sâmbătă, 26 decembrie 2020

SFINTELE EVANGHELII DIN CEA DE - A DOUA ZI A CRACIUNULUI !

                        26 Decembrie  2020,


                   Soborul  Maicii Domnului !

                             Sfântul  Nicodim de la Tismana ! 


                          

                                                     La  Utrenie,
         
                              Sfânta Evanghelie de la Luca !
                                         (VI, 17 - 23 )

În vremea aceea a stat Iisus la loc de şes, unde erau mulţi dintre ucenicii Săi şi mulţime multă de popor din toată Iudeea , din Ierusalim şi de pe lângă marea Tirului şi a Sidonului , care veniseră să-L asculte şi să se tămăduiască de neputinţele lor. Şi cei bântuiţi de duhuri necurate se vindecau şi tot poporul căuta să se atingă de Dânsul,căci iesea din Dânsul o putere, care vindeca pe toţi. Atunci El, ridicându-şi ochii spre ucenicii Săi, le-a zis : fericiţi sânteţi voi , cei săraci , căci a voastră este Împărăţia Lui Dumnezeu. Fericţi sânteţi voi , care flămânziţi acum, căci vă veţi sătura. Fericiţi sânteţi cei care plângeţi acum, căci veţi râde. Fericiţi veţi fi când vă vor urâ pe voi oamenii,şi când vă vor izgoni dintre ei, şi vă vor batjocori , şi vor lepăda numele vostru ca un rău din pricina Fiului Omului. Bucuraţi-vă în ziua aceea si săltaţi , căci iată, plata voastra multă este în ceruri.
SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE, SLAVĂ  ŢIE !
                                       AMIN !

     La  Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie,

          Sfânta  Evanghelie  de la Matei !
                      (II, 13 -23 )

După ce s-au dus Magii , iată Îngerul Domnului 
s-a arătat în vis lui Iosif , zicând : scoală-te , ia Pruncul şi pe mama Sa şi fugi în Egipt şi stai acolo , până ce îţi voi spune eu ,căci Irod are să caute Pruncul ca să-L omoare. Iar el, sculându-se , a luat noaptea Pruncul şi pe mama Sa şi s-au dus în Egipt: şi au stat acolo până la moartea lui Irod , ca să se împlinească cuvântul spus de Domnul prin Proorocul , care zice : din Egipt am chemat pe Fiul Meu . Iar când  Irod  a văzut că a fost înşelat de Magi , s - a  mâniat foarte tare şi, trimiţând , a omorât pe toţi copiii , care erau în Betleem şi în toate hotarele lui , de doi ani şi mai mici , după timpul pe care-l aflase de la Magi . Atunci s-a împlinit cuvântul spus de Ieremia proorocul,care zice : glas în Rama s-a auzit , plângere şi tânguire şi ţipăt mult ; Rahila plângea pe fiii săi şi nu vroia să se mângâie , pentru că nu mai sunt. Iar după ce a murit Irod , iată că Îngerul Domnului se arată în vis lui Iosif în Egipt , zicându-i : scoală-te , ia Pruncul şi pe mama Lui şi mergi în Pământul lui Israel , căci au murit cei ce căutau să ia viaţa Pruncului . Iar el sculându-se , a luat Pruncul şi pe mama Lui şi au venit în Pământul lui Israel . Dar auzind că domneşte Arhelau în Iudeea , în locul lui Irod , tatăl său, s-a temut să meargă acolo şi , luând poruncă în vis , s-a dus în părţile  Galileii. Şi a venit şi a locuit în oraşul , care se numeşte Nazaret, ca să se împlinească ceea ce s-a spus prin Prooroci, că Nazarinean se va chema. 
Slavă Ţie Doamne, Slavă Ţie ! Amin!  
Şi tot astăzi se citeste si:
Sfânta  Evanghelie ,din săptămâna a patra , după Pogorârea Sfântului Duh !
                Sfânta  Evanghelie de la Matei ! 
                           ( XI, 27 - 30 )  

Zis-a Domnul ucenicilor Săi : toate-Mi sânt date de către Tatăl Meu şi nimeni nu cunoaste pe Fiul , decât numai Tatăl ; nici pe Tatăl nu-L cunoaste nimeni , decât numai Fiul şi căruia va voi Fiul să-i descopere. Veniţi la Mine toţi cei osteniţi şi împovăraţi şi Eu vă voi odihni . Luaţi jugul Meu asupra voastră şi vă învăţaţi de la Mine , că Eu sânt blând şi smerit cu inima şi veţi găsi odihnă sufletelor voastre ; căci jugul Meu este bun şi povara Mea uşoară.
Slavă Ţie Doamne, Slavă Ţie ! Amin !  

10 comentarii:

  1. pt R - nu esti singura persoana care a luato razna, caci dumnezeu tia mai dat o sansa, caci Eu stiu cine esti si stiu ce poti face dar totul depinde de tine pe ce cale vrei sa mergi, caci ai de ales. ps: nu incerca alte trucuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim, asta nu e maica-mea! E maica-ta! Fute-te cu ea, pana nu mai puteti! Nu ma ispititi cu nimic.
      Ai complexul lui Oedip.

      Ștergere
    2. Aveti exact nimic pentru ca tai legaturile cu voi. Asa ati invatat de a va purta ca bestiile, asa sa aveti!
      Jos Christopher Columbus! Jos cu el!
      Jos cu comunistii, regii si reginele degenerati ai Europei!
      La voi sa stapaniti doar cu telepatia si puterile diavolesti ce ati adunat!
      La noi este tara tanara si nu vom ceda niciodata.

      Ștergere
    3. Despre ce tara tanara vorbesti, r 19.40???

      Ștergere
    4. R este psihopata, nu o mai bagati in seama! Vorbeste ca o mizerabila ce este, a invatat de pe centura sa vorbeasca si sa se poarte asa si vine pe bloguri crestine sa sminteasca, dar Dumnezeu vede si va arde in focurile gheenei acolo unde ii este locul!
      E
      Ce legatura are blogul cu Christopher Columb? Personaj nebun si care vorbeste aiurea, fara nici o noima! La nebuni ii este locul acestui personaj intitulat r!

      Ștergere
    5. R e o persoana josnica din moment ce vorbeste atat de urat! Trebuie cenzurata si sa nu i se mai publice injuraturile ei murdare! Este complexata si se crede si interesanta daca e bagata in seama si i se publica mesajele.
      E clar ca la cate mesaje sunt, doamna Maria nu poate sa stea sa citeasca tot ce se scrie, dar daca i se publica aceste mizerii i se da nas mizeriei umane numita r!

      Ștergere
    6. Vad ca dna Maria publica injuraturi dar comentariile de bun simt nu le publica.

      Ștergere
  2. Voi crestinelor si crestinilor care sunteti, daca R are nuste probleme independent de vointa ei de ce va grabiti sa sariti la gatul ei? Dna Maria, ma uimeste perseverenta cu care ii publici lui craciun, care e in deplinatatea facultatilor mintale, toate laturile dar te iei de R care are ceva probleme, se vede cu ochiul liber. In loc sa o infierezi pe blog si sa o blestemi in stilul personal adica mascat in vorbe mieroase mai bine ai baga de seama la ce debiteaza prietenul craciun. Asa mi se pare corect.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In ce termeni necivilizati se adreseaza R spre deosebire de altii? R injura, vorbeste murdar, pana la urma se descrie singura, dar ceilalti daca isi exprima civilizat punctul de vedere nu e normal sa li se publice mesajele? Doar fiecare este liber sa aiba o parere pe care si-o poate exprima CIVILIZAT! Fiecare are o opinie, nu vad de ce va legati de dna Maria daca dansa este impartiala si publica mesajele tuturor fie ca sunt pro sau contra in oricare situatie!

      Ștergere
    2. 23.13 daca nu vezi inseamna ca esti oarba, Dna Maria este orice dar numai impartiala NU.

      Ștergere