miercuri, 29 iulie 2020

LIBERTATE ! PARTIDELE SI POLITICENII DE AZI,SUNT PRECUM ,O SCRISOARE PIERDUTA A LUI ION LUICA CARAGIALE !

                     
                                                            29 Iulie 2020,ora 14,11 !

                                     Dragii mei,

Desi au trecut 136 de ani ,de cand dramaturgul român Ion Luca Caragiale a scris in 1884 si a  publicat Comedia de moravuri sociale si politice in Revista Convorbiri literare din 1885,aceasta Comedie dragilor,este foarte autentica si astazi in zilele noastre.
Ce se intampla intr-o " SCRISOARE PIERDUTA "a lui Ion Luca Caragiale,exact la fel se intampla si astazi cu Partidele politice si cu politicienii nostri.
Dar iata ce spunea un glas,astazi in timp cer scriam aici pe Blog:
            "Este timpul sa ne descarcam de O Scrisoare Pierduta !
Postasul imparte O Scrisoare Pierduta!
Postasul imparte Libertati!"
Clipa in care dragilor, vad un ziar alb negru,un ziar suspendat in aer cu o poza pe prima pagina cu multi oameni ai vremii si ai vremurilor,care scandau- LIBERTATE! 
Vedeam scris deasupra capetelor lor din imagine,asa:
                "LIBERTATE !"
În aceasta clipa fratilor,vad si eu adunati oameni multi,ca la un mare Protest,oameni care protestau pe strazi si care ,strigau cât îi tineau puterile:
          "Li-ber-ta-te !!!  Li-ber-ta-te !!! 
 "Li-ber-ta-te !!!  "Li-ber-ta-te !!!Iar multimea de glasuri continua sa strige ca mai sus.     

Singurele imagini de la Marea Unire din 1918, făcute de fotograful ....
                                                            
ION  LUCA  CARAGIALE !
Născut 13 februarie 1852 Modificați la Wikidata
Haimanale, Haimanalele, Dâmbovița, Țara Românească Modificați la Wikidata
Decedat 9 iunie 1912 (60 de ani
Ocupație dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, director de teatru, comentator politic și ziarist
Dragii mei,ceea ce traim noi astazi cu PARTIDELE si politicienii, sunt intocmai ca intr-o Scrisoare Pierduta !
Ce inseamna Mesajul de mai sus, nu as vrea sa ma pronunt in totalitate; dar ,voi spune ca vor urma multe si mari Proteste in care oamenii isi vor cere si isi vor recupera LIBERTATEA si LIBERTATILE !
                            Cu dragoste,Maria.
P.S.
Haideti sa ne amintim de minunata si inedita Piesa de Teatru- O Scrisoare Pierduta :
                            .

O scrisoare pierdută este o comedie de moravuri sociale și politice, scrisă de dramaturgul român Ion Luca Caragiale, în anul 1884, publicată în revista „Convorbiri literare”, XVIII (1885),
Criticii teatrali ai timpului au socotit însă piesa lipsită de calități literare (Ionescu-GionDassèClaymoor), excepție făcând Ollănescu-Ascanio care a scris favorabil despre piesă. O apreciere favorabilă despre „O scrisoare pierdută”, scrie, fără a semna, și Gh. Panu în ziarul Lupta în decembrie 1884, cu ocazia reprezentării piesei la Naționalul ieșean.
Pe cei prezenți la reprezentațiile din 1884, Scrisoarea pierdută i-a impresionat prin acțiunea ei vie și prin forța extraordinară a satirei politice. Chiar detractorii lui Caragiale nu i-au putut refuza cunoașterea meritelor indiscutabile și în acest sens a fost nevoit să scrie în 1903, în "Causeris littèraires", Pompiliu Eliade, pentru care Scrisoarea pierdută era „cea mai bună bucată literară care s-a scris vreodată în limba română“, capodopera de necontestat a repertoriului nostru dramaturgic, o piesă clasică, în măsură să consacre nu numai un autor, ci și o întreagă literatură.

11 comentarii:

  1. Sper ca să nu se ajungă la revolte deși nebunia lui Salam continuă și probabil va duce la așa ceva. Dacă te duci la ora actuală în orice cătun al României și întrebi la întâmplare pe uliță oamenii dacă au auzit de Băsescu răspunsul lor va fi :- da Băsescu este cel care a tăiat pensiile și salariile! Așa a rămas în memoria colectivă așa cum va rămâne Iohannis și pnl :- a ăștia sunt ăia cu covid-ul cu molima. Viitorul lor politic este,, asigurat,,. Deja au început să vadă sondajele și să se agite Tătaru lamentându-se și Iohannis ieșind la spartul târgului să pară că este șeful statului. Agitația lor este inutilă de asta le și votează majoritatea psd toate aberațiile în parlament purtatul cu măștii în timp ce stai la masă și mănânci și ridicarea celor prinși cu amanta pe prosop la mare de către gărzile ss sanitare, că știu că se duc în cap electoral. Să vorbim și despre demența celor care au,, gestionat,, criza covid cu legi dictatoriale aberante date peste noapte pe care românii hăituiți și fugăriți pe stradă le-au respectat pentru că li se dăduse asigurarea că după cele două luni de stat în casă se va reveni treptat la viața normală. Acum ei văd că se revine la restricții din ce în ce mai aberante. Mă scuzați domnul președinte dar de obicei dacă chemi un instalator și după ce pleacă asigurându-te că a efectuat reparația iar țeava îți curge nu mai chemi iarăși același instalator așa că echipa asta a ta care s-a ocupat de această criză dacă are rezultate negative îi trimiți la culcare nu îi ții în continuare să mărească dezastrul. Oricum pentru tratarea romanilor încă de la începutul crizei ca a unor dușmani și ca a unor sclavi pe plantație vă aștept la vot eu un votant de dreapta care de-abia aștept să dau cu sete cu ștampila în oricine care vă va mătura de la conducere. Românii vă așteaptă la vot să vă întoarcă hăituiala voastră cu amenzi. Asta dacă veți ajunge voi pnl nazi până în ziua votului. Nu am crezut în augustul lui Dragnea că va veni cineva la conducerea țării mai dictator și abuziv. M-am înșelat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @- cine i-a votat,o sa-i mai voteze,asa cum au votat de doua ori si pe Petrov

      Ștergere
    2. Curat Caragiale coane 19:48!
      "Adică, adio tătuca Iliescu, tătuca Năstase sau tătuca Dragnea! Bun venit coechipierul Ciolacu! Din 26 noiembrie 2019, a început era Ciolacu. Și, fiind la început de drum, Ciolacu ne-a anunțat și cine face parte din noua structură de conducere interimară. E vorba de Paul Stănescu, Niculae Bădălău, Gabriela Firea, Dan Nica, Claudiu Manda, Gabriel Mutu, Radu Moldovan sau Gabriel Zetea. Adică, tot cei care i-au susținut pe Dragnea, Dăncilă, Ponta, Geoană și chiar și pe Năstase. Altfel spus, la vremuri noi, tot noi! Ca atare, pesediștii au ajuns să se întrebe, ca în replica lui Farfuridi din “O scrisoare pierdută”, a lui Ion Luca Caragiale: „Din două una, dați-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, și anume în punctele... esențiale... Din această dilemă nu puteți ieși... Am zis!”.
      Practic, PSD și pesediștii cu vechi state în partid au ajuns și la vorbele lui Constantin Tănase: „Pleacă-ai noștri, vin ai noștri! /E sloganul cunoscut; /Iarăși am votat ca proștii, /Și cu asta ce-am făcut?”.
      După ani de zile de intrigi, de trădări și de scandaluri, tot mai mulți lideri PSD, mai mici sau mai mari, au părăsit partidul celor trei trandafiri, ori au fost dați afară, cum a fost cazul lui Geoană, Ponta, Bănicioiu sau Tudose. Adică, mașina de tocat lideri PSD merge ca unsă, indiferent de cine o învârte. Este ca-n scrisoare trimisă de Caragiale lui Vlahuță, după ce marele dramaturg plecase în Germania, scârbit fiind de ceea ce i se întâmplase în România: „Nu mai pot trăi aici! E prea grea duhoarea! M-am săturat să văd aceleași mutre, aceleași fosile cari conduc viața publică”.
      Ca atare, monșer pesedistule, PSD merge mai departe cu dirijorul Ciolacu, pe regia lui Constantin Tănase și cu scenariul lui Caragiale!

      Ștergere
  2. Cred doamna Maria ca asa nu se mai poate.
    Sigur asa va fi este prea multa bătaie de joc pentru acest popor.
    Multa truda si suferinta,cred ca asa va fi.
    Cu mult drag doamna Maria

    RăspundețiȘtergere
  3. Ultimile masuri dictatoriale ale lui Iohannis a ordonantelor sale de urgenta prin care a pus Botnita presei,doctorilor interzicind dreptul la Libera informare si Exprimare,nepovestirea suferintelor celor contaminati din spitale,i-au facut pe romani sa nu se Solidarizeze si sa creada in coronavirus cu atit mai mult cu cit l-au vazut si pe Sparanghel Voda Iohanis si Hurezeanu incalcind propria Ordonanta si trimitind in conditii iproprii pandemiei romanii sa-i culeaga sparanghelul doamnei Merkel devenita de fatada brusc 'iubitoare de romani' .
    Dar nemtii i-au tratat cu conditii si dubla vinzare de Sclavi la pret de jumatate din cel comvenit initial iar acum ni-i trimite inapoi gata contaminati ca intr-un act de razboi biologic pentru care vinovatii ar trebui judecati ca Tradatori cit si pentru masurile interne luate cu intirziiere si cu dubla masura ca tot ce a facut Alogenul Iohannis .-craciun

    RăspundețiȘtergere
  4. Problema este ca anul trecut nu prea am avut de ales la vot ca presedinte...era unul foarte rau si unul mai putin bun....dar sa nu se increada si de data asta PNL-ul,ca nu mai e situatia din anuk trecut la toamna..aleg un partid nou,ce nu a mai fost pina acum,m-am saturat de astia ce se tot schimba intre ei de 30 de ani...

    RăspundețiȘtergere
  5. Multi poate ma criticați acum,dar haideți să ne rugam si sa nu-i uram zic acest lucru ca daca uram atragem ura,sa ne rugam sa le lumineze Mintea BUNUL Dumnezeu și Maica Domnului
    Ura atrage Ură
    Binele atrage bine și tot așa
    Ne vine pe ei îi boscorodim dar sa nu-i uram, are grijă Dumnezeu
    Cu mult drag si sa avem credința și răbdare
    Răbdarea este o virtute mare.Doamne ajută.

    RăspundețiȘtergere
  6. 03,05 Iohannis spune ca;'P. S. D. a c r e e a t 'intentionat o criza sanitara pentru a critica guvernul.
    Stie el bine cum a creeat si el criza numind-o in doua ore pe Dancila premier stiind ca astfel va avea in alegerile prezidentiale un candidat slab si comvenabil pentru el.
    Ce conteaza pentru el Romania?

    RăspundețiȘtergere
  7. 3,05 Un partid nou este AUR-Alianta pentru Unitatea Romanilor condus de focsaneanul George Simion cel care a organizat in 1918 marsul de la Alba Iulia la Chisinau inchinat centenarului Unirii ,iar acum o luna ziua Drapelului si Trianonului la Tirgu Mures si care acum o saptamina si-a lansat campania electorala pe Cimpia Libertatii din Blaj-craciun

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma intreb cum se descurca politicienii pe timp de pandemie cu amantele

    RăspundețiȘtergere
  9. Primul Transgender-transexual barbat transformat in femeie ,candideaza la sectorul 2 Bucuresti-craciun

    RăspundețiȘtergere