sâmbătă, 1 iunie 2024

LA MULTI ANI COPII,LA MULTI ANI PARINTI SI BUNICI CU SUFLET DE COPIL!

 .

El le-a zis: Oricine va lăsa pe femeia sa şi va lua alta, săvârşeşte adulter cu ea. Iar femeia, de-şi va lăsa bărbatul ei şi se va mărita cu altul, săvârşeşte adulter. Şi aduceau la El copii, ca să-Şi pună mâinile peste ei, dar ucenicii certau pe cei ce-i aduceau. Iar Iisus, văzând, S-a mâhnit şi le-a zis: Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci a unora ca aceştia este împărăţia lui Dumnezeu. Adevărat zic vouă: Cine nu va primi împărăţia lui Dumnezeu ca un copil nu va intra în ea. Şi, luându-i în braţe, i-a binecuvântat, punându-Şi mâinile peste ei. Marcu 10, 11-16           

.

  .

                        „Lăsați copiii să vină la Mine” (Luca 18,16).
.

Hristos a Inviat,dragii mei !
LA MULTI ANI Copii,La Multi Ani Parinti si Bunici cu suflet de copil!

.
De-a lungul anilor, am vazut si vad si in prezent tare multi copilasi necajiti.
Si cand spun necajiti, ma refer si la faptul ca, nu au bani nici macar de un creion sau un caiet,de o Eugenia sau de un fruct, de un mar macar.


.
De cel putin 2-3 ori pe zi imi bat la poarta copilasi necajiti incepand de la 3 -4 anisori, pana pe la 10-11 anisori.
Cand ies la poarta de fiecare data, ii intreb de ce suna sau de ce ma striga, iar ei ma intreaba:aveti ceva dulce, dar un mar aveti, sau un caiet si un creion sau o jucarie mica?
.

Cand am, incerc sa le dau la fiecare cate ceva,dar cand nu pot sau nu am ,le spun ca nu am. Iar ei ma intreaba: dar maine o sa aveti?
Ce pot sa le raspund? Le spun ca da.Si am grija sa cumpar macar cateva bomboane sau cateva eugenii.
Mi se intampla adeseori,cand ma intorc din oras spre casa,sa vad cate un grup de circa 6 -7 copilasi care alearga spre mine si-mi spun: putem sa va imbratisam?
Dar eu le spun ca nu am nimic in sacosa ca sa le dau,iar ei imi spun ca au dorit doar ca sa ma imbratiseze si sa-mi spuna ca sunt cea mai buna doamna de pe langa ei.Cuvintele si imbratisarile lor sincere,curate, imi mangaie sufletul si totodata ma intristeaza pentru lipsurile in care traiesc. 
Sa le urăm impreuna tuturor copiilor,indiferent de varsta,ca sa creasca mari, sa fie sanatosi si fericiti si sa nu uite niciodata de Părintii si Bunicii care i-au crescut si educat.
Sa ne iubim copiii dragilor, si sa avem grija de ei ca sa creasca mari si sa devina oameni de nadejde.
A-ti iubi copilul,nu inseamna a face tot ce el iti cere sau doreste.
A-ti iubi copilul inseamna sa-l cresti frumos,sa-l educi frumos ,sa fie resapectuos si cuminte, si sa nu-i dai telefonul in mana si sa uiti ca exsita in casa.
Copilul nostru, este bucuria si fericirea noastra ,dar si viitorul Tarii de maine.
Cu dragoste,Maria.

3 comentarii:

  1. 55 procente din copii romani vor sa plece din tara , 49 procente traesc in saracie iar 500 ooo au parintii plecati in strainatate si fara consiliere psihologica si numar maxim de nasteri la minore din Ue fara a mai avea in statistici romanii din R Moldova-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu 1 iunie conteaza pt copii ci ajutorul corect al statului caruia nu-i pasa de copii, batrani si suferinzi-nu putem avea incredere in votare-toate se masluiesc-doar DUMNEZEU SI MAICA DOMNULUI sa ne poata scoate din necazuri

    RăspundețiȘtergere
  3. copiii sunt dezorientati- nu au viitor-de ce?! pentru ca scoala nu este eficienta , drogurile si societatea sunt la pamant cine schimba regulile- vom vedea

    RăspundețiȘtergere