duminică, 30 octombrie 2016

SFÂNTA EVANGHELIE , DIN DUMINICA A XXII A DUPĂ RUSALII !


                                                        DUMINICA ,
 A DOUĂZECI SI  DOUA , DUPĂ POGORÂREA  SFÂNTULUI  DUH !

                         SFÂNTA  EVANGHELIE ,de la Sfântul Evanghelist si Apostol Luca!
       
            Zis-a Domnul: ascultati pilda aceasta:era un om bogat care se îmbrăca în porfiră şi în vison, şi care petrecea în toate zilele, înconjurat de slavă. 
                    Bogatul nemilostiv şi săracul Lazăr
Iar un sărac, anume LAZĂR, care zăcea înaintea portilor lui , plin de bube, dorea mult să se saturedin fărâmiturile care cădeau de la masa bogatului ;căci până şi câinii, venind, lingeau bubele lui.
 ... NATURALETEA? Cugetari actuale la bogatul nemilostiv si saracul LazarSaracul-Lazar-si-bogatii.

  Şi a murit săracul şi a fost dus de îngeri în sânul lui Avraam.
A murit apoi şi bogatul şi l-au îngropat . Şi în iad, ridicându-şi ochii, el care era în chinuri a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui.
Atunci a strigat el : părinte Avraame, fie-ţi milă de mine şi trimite pe Lazăr să-şi întingă vârful degetului în apă şi şi să-mi răcorească limba, căci mă chinuiesc în aceasta văpaie.
 BOGATUL CEL NEMILOSTIV ȘI SĂRACUL LAZĂR | Tâlcul Evangheliei.
Dar Avraam a zis :fiule, adu-ţi aminte că tu ai primit cele bune ale tale în viaţa ta, şi Lazăr aşişderea , pe cele rele; dar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuiesti. Şi peste toate acestea , între noi şi între voi este o prăpastie adâncă, întărită în aşa fel ca, cei ce ar vrea să treacă de aici la voi, ori de acolo la noi, să nu poată să treacă.Atunci el a zis : te rog, dar părinte, să-l trimiţi acasă la tatăl meu, căci am cinci frati; să le spună acestea , ca să nu vină şi ei la acest loc de chin. Avraam i-a răspuns :au pe Moise şi pe prooroci , să-i asculte pe ei. Dar el a zis : nu, părinte Avraame;ci dacă cineva dintre cei morti se va duce la ei, se vor pocăi. Atunci Avraam i-a spus:dacă nu ascultă pe Moise şi pe prooroci, nu vor crede nici chiar dacă ar învia cineva din morţi.
Slavă Ţie Doamne, slavă Ţie ! Amin!

                              Dragii mei, 

Nu mostenim Pământul si nici nu luăm nimic cu noi, atunci când vom muri.
Nu stie nimeni nici ziua, si nici ceasul când va muri.
Si-atunci ,la ce bun sa adunam pe Pământ, Comori pe care ,să le fure hotii si sa le mănânce cariile?  La ce bun să ne înbuibăm pântecele, când putem să dăm si celui flâmând? Făcând aşa, vom fi fericiti că am facut milostenie, si vom fi mai sănătosi trupeste,dar mai ales sufleteste.
Dragii mei, rolul nostru pe acest Pământ, scopul nostru, este ca să ne mântuim sufletul.Cum putem face aceasta? Numai respectând si împlinind Poruncile Lui Dumnezeu.
Să îmbrăcăm dragilor, pe cel gol si înfrigurat; să hranim pe cel flămând; să ajutam pe cei necajiti si oropsiti;să ajutam pe văduve si pe copiii orfani; să mergem la Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, măcar în Sfânta Duminică, si neapărat, sa ne spovedim la Părintele duhovnic, ca sa ne putem învrednici ,a primi Sfanta si Dumnezeiasca Împărtăşanie, cu Prea Scump si cu Prea Sfânt Trup si Sângele Domnului, Căruia I se cuvine toată cinstea ,slava si închinarea, Amin !
                                Cu dragoste, Maria.
  

Un comentariu:

  1. E adevarat sa mori miine ce ei cu tine ,,,! nimic, doar bunele fapte ce ai facut aici , pe pamint Bunul nostro Dumnezeu sa ne indemne sa facem doar fapte bune . Doamne ajuta

    RăspundețiȘtergere