marți, 29 iulie 2014

UN DINOZAUR ÎN CARNE SI OASE , LA POALELE UNUI MUNTE !

                                          29  Iulie  2014 , ora 7,45 dimineaţa !


Abia m-am trezit si sunt la calculator. Imi doresc ca sa mai scriu câte ceva, pe Blog. Si in timp ce răsfoiam un caiet, vad cu ochii închişi ,într-o fracţiune de secundă, văd spre Apus, la poalele unui munte, cu faţa spre Răsărit , UN  DINOZAUR   adevărat.
Un pui de dinozaur ! Arăta asa ,ca si în această poză: 

                                                       ...
 Dinozaurul privea, ca si cum nu ar recunoaste nimic în jurul său.
Îşi misca membrele ,ochii cel mai mult si-i misca, apoi capul il intoarcea spre stanga, spre dreapta, ca în final să privească atent spre Răsărit.  
Dragii mei, asa cum scriu si se implinesc toate ,pe rand şi in timp, tot asa va spun ca, acest PUI  de DINOZAUR, era cat se poate de viu si de adevărat. 
Ce va fi,  de ce mi s-a arătat acest DINOZAUR in carne si oase, eu nu stiu dragii mei.
Am adus aici, câteva rânduri despre DINOZAURI !
Le găsiti mai jos, pentru că le-am copiat de pe net.
                                Cu dragoste, 
                                                 Maria.   

Dispariția dinozaurilor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Impactul de la Chicxulub care ar fi dus la dispariția dinozaurilor - reconstituire artistică

O piatră de la Ica, Peru pe care apar dinozauri
Disparția dinozaurilor se pare că a fost cauzată de un meteorit de mărimea unui orășel, care s-a ciocnit cu Pământul acum aproximativ 65 milioane de ani. Când meteoritul a lovit planeta, aceasta a fost acoperită de un nor uriaș de praf care a blocat lumina soarelui și astfel, a fost frig și întuneric timp de câteva luni. Odată cu dispariția plantelor au murit și dinozaurii ierbivori, iar datorită acestui fapt dinozaurii carnivori au murit și ei, rămânând fără hrană.
În acest timp au erupt mulți vulcani care vărsau lavă pe suprafața Pământului și emanau gaze otrăvitoare în aer. Traiul pe Pământ devenise din ce în ce mai dificil.
Cu toate acestea, nu toate vietățile au dispărut acum 65 milioane de ani. Animalele mici cum ar fi șopârlele, șerpii, păsările sau șobolanii au supraviețuit. Știința ia în calcul ideea că un procent mic de dinozauri a supraviețuit acestui cataclism planetar și dispariția totală a acestora a fost un proces lent. De asemenea au fost găsite numeroase obiecte antice în care oamenii interacționează și conviețuiesc alături de dinozauri reprezentanți corect (în secolul al XVII-lea încă le era greu oamenilor de știință să așeze corect oasele găsite ale unui dinozaur).[1] Savantul peruan Javier Cabrera a declarat că "Nu suntem pregătiți pentru astfel de secrete".
După ultimele cercetări se crede că asteroidul s-a ciocnit de Pământ în apropiere de Mexic, unde în nord-estul orașului Chicxulub există un crater submarin uriaș cu un diametru de 200 km. Craterul se numește Craterul Chicxulub.
Conform studiului „The extinction of the dinosaurs”, publicat în numărul din 28 iulie 2014 al revistei Biological Reviews[2], dispariția dinozaurilor a fost rezultatul unui cumul de cauze care au condus la colapsul lanțului trofic. Printre aceste cauze sunt menționate intensificarea activității vulcanice, modificarea nivelului mărilor și variațiile de temperatură, urmate de evenimentele cataclismice provocate de asteroid (cutremure, tsunami, incendii de vegetație, schimbări bruște de temperatură și alte modificări climatice)

2 comentarii:

  1. Reinvierea unei realitati disparute
    Crearea unei false impresii ca lucrurile sunt reale si functioneaza
    In final, disparitia-asemenea dinozaurilor, a celor care au creat falsa realitate (Vestul)

    Cuvantul 'dinozaur' se foloseste azi foarte des in sens peiorativ-o ramasita, in dezacord cu epoca si care trebuie sa dispara

    Cred ca acesta e sensul, de disparitie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este aproape de interpretarea mea, doar ca o sa descoperi ca atacul Rusiei in alianta cu jihadistii nu e ceva pozitiv pentru omenire.
      Cei ramasi in urma cu civilizatia sunt islamistii si cu rusii.

      Acestea sunt intarite si de mesajele care vin de la Fecioara Maria.

      Ștergere