sâmbătă, 28 septembrie 2019

SFÂNTA EVANGHELIE DIN DUMINICA A 19 A , DUPĂ RUSALII !

               Sfânta  Evanghelie de la Luca !

                                  ( VI, 31 - 36 )

                   Imagini pentru predica de pe munte imagimni


Zis-a Domnul :  precum voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi şi voi lor tot aşa. Pentru că dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc ,ce mulţumire puteţi avea ? Doar şi păcătoşii iubesc pe cei care îi iubesc pe dânşii. Şi, dacă faceţi bine celor care vă fac vouă bine , ce mulţumire puteţi avea ? Doar şi păcătoşii acelaşi lucru fac. Şi, dacă împrumutaţi pe cineva de la care nădăjduiţi să luaţi , ce mulţumire puteţi avea ? Doar şi păcătoşii dau cu împrumut păcătoşilor, ca să primească înapoi întocmai. Voi însă să iubiţi pe vrăjmaşii voştri , să faceţi binele, şi să daţi cu împrumut fără să nădăjduiţi nimic în schimb, şi atunci răsplata voastră va fi multă, şi voi veţi fi fii al Celui Prea Înalt;  pentru că El este bun şi cu cei nemulţumitori şi cu cei răi. Aşadar fiţi milostivi , precum şi Tatăl vostru milostiv este .
Slavă Ţie  Doamne, Slavă Ţie !
                              Amin !

                                  Dragii mei, 

Sa cadem si noi la picioarele Mantuitorului Hristos, si sa strigam catre El din adancul sufletului nostru, cu lacrimi de umilinta si de cainta asa:
"Intru tot indurate Doamne,Stapane iubitorule de oameni,gresit-am la Cer si inaintea Ta! Tu Doamne,ne-ai zis sa iubim pe vrajmasii nostri ca pe noi insine; iar noi ,fiind răi si nesocotiti ,n-am luat in seama Porunca Ta cea dumnezeiasca si mantuitoare,si am urât si urâm pe vrajmasii nostri. Îndelung -Rabdatorule Iisuse,arata-ne milele Tale.Mult Prea Milostive Părinte,milostiveste-Te spre neputinta noastra!
Miluieste-ne pe noi Doamne! Miluieste-ne pe noi,iar noi iti fagaduim ca ne vom impaca cu vrajmasii nostri si de acum inainte ne vom iubi unii pe altii ca niste madulare ale unuia si aceluiasi Trup al Domnului Dumnezeului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos ,Caruia I se cuvine ,slava,cinstea si inchinaciunea ,impreuna cu Tatal Cel fara de inceput si cu Prea Sfantul si de viata Facatorul Duh,acum si pururea si-n vecii vecilor. Amin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu