duminică, 13 decembrie 2020

SFANTA EVANGHELIE ,DIN DUMINICA A 28 A DUPA RUSALII !

 


                                                    13Decembrie 2020 !
                      
                                     

                               Sfânta  Evanghelie ,
              din Duminica a  douăzeci şi opta , 
               după Pogorârea Sfântului Duh!


                   Sfânta Evanghelie de la Luca !

                             (XIV, 16 - 24 )

Zis-a Domnul pilda aceasta : un om oarecare a făcut Cină mare şi a poftit pe mulţi ; şi a trimis el la ceasul Cinei pe slujitorul său să zică celor poftiţi : veniţi , căci totul este acum gata . Dar toţi au început să-şi ceară iertăciune , ca şi cum ar fi fost înţelesi . Cel dintâi a zis : am cump[rat un ogor şi trebuie să mă duc să-l văd ;te rog să  mă ierţi . Un altul a zis : am cumpărat cinci perechi de boi şi mă duc să-i încerc ; te rog să mă ierţi . Al treilea a zis : mi-am luat femeie , şi pentru aceasta nu pot veni .  Şi, întorcându-se , slujitorul a spus stăpânului acestea. Atunci, mâniindu-se , stăpânul casei a zis slujitorului său : ieşi degrabă în pieţele şi uliţele oraşului: şi săracii , şi betegii , şi orbii, şi şchiopii adu-i aici , Şi, întorcându-se , slujitorul a zis : stăpâne, s-a făcut cum ai poruncit şi tot mai este loc . Atunci stăpânul a zis către slujitor :  ieşi la drumuri şi la garduri şi seleşte-i pe toti să intre, ca să se umple casa mea . Căci vă spun : niciunul din oamenii aceia care au fost poftiţi nu va gusta din Cina mea.
SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE, SLAVĂ  ŢIE !
                          AMIN !

                               Dragii mei, 

Mântuitorul ne cheamă  la Cina Sa în fiecare zi, la fiecare Sfântă Sărbătoare !
Să nu ne lăsam copleşiti de grijile sau de bucuriile vieţii care sunt grabnic trecatoare, ca si viaţa de altfel.
Ci să lăsăm toate deoparte ,iar atunci când trebuie sa mergem la Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, să mergem cu toata inima noastra si cu tot sufletul nostru.
Să nu amânăm înşelându-ne pe noi înşine , spunându-ne că mai avem timp până la bătrâneţe. Nimeni nu stie dacă va mai ajunge la bătrâneţe. Sau daca totuşi ajungem,vom fi oare lucizi? Vom mai putea hotărâ pentru noi?
Vom mai avea timp ca să se căim pentru păcatele noastre ?
Aşadar fratilor, Cina este gata în fiecare clipă acolo Sus la Dumnezeu care ne cheamă neincetat!
Sa mergem cu totii si sa ne bucuram sufletul cu Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, cu împărtăşirea cu Sfintele şi Dumnezeiestile Taine, si astfel ,vom dobândi un loc în Împărăţia Lui Dumnezeu.
                            Cu dragoste, Maria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu