miercuri, 26 octombrie 2016

SFÂNTUL DUMITRU IZVORÂTORUL DE MIR !


                       Noapte  de  1 Aprilie 2003, ora 0,26 !

În timp ce mă rugam dragilor, aud un glas tare bucuros care spune aşa :
                      "Taci ! Că am Dovezi  doveditoare !
  Pe Iisus când îl pupă, Arma Sfântul Dumitru "! 
                                       O sută de ani pot să cântăm ,şi un .....
                  Dar buzele- i, I se revarsă , suferinţa se răsfrânge asupra...
                 Şi din toate, Ţi le fac de vineri , 
                 Numai tu ,nu faci nimic. 

Şi glasul ,se opreşte dragilor !
 Deci, era acolo un tanar crestin, anume Nestor, cunoscut Sfantului Dimitrie. Acesta, vazand pe Lie ucigand fara crutare pe oameni, mai cu seama pe crestini, s-a aprins de ravna. Si vrand sa se lupte cu Lie a alergat la Sfantul, in temnita, cerand de la dansul rugaciuni si binecuvantare ca sa-l poata birui pe acel ucigas de oameni. Si, insemnandu-l cu semnul crucii pe frunte, Sfantul i-a zis: "Du-te si pe Lie vei birui si pe Hristos vei marturisi!"
Aici, în acest articol, este vorba despre Sfantul Dimitrie Izvorâtorul de Mir, despre suferinţa Sa, si despre cât de mult l-a încurajat Sfantul Dimitrie   pe Nestor, ca să se lupte Lie ,marele luptător şi vandal,pe care nimeni nu-l învingea niciodată. Arma Sfantul Dumitru , care L-a pupat pe Iisus  Hristos ,este Însuşi  Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir ! I se spunea Armă , pentru că DIMITRIE iubea Crucea  Lui Hristos, şi pe DOMNUL. Şi cu, Crucea Lui Hristos , l-a însemnat pe Nestor pe frunte, şi care Nestor l-a biruit pe Lie !
Dar , aflaţi povestea adevărată, puţin mai jos ! 
Mare aparator te-a aflat intru primejdii lumea, purtatorule de chinuri, pe tine cel ce ai biruit pe pagani. Deci, precum mandria lui Lie ai surpat si la lupta indraznet ai facut pe Nestor, asa, Sfinte Dimitrie, pe Hristos Dumnezeu roaga-L sa ne daruiasca noua mare mila.

Doamne arma asupra diavolului - YouTube

Image result for sfantul dimitrie
www.youtube.com/watch?v=UZ01nrCxnKo
Feb 9, 2012 - Uploaded by gabrielbogdan
aceasta cantare calofonica se regaseste pe ultimul cd al psaltilor de la Craiova- grupul Sf.M.Mc.Dimitrie.

 Sfantul Dumitru
Sfântul Dumitru Izvorâtorul de Mir
"Du-te şi pe Lie vei birui şi pe Hristos vei mărturisi!"
VIAŢA SF. DUMITRU IZVORATORUL DE MIR
Sfantul Mare Mucenic Dimitrie a trait pe vremea imparatilor Diocletian si Maximian Galeriu (284- 311) si era fiul voievodului cetatii Tesalonicului, botezat in taina de parintii sai, de frica cruntelor prigoane impotriva crestinilor. Si il invatau parintii in camara cea ascunsa a palatului lor toate tainele sfintei credinte, luminandu-i cunostinta despre Domnul nostru Iisus Hristos, precum si milostenia cea catre saraci, savarsind, adica, faceri de bine, celor ce trebuiau. Si asa, Dimitrie a cunoscut adevarul din cuvintele parintilor sai, dar, mai ales, a inceput a lucra intr-insul darul lui Dumnezeu. Si tanarul crestea cu anii si cu intelepciunea, urcand ca pe o scara, din putere in putere. Si, ajungand la varsta cea mai desavarsita, parintii lui s-au dus din vremelnica viata, lasand pe tanarul Dimitrie mostenitor nu numai al multor averi, ci si al bunului lor nume.
Deci, Maximian imparatul, auzind de moartea voievodului Tesalonicului, a chemat la dansul pe fiul acestuia si, cunoscandu-i intelepciunea, l-a facut voievod in locul tatalui sau. Si a fast primit Sfantul cu mare cinste de cetateni, iar el carmuia cu multa vrednicie poporul, propovaduind pe fata dreapta credinta si aducand pe multi la Hristos.
Deci, nu dupa multa vreme, a cunoscut imparatul ca voievodul Dimitrie este crestin si s-a maniat foarte. Drept aceea, intorcandu-se biruitor dintr-un razboi cu scitii, Maximian a poruncit sa se faca praznice in fiecare cetate, in cinstea zeilor, si a venit imparatul si la Tesalonic. Si, Dimitrie fiind intrebat, de sunt adevarate cele auzite despre dansul, a raspuns cu indrazneala, marturisind ca este crestin si a defaimat inchinarea paganeasca. Si indata, imparatul a poruncit sa-l inchida in temnita, pana la incheierea jocurilor in cinstea venirii sale.
Si se bucura imparatul, mai ales, vazand pe un luptator vestit. Lie, vandal de neam, inalt, puternic si infricosator la chip, ca se lupta cu cei viteji si-i ucidca, aruncandu-i in sulite.Deci, era acolo un tanar crestin, anume Nestor, cunoscut Sfantului Dimitrie. Accsta, vazand pe Lie ucigand fara crutare pe oameni, mai cu seama pe crestini, s-a aprins de ravna. Si vrand sa se lupte cu Lie a alergat la Sfantul, in temnita, cerand de la dansul rugaciuni si binecuvantare ca sa-l poata birui pe acel ucigas de oameni. Si, insemnandu-l cu semnul crucii pe frunte, Sfantul i-a zis: "Du-te si pe Lie vei birui si pe Hristos vei marturisi!"Si s-a intristat imparatul de moartea lui Lie. Afland insa ca Sfantul Dimitrie este cel care l-a indemnat pe Nestor sa se lupte cu Lie, imparatul a trimis ostasi, poruncindu-le sa-l strapunga cu sulitele pe Sfantul, in temnita, ca a fost pricina mortii lui Lie. Si aceasta, facandu-se indata, marele Dimitrie si-a dat sufletul in mainile lui Dumnezcu. Si s-au facut la moastele lui multe minuni si prea slavite tamaduiri. Tot atunci, din porunca imparatului, s-a taiat capul si Sfantului Nestor

                                 Cu dragoste, Maria !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu