duminică, 8 septembrie 2019

SA NE RUGAM SFANTULUI PĂRINTE ARSENIE BOCA !

Imagini pentru ARSENIE BOCA.

                                        8 Septembrie 2019,ora 5,33 !

                                 Dragii mei,

În aceasta dimineata,m-a trezit un glas care ,ne indemna ca sa ne rugam Sfantului Părinte Arsenie Boca.
Iata ce spunea glasul:
                "Sa cerem Curaj ,de la Sfantul Părinte Arsenie Boca !"
Dragii mei,asa cum scriam si-n alte articole,ne asteapta vremuri grele.
Suntem sfatuiti, ca sa cerem curaj pentru a trece peste toate,curaj de la Sfantul Părinte Arsenie Boca.
Avem nevoie de mult curaj ,de multa tarie si Credinta sufleteasca,pentru a putea trece cu bine peste toate cate ne asteapta.
Sa-l chemam in ajutorul nostru pe Sfantul Părinte Arsenie Boca,deoarece,el sta in Lumina Lui Hristos,langa picioarele Mantuitorului Hristos si se roaga pentru noi pacatosii.
Sa nu uitam fratilor ,ca sa fim buni si milostivi si sa ne iubim Aproapele ca pe noi insine.
                            Cu dragoste,Maria.

59 de comentarii:

  1. Oare de la cine este mai bine sa ceri curaj, de la un mort sau de la Hristosul cel viu? Boca este mort dar Hristos este viu. Mortii cu mortii si vii cu vii. Hristos a fost curajosul, ci nu Boca. Hristos, cu toate ca stia cum va fii chinuit si omorit, a avut curajul sa ai invete pe oameni. Daca ai o problema spirituala, striga la Hristos ca in aceeas secunda va fi acolo. Deci cere ajutor de la Hristos nu de la morti. Inveti pe oamenii numai la lucruri gresite. "Un orb conduce mai multi orbi pe drum si cand vor cadea, caderea lor va fii ft mare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dute ma si-ti trateaza scafarlia ca e bai mare cu tine. Hristos este viu printre noi oamenii prin sfintii sai care s-au daruit credintei si iubirii de Dumnezeu, de oameni si de toata creatia divinului parinte.

      Ștergere
    2. Mai Cicerone - tartacuta sparta, daca Duhul Sfant spune asta urmeaza-i indemnul ca stie trebuie sa ne transmita toate acestea. Daca nu esti in stare, macar nu-ti arata lipsurile ca e mai bine. Cand vom avea nevoie de sfatul tau o sa ti-l cerem, dar pana atunci .........

      Ștergere
    3. 00:14, adevarat!!!!
      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

      Ștergere
    4. Laudati pe Domnul întru sfintii Sai...asa spune un psalm al lui David...
      Cine practica viața crestina in Duh de adevăr stie ce inseamna sa te rogi Maicii Domnului, sfintilor, sa mijloceasca prin rugăciune. Sfintii chiar fac minuni pt ca au darul Duhului Sfânt si sunt vii în Împărăția lui Dumnezeu! Oare nu scrie Sf. Evanghelie : "fiti sfinți pt ca Eu sunt sfant"...?
      Hristos, Dumnezeu întrupat a venit sa ne sfinteasca pe noi oamenii! "Căutați si veti afla..."scrie Sf Evanghelie...

      Ștergere
    5. Va rugati degeaba,Dumnezeu nu da ploaie nici animalelor nevinovate,dar sa va implineasca voua dorintele!

      Ștergere
    6. Se mai satura si Dumnezeu de oameni. Behaiala la sfinti si icoane, fapte deloc. Pacat ca sufera copiii si animalele...2000 de ani de crestinism nu va ajung? Cand o sa pricepeti ca e timpul sa puneti si voi osul la treaba?!

      Ștergere
  2. ce curaj!-cand vine razboiul,cutremurul sau bolile te lasa curajul-nimeni nu poate spune ca este curajos cand trece prin dezastre mai ales batranii, bolnavii si copiii-DUMNEZEU SI MAICA SA SI TOTI SFINTII SA FIE CU NOI IN NECAZURI

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Necazurile sunt incercarile pe care Dumnezeu ni le trimite ca doar atunci ne punem in genunchi ce cerem ajutor din suflet, doar la disperare ne indreptam cu adevarat spre Dumnezeu. Lumea de acum are mare nevoie de intoarcere la Dumnezeu iar pentru a se intampla acest lucru trebuie sa vina dezastre peste omenire.

      Ștergere
  3. Credinta e cea mai imortanta ea da Curajul in vremuri grele

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lipsa de credinta provoaca frica si neincredere. Sf. Pr. Arsenie spunea: mi-e mila de voi pentru ca sunteti cei de pe urma, referindu-se la cele ce or sa vina.

      Ștergere
    2. 01:10, da, dar si puterea de a trece prin vremurile grele.

      Ștergere
  4. Parintele Arsenie Boca a fost un Om Sfant, poate cel mai mare sfant al Romaniei.Nu va mai dati asa usor cu parerea despre lucruri pe care nu le cunoasteti in profunzime, ci doar de la televizor. Parintele Arsenie si-a prevazut data mortii si felul in care va muri. A fost omorat de securitate in padurea de la Sinaia, este un sfant ca si Sf.Nectarie de Eghina. Cine s-a rugat si a primit ajutor intelege.Sf.Parinte Arsenie roaga-te pentru noi pacatosii!

    RăspundețiȘtergere
  5. Intelegere total gresita.
    Daca ceri curaj,vei fi inundat de tot felul de situatii si persoane care iti vor pune indoiala la incercare.Te vor scoate din minti,fiindca trebuie sa inveti sa-ti gasesti curajul in tine,deci,trebuie sa inveti da devii curajos,infruntand situatii cu curaj si incredere.Nu-ti va aduce nimeni o galeata de curaj,,curajul il gasesti in interior ca tot ce-ti trebuie dealtfel.
    EU SUNT D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tu suferi de sindromul neintelegerii.

      Ștergere
    2. 22:46, tu habar nu ai de legile universale. Ce iti doresti aceea primesti, aceasta daca o faci din suflet si ai emotie creatoare in inima ta. Vrei curaj? Vei primi de la viata situatii dificile unde sa-ti manifesti curajul (asta ca sa-ti exersezi curajul(!) pentru ca asa functioneaza Universul- primesti ce simti cu adevarat in inima ta). Dar te intreb pe tine: de ce nu ai vrea Iubire? Ce zici? Iubirea este blanda si binefacatoare sufletului. De ce sa te strofoci demonstrand curaj (la ce iti foloseste?) cand poti Iubi si in felul acesta vei primi mai multa Iubire?!

      Ștergere
    3. Anonim10 septembrie 2019, 00:29
      Ce simplu si usor este sa insirui teorie!
      Iubirea trebuie sa o meritam ! Trebuie sa facem ceva frumos si bun ca sa o dobandim! Iubirea nu se ia de pe raft ca la magazin!Din aceasta cauza nu merge nimic bine in Romania! Toti sunt buni la exemple teoretice; cu practica e mai greu.
      Aici,nu este vorba de un curaj nebunesc; de o obraznicie! Sa cerem CURAJ de la SFANTUL PĂRINTE, ca sa trecem cu bine peste greutatile care ne asteapta; sa nu deznadajduim inseamna a cere CURAJ. Orice om are nevoie de mult curaj,ca sa poata face faţă incercarilor divine.
      Iata ce spune MANTUITORUL:
      "Îndrăzneşte, fiică, credinţa ta te-a mântuit"
      LITURGICĂ

      Pe când le spunea acestea, iată un dregător, venind, I s-a închinat, zicând: Fiica mea a murit de curând dar, venind, pune mâna Ta peste ea şi va fi vie. Atunci Iisus, sculându-Se, a mers după el împreună cu ucenicii. Şi iată o femeie cu scurgere de sânge de doisprezece ani, apropiindu-se de El pe la spate, s-a atins de poala hainei Lui. Căci zicea în gândul ei: Numai să mă ating de haina Lui şi mă voi face sănătoasă; Iar Iisus, întorcându-Se şi văzând-o, i-a zis: Îndrăzneşte, fiică, credinţa ta te-a mântuit. Şi s-a tămăduit femeia din ceasul acela. Iisus, venind la casa dregătorului şi văzând pe cântăreţii din flaut şi mulţimea tulburată, a zis: Depărtaţi-vă, căci copila n-a murit, ci doarme. Dar ei râdeau de El. Iar după ce mulţimea a fost scoasă afară, intrând, a luat-o de mână, şi copila s-a sculat. Şi a ieşit vestea aceasta în tot ţinutul acela.

      (Matei 9, 18-26)
      Asadar,incearca sa intri cu mintea in adevaratul sens al CUVANTULUI !
      Este usor sa expunem TEORIE,dar practica....niciodata!

      Ștergere
    4. Maria,

      Iubirea o are fiecare dintre noi in inima sa, chiar daca este precum o samanta care nu s-a trezit inca. Iubirea este acolo, sadita in Inima omului, intotdeauna a fost acolo! Toti avem Iubirea, doar trebuie sa o regasim acolo, in coltisorul inimii noastre si sa o lasam sa se trezeasca; apoi Ea va creste precum un Copac frumos care va emana “oxigen”catre noi si catre ceilalti. In felul acesta vom trimite Iubire binefacatoare catre toti semenii nostri si catre tot ce exista, pentru ca Viata din noi este Iubire.

      Iubirea nu este ceva conditionat. Ea curge precum un riu datator de viata, care va obloji sufletul cu puterea sa minunata. De la inceput Omul a fost Iubire, doar ca a uitat acest lucru si a ferecat undeva Iubirea, separadu-se. Nu este nimic mai inaltator decat Iubirea. Iubirea te ridica, iti da forta si incredere, doar prin Iubire poti razbi. Omul este nimic fara a fi in Iubire.

      Iubirea neconditionata este cea valabila. Cea pe care o primesti doar daca, nu este una reala. Soarele da lumina sa pentru toata lumea si peste tot pamantul, fara a face vreo diferenta. Iubirea nu se dobandeste ca un merit, Iubirea se simte in Inima, pentru ca intotdeauna a fost acolo. Doar deconectarea de la Iubire aduce moartea, iar de acolo tot raul si suferinta in lume. Omul a uitat sa fie in Iubire, de aceea este precum un fir de praf purtat de colo, colo.

      Cine are Iubirea inflorita in inima are totul! Nu este om mai bun, mai bland si mai puternic decat cel a lasat Iubirea sa creasca si sa dea roada in Inima.

      Omul sa lase Iubirea sa incolteasca, sa creasca in Inima sa si el se va schimba cu adevarat. De la Iubire trebuie sa incepem, caci deconectat de la Ea, Omul se pierde, Umanitatea se autodistruge si mult rau provoaca.

      Pentru aceasta a venit Iisus Hristos, sa ne trezeasca, sa fim Iubire, caci Omul uitase, separandu-se. Sa fim deci Iubire, ca sa fim Vii cu adevarat si sa schimbam totul pe aceasta planeta, caci se poate!

      Ștergere
    5. De asemeni, mai spun: Iubirea este lucratoatre. Cu cat vei emana multa Iubire, cu atat mai multa Iubire vei primi. Caci asa functioneaza Universul. Sa fim in Iubire si sa raspandim Iubirea si totul va veni catre noi inmiit!

      Ștergere
    6. Mai adaug un mesaj din partea lui Arsenie Boca, valabil pentru toata lumea.
      Mare atentie, caci ceea ce spune acest sfant iluminat Arsenie Boca, este calea spre regasirea Inimii:

      “Opreste-te.. atata trebuie sa faci. Sa te opresti si sa privesti iara firul de iarba, sa vezi floarea, sa-i simti parfumul. Sa te inchini la Sfantul Soare si sa-i multumesti, ca ti-a mai dat o noua zi. Sa asculti fosnetul frunzelor, ciripitul pasarilor si acolo, acolo in linistea aceea muta, acolo sa te regasesti tu pe tine, din nou sa te reintorci iarasi la tine la ceea ce ai fost tu candva, la ceea ce esti si vei fi..”( Arsenie Boca)

      Ștergere
    7. Asa este d-na Maria,iubirea fara fapte bune este precum femeia fara rod!Restul-vorbarie multa!

      Ștergere
    8. "Nu pregetați să vă innobilați sufletul prin fapte caritabile. E mai simplu si mai ușor să intâlnești infinitul așa decât prin portaluri cuantice prin Bucegi "

      Ștergere
    9. 23:00, fara a fi in Iubire, nu poti face fapte bune, nu poti sa ai blandete si nu poti sa-ti iubesti semenii. Iubirea este radacina roadelor, de la Iubire porneste tot ce este frumos si trainic. Fara a fi Iubire esti nimic.

      Ștergere
  6. Parintele Arsenie,s-a eliberat de acest plan,nu va va ajuta decat daca Sinele vostru ii permite,iar acesta va permite doar intr-o oarecare masura sau deloc deoarece trebuie sa invatati cum functioneaza viata,trebuie sa invatati sa deveniti responsabili de cum va creati realitatea,nu sa asteptati mura-n gura tot timpul fara sa deveniti constienti de gunoiul energetic creat.Ajutor primiti doar ca informatie.Fiti atenti si actionati conform intelegerii informatiei! Nu mai leneviti, asteptand sa va rezolve altii problemele pe care le tot creati!
    EU SUNT D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bineinteles ca tu D esti deasupra tuturor si vorbesti distant fata de noi oamenii de rand care nu suntem deasupra celorlalti oameni.

      Ștergere
    2. Auzi madam D, pana si pe parintele Arsenie te bagi sa-l comentezi ???? Sfidezi Sfanta treime, biserica ortodoxa, pe Mantuitorul lumii si pe sfinti .
      Felicitari si tine-te bine cand vei impreuna mainile la vreo rugaciune ....ca esti buricul pamantului !!!!
      Traiesti ca planta , gandesti ca planta si intri ca tupeista pe acest blog. Din nou felicitari si tine-o tot asa ca o sa iei premiul Nobel .

      Ștergere
    3. Ignorati-o,nu-i mai raspundeti in niciun fel.

      Ștergere
    4. Bineinteles ca tu 19:48 nu ai inteles nimic din mesajul Didonei, dar sa-ti judeci aproapele te pricepi de minune.

      Ștergere
    5. Eu sunt D,percepția lor crează realitatea lor.

      Ștergere
    6. Chiar este!Multumesc D pentru postările tale.

      Ștergere
    7. 19.48 asta ai inteles tu?

      Ștergere
    8. In legătura cu polemica pornita de la persoana care se semnează D, fiecare are”percepția” sa, cu adevărat. Foarte ușor mintea omului se poate înșela. Chiar parintele Porfirie Kavsokalivitul nu a fost scutit de înșelării la începutul vieții duhovnicești. Nici un om nu poate ajunge la sufletul celuilalt om, al semenului sau, decât in măsura in care i se descoperă de la Dumnezeu gândul sau simțirea sa. Dar in harul lui Dumnezeu comuniunea devine armonioasa iar asperitățile in înțelegere se atenuează. Nici unul din oameni nu e drept înaintea lui Dumnezeu. Așa scrie Psalmistul David. Dar ce zic eu de oamenii puțin duhovnicești ? Sf. Ap. Pavel arată ca “nu fac binele pe care îl voiesc, ci răul pe care nu-l voiesc, pe acela îl săvârșesc. Iar dacă fac ceea ce nu voiesc eu, nu eu fac aceasta, ci păcatul care locuiește in mine....Deci, dar, eu însumi cu mintea mea, slujesc legii lui Dumnezeu, iar cu trupul legii păcatului” Romani 7, 19,20,25.
      Cât trăim in trup suntem supuși greșelii. Dar ni s-a dat darul Sfintelor Taine ale Bisericii de a ne curați de greșeli “de șaptezeci de ori câte sapte”( Matei 18,21-23), după cum scrie in Sf. Evanghelie. “M-am răstignit împreuna cu Hristos și nu eu mai trăiesc ci Hristos trăiește in mine. Și viața de acum in trup o trăiesc in credința in Fiul lui Dumnezeu, Care m-a iubit și S-a dat pe Sine însuși pentru mine. Nu lepăd harul lui Dumnezeu, căci dacă dreptatea vine prin Lege, atunci Hristos a murit in zadar” spune Sf. Ap. Pavel (Galateni,20,21) Așadar, ce sine pot eu sa etalez in fata oamenilor? Doar cu păcatul ma pot lauda! Însă dacă apelez la sfinți ca la niște oameni care au dus lupta cea buna a credinței adevărate, prieteni aleși, aceștia ma pot povățui spre fapte bune, spre înțelegerea voii lui Dumnezeu și sa mijlocească la Dumnezeu fiind casnici ai Imparatiei lui Dumnezeu. Desigur ca exista libertatea omului sa aleagă binele sau răul. Discernământul este unul din darurile Duhului Sfant dar toate sunt daruri de la bunul Dumnezeu. Iată ce spune Ap. Pavel: “ce lucru ai pe care sa nu-l fi primit? Și dacă l-ai primit, de ce te lauzi ca și cum nu l-ai fi primit? (1Corinteni, 4,7)... la Sf. Maslu este arătat: “Purtați-va sarcinile unii altora și așa veți împlini legea lui Hristos”(Galateni 6,2).... Și pt ca se apropie sărbătoarea Inaltarii Sf. Cruci, un alt verset:”Iar mie, sa nu-mi fie a ma lauda, decât numai in crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume! (Galateni 6,14)

      Ștergere
    9. Mai D, da o dai a naibii de gard! Nu stii nici tu ce naiba scrii! Pai bine mai femeie tu esti impotriva ortodoxilor, ca sfintii si nu mai stiu eu cine ne fura energia, ca astia ar fi arhoni... da' Parintele A. Boca ce fuse? El cum s-a eliberat de ac plan??????? Ortodoxism!!!! Da-ti singura una dupa ceafa, poate se mai aranjeaza circuitele la creier!

      Ștergere
    10. 00.58 Asa zic si eu , e sarita bine dupa fix aceasta D, nu are absolut nimic pentru ceea ce se scrie si se discuta aici , intra cu nesimtire si cu aroganta sa se impauneze ea cu tembelismele ei . A si spus ca ar da foc la biserici, ca Dumnezeu este unul care s-a autoproclamat , ca religiile sunt inselatoare , la fel ca sfintii si icoanele . Astea sunt semne de paranoia si de grandomanie vis a vis de ceea ce se crede ea ca este .

      Ștergere
    11. 00:58, repostez cheia care duce catre eliberare, daca ai putea intelege tu si sa aplici simturilor tale; sunt cuvintele lui Arsenie Boca:

      “Opreste-te.. atata trebuie sa faci. Sa te opresti si sa privesti iara firul de iarba, sa vezi floarea, sa-i simti parfumul. Sa te inchini la Sfantul Soare si sa-i multumesti, ca ti-a mai dat o noua zi. Sa asculti fosnetul frunzelor, ciripitul pasarilor si acolo, acolo in linistea aceea muta, acolo sa te regasesti tu pe tine, din nou sa te reintorci iarasi la tine la ceea ce ai fost tu candva, la ceea ce esti si vei fi..”( Arsenie Boca)

      Ștergere
    12. Mesaj pentru Romani din partea sfantului iluminat Arsenie Boca.
      El zice sa cautam inlauntrul nostru, nu in afara (00:58 nu te mai lega de D, caci gresesti!). Totul este in Inima noastra. Acolo vom gasi ceea ce cautam, nu in afara, acolo este Lumina, acolo este Adevaratul Dumnezeu (nu-L cauta in exterior).

      https://www.youtube.com/watch?v=JrX1ZUWhGFg

      Ștergere
    13. 23:21, la fel cum perceptia lui D creaza realitatea ei. In consecinta fiecare are realitatea lui?. Si atunci realitatea lui Dumnezeu/divina care este?. Perceptia fiecaruia nu este si realitatea ci doar interpretarea personala a realitatii. Sf. Pr. Arsenie Boca a fost cea mai puternica forta spirituala care s-a intrupat pe pamantul acestei tari. Orice om care citeste tot ce s-a scris despre el, isi va da seama de acest lucru. D a fost si va ramane o controversa pe acest blog prin ideile ei personale pe care unii le adora iar altii le resping. Despre rugaciunile catre Sf. P. Arsenie ar trebui sa vorbeasca cei care au fost ajutati de catre sf. parinte in situatii grele si fara de iesire pentru ei. De-a lungul existentei oamenilor, Dumnezeu a trimis periodic pe sfintii sai ca sa ne intareasca in credinta si sa ne ajute, dar totodata sa ne fie si modele de vietuire pe pamant.

      Ștergere
    14. 18.58 D , si care ii luati apararea, da faceti-va mai oamenilor blog! E munca si cere timp sa il administrezi si spalati creierii cui vrea, ca nebunia voastra se contrazice singura! Vezi ca nu toti suntem sfinti p-aici, cunosc sistemul radiesteziei, reiki, yoga etc., in tinerete am fost la cursuri din acestea. Le dau foc si raman la ortodoxi, de bune ce sunt! Nu ne mai insulta intelingenta! Ceva, ceva din ce scrii tu, e adevarat, lucruri minore, fara prea multa importanta...dar majoritatea celor scrise de tine e propaganda ieftina! Si sa nu uitam...drumul spre iad e pavat cu intentii bune, dar tot in iad ajungi!

      Ștergere
    15. 07:01, Arsenie Boca spune sa privesti inlauntrul tau, acolo si numai acolo este ceea ce cauti. Doar acolo este prezent Adevaratul Dumnezeu. Sfantul Arsenie Boca spune clar ca poarta spre acolo sunt simturile tale. Percepe iarba, florile cu simturile, ca sa ajungi cu adevarat la Inima ta. Daca nu ti-ai regasit Inima, inca esti pribeag. Didona a spus acelasi lucru mereu si mereu, priveste inlauntru tau pentru ca doar aceea este calea regasirii si uniunii cu Adevaratul Dumnezeu.

      Ștergere
    16. 12:13, Adevarul nu trebuie oprit, Lumina nu trebuie pusa sub obroc. Despre Iubire trebuie spus mereu si mereu. Ca sa ajungi la Iubire trebuie sa ajungi la tine, sa-ti regasesti Inima. Iisus Hristos ne-a vorbit despre Iubire, pentru ca doar aceasta este calea spre pacea sufletului. Doar fiind in Iubire esti Viu. Fara Ea nu suntem nimic! Iisus Hirstos a venit sa aduca Mesajul Iubirii pentru noi oamenii. Pentru aceasta trebuie sa privim inlauntrul nostru. Cel ce este topit in Iubire va fi o mireasma binefacatoare pentru tot ce este in jur. Nu te mai opune Iubirii. Lasa-o sa incolteasca si sa creasca precum un Copac ce iti aduce alinare si plinatate in suflet. Priveste in tine si regaseste-te... "din nou sa te reintorci iarasi la tine la ceea ce ai fost tu candva, la ceea ce esti si vei fi".

      Ștergere
    17. Cu adevărat Împărăția lui Dumnezeu este înlăuntrul nostru (Luca 17,21). Dar citiți in 1 Corinteni capitolul 13 ce arată in imnul iubirii Sf. Ap. Pavel: “dragostea se bucura de adevăr” versetul 6...ea “nu se poarta cu necuviință” versetul 5... citiți tot acest capitol. “Acum cunosc in parte, dar atunci (in vesnicie) voi cunoaște deplin, așa cum am fost și eu cunoscut pe deplin” versetul 12.
      ...îndemnul la simplitatea vieții pe care l-a dat parintele Arsenie Boca, îl regăsim și la parintele Iustin Pârvu de la mănăstirea Petru Vodă. Acești oameni in care S-a sălășluit Duhul lui Dumnezeu au descoperit bucuria și Viața neamului românesc regăsit in vatra satului. Adam (ceea ce se traduce ca “pământ”, așa cum a fost el creat de Dumnezeu), este țăranul care lucra pământul și acest pământ ii aducea existența. Pâinea cea de toate zilele era existența materială dar si transfigurat, existența spirituală. La teologia dogmatica realizată conform învățăturii de credința a Sfinților Părinți aflam ca la Creație fiecare parte (cititi din Bibile) creată, o presupune pe cea dinaintea ei, dar nu rezulta aleator prin adaptare sau evoluționism, din cea precedenta. Ci este măiestrit creată de Cel care a spus ca toate sunt “bune foarte” (citiți din Facere). Adasar, omul, ca și coroana a Creației (conform scrierii Hexaemeron a Sf. Vasile cel Mare), cuprinde in sine toată Creația. Așadar, reluarea legăturii nemijlocite cu natura întreaga pe care străbunii noștri o aveau prin munca pământului si prin comuniunea cu elementele naturii, îl integrează pe om in sânul Creatiei și revine responsabil și firesc in comuniune cu aceasta. Viața artificiala îl depărtează pe om de firea divina in care a fost creat ca și chip. El însă trebuie sa lucreze la asemănare prin rugăciune către Creatorul sau și nu exclusiv sau ca scop, prin meditație asupra Creației; firea omului nu rămâne doar la natura. Creația vorbește despre Creator dar nu se confunda cu Creatorul ca in religiile panteiste. Toate religiile înainte de Iisus Hristos Domnul și Mântuitorul nostru au fost căutări. Și Dumnezeu i-a descoperit in parte fiecărei religii un colțișor de adevăr dar integralitatea se afla in Iisus Hristos Care a afirmat :”Eu sunt Calea, Adevarul și Viața”Ioan 14.
      Nici un lider spiritual nu a spus despre sine aceasta. Nu a îndrăznit in înțelepciunea sa facă afirmația aceasta. De aceea, e bine sa căutam adevarul deplin și nu sa-l răstălmăcit in afirmații scoase din contextul Revelației. Avem darul neasemănat al cunoașterii teologice dar și a celei in rugăciune personală. Cele doua cunoasteri: raționale și suprafiresti, converg in comuniunea euharistică a Bisericii spre limpezimea oglinzii de care spunea Sf. Ap. Pavel și totuși, nici atunci deplin, după cum arată acest apostol. “Nu avem aici cetate stătătoare”(Sf. Ap. Pavel in Evrei 13,14). Acesta este rostul vieții pe pământ: învățam sa ne întoarcem crescând in iubire, către Creatorul nostru. Dumnezeu sa va dăruiască tuturor iubire in lumina, pace și răbdarea de a va regăsi in Adevăr și bucuria comuniunii din vesnicie...măcar un strop...din care se va face șuvoi de apa saltatoare...(Ioan 7,38)

      Ștergere
  7. Dar de sfantul Spiridon si de minunile sale ai auzit tu D? Stii ca paraseste racla si merge unde este chemat cu credinta?Sfintii ajuta pe cei ce le cer ajutorul. De ce te indoiesti de puterea parintelui Arsenie, cand el le spunea fiilor sai duhovnocesti ca dupa plecarea sa ii va ajuta mai mult pe cei ce vor avea nevoie de dansul? Mereu invata ca frica este de la diavol . Deci, parinte Arsenie , te rugam , trimite duhul tau paznic, peste cei ce se clatina in dreapta credinta, amagiti de vrajmasii Lui Dumnezeu, alunga de la noi toata frica si nalucirea, da-ne taria ta de a nu pleca capetele si de a-L trada pe Hristos. Tu cunosti cum lucreaza vicleanul si cati de buna voie se inchina lui crezand ca slujesc pe Dumnezeu pentru ca ai vietuit alaturi de noi. Roaga pe milostivul Dumnezeu sa nu ne piarda din pricina incapatanarii si neascultarii noastre . Acum ...liber la aruncat cu piatra .

    RăspundețiȘtergere
  8. 21.42 D este cu trezirile ei , are creierii si mintea spalata de prostiile ei . Isi cauta adepti pe acest site , oameni sa-i gadile orgoliul .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 22:24, D nu cauta nici un adept. Face bine ca scrie pe blog. Tu daca nu poti intelege ce scrie ea, nu citi! Multi de aici citim si chiar apreciem contributia ei aici pe blog.

      Ștergere
    2. Ceea ce scrie D nu are deloc de-a face cu orgoliul. Si nici cu spalarea pe creieri. Dar pentru ca tu ( an.22.24. ) si altii ca tine nu intelegeti nimic, aruncati cu vorbe grele in ea. Ca doar asa e "crestineste " in conceptia voastra...Pur si simplu treci mai departe, nu mai citi daca te deranjeaza asa de mult, desi...ti-ar fi putut fi de ajutor, macar gandindu-te la ce scrie, cautand si alte informatii, analizand, punandu-ti intrebari...

      Ștergere
    3. Pai asta face si ea, arunca cu vorbe grele in crestini si in biserica.Domnul IIsus ,Sfanta Maica,sfintii parinti,sfintii ingeri,pentru ea sunt entitati negative ce se hranesc cu energia crestinilor!Si tu crezi la fel,de ii tii partea?

      Ștergere
    4. Pai normal ca ii tine partea,chiar ea a pus tot felul de videoclipuri cu zapacitul ala din Italia.
      Ma,voi ati plecat in Italia sa va pierdeti sufletele pe acolo?Vedeti sa nu va intoarca Domnul inapoi acasa,de vreti sau de nu vreti,ca sa va intre mintile din nou in capete.

      Ștergere
    5. 15:50, Didona nu a pus niciodata ceva in anonimat. Ea intotdeauna se semneaza. Nu mai arunca acuzatii aiurea.

      Ștergere
    6. 15:50, la cine te referi cand spui "zpacitul din Italia"?

      Ștergere
    7. 22:17, daca eu o sa inchei comentariul cu "EU SUNT D" , o sa fiu D?. Asta inseamna pentru tine ca nu este cineva anonim?.

      Ștergere
    8. 07:04, cand Didona scrie se semneaza cu EU SUNT D si tu sti aceasta. Nu mai acuza aiurea si nu te mai lega de ea pentru ca gresesti mult.

      Ștergere
  9. 06,44 In vremuri grele ajuta intoarcerea la radacini=pamintul

    RăspundețiȘtergere
  10. Minunile făcute la Mormântul părintelui Arsenal Bocșa ne pune un mare semn de smerenie,mulți care se duc la el si se roagă au primit raspunsuri.
    Mai cinstit este un om care duce o viață frumoasă și plină de credința aici pe pământ de cât îngerii din ceruri,atunci când trece la cele veșnice.
    Asa ca nu trebuie sa ne îndoim de puterea lor dată de BUNUL Dumnezeu sa ne ajute.
    Dacă nu ar fi adevarat,uitati-va câtă lume vine la Mormântul părintelui.
    Cu mult drag doamna Maria,

    RăspundețiȘtergere
  11. da este adevarat sf parinte ARSENIE BOCA A FOST SI ESTE MAAARE-eu sunt ANONIM 5-si va spun ca au mai existat si mai exista sfinti mari pe care nu-i cunoastem sau poate da-raspund la cei carora m-au infierat spunandu-mi ca ma cred sfant, pt ca am cunoscut persoane sfinte-nici vorba sunt doar un muritor care a primit nesperat de multe daruri de la ei-sanatate si pace in suflet si in lume

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 21:09, esti un fericit care poate confirma ajutorul pe care sfintii lui Dumnezeu ni-l dau atunci cand cerem cu credinta adevarata.

      Ștergere
  12. 12 sept 07:07-sa va bucure DUMNEZEU SI MAICA DOMNULUI si sanatate asa cum eu ANONIM 5 am fost binecuvantat

    RăspundețiȘtergere
  13. 12 sept 07:07-sa va bucure DUMNEZEU SI MAICA DOMNULUI si sanatate asa cum eu ANONIM 5 am fost binecuvantat

    RăspundețiȘtergere
  14. Didona ar trebui sa fie mai rezervata in declaratii-uneori este de un cinism dus la extreme-parca n-ar fi din neamul romanesc-in lume exista si uscaturi- la noi ca pe oriunde-diferenta o face credinta -si va spun ca am vazut in vest cum este privita- noi inca suntem credinciosi si pastram traditiile frumoase

    RăspundețiȘtergere