vineri, 31 iulie 2020

IISUS HRISTOS NE GRAIESTE !!!

                           Dragii mei,

În aceasta noapte,in timp ce scriam aici pe Blog, aud glas care spune asa:
               "Iata-ma ! Inca din Mâinile Lui ,L-ati chemat pe Hristos ?
Clipă în care,vad un hol lung si un Sfesnic cu o lumanare aprinsa in el.
Vad doua persoane pe hol, dintre care,una ia sfesnicul cu lumanarea aprinsa si intreaba intinzandu-l celeilalte persoane:
             "L-ati chemat pe Iisus Hristos?
Şi aud glas, care spune asa:
          "Va vorbeste IISUS HRISTOS !

                Imagini pentru IISUS icoana
Clipă în care dragilor, aud glasul cel Prea Sfant si Prea curat al Mantuitorului Hristos,glas ce rasuna si in Cer si pe Pămant.
Era un glas duios,un glas dumnezeiesc cum numai al Lui Dumnezeu ar putea fi.
Iisus Hristos ne graieste asa:
           "Veniti !
             Veniti la Biserică !
              Veniti la Biserică !
             Iata o chemare!
           Vom da chemare tuturor celor care,Treptelor tot au inaintat !
              Sunteti fericiti ca sa ascultati Sfanta Evanghelie ! 
           Sunteti fericiti ca sa ascultati Sfanta Evanghelie ,pentru ca sa traiesc mult in Prietenia voastra! 
Lăsati-i pe cei care sunt vii cu trupul si morti cu sufletul!
Marire Tatalui si Fiului si Sfantului Duh,Amin!
                 Imagini pentru IISUS icoana
După care,in tot CERUL si peste tot Pămantul s-a asternut din nou linistea.
IISUS HRISTOS ne-a grait noua Prietenilor Săi,ne-a chemat la SFANTA BISERICA ca sa fim vii cu sufletul nu numai cu trupul, pentru ca EL sa traiasca mult in Prietenia noastra.
Dragii mei,haideti ca sa raspundem cu totii Chemarii Lui IISUS HRISTOS!
Haideti ca sa ne-nvie sufletul ,cu al Său Cuvant dumnezeiesc din Sfanta si Dumnezeiasca Evanghelie.
Haideti ca sa urcam si noi TREPTELE cele mai de Sus care, ne duc spre si in IMPARATIA LUI DUMNEZEU.
Nu este deloc greu! Absolut deloc nu este greu!
Daca avem Iubire ,Credinta si Nadejde in Dumnezeu si-n Maicuta Domnului,nu este deloc greu ca sa fim Prietenii Lui IISUS HRISTOS ,Mantuitorul nostru drag si scump.
Iata ce ne spune Mantuitorul, in Sfanta Evanghelie de la MATEI:
29 Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi de la Mine, pentru că Eu sunt blând şi cu inima smerită, şi astfel veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre! 30 Căci jugul Meu este bun, iar povara Mea este uşoară.“

Sfânta Evanghelie după Matei

Capitolul 11
1.Sfârşind Iisus de dat aceste învăţături celor doisprezece ucenici ai Săi, a trecut de acolo ca să înveţe şi să propovăduiască mai departe prin cetăţile lor.
2.Şi auzind Ioan, în închisoare, despre faptele lui Hristos, şi trimiţând pe doi dintre ucenicii săi, au zis Lui:
3.Tu eşti Cel ce vine, sau să aşteptăm pe altul?
4.Şi Iisus, răspunzând, le-a zis: Mergeţi şi spuneţi lui Ioan cele ce auziţi şi vedeţi:
5.Orbii îşi capătă vederea şi şchiopii umblă, leproşii se curăţesc şi surzii aud, morţii înviază şi săracilor li se binevesteşte.
6.Şi fericit este acela care nu se va sminti întru Mine.
7.După plecarea acestora, Iisus a început să vorbească mulţimilor despre Ioan: Ce-aţi ieşit să vedeţi în pustie? Au trestie clătinată de vânt?
8.Dar de ce aţi ieşit? Să vedeţi un om îmbrăcat în haine moi? Iată, cei ce poartă haine moi sunt în casele regilor.
9.Atunci de ce-aţi ieşit? Să vedeţi un prooroc? Da, zic vouă, şi mai mult decât un prooroc.
10.Că el este acela despre care s-a scris: "Iată Eu trimit, înaintea feţei Tale, pe îngerul Meu, care va pregăti calea Ta, înaintea Ta".
11.Adevărat zic vouă: Nu s-a ridicat între cei născuţi din femei unul mai mare decât Ioan Botezătorul; totuşi cel mai mic în împărăţia cerurilor este mai mare decât el.
12.Din zilele lui Ioan Botezătorul până acum împărăţia cerurilor se ia prin străduinţă şi cei ce se silesc pun mâna pe ea.
13.Toţi proorocii şi Legea au proorocit până la Ioan.
14.Şi dacă voiţi să înţelegeţi, el este Ilie, cel ce va să vină.
15.Cine are urechi de auzit să audă.
16.Dar cu cine voi asemăna neamul acesta? Este asemenea copiilor care şed în pieţe şi strigă către alţii,
17.Zicând: V-am cântat din fluier şi n-aţi jucat; v-am cântat de jale şi nu v-aţi tânguit.
18.Căci a venit Ioan, nici mâncând, nici bând, şi spun: Are demon.
19.A venit Fiul Omului, mâncând şi bând şi spun: Iată om mâncăcios şi băutor de vin, prieten al vameşilor şi al păcătoşilor. Dar înţelepciunea s-a dovedit dreaptă din faptele ei.
20.Atunci a început Iisus să mustre cetăţile în care se făcuseră cele mai multe minuni ale Sale, căci nu s-au pocăit.
21.Vai ţie, Horazine, vai ţie, Betsaida, că dacă în Tir şi în Sidon s-ar fi făcut minunile ce s-au făcut în voi, de mult, în sac şi în cenuşă, s-ar fi pocăit.
22.Dar zic vouă: Tirului şi Sidonului le va fi mai uşor în ziua judecăţii, decât vouă.
23.Şi tu, Capernaume: N-ai fost înălţat până la cer? Până la iad te vei coborî. Căci de s-ar fi făcut în Sodoma minunile ce s-au făcut în tine, ar fi rămas până astăzi.
24.Dar zic vouă că pământului Sodomei îi va fi mai uşor în ziua judecăţii decât ţie.
25.În vremea aceea, răspunzând, Iisus a zis: Te slăvesc pe Tine, Părinte, Doamne al cerului şi al pământului, căci ai ascuns acestea de cei înţelepţi şi pricepuţi şi le-ai descoperit pruncilor.
26.Da, Părinte, căci aşa a fost bunăvoirea înaintea Ta.
27.Toate Mi-au fost date de către Tatăl Meu şi nimeni nu cunoaşte pe Fiul, decât numai Tatăl, nici pe Tatăl nu-L cunoaşte nimeni, decât numai Fiul şi cel căruia va voi Fiul să-i descopere.
28.Veniţi la Mine toţi cei osteniţi şi împovăraţi şi Eu vă voi odihni pe voi.
29.Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi-vă de la Mine, că sunt blând şi smerit cu inima şi veţi găsi odihnă sufletelor voastre.
30.Căci jugul Meu e bun şi povara Mea este uşoară.
                            Cu dragoste,Maria.

16 comentarii:

 1. Da, cerul si pămîntul va trece dar cuvîntul lui Dumnezeu nu

  RăspundețiȘtergere
 2. viata pe pamant nu e usoara-traim si pentru trup si pentru suflet-nu ne putem dezice de familie cu copii-sf APOSTOLI au fost ajutati de DOMNUL altfel nu cred ca aveau puterea sa plece in lume pt propoveduire-deasemenea nu putem parasi TOTI lumea sa ne izolam-avem un destin de implinit-IISUS DOMNUL SI MAICA SA SA NE AJUTE TUTUROR

  RăspundețiȘtergere
 3. Impresionant!Într-adevăr, ce să opunem lucrurilor rele care se întâmplă pe pământ, trebuie să ne întoarcem la învățăturile Mântuitorului,care sunt bune și drepte.Iar chemarea spre biserică este copleșitoare,este îndemnul spre salvare a sufletului în aceste vremuri de restriște.

  RăspundețiȘtergere
 4.      

  [IMPORTANT] Mitropolitul Neofit de Morfou primeste sfat de la o maica sfanta sa ne indemne la rugaciune in orele noptii pentru ca Ortodoxia este in primejdie


  Și mi-a spus o sfântă gherontisa din Atena cu care țin legătura:

  Să spui tuturor oamenilor (ce va zic acum mi-a spus ieri) să își aleagă niște ore de noapte când se deschid “liniile directe” cu cerul (cum zicea si Sfantul Porfirie) si sa facem rugaciune comuna, de grup. Cati pot sa faca de la zece seara…,de la zece. Cati se culca mai tarziu, imi zice, …sa faca la miezul noptii, de la ora 12. Si cati sunt mai puternici, spune, sa se scoale de la ora 3. Adica unii de la zece, unii de la doisprezece iar cativa sa se roage la ora 3 dimineata.

  Si sa zica, mi-a spus, urmatoarele rugaciuni, care sunt necesare ca sa putem avea inauntrul nostru informare sufleteasca, adica putere de la Duhul Sfant, despre toate aceste evenimente care au inceput, iar disperarea care vine in lume sa nu aiba putere asupra noastra, sa fuga de noi.Crestinii nu trebuie sa fie in frica si deznadejde! Nu se poate!

  Daca crestinii deznadajduiesc si se inspaimanta, ce sa mai spuna ateii saracii care se afla cu atat mai mult sub influenta energiilor demonice si sa stiti ca noi trebuie sa ne rugam si pentru ei.

  Si mi-a spus gherontisa aceasta cu viata sfanta:

  Prima rugaciune pe care trebuie sa o faca cu metanierul, orice fel de metanier, fie de 33 de noduri, fie cu 50, fie cu 100. Un metanier sa spunem: «Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ma pe mine pacatosul!». Un metanier sa spunem: «Doamne Iisuse Hristoase, miluieste familia mea!». Pe al treilea metanier sa spunem: «Doamne Iisuse Hristoase, miluieste tara mea!». Deoarece tara noastra este in pericol si tarile tuturor ortodocsilor sunt in pericol. Si a patra rugaciune sa ziceti: «Doamne Iisuse Hristoase, miluieste lumea Ta!»

  Vedeti care sunt gradele? Cum zicem in Cipru: «ca pe o scara». «Una cate una, treapta cu treapta» ne explica omul lui Dumnezeu cum sa ne rugam. Incepem de la noi insine, apoi trecem la familia noastra, ne indreptam apoi catre familia noastra largita care este tara noastra si apoi spunem: “Doamne Iisuse Hristoase, miluieste lumea Ta”.

  Și această rugăciune - mi-a zis - când se face de multă lume în același timp, are o foarte mare putere și distruge energiile și puterea ispititorului. 

  Și vă zic, una din cele mai mari puteri ale ispititorului este sa conduca omul la disperare, in teama, sa-i inspire ganduri ca nu-l iubeste nimeni, nu-l vrea nimeni, la singuratate si in cele din urma sa-l conduca la sinucidere. Sau sa-l conduca sa faca lucruri rele, pacate fie trupesti, fie sufletesti. Ajunge insa sa ne pocaim ca sa ne ierte Hristos. Ajunge sa avem duhul Sfintilor. Acestia au facut multe, sa facem si noi cate putin. Si sa incepem sa facem la aceste ore, aceste rugaciuni….”

  RăspundețiȘtergere
 5. Sarmulite si sobolanei, dragi fosti tovarasi, domnilor
  explicati -cum de tara militiei, care va fi preluata de armata,-
  are numarul de .orti peste al Suediei, tara libera de masuri ?
  Ca sa-mi bat joc de voi va raspund eu;
  Imbratisarile suedeze sant mult mai eficiente impotriva boalei decat gazele voastre kiltox;
  Imi place cand tace-ti, asadar musca.

  RăspundețiȘtergere
 6. Te aud, Doamne! Te aud ce spui.

  RăspundețiȘtergere
 7. Bogdaproste pentru chemare! Daca noi, ortodocsii, nu vom merge la Sfanta Liturghie, ne-o vor lua si pe aceasta, asa cum ne-au luat grairea desearta prin purtarea mastilor, cum ne-au luat ipocrizia , "mastile" pe care le afisam ca sa parem altfel de cum suntem acum ni le-au pus efectiv, copiii ni se fura pentru ca noi I-a lepadat prin avorturi sau abandon, ura dintre noi ne este luata prin distantarea fizica, dragostea ne este luata prin impunerea fricii unii fata de altii care ar putea sa ne transmita vreo boala, batranii si copiii ne sunt luati pentru ca noi insine i-am dus in azile si in orfelinate.... Cuvantul ne este luat pentru ca L am inlocuit cu vorbe, vorbe...cu nimic adica. Solutia este sa redevenim ce-am fost adica OAMENI cu frica de Dumnezeu si cu dragoste de Dumnezeu , de noi insine si de aproapele. Dragi frati romani, sa ne trezim! Cu Dumnezeu inainte!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca omenirea nu se va trezi si sa redevina umani cu semenii, cu intreaga natura, cu toate vietuitoarele create si ele de Dumnezeu asa cum si pe noi ne-a creat, pana si Dumnezeu se va satura de atata rautate!!! Dumnezeu rabda-rabda, dar pana cand sa rabde atata din partea oamenilor?!?!?

   Ștergere
  2. De ce rabda,nu are treaba lui?

   Ștergere
 8. Doamne,usturatul nostru cel mai scump,ajuta-ne sa putem urca treptele ce duc la Tine si Maicuta sfanta! Amin Handic M

  RăspundețiȘtergere
 9. Cuvintele Lui sa adeverit după voia lui așa cum Dumnezeu ne-a lăsat pe pămînt sa ducem crucea asupra faptelor noastre.

  RăspundețiȘtergere
 10. Rep. John Lewis a trecut la cei drepti.
  Pentru dansul a fost rugaciunea pana la miezul noptii.

  RăspundețiȘtergere
 11. Doamne Ajuta
  Doamne Măicuță Domnului ai grija de poporul tau roman creștin care are nevoie de ajutor de la tine.

  RăspundețiȘtergere