joi, 6 noiembrie 2014

DOLARUL AMERICAN , ÎN PERICOL ?

                                               27 Octombrie  2014, ora 14,oo !
                             
                                                                  Dragii mei ,

                                                        ..

Stând în pat cu ochii închişi, văd brusc înspre Nord, un Cer de noapte albastra, si pe Cer dragilor, mai precis la poalele Cerului, apare din senin semnul dolarului american.
Asa :
                             ..
 Cerul pe o portiune mai mare , era umbrit de mărimea semnului dolarului american.
Acesta era de un negru intens, prin care pulsau dragilor, mici steluţe aurii, cât vârful de ac,atât de mici erau.
Era daca vreti, brodat cu stelute aurii, pulsatorii.
Dragii mei, eu nu stiu ce va sa insemne aceasta, dar dat fiindca mi s-a aratat, am scris aici cu mare dragoste si pentru voi cititorii Blogului,,de la care astept cu drag si cu interes ,Comentariile voastre.
                                      Cu dragoste, Maria. 

5 comentarii:

  1. La cateva zile dupa lovitura de stat din Turcia va fi CRAH FINANCIAR GLOBAL ...urmat de caderea dolarului

    RăspundețiȘtergere
  2. DOLARUL AMERICAN VA SCADE SI PROBABIL VOR INTRODUCE MONEDA UNICA MONDIALA,ELECTRONICA,PT A FI CONTROLATI SI MANIPULATI.TREBUIE SA NE ADUNAM PROVIZII,CACI FARA MONEDA AIA NU VOM MAI PUTEA CUMPARA NIMIC CU BANI DE HARTIE,CACI EI VOR FI DIN CE IN CE MAI PUTINI(SPUNE ISUS,NU LE SPUN DE LA MINE).

    RăspundețiȘtergere
  3. -Poate sa fie inceputul sfarsitului dominatiei acestei monede pe plan mondial, implicit devalorizarea lui.

    RăspundețiȘtergere
  4. In anul 2009 pentru a stopa criza economica, SUA a lansat programul QE (Quantitative Easing) care a constat in "tiparirea" de bani (am pus intre ghilimele tiparire deoarece acum banii sunt in cea mai mare parte in forma electronica si doar o mica parte sunt tipariti pe hartie). Programul QE a fost oprit luna aceasta (noiembrie 2014). In tot acest timp s-au tiparit aproximativ 3 trilioane de dolari. Ca urmare a acestui program, dolarul american ar fi trebuit sa scada datorita inflatiei. In schimb, comparativ cu principalele valute, din 2009 si pana acum dolarul a crescut in loc sa scada. Pentru SUA un dolar foarte puternic nu este un lucru bun deoarece datoria SUA este de 17,92 trilioane dolari si cu un dolar puternic SUA
    rascumpara cu greu obligatiunile aflate la scadenta. Faptul ca dolarul pana acum nu a cazut se datoreaza faptului ca perceptia asupra economiei SUA este una pozitiva datorita datelor economice din aceasta tara. Problema este ca aceste date cum ar fi rata somajului in scadere nu se bazeaza pe o economie sanatoasa. Somajul a scazut in SUA in special datorita joburilor part-time din domeniul serviciilor. In schimb industria este subreda. Un alt motiv pentru care dolarul a crescut este ca tarile din OPEC, in schimbul protectiei militare a SUA, tranzactioneaza petrolul doar in dolari americani. Prabusirea dolarului este inevitabila si se se va datora deteriorarii economiei precum si a faptului ca Rusia si China incearca sa atraga tot mai multe tari ca tranzactionarea petrolului sa se faca in alte monede. Se zice ca yuanul chinezesc o sa fie moneda viitorului. In SUA foarte multi se pregatesc de cativa ani de caderea dolarului. Am vazut la tv oameni care isi fac buncare sa se adaposteasca sau locuri in munti unde sa se retraga la nevoie in cazul unei crize majore. Altii cumpara aur si argint deoarece aceste metale pot fi folosite in loc de bani pentru a face tranzactii in situatia in care dolarul nu o sa mai valoreze mare lucru. Din cate imi dau seama prabusirea economica este foarte aproape (e posibil sa mai avem doar cateva saptamani sau luni pana incepe pe plan mondial). Urmatoarea criza economica o sa fie devastatoare datorita faptului ca o sa fie o criza a datoriilor statelor si la cum se prezinta lucrurile acum o sa fie un efect de domino si situatii de faliment a statelor. In acest moment datoria in special a SUA si a tarilor europene este la un nivel nesustenabil. Probabil o sa fie revolte a populatiei datorita masurilor nepopulare care o sa fie puse in aplicare. Se zice ca in crizele economice majore vine razboiul. Sa nu uitam ca al doilea razboi mondial a inceput dupa ce Germania era intr-o situatie catastrofala din punct de vedere economic datorata crizei din 1929 inceputa in SUA prin caderea bursei, iar pe fondul nemultumirii populatiei germane partidul nazist a venit la putere. Cu dragoste, Robert.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumim Robert, foarte serios si documentat comentariu.
    Dar o mica intrebare- de ce v-ati dat "anonim" daca tot v-ati semnat?
    Cu simpatie, Un alt "anonim".

    RăspundețiȘtergere