sâmbătă, 24 iulie 2021

CUMPLIT S -A ADEVERIT ! INUNDATII CATASTROFALE IN GERMANIA !

                   Prieteni dragi,


Scriam doar ccu cateva zile inainte de dezastrul cumplit din Germania,scriam doua articole ,iar in primul articol scriam de un posibil Uragan, apoi ,in al doilea de a doua zi,scriam de INUNDATII Devastatoare si ca lumea trebuie sa fuga din calea torentilor.
Oare mai exista loc de indoiala, asupra a toate cate eu scriu de la Duhul Sfant?
Iata primul articol:


                   URAGAN? FURTUNA CUMPLITA ?

                                                        10 Iulie 2021,ora 5,19 !


                                 Dragii mei, 


In aceasta dimineata,ma trezeste o lumina alba si stralucitoare foarte,lumina ce-mi arata spre Nord -Est,un Cer senin de ziua  Cer care, s-a acoperit intr-o clipa de astfel de nori negri si grosi,ce stateau deasupra pamantului,la doar mica distanta de pamant.


.
Asa ca in aceste imagini :


Ziua se transformase in noapte.
.
Prieteni dragi, din pacate,vom trai astfel de evenimente extrem de ingrijoratoare.
Unde anume sau cand se va produce aceasta furtuna sau uragan cumplit ,eu nu stiu a va spune.
Ceea ce stiu dragii mei, este faptul ca, trebuie sa dam dovada de bunatate,de mila si iubire fata de Aproapele nostru.Credinta in Prea Sfanta Treime si in Maicuta Domnului,sa ne fie statornica si fierbinte!
Cu dragoste,Maria.

Iata-l si pe cel de-al doilea,adica,cel de- a doua zi dupa primul:

"FUGITI  DIN CALEA TORENTILOR ! FUGITI  !"

                                10 Iulie 2021,ora 6,41 !


                                    Dragii mei, 


Tot in aceasta dimineata,aud un  glas care striga foarte infricosator asa:

                 " Fugiti ! Fugiti din calea torentilor !"

.
Clipa in care,aud cum curg suvoaie de apa din toate partile pamantului.
Auzeam glasuri multe,glasuri speriate care nu stiau ce sa spuna si cum sa reactioneze.
Prieteni dragi, este foarte posibil ca sa traim zile negre,zile apocaliptice. Acesti torenti de apa despre care se vorbeste in mesaj,pot proveni de la ploi torentiale dezastruoase,sau mai rau,de la topirea ghetarilor.
Ce va fi cu adevarat,unde anume sau cand,eu nu stiu a va spune. Cert este faptul ca, atunci cand vom fi pusi in fata torentilor, a apelor distructive,trebuie sa-ncercam ca sa fugim din calea lor.
Unde sa fugim? Cat mai sus cu putinta,ca nu cumva sa fim luati de ape,de torenti.
Sa ne rugam Domnului si Maicii Domnului dragilor, ca sa nu-si intoarca fata Sa de la noi,si sa ne apere cu mila si cu iubirea Sa de oameni,Amin!
 Cu dragoste,Maria.


Iata dragilor, si cumplitul dezastru din GERMANIA:

EXCLUSIV  Video cu inundațiile din Germania, de la un român, cititor DCNews: Zeci de voluntari am fost pe străzi pentru a umple saci cu nisip

Germania este devastată în aceste zile de inundații masive. Alexandru Pascaru este un român care muncește în Germania, în domeniul construcțiilor. Acesta ne-a trimis imagini video din orașul Sebnitz. Potrivit lui Alexandru, în zonă nu a plouat mult, dar apa a venit prin canalele de scurgere din alte părți, unde oamenii au fost profund afectați de inundații, rămânând fără case.

Autorităţile au anunţat sâmbătă seara că accesul în orașul Sebnitz a fost blocat, dar și în Neustadt, Bad Schandau, Reinhardtsdorf-Schoena şi Gohrisch, alte orașe grav afectate. Populaţia a fost sfătuită să evite să coboare în pivniţe, garaje şi pasaje subterane, autorităţile avertizând că drumurile şi căile inundate ar putea reprezenta un pericol pentru oameni.

Voluntari pe străzile inundate. ”Am stat până la miezul nopții”

"La noi nu a plouat mult. Apa a venit din alte părți. Aseară s-a dat alarma precum că apa din canalele de scurgere este prea mare. Apa a ieșit și a ajuns în subsolurile caselor. Oamenii au ieșit imediat din case. Am ieșit și noi. Zeci de voluntari am fost pe străzi pentru a umple saci cu nisip și pentru a securiza zonele care riscau să fie inundate. Am stat până la miezul nopții. Pe lângă voluntari, în stradă erau zeci de forțe de ordine.", ne-a povestit Alexandru.

Vedeți mai jos imaginile pe care ni le-a trimis cititorul DC NEWS:

 

Bilanț sumbru: Cel puțin 183 de oameni au murit în urma inundațiilor

Bilanţul victimelor în urma inundaţiilor devastatoare în Germania a crescut duminică la 156 de morţi, ceea ce ridică la cel puţin 183 numărul deceselor înregistrate în urma intemperiilor din vestul Europei, relatează Agerpres, citând AFP. În landul german Renania-Palatinat, poliţia locală a raportat 110 morţi, faţă de 98 în bilanţul precedent.

"Ne temem că vor mai fi raportate şi alte victime", a declarat poliţia într-un comunicat, precizând că cel puţin 670 de persoane au fost rănite numai în această zonă.

În plus, o persoană şi-a pierdut viaţa în inundaţiilor din sudul Germaniei, în Bavaria, la graniţa cu Austria, unde sâmbătă au fost înregistrate ploi torenţiale. Precipitaţii abundente de peste 100 de litri pe metru pătrat au provocat sâmbătă inundaţii în landul Saxonia din estul Germaniei, relatează dpa. Inundaţiile au afectat o zonă turistică populară, o zonă deluroasă situată lângă valea Elbei, în apropiere de Dresda.


 VIDEO&FOTO  După inundaţiile catastrofale, Germania se luptă cu gunoaiele rămase. Munți de deșeuri formate din mașini de zeci de mii de euro

inundatii germania profimedia-0622953305
Germanii se confruntă cu o nouă probemă: munții de gunoaie rămase după inundații, în condițiile în care stațiile de sortare a deșeurilor sunt deja blocate. Foto: Profimedia


Inundaţiile devastatoare care au "măturat" vestul Germaniei au lăsat în urmă munţi de gunoaie - de la deșeuri de mici dimensiuni, până la frigidere și maşini -, care s-au adunat pe marginea drumurilor şi în gropile de gunoi improvizate. Curățenia ar putea dura mai multe săptămâni, iar autorităţile locale au cerut ajutorul voluntarilor, din cauza volumului imens de gunoaie.

În mijlocul mirosului înţepător şi al fricii de infecţie, ţara care a lansat sistemul modern de gestionare a deşeurilor se luptă cu zeci de mii de tone de deşeuri răspândite de-a lungul oraşelor şi satelor din vestul Germaniei după inundaţiile devastatoare care au provocat decesul a 180 de persoane, scrie Reuters, preluată de Agerpres.

La o săptămână după inundaţii, o mare parte a gunoaielor a fost strânsă în grămezi, astfel încât să se poate circula pe străzi sau să se poată transporta spre gropi de gunoi improvizate.

Pentru Hans-Peter Bleken, un locuitor din Bad Neuenahr, o localitate din landul Renania-Palatinat, unul din cele mai grav lovite de inundaţii, operaţiunea de curăţare condusă de pompieri şi armată a fost un "ajutor excelent".

"Următoarea mare problemă vor fi grămezile mari de deşeuri menajere", a declarat Hans-Peter Bleken, potrivit căruia mirosul degajat de reziduurile alimentare alterate este omniprezent. "Am învins corona, dar dacă acum vom avea bacterii, şobolani şi mai mulţi viruşi atunci ne vom confrunta cu o nouă problemă", a adăugat el.

Germanii se confruntă cu o nouă probemă: munții de gunoaie rămase după inundații, în condițiile în care stațiile de sortare a deșeurilor sunt deja blocate. Foto: Profimedia

,

Germania a inventat colectarea selectivă a gunoiului

Germania este ţara care a lansat sistemul modern de gestionare a deşeurilor în anii 1970 prin introducerea conceptului de selectare a gunoaielor care merg spre reciclare, incinerare sau groapă de gunoi.

Însă cantitatea de gunoi cu care se confruntă după ultimele inundații este mult mai mare decât poate face faţă industria de gestionare a deşeurilor. Firmele de construcţii şi fermierii au dat o mână de ajutor la transportarea deşeurilor, însă în condiţiile în care facilităţile de depozitare sunt pline, trebuie găsite gropi de gunoi temporare.

"Cea mai mare provocare este volumul uriaş de deşeuri. Vorbim de cantităţi de neconceput", spune Anna Ephan, purtător de cuvânt la Remondis, cea mai mare firmă de gestionare a deşeurilor din Germania.

Joi, Armin Laschet, guvernatorul landului Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat land german, a declarat într-o conferinţă de presă că "nu va fi posibil să gestionăm la nivel local toate aceste deşeuri. Avem nevoie de un ajutor mai extins".

Oraşul Koln, cel mai mare oraş din Renania de Nord-Westfalia, cu o populaţie de peste un milion de locuitori, a lansat un apel pe Facebook pentru a ajuta la curăţarea unor cantităţi de gunoaie de neimaginat.

"Districtele şi gospodăriile afectate au nevoie urgent de sprijin pentru a face faţă acestei sarcini, în condiţiile în care infrastructura noastră existentă este deja epuizată", se arată în apel, care include şi un număr de urgenţă la care cei care doresc să ajute pot suna.

Cea mai mare parte a acestor gunoaie va trebui incinerată, însă în condiţiile în care facilităţile municipale sau comerciale funcţionau la capacitate maximă încă înainte de inundaţii, nu există capacităţi de rezervă.

"Acestea se adaugă gunoaielor pe care le procesăm deja şi este ceva neaşteptat", spune Bernhard Schodrowski de la Asociaţia companiilor din industria de gestionare a deşeurilor. Potrivit acestuia, există provocări mari cu depozitarea în siguranţă a gunoaielor pentru a reduce riscul de boli, iar multe companii din acest sector se luptă pentru a restabili aprovizionarea cu apă potabilă şi a repara sistemele de canalizare.

"Suntem încrezători dar va mai dura câteva săptămâni până când vom putea să controlăm această provocare", a spus Schodrowski.


 VIDEO  Cum arată după inundații orașul din Germania în care au murit cei mai mulți oameni: "Nu știu dacă pot să repar ceva"

orașul Ahrweiler
În orașul Ahrweiler au murit cei mai mulți oameni, mai bine de jumătate dintre toate victimele din Germania. Foto: Profimedia Images

Cel puțin 165 de persoane și-au pierdut viața în urma inundațiilor devastatoare din Germania. În orașul Ahrweiler au murit cei mai mulți oameni, mai bine de jumătate dintre toate victimele din Germania. Localitatea arată ca după război. Zeci de mașini care au fost distruse de viituri stau la marginea drumului, mai mult ca să fie duse la groapa de gunoi. Peste tot sunt grămezi înalte de câțiva metri de noroi, scânduri, bușteni, copaci rupți, pietre și gunoaie adunate de pompieri de pe străzi și din case.

Volume 90%
 

"Chiar și după ce am scos apa din casă, am rămas cu 50 de centimetri de noroi. Nu știu dacă pot să repar casa și să o fac să arate cum era înainte", spune un localnic din Ahrweiler.

Altă localitate grav afectată este Schuld, unde locuiesc 700 de oameni, estimările inițiale indică pagube de 48 de milioane de euro. Adică fiecare locuitor a pierdut aproape 70 de mii de euro.

Guvernul de la Berlin a anunțat că va debloca ajutoare de 300 de milioane de euro pentru cei afectați de revărsarea apelor. Alte 10 milioane de euro ar urma să ajungă la firmele care nu-și pot continua activitatea. Ministrul Finanțelor estimează că pagubele se ridică la miliarde de euro. 

Liderii din opoziție au acuzat că avertismentele privind viiturile nu au ajuns la timp la oameni. Ei au dat vina pe autorități și pe televiziunea publică. Iar un hidrolog britanic, care a construit sistemul european de avertizare în caz de inundații, a spus că amploarea furtunii era clară cu multe zile înainte.

Guvernul condus de Angela Merkel respinge criticile. Ministrul de Interne spune că avertismentele trebuie să vină de la autoritățile regionale.

Citește și: Urmările inundațiilor catastrofale din Europa: 189 de morți, sute de dispăruți, zeci de mii de oameni fără adăpost

Editor : Alexandra Andronie


3 comentarii:

  1. Doamna Maria toate se adeveresc.
    BUNUL Dumnezeu și Maica Domnului face dreptate asa cum stie el.
    Sa ne apere Dumnezeu și Maica Domnului pe toți fii lui.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vulcanul Rincon!?
    Cand urmează eruptia?

    RăspundețiȘtergere
  3. Cel mai grav accident de masina in ultimii ani a avut loc la Bacău.!? Offff. Urmează alte accidente cumplite_

    RăspundețiȘtergere