duminică, 16 noiembrie 2014

SFÂNTA EVANGHELIE , DE DUMINICĂ 16 NOIEMBRIE 2014 !

              Duminica a douăzeci şi cincea , 
                  după Pogorârea Sfântului Duh !                    Sfânta EVANGHELIE , 
de la  Sfantul Apostol si Evanghelist Luca !
                                             (X, 25 - 37 )

În vremea aceea a venit la Iisus un învăţător de lege, ispitindu-L şi întrebându-L :
Învăţătorule , ce să fac eu ca să moştenesc viaţa cea de veci ? Dar Iisus l-a întrebat : ce este scris în Lege ? Cum citeşti ? Iar el, răspunzând , a zis :
să iubesti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta şi din tot  sufletul tău , şi din toată virtutea ta , şi din tot cugetul tău;  iar pe aproapele tău , ca pe tine însuţi. Atunci Iisus i-a spus : drept ai răspuns, fă aceasta şi vei fi viu. Dar el, voind să se îndreptăţească pe sine , a zis către Iisus : şi cine este aproapele meu ? Iar Iisus, răspunzând , a zis : un om oarecare se cobora din Ierusalim în Ierihon şi a căzut între tâlhari, care, după ce l-au dezbrăcat şi l-au rănit , s-au dus, lăsându-l abia viu . Din întâmplare un preot cobora pe calea aceea , dar văzându-l , a trecut pe alături. Tot aşa şi un levit ,sosind la acel loc, a venit, a văzut şi a trecut pe alături. Dar un samarinean care era călător , ajungând lângă el şi văzându-l , i s-a făcut lui milă de el  şi , apropiindu-se , i-a legat rănile turnând peste ele untdelemn si vin ; apoi, punându-l pe dobitocul său , l-a dus la o casă de oaspeţi şi a avut grijă de el . Iar a doua zi, la plecare, scoţând doi dinari , i-a dat gazdei şi ia zis : ai grijă de el ,şi ce vei mai cheltui , când mâ voi întoarce , eu îţi voi da înapoi.Deci ,care dintre acesti trei  ţi se pare că 
a fost aproapele  celui care căzuse ăn mâinile tâlharilor ? Iar el a răspuns : cel care a fcut Milă cu el. Atunci Iisus a zis către el: du-te de fă şi tu asemenea! "
             Slavă Ţie Doamne, Slavă  Ţie !
                        Amin!

Dragii mei, în Sfanta Biserica de la Sfantul Altar, Sfanta Evanghelie ne patrunde la suflet.
Sa nu lipsiti de la Sfanta Biserica şi ajutati-vă unul pe altul, căci numai aşa îi este plăcut lui Dumnezeu si Maicii Luminii !
                       Cu dragoste, Maria
                                                                                                                                                                                                                                                                    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu