joi, 10 decembrie 2020

REVINE GRIPA SPANIOLA ???

                                                         9 Decembrie 2020,ora 4,45 !

                                       Dragii mei,

La aceasta ora,am auzit un glas care spunea ceva tare ingrijorator.

Glasul spunea asa:

              "Facem economie,ca sa putem face faţă Gripei Spaniole!

Dar un alt glas intervine si cu nepasare,adauga:
         Eiiiii,spaniolei facem faţă!
          Pentru gripa spaniola ,vom face faţă!"
Iata dragilor,din pacate,ne vom confrunta din nou,dupa 100 de ani,cu Gripa spaniola.
Dar sa ne reamintim,ce s-a intamplat intre anii 1918-1920:


Epidemiile în istorie | Cruzimea Gripei Spaniole (1918-1920) – Vladimir Creţulescu



Moartea neagră, schimbul columbian, gripa spaniolă, printre cele mai dramatice pandemii din istorie

  

În decursul timpului, umanitatea s-a confruntat cu ameninţări teribile, care au dus la moartea a sute de milioane de oameni. Ciuma a făcut ravagii în secolul 14, iar venirea exploratorilor a dus la decimarea a întregi populaţii indigene, în urma variolei sau rujeolei, în secolul 15. Mai aproape de timpurile noastre, gripa spaniolă și cea asiatică au pus la încercare sistemele de sănătate din întreaga lume, lăsând în urmă extrem de multe victime. De fiecare dată, însă, umanitatea a reuşit să găsească resursele pentru a merge mai departe.

Pacienţii cu coronavirus, trataţi cu medicamente pentru HIV/SIDA

Moartea neagră, secolul 14

Cea mai gravă pandemie din istorie, ciuma a fost cauzată de bacteria Yersinia pestis. Cifrele victimelor din secolul 14 sunt absolut înfricoşătoare. Moartea neagră a lăsat în urmă între 75 de milioane şi 200 de milioane de morţi, în condiţiile în care se estimează că populaţia planetei era în jur de 500 de milioane. De exemplu, în Florenţa, populaţia a fost redusă în câţiva ani de la 120.000 de locuitori la 50.000. Situaţia a fost critică şi în oraşele Hamburg şi Bremen, unde se estimează că 60-70% din populaţie a murit.

Londra a pierdut aproximativ două treimi din populaţie, iar la nivel general, în Anglia au murit 70% dintre locuitori. Datele arată că în 1400, populaţia Angliei scăzuse de la 7 milioane la 2 milioane. Drama acelor vremuri este greu de descris în cuvinte, victimele erau îngropate în uriaşe gropi comune, iar medicii erau depăşiţi de situaţie, neştiind ce cauzează ciuma şi nici cum să o vindece. În 1351, ciuma a fost domolită, temporar. Istoricii acelor vremuri estimau că o treime dintre oameni, la nivel mondial, au murit. În 1665 a reapărut la Londra, ciuma bubonică exterminând 20% din populaţia oraşului. În 1855, plecând din China şi ajungând până în India şi Hong Kong, ciuma bubonică a lăsat în urmă 15 milioane de morţi.

Schimbul Columbian şi efectele sale, secolele 15-16

Numit după marele explorator Cristofor Columb, schimbul columbian a reprezentat transferul animalelor, plantelor, tehnologiei, ideilor, populaţiei, dar şi al bolilor între America și Lumea Veche (Africa, Europa și Asia). Nu vorbim de o pandemie în adevăratul sens al cuvântului, ci de o serie de boli care au decimat populaţiile native, care nu aveau sistemul imunitar pregătit pentru a lupta cu afecţiuni cu care nu se mai întâlniseră vreodată. Ajuns pe insula Hispaniola din America de Nord, Columb a întâlnit populaţia Taino. Pe lângă alte boli transmise, o epidemie de variolă a contribuit la decesul a aproximativ 90% dintre nativi.

Ajungerea exploratorilor spanioli în Caraibe a însemnat un dezastru pentru populaţiile indigene. Aduse de exploratori, variola, rujeola și ciuma bubonică au exterminat aproximativ 90% dintre localnici. Marele imperiu aztec a fost distrus de exploratorii şi conquistadorii spanioli, cu ajutorul variolei. Aproximativ 3 milioane de azteci au murit în urma infectării cu virusul variolei, după venirea spaniolilor. Astfel, misiunea conquistadorului spaniol Hernán Cortés a fost una mult mai uşoară, acesta învingând imperiul Aztec în 1521. Impactul teribil al variolei asupra aztecilor a fost descris de un călugăr franciscan, care călătorea alături de Cortés: „Au murit la grămadă. În multe locuri au murit toţi locuitorii unei case. Şi cum era imposibil să îngropi atât de mulţi oameni, au dărâmat casele peste ei, astfel încât casele le-au devenit morminte”.

Gripa spaniolă, 1918-1919

Una dintre cele mai letale pandemii din istorie, gripa spaniolă, a afectat populaţia întregii lumi, de la începutul anului 1918 şi până în 1919. A fost contaminată aproximativ 27% din populaţia lumii (aproximativ 500 de milioane de oameni), iar numărul deceselor a fost între 40 de milioane şi 100 de milioane. De exemplu, în India se estimează că au murit, în urma infectării cu gripa spaniolă, aproximativ 17 milioane de oameni. În Statele Unite au fost peste 500.000 de decese, iar în Franţa peste 400.000. Numărul extrem de mare de infectaţi a fost cauzat şi de mişcările de trupe din Primul Război Mondial. Virusul s-a extins rapid pe acest fond, susţinut de aglomeraţia din spitale, alimentaţia şi igiena precare.

Gripa asiatică, 1956-1958

Cunoscută ca gripa asiatică, virusul de tip A (H2N2) a fost depistat pentru prima dată în Guizhou, China. S-a extins în Singapore în 1957, apoi în Hong Kong şi SUA. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, numărul deceselor la nivel mondial a fost de aproximativ 2 milioane. Apariţia unui vaccin a oprit ulterior răspândirea virusului şi a oprit pandemia.

Gripa crește riscul de atac vascular cerebral cu 40%!

HIV/SIDA, 1981-prezent

Sindromul imunodeficienței umane dobândite (SIDA) a fost raportat din punct de vedere clinic, în 1981, în SUA, având la bază 5 cazuri. La ora actuală HIV/SIDA este considerată o pandemie globală. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, de la începutul epidemiei au murit 32 de milioane de oameni, iar 75 de milioane au fost infectaţi. Anual, numărul noilor infecţii este de aproximativ 1,8 milioane. La început, a fost observată în comunităţile gay din Statele Unite ale Americii, dar se presupune că sursa ar fi un virus de la cimpanzei, apărut în Africa, în jurul anului 1920. Primul caz documentat al virusului imunodeficienţei umane (HIV) a fost în 1959, în Congo. În 1966, în Norvegia, a fost descris primul caz de SIDA.


18 comentarii:

  1. Gripa spaniola a fost provocata de vaccinare!!!!!

    https://uzp.org.ro/30472/dezvaluire-dupa-100-de-ani-gripa-spaniola-n-a-fost-spaniola-si-n-a-fost-gripa-a-fost-o-pandemie-bacteriana-provocata-de-un-vaccin-experimental/

    Exista remedii ca pentru Covid care s-au dovedit eficace cum sunt:
    hydroxiclorochina, Zinc, Vitamina C, Vitamina D, Azithromicina, propolis

    Urmariti documentarul urmator care dupa hold up:
    https://cdn.lbryplayer.xyz/api/v3/streams/free/Hold-Up-le-documentaire/9cd047088d806c055bb751d353d3d65630c3417a/de0828

    este un documentar ce scoate la lumina adevarul despre interesele financiare , cenzura medicamentelor eficace si promovarea vaccinurilor cu efecte secundare grave si chiar mortale

    https://odysee.com/@quartierlibre.tv:8/mal-traites:e

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Gripa" spaniola a afectat populatiile slabite de razboi( urmare a lipsurilor alimentare,stresului enorm provocat de moartea rudelor,pierderea caselor si altor bunuri).

      Ștergere
  2. Grippe spaniolă a fost din cauza vaccinurilor la soldați americani

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe bune?! Termina cu prostiile, te rog! Daca te-ai documenta, ai afla ca n-a fost niciun soldat vaccinat si nu eu eventual vaccin (despre care DOAR TU pomenesti) a cauzat asa numita gripa spaniola.
      Terminati cu teoria conspiratiei!

      Ștergere
    2. Tu unde te-ai documentat? In biblioteca fara carti?

      Ștergere
    3. In poza de pe blog este un salon militar cu bolnavi de gripa(soldati din_ _ _)

      Ștergere
    4. Aha, deci si atunci s-a purtat masca! Atunci nu era Bill Gates sau Soros? :)))) Vaccin cu nanoroboti si microcip? :)))))) Azi suntem mult mai prosti decat eram atunci.

      Ștergere
    5. Masca o purtau soldatii,experimentul s-a facut pe ei,inainte de gripa

      Ștergere
    6. Maria, parca spuneai de ciuma bubonica nu de gripa spaniola. Hotaraste-te cum minti ca devii necredibila.

      Ștergere
    7. Aha, deci si atunci s-a purtat masca! Atunci nu era Bill Gates sau Soros? :)))) Vaccin cu nanoroboti si microcip? :)))))) Azi suntem mult mai prosti decat eram atunci.
      Ai dreptate, s-au făcut studii are arata ca suntem mai prosti decât cei dinaintea primului război mondial. Butonat nu se pune ,orice maimuta poate invata sa apese un buton ,sa cada banana

      Ștergere
  3. Nu revine nicio gripa spaniola. Există vaccin pentru aceasta. Nu trebuie să băgăm spaimă in oameni si nici panică...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred ca cineva a bagat deja spaima in oameni cu acest virus prin propaganda televizorului ca si in cazul gripei aviare inventand morti ca TONI tecuceanu de gripa aviara ca oamenii sa se vaccineze.
      Decat sa stam drept si sa judecam stramb mai bine sa vedem clar lucrurile caci daca nu ne informam corect... fiecare pasare pe limba ei piere:
      Paralizii faciale ale noului vaccin
      https://twitter.com/o_rips/status/1336873007151603714
      déja 2 morti in studiuloficial pe cobai umani
      Pfizer's Data on its Vaccine. At p. 19 reports has killed 2 participants - along with 8 having severe adverse reactions and withdrawing from the trial. 4 people who supposedly took the “placebo” vaccine also died and another 5 with adverse effects. https://fda.gov/media/144245/

      Ștergere
  4. Totul se va întâmpla din cauza omului.
    Mâna omului face tot raul pe acest pământ.
    Atât timp cât nu trăiești în armonie cu toată creația lui Dumnezeu la ce ne putem astepta?
    Murim de otrăvurile aruncate cu bună știință,otrăvit apa pământul cu tot felul de chimicale nu trebuie sa ne mai mirăm.
    Sa ne apere Dumnezeu și Maica Domnului De tot răul.
    Cu mult drag doamna Maria si multa sanatate va doresc.

    RăspundețiȘtergere
  5. gripa spaniola n-a fost provocata de vaccin PENTRU CA NU EXISTA-virusul a fost o gripa obisnuita care la vremea aceea nu se putea trata si din lipsa de medicamente-sa ne informam ca avem net!

    RăspundețiȘtergere
  6. CIUMA a fost raspandita de sobolanii care se inmulteau si nu se stia motivul dar nici cum se trateaza evolutia omului s-a produs dupa al doilea razboi mondial

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. CIUMA A IZBUCNIT DEOARECE AU FOST OMORATE PISICILE!!!
      Pisicile au fost omorate in perioada aceea cand a izbucnit ciuma. Pisicile nu au mai vanat soarecii si astfel s-a raspandit ciuma!
      Dumnezeu i-a pedepsit pe oameni prin ei insisi. Oamenii si-au facut rau cu propriile maini si minti diabolice prin uciderea unor fiinte nevinovate. Orice animal sau pasare, daca a fost lasata de Dumnezeu pe lumea aceasta, nu a fost lasata intamplator. In intereg ecosistemul este nevoie de toate fiintele vii! Stie Dumnezeu de ce le-a lasat!
      Omul nu trebuie sa se creada mai presus de Dumnezeu si sa se bage in intreg ecosistemul pentru ca va crea dezechilibre si ce poate sa produca... ceea ce nu ii va fi benefic deloc si i se va intoarce tot raul creat!

      Ștergere
  7. pisicile nu prind sobolani asa ca ciuma de la sobolani s-a raspandit nu de la soareci!

    RăspundețiȘtergere
  8. Iar bitniza se pune au fost omirati cainii

    RăspundețiȘtergere