miercuri, 1 octombrie 2014

VIAŢA ŞI MINUNILE SFÂNTULUI PĂRINTE ARSENIE BOCA ! LA 29 SEPTEMBRIE , A FOST ZIUA DE NASTERE A SFÂNTULUI PĂRINTE ARSENIE BOCA !

                         Bunul Dumnezeu ,

      sa-l odihnească în rândul Sfinţilor Săi !

                 29 sept .1910 - 28 nov.1989 !

                            

                        ...

                             Dragii mei, 

Să nu-l uitam pe Sfântul Părinte Arsenie Boca!  Nici eu nu stiam că pe 29 sept.a fost comemorarea zilei sale de nastere.  O cititoare fidelă a Blogului mi-a scris, si îi multumesc din suflet pentru ca mi-a amintit. 

Din dragoste, din respect şi preţuire,pentru Sfantul Părinte Arsenie Boca, am ţinut sa aduc aici pe Blog, câte ceva din Viaţa sa şi Minunile Sale!

                            Cu dragoste, Maria. 

Viaţa Părintelui Arsenie Boca – “o viaţă închinată schimbării vieţii noastre”

1910 - 29 septembrieSe naşte în localitatea Vaţa de Sus (judeţul Hunedoara), într-o familie de ţărani simpli, Iosif şi Cristina, dar credincioşi. Primeşte numele Zian.
1929
Devine absolvent şi şef de promoţie al liceului "Avram Iancu" din Brad. Colegii îl numeau "sfântul", iar stejarul pe care îl plantează cu colegii la absolvire îi va purta numele, "Gorunul lui Zian".
1929 – 1933
Urmează cursurile Institutului Teologic din Sibiu, unde este remarcat de profesori ca un student de elită. Aici îi devin cunoscute talentele sale de pictor şi de bun interpret la flaut.
1933
Este trimis la Bucureşti de către Mitropolitul Nicolae Balan pentru a urma Institutul de Belle-Arte. Cu această ocazie participă şi la cursurile de anatomie ale profesorului Francisc Rainer şi la prelegerile de mistică ale lui Nichifor Crainic. Ajută pe Părintele Dumitru Staniloae la traducerea Filocaliei, realizând grafica primelor patru volume, care au aparut la Sibiu.
1935 – septembrie
Conform documentelor arhivei Arhiepiscopiei Sibiu este hirotonit întru citet şi ipodiacon. Tot atunci este hirotonit diacon celib (cf. Părintelui Veniamin Tohaneanu).
1939
Merge la Muntele Athos unde stă trei luni. Experimentează viaţa duhovnicească de aici postind 40 de zile.[.......]. Se închinoviază la Mănăstirea Sâmbăta de Sus.
1940 – 3 mai
Are loc tunderea în monahism, când primeşte numele de Arsenie.
1942 - 10 aprilie
Părintele este hirotonit preot şi numit stareţ al mănăstirii.
1944
A plecat în Basarabia, la Chişinău, să înveţe pictura bisericească şi poleitul icoanelor. A revenit în ţară în primăvara anului 1945.
1948 – mai
Este arestat şi torturat de Securitate, fiind acuzat că e legionar, lucru pe care Părintele l-a negat, chiar dacă în 1947, cu sprijinul său, la Sâmbăta, s-a ţinut o consfatuire ce a dus la o unitate de luptă a tuturor forţelor anticomuniste din ţară.
1948 - 25 noiembrie
Este mutat la mănăstirea Prislop de Mitropolitul Nicolae Bălan. Mănăstirea era într-o stare jalnică, fiind părăsită de ultimii trei vieţuitori călugari greco-catolici (În 1948 greco-catolicii au revenit la ortodoxie). Este numit stareţ al acestei mănăstiri.
1950
Prislopul devine mănăstire de maici. Părintele Arsenie nu mai este stareţ, ci rămâne duhovnic al mănăstirii, iar stareţa este numită monahia Zamfira.
1951
Părintele este ridicat din nou de Securitate.
1952
Părintele revine la Prislop, după ce a fost condamnat 9 luni (la Ocnele Mari şi la Canal).
1959
Se desfiinţează Mănăstirea Prislop, maicile sunt alungate, la fel şi Părintele Arsenie, căruia i se interzice să mai slujească. Clădirea este transformată într-un cămin de bătrâni până în 1976, când se redeschide mănăstirea.
1961 După o lungă pribegie prin Bucureşti este angajat ca pictor muncitor la Atelierele Patriarhiei de la Schitul Maicilor, participând la slujbe doar ca şi cântareţ.
1968
Este pensionat (o pensie minoră ); începe pictura bisericii de la Drăgănescu, la care va osteni timp de 15 ani, realizând astfel "Capela Sixtină " a Ortodoxiei româneşti.
1969 – 1989
Deţine un atelier de pictură şi chilie la proaspătul înfiinţat aşezământ mănăstiresc de la Sinaia.
1989 - 28 noiembrie
Părintele încetează din viaţă la Sinaia. Este înmormântat la Prislop în 4 decembrie1989. De atunci şi până azi, credincioşii se adună an de an în număr tot mai mare la mormântul Părintelui pentru parastas, rugăciune şi comuniune.
(sursa: "Mărturii din Ţara Făgăraşului despre
 Părintele Arsenie Boca"
Ed. Agaton, Făgăraş, 2004)

Peste tot unde se află Părintele, mulţimi de credincioşi îl căutau spre a-i solicita îndrumare şi binecuvântare, punându-şi libertatea, chiar şi viaţa în pericol, ştiut fiind faptul că Părintelui i se interzicea de către Securitate să stea de vorbă cu oamenii.

MINUNILE părintelui Arsenie Boca. Credincioşii şi-l amintesc că era de "o frumuseţe îngerească" VIDEO REPORTAJ

Publicat: Sâmbătă, 31 Mai 2014 22:47 // Actualizat: Sâmbătă, 31 Mai 2014 23:41 // Sursa: romaniatv.net

Un om luminat de Dumnezeu, părintele Arsenie Boca veghează şi astăzi, dincolo de moarte, asupra românilor. Minunile sale sunt o certitudine pentru toţi cei care au simţit, pe trupul lor, miracolul vindecării. De boli, de griji, de suflet greu. Oamenii care l-au cunoscut vorbesc, într-un reportaj realizat de România TV, despre Arsenie Boca ca despre "o frumuseţe îngerească".
                                       
Manastirea Prislop, din jud. Huneadoara, pare locul unde s-a concentrat evlavia a zeci de mii de credinciosi. Nu este zi de la Dumnezeu sa nu vezi urcand prin gura de Rai a asezamantului pelerini veniti din toate colturile tarii pentru a se ruga fie si pentru cateva zeci de secunde la crucea mormantului Parintelui Arsenie Boca. In constiinta crestinilor ortodocsi numele Arsenie Boca este ca un fulger divin, binecuvantat de Dumnezeu. Iubitor de oameni dar aspru, categoric, fara sa iubeasca jumatarile de masura, a reusit inca din tinerete sa fie perceput de cei care l-au cunoscut drept un fenomen exceptional. De la infatisare, pana la ganduri si fapte, totul parea din alta lume.
Zecile de mii de credinciosi care vin in fiecare zi la Prislop sunt convinsi ca parintele Arsenie este inca acolo si ca le asculta personal rugaciunile, ca si cand ai fi in viata. Infinitul din privirea sa ii invaluie inca pe oameni, iar pasii sai, adiere de vant, tulbura inca frunzele si constiintele.
"Am auzit o voce langa mine foarte calda, foarte ingrijorata cumva. "No, ce s-a intamplat?"- si atunci m-am intors si exact in fata mea statea parintele Arsenie. O silueta inalta, subtire, imbracat in alb, un chip de o frumusete ingereasca. Si niste ochi care ma priveau foarte atent si foarte serios. De ce m-am speriat? Ma priveau doi ochi albastri, incontestabil doi ochi albastri de om, dar privirea aceea nu avea sfarsit, nu avea fund, nu avea fundal. Era pe dimensiune infinita. Senzatia mea a fost ca un cer infinit, albastru, ma priveste prin doi ochi omenesti", povesteşte unul dintre credincioşi.
Multe dintre faptele incredibile ce i-au insotit trecerea prin lumea asta pot fi privite de sceptici drept basme, scorneli bigote sau mituri. Numai ca miile de patiti care au trait fara anestezie minunile parintelui sunt convinsi ca totul s-a petrecut aievea. Unii sceptici au trecut marea indoielii intr-o clipita.
Minunile infaptuite de parinte, atat in timpul vietii cat si dupa moarte, sunt pretioase dovezi ale sfinteniei sale. Cea mai frecventa din manifestarile pe care unii le-ar cataloga drept paranormale, dar care sunt normale pentru un Sfant, este puterea acestuia de a patrunde in gandurile oamenilor. Mai mult decat atat, soarta era o carte deschisa pentru parinte. Timpul si spatiul nu erau pentru el decat dimensiunile lumii acesteia.
PROFEŢIA PICTATĂ a părintelui ARSENIE BOCA. Ce "ascunde" fresca bisericii din Drăgănescu
Scrutand biografia lui Arsenie Boca putem gasi indiciile viitoarei sale misiuni divine. Fiul lui Iosif si al Creștinei, caci asa o chema pe mama sa, a vazut lumina zilei la 29 septembrie 1910 in satul Vața de Sus din Muntii Apuseni. Numele sau de mirean a fost Zian Vălean Boca. Pare ca traseul sau initiatic a inceput din copilarie, cand singuratatea prin muntii Apuseni, printre salbaticiunile padurii, i-au revelat cumva, naiv la inceput, esenta divina a universului. Dotat cu capacitati intelectuale exceptionale, fiul de taran autentic, Zian Boca termina Liceul Avram Iancu ca sef de promotie. Dintr-un impuls ce vesteste cumva viitoarea sa menire, Zian sadeste in curtea liceului un gorun care exista si astazi si caruia I se spune- Gorunul lui Zian.
Paradoxal insa, viitorul sfant avea o inclinatie deosebita catre ceea ce numim – stiinte pozitive- fizica, matematica, biologia. Zian cerceteaza lumea si cu aceste instrumente dar la capatul cercetarii gaseste intotdeauna mintea infinit creatoare a lui Dumnezeu. Artist plastic exceptional si muzician, parintele Arsenie alege pana la urma Academia teologica din Sibiu unde se remarca deja prin atitudinea sa ascetica care ii si atrage porecla: Sfantul. O porecla care se va dovedi profetica.
Marea revelatie care il va transforma pe Zian Boca in viitorul parinte Arsenie se va petrece in 1939, pe muntele Athos.
In urma acestei revelatii de pe muntele Athos, Arsenie Boca e inzestrat de Dumnezeu cu darul inainte vederii, adica parintele devine clarvazator. Din acest moment parintele capata darul citirii viitorului.
De pe muntele Athos, Arsenie ajunge la Chisinau intr-un moment de cumpana pentru Romania. Astfel, asista la drama sutelor de mii de basarabeni care fugeau din fata “armatei rosii si fara Dumnezeu”. In acele vremuri blestemate, parintele Arsenie are convingerea ca l-a vazut pe Iisus, intrupat intr-un barbat imbracat modest, care se uita la oameni cu atata tristete si jale cum nu mai vazuse parintele niciodata. Intr-un gest de milostenie, Arsenie a vrut sa ii dea acestui om, codrul sau de paine. Numai ca atunci cand a vrut sa ii intinda bucata de paine, omul acesta disparuse ca prin farmec. L-a numit “omul durerilor” si a ramas cu convingerea ca acel barbat fusese chiar Iisus.
Tanarul Zian Boca ajunge pana la urma la manastirea Brancoveanu, de la Sambata de Sus. Dupa Pastele din 1940, diaconul Zian Boca este tuns in calugarie, primind numele de Arsenie. Din acest moment incepe sa se manifeste cu adevarat fenomenul Arsenie Boca – calugarul exemplar al Ortodoxiei.
Fiinta parintelui Arsenie Boca modifica textura universului, asa cum il intelegem noi. Alesii de pe langa el puteau vedea si ei cum fortele naturii, asa cum le stim noi, I se supuneau in mod miraculos.
Poate si de aceea multe dintre minunile parintelui Arsenie au ramas in sufletele si mintile oamenilor ca un lucru de taina. Nu s-a facut parada de ele si cumva, parintele a patruns in sufletul scepticilor drept un mit. Insa cateva dintre relatarile celor care au asistat la asemenea minuni, par deasupra oricarei banuieli. Vorba Sf Augustin- pentru cel care crede, am 1000 de argumente, pentru cel care nu crede, nu am nici unul. Singura inregistrate audio cu parintele Arsenie este un discurs despre fericire.
Se spune ca atunci cand parintele Arsenie se ruga pentru romani, ii curgeau lacrimi si intreaga multime plangea cu el. Iubirea de oameni si miracolele, cotidiene aproape pe care, prin credinta, parintele le savarsea i-au asezat aureola de sfant inca din timpul vietii. Cand Arsenie voia sa ocroteasca lumina lumanarii, nici o vijelie din lume nu o putea stinge.
Alt martor ales de parintele Arsenie a vazut cu ochii lui cum chiar ploaia si norii il ascultau. O icoana a Mantuitorului, pictata chiar de el, tine la distanta stihiile.
MINUNE la mormântul lui Arsenie Boca
Si cine stie cate alte minuni a mai savarsit parintele Arsenie, despre care nu o sa aflam niciodata, tocmai pentru ca atat cei vindecati cat si parintele au pastrat o pioasa tacere . Un caz despre care s-a aflat totusi este cel al unei fete paralitice care s-a ridicat in picioare si a mers.
Inca din anii 40, parintele Arsenie Boca a intrat in vizorul autoritatilor pentru ca devenise un lider spiritual puternic. Acuzatia ca ar fi colaborat cu legionarii, ostili guvernului Antonescu, a fost motivul pentru care acesta a devenit obiectiv al serviciilor secrete, inca de pe atunci. Sa nu mai vorbim despre dosarele pe care i le-a facut securitatea odata cu venirea comunistilor. Pe acestia ii deranja parintele din foarte multe puncte de vedere. Era purtatorul credintei stramosesti si, mai mult decat atat, cuvintele sale erau lege pentru credinciosi. De aceea a fost arestat de cateva ori si, poate cel mai grav lucru, i s-a interzis sa mai fie calugar.
Prima arestare s-a petrecut pe cand era la manastirea Sambata, cand tocmai isi construise chilerul din varful muntilor Fagarasului. Trimis la Canalul Dunare Marea Neagra, parintele se intoarce dupa un an si, pentru a fi protejat, este trimis de staretul manastirii peste munti, intr-un loc restras din Tara Hategului, la manastirea Prislop. Faptul ca oamenii continuau sa il caute pe parinte si acolo, i-a determinat pe securisti sa il aresteze inca odata. Eliberat in aprilie 1952, revine la Prislop, dar prigoana nu inceteaza. Este din nou arestat si anchetat la Timisoara, Jilava si Oradea. Pe cand indura calvarul sau personal in inchisoarile comuniste, parintele a fost o lumina pentru cei care l-au cunoscut acolo, dupa gratii. Chiar si pentru gardienii atei ai inchisorilor.
Din acea perioada intunecata provine relatarea unei minuni care se regaseste chiar in dosarul sau de la securitate. Nici macar ateii comunisti nu au putut ignora ceea ce s-a petrecut sub nasul lor.
Arsenie Boca era la munca silnica la canalul Dunare- Marea Neagra cand mama lui a murit. Relatarile celor care au participat la inmormantare vorbesc despre prezenta parintelui Arsenie la capataiul mamei sale. Pe de alta parte, din lagarul de munca nu se raportase nici o evadare. Mai mult decat atat, parintele pare sa fi fost in acelasi timp si in lagar si la inmormantare. Despre capacitatea lui de a se teleporta dintr-un loc in altul multa lume pastreza tacerea, fiind una dintre enigmele absolute ale existentei sale.
Vine PRĂPĂDUL. Profeţiile preoţilor români Justin Pârvu, Ilarion Argatu şi Arsenie Boca VIDEO
Scapat din inchisorile comuniste dar ranit profund de faptul ca nu mai putea sluji si spovedi, parintele devine pictor de biserici. Harul sau se va transpune in fresca bisericii din Draganescu, jud. Giurgiu. Multe dintre cele zugravite aici pot fi interpretate drept profetii.
Chiar daca nu mai purta vesmintele calugariei, harul parintelui Arsenie, devenit zugrav de biserici, atragea ca un magnet cohorte de credinciosi. Retras, mai tarziu, intr-o casa la Sinaia, parintele incearca sa reinvie spiritul manastirii Prislop impreuna cu cateva maicute gonite si ele de comunisti din mamastirea hategana.
Tanjea grozav dupa viata monahala. Cand era calugar la Prislop, Arsenie si-a ales locul unde sa fie inmormantat. Celor apropiati le-a spus si ziua cand va pleca la cele vesnice. Totul s-a intamplat exact cum a prevazut. Pe 28 noiembrie 1989 moare la Sinaia iar trupul e ingropat acolo unde si-a dorit.
La nici o luna dupa moartea sa, i s-a mai implinit o profestie. Ceausescu avea sa cada sub gloante la Targoviste.
Disparitia fizica a lui Arsenie Boca nu a insemnat mare lucru pentru fenomenul Sfantul Arsenie Boca. Maicutele din Prislop si pelerinii care vin cu credinta la mormantul sau, simt prezenta parintelui acolo, printre ei. Mai mult, sirul minunilor pe care le-a savarsit din timpul vietii, nu a fost curmat de moarte. Se intamplă in fiecare zi cate ceva care sfideaza ratiunea. Recent, intr-o fotografia facuta la mormantul sau apare o silueta misterioasa. Ca si cand Sfantul ar fi vrut dea un semn ca este acolo si ca asculta rugaciunile fiecaruia.
Maicutele de la Prislop pastreaza astazi inca multe din tainele vizionare ale parintelui, respectand cu stictete regula tacerii. Aflandu-ne printre ele, in gradina Prislopului, am simtit cu adevarat ca de aici, din acest loc plin de lumina, parintele Arsenie vegheaza asupra neamului romanesc, asa cum, inca din viata, a facut-o, rugandu-se in flacari pentru mantuirea poporului mult incercat.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/minunile-parintelui-arsenie-boca-credinciosii-si-l-amintesc-ca-era-de-o-frumusete-ingereasca-vide_149115.html#ixzz3EqDE3b73
             
 1. Viata si minunile Parintelui Arsenie Boca (film ... - YouTube

  www.youtube.com/watch?v=cPp9S6k318o
  Jul 21, 2013 - Uploaded by Pelerin Ortodox
  Viata si minunile Parintelui Arsenie Boca - Omul lui Dumnezeu (film documentar).
 2. MINUNILE părintelui Arsenie Boca. Credincioşii şi-l...

  www.romaniatv.net/minunile-parintelui-arsenie-boca-...Translate this page
  May 31, 2014 - Un om luminat de Dumnezeu, părintele Arsenie Boca veghează şi astăzi, ... acolo si ca le asculta personal rugaciunile, ca si cand ai fi in viata.
 3. Pe urmele minunilor lui Arsenie Boca. "Să te rogi înainte de ...

  www.realitatea.net/pe-urmele-minunilor-lui-arsenie-bo...Translate this page
  Jul 5, 2014 - Un sfânt român, făcător de minuni / FOTO: bzi.ro ... Multa lume se duce la Prislop, la parintele Arsenie Boca, mai exact la ... Simt nevoia doar sa multumesc pentru tot ce sunt si am, pentru copil, pentru familie, pentru viata
                                                  
                                                        

7 comentarii:

 1. Televiziunile sunt ocupate cu barfele; nimeni nu a spus nimic. Si ne mai miram de ce ni se intampla.
  In alta ordine de idei, exista o legatura intre parintele Arsenie Boca si vulturul cu cap de sarpe.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa este ! Din păcate, ai foarte mare dreptate ! Televiziunile sunt prea ocupate acum cu CAMPANIA ELECTORALA şi cu BERCEA MONDIALUL !
   Ce păcat !

   Ștergere
  2. Cu siguranţă exista o legatura ! Este si ziua lui de nastere. Iar eu am vazut pe la 3,30 noaptea de 29 spre 30 sept., VULTURUL cu cap de sarpe !

   Ștergere
  3. Poti sa dezvolti ideea legaturii ?Te rog si-ti multumesc.

   Ștergere
  4. Regret, dar nu orice se poate spune.

   Ștergere
 2. Nu numai in SUA. De peste 10 ani, prescolarii din Japonia invata cum este cu actul sexual, pe papusi mari, gen adult; peste tot se invata ca este ok sa ai 2 tati sau 2 mame. Credeti ca in gradinitele si in scolile noastre copiii nu stiu tot? Ati vazut vreun ziar, vreo revista, vreun clip publicitar, vreo emisiune in care sa nu se spuna indirect sau direct ca e bine sa fii parasuta, prostituata de ambe sexe si ca acersta e singurul mod de a avra "succes? Parintii trebuie sa isi apere copii; dar ei fie nu pot, fie nu stiu, fie pur si simplu sunt de acord cu aceste mizerii. Voia Domnului!

  RăspundețiȘtergere
 3. cele mai frumoase suveniruri cu Sf. Arsenie Boca produse in Romaniahttp://creativesuvenirshop.blogspot.ro/2015/04/suvenir-magnetic-din-cupru-sf-arsenie.html

  RăspundețiȘtergere