duminică, 7 decembrie 2014

SFÂNTA EVANGHELIE , DE DUMINICĂ 7 DECEMBRIE 2014 !

                                  Sfânta Evanghelie de la Luca,
           din Duminica a - 27 -a după Rusalii !
                          (XIII, 10 -17 )

În vremea aceea Iisus învăţa , într-o zi de sâmbătă, în sinagogă. Şi iată era acolo o femeie care avea, de optsprezece ani, un duh de slăbiciune, şi care era gârbovă de nu putea să se ridice în sus nicidecum.Iar Iisus , văzând-o , a chemat-o şi i-a zis : femeie, eşti dezlegată de neputinţa ta. Şi şi-a pus mâinile peste dânsa şi îndată s-a îndreptat şi a început să slăvească pe Dumnezeu. 
                          Predică la Duminica a XXVII-a după Rusalii – Tămăduirea femeii gârbove
Atunci mai marele sinagogii , mâniindu-se , pentru că Iisus o vindecase sâmbăta,a luat cuvântul si a grait poporului : şase zile sunt în care trebuie să lucreze omul ;deci veniţi în aceste zile de vă vindecaţi, şi nu în ziua sâmbetei. Iar Domnul i-a răspuns şi a zis : făţarnicilor , fiecare dintre voi nu-şi dezleagă , oare, în ziua sâmbetei, boul sau asinul de la iesle, şi nu-l duce să-l adape ? Dar această femeie, care este fiica lui Avraam şi pe care a legat-o Satana , iată, de optsprezece ani, nu se cădea, oare, să fie dezlegată de legătura ei în ziua sâmbetei ? Şi zicând El acestea , s-au ruşinat toţi cei care erau împotriva Lui, iar poporul întreg se bucura de toate faptele măreţe săvârşite de Dânsul.
Slavă Ţie Doamne, Slavă Ţie ! Amin !

Dragii mei, oriunde vă aflaţi, faceţi-vă timp pentru a merge la Sfanta Biserică, unde veti trăi cu inima şi cu sufletul Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie,şi de unde vă veti întoarce plini de bucurie sfântă şi dornici de a-L cunoaste si mai mult, pe Dumnezeu si Maica Domnului . 
                               Cu dragoste, Maria. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu