vineri, 17 octombrie 2014

O INCURSIUNE ÎN LUMEA FRESCELOR ANTICE !

                              Zori de 17 octombrie 2014,ora 5,40 !

                                             Dragii mei, 

După doar două ore de somn, iată că o Lumină albă ,orbitor se strălucitoare mă trezeste si văd fratilor cu ochii închişi, o avalansă de fresce bisericesti, cu modele dumnezeiesti de frumoase, culori nepământene; toate curgeau în faţa ochilor mei închişi,precum curge un izvoras de munte.
             ...
               
frescă (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
FRÉSCĂ, fresce, s. f. 1. Tehnică de a picta cu culori dizolvate în apă de var pe un zid cu tencuiala încă udă. ♦ Pictură murală decorativă, de dimensiuni mari, realizată prin această tehnică. 2. Fig. Compoziție literară de dimensiuni mari, care înfățișează tabloul de ansamblu al unei epoci, al unei societăți etc. – Din fr. fresque.

Vedeam cupola interioara a mai multor Biserici sau Locaşuri de cult, centimetru cu centimetru,iar din loc în loc, răsărea precum Soarele pe Cer, chipul a câte unui Sfant care stralucea  puternic, după care, imi era arătată Fresca antică uluitoar de frumoasa. Totul arăta precum ar fi întreaga Boltă Cerească o adevărată Frescă antică.Nu as putea spune cu exactitate ce reprezenta, dar nu aveau atât de mult Sfinţi în ea, ci doar din loc în loc. Era o întindere de culori de toate nuanţele, sub formă alungită, ca niste frunze lungi, ca niste limbi, si rauri albastre-bleu care curgeau printre culorile arămii.

     

 Dragii mei, eu nu am găsit pe net ,material care sa arate exact cea ce am văzut; dar nadajduiesc din toată inima că aceste poze împletite cu explicaţiile mele, vă vor bucura inima si sufletul, si va vor întări în CREDINŢĂ şi în DRAGOSTEA faţă de DUMNEZEU şi MAICA  DOMNULUI ,precum şi faţă de SEMENI. 
                                      Si tot cu dragoste, Maria. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu