundețiȘtergere
  5. Magdalena-ai vazut in pr NECULA doar suprafata-este ff citit si are cuvantul la el-totdeauna atrage atentia crestinilor la a nu ne indeparta de legile Domnului-niciodata nu te impinge la incalcarea decalogului a postului si rugaciunii-NU AI UMOR SORO invata sa nu judeci preotii ca ei sunt purtatorii de har ai Domnului-macar gandeste-te cine te ingroapa DACA ESTI CRESTINA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim 23.35 vorbesti cu un om care are mai multe facultati si inauntru si inafara,inclusiv una de teologie. Stiu exact ce se spune despre hirotonirea preotilor. Discutia avea insa alt subiect; daca nu l-ai inteles, nu mai este vina mea. Ah, da, mi-am amintit-ani de zile am fost colaboratoarea parintelui Constantin Galeriu. As zice ca nu este nici o comparatie.

      Ștergere
  6. MAGDALENA sa fii colaborator cu parintele GALERIU a fost o bucurie dar sa vezi minuni pe viu asta iti este dat de sus-cultura nu se opreste la teologie si la multe facultati pe care le au multi-important este sa nu tragem concluzii pripite-pr NECULA nu este actor-este el hilar dar prin asta da sfaturi cu mici ironii -unde trebuie-oricum tineretul il place-sa ai sanatate si mai putina aroganta

    RăspundețiȘtergere